Συζήτηση από την καθυστέρηση παράδοσης Pellet

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132084 από Fokion

anisos έγραψε: επισης στον κυριο που αγορασε λιανικης και του εκοψαν τιμολογιο θα ηθελα να ρωτησει τον λογιστη και να του πει οτι απαγορευεται να κοβουμε τιμολογιο σε πελατη λιανικης ....


πειτε του λογιστη σας να δει αυτο

www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/9069

2. Περαιτέρω,σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 (περ.θΆ), του άρθρου 5 του ν.2523/1997,κατΆ εξαίρεση δεν επιβάλλεται πρόστιμο όταν για τη συγκεκριμένη συναλλαγή έχει εκδοθεί το μη προσήκον φορολογικό στοιχείο, εφόσον το εκδοθέν περιλαμβάνει τουλάχιστον τα δεδομένα του προβλεπόμενου, έχει εκδοθεί στον οριζόμενο γιΆ αυτό χρόνο και φέρει θεώρηση στην περίπτωση που απαιτείται.
3. Ενόψει των προαναφερομένων, δε στοιχειοθετείται παράβαση των διατάξεων του Κ.Β.Σ. σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου πώλησης αγαθών προς ιδιώτη, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στις παρ.1 και 2 του παρόντος, θέμα πραγματικό, που εκτιμάται σε κάθε περίπτωση από τα αρμόδια όργανα κατά τη διενέργεια του φορολογικού ελέγχου.

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132085 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

fritakos έγραψε:

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε: δηλαδή με τα λεγόμενα σας εγώ όποιος τζακάς με παίρνει τηλέφωνο κσι ζητάει ενα τζάκι να του λέω '' αμα δεν πάρεις 3 θα στο πουλήσω λιανική '' ;) έξυπνο δεν το είχα σκεφτεί ομολογώ !!!


Σωστά !!! Δεν το είχα σκεφτεί .... Όταν απόφασισω να βάλω ενεργειακό τζάκι θα βάλω τον τζακά να σας πάρει τηλέφωνο και να το αγοράσει χονδρική!!!!
Κρίμα που δεν το είχα σκεφτεί οταν έβαλα τον λεβητα θα έστελνα τον υδραυλικό να τον αγοράσει απο το Γιαννοπουλο-Αγγελοπουλο και να γλύτωνα κανά 500ευρω......


στείλτε και τον περιπτερά σας να σας πάρει τσιγάρα απο τον Παπαστράτο δε με απασχολεί .........αν το τζακά σας τον θεωρείτε άβουλο και χαζό τότε ναι πείτε του "τράβα στην kratki πάρε μου ένα τζάκι πλήρωσε όλα τα φορολογικά έξοδα μεταφορικά και τα σχετικά και εγω θα σου δώσω όσα σου στοίχισε "
Αν είσαι επαγγελματίας όπως λες και συμμερίζεσαι τέτοιες σχέσεις μεταξύ επαγγελματιών που μας εκθέτουν τότε δεν ξέρω τι να πω !!!
Αν από την άλλη είσαι πελάτης της creta και με αυτό τον τρόπο προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα είναι απαράδεκτη κίνηση απο επαγγελματία .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132088 από stergiosbik
Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι δημιουργηθηκε θεμα.
Ο Χαρης (creta) εχει το δικαιωμα να λειτουργει οπως του κατεβει.
Εμεις τι ζορι τραβαμε;Αν ο τροπος που εχει επιλεξει ο Χαρης ειναι λαθος θα το δειξει η πορεια.
Εξαλλου αυτος θα επωμιστει τις συνεπειες του λαθους του,οχι εμεις στην τελικη.
Οποιος θεωρει οτι ο Χαρης δε λειτουργει σωστα ας μην αγορασει απο αυτον.
Οι επαγγελματικες διαφορες δε μας ενδιαφερουν.Ας τις λυσουν μονοι τους κ κυριως οχι μεσω του φορουμ.
Ας φανε τα μουστακια τους αλλου! :evil:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": STAF, creta pellet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132090 από michalisgr
βγηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΛΛΕΤ και εχετε πεσει πανω του ΟΛΟΙ εδω μεσα... δε θελετε να υπαρχουν Ελληνικες εταιρειες με ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιοντα;; Καθομαι και διαβαζω ολο το νημα να δω τι σκατα θα πειτε για τον κρετα.. Και καθετε και ο ανθρωπος και σας απανταει κιολας.. το ΠΩΣ και ΠΟΣΟ θα το δωσει στο καθενα ειναι δικη του δουλεια και ΜΟΝΟ!!! Τι παπαριες κανετε ρε;; Ανοιξτε αν ειναι και για το γκοδελια και αλφα βουντ και το μουλτιβεντορ κλπ κλπ..... Εσυ κρετα τι ασχολεισαι ρε με καθε νημα που ανοιγουν;; ΕΜΠΟΡΙΟ δε κανετε ΟΛΟΙ οι εμπορες;; Εγω δηλαδη θα πρεπει να δωσω ιδια τιμη τον πυροσβεστηρα σε εναν ΕΜΠΟΡΑ μου θα μου αγορασει 2 ΤΕΜΑΧΙΑ και εναν ΙΔΙΩΤΗ που θα αγορασει 20 ΤΕΜΑΧΙΑ;; Δε στεκουν αυτα που γραφετε και κακως που αλλοι εμποροι του ΝΟΤΟΥ καθονται και γραφουν για τι τιμη εδω μεσα.. υπαρχουν και τηλεφωνα.... Επαγγελματικες συζητησεις ισως.... αλλα που!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": electron

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132095 από Savvas
Ομοίως δεν καταλαβαίνω τις διαστάσεις που πήρε αυτό το θέμα (που νομίζω δεν χρειαζόταν να ανοίξει καν...)
Με την ευκαιρία της κουβέντας ας πω και εγώ κάποιες σκέψεις μου που κολλάνε και σε άλλο συγκενικό νήμα.

Νομίζω το πρόβλημα του εμπορίου στην Ελλάδα είναι ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται είτα σαν καταναλωτές είτε σαν έμποροι. Έχουν γίνει όλα σούπα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αγοράζουν ακριβά (με κακή υποστήριξη) και οι σωστοί έμποροι να δέχονται αθέμιτο ανταγωνισμό απο τους "πειρατές".
Και εξηγούμαι τι εννοώ έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι (δεν έχω σχέση με το εμπόριο, στο γραφείο μου είμαστε 3 συνεργάτες που παρέχουμε υπηρεσίες).

Στην Ελλάδα πολλοί κλάδοι δουλεύουν ευκαιριακά. Ο πρώην τσαγκάρης που πριν 5 χρόνια έκανε τον εργολάβο οικοδομών (επειδή βρήκε ένα κομπόδεμα), μετά άνοιξε φούρνο, μετά γιαουρτοπαγωτατζίδικο (απο αυτά που ανοιγοκλείνουν κάθε μήνα), μετά το γύρισε στη θέρμανση και τώρα άνοιξε ξυλάδικο (που έγιναν πιο πολλά, απο τις τράπεζες που είχαμε παλιά μια σε κάθε τετράγωνο).
Έτσι πέρα ότι είναι άσχετοι και μαθαίνουν τη δουλειά στην πλάτη (των δύστυχων) πελατών, θέλουν να κάνουν την αρπαχτή τους τώρα γιατί η βιομάζα "τραβάει". Πως γίνεται με τόση προσφορά και οι τιμές έχουν ανέβει πάνω απο 40% εδώ και τρία χρόνια...?
Έχει ο άλλος απαίτηση να πουλάει 10 παλέτες ξύλα το μήνα και να κονομάει.

Μάθετε ποιό είναι το προϊόν σας και τι υπηρεσίες παρέχετε και αν ένας τζακάς έβαλε μια παλέτα πελλετ στο κατάστημα του δεν το κάνει για να βγάλει κέρδος αλλά για να καλύψει την ανάγκη 5 πελατών που χρειάστηκαν και τους κάλυψε. Αυτό είναι το κέρδος το μαγαζιού, ότι ξέρει ο άλλος ότι είσαι ο άνθρωπος του και όταν έρθει η ώρα το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ προϊόν που παρέχεις θα το πάρει απο εσένα. Και άμα πουλήσεις τσουβάλι, τσουβάλι λιανική θα πάρεις και ένα 15% καπέλο για τον κόπο σου.
Θες να κάνεις τον ξυλέμπορα - πελετέμπορα? Άνοιξε το σωστό "μαγαζί" και πάρε 1.000 τόνους προϊόν.

Το κέρδος στο εμπόριο πρέπει να έρχεται απο την ποσότητα. Έκαστος στο είδος του (και προς θεού δεν είμαι υπερ της συγκεντρωτικής λογικής των Mall). Αν είχαμε 5-10 ΣΟΒΑΡΟΥΣ και μεγάλους προμηθευτές βιομάζας (σε συνδυασμό με καταναλωτική συνείδηση), οι τιμές θα ήταν λογικότερες γιατί ο άλλος το κέρδος του το βγάζει στέλνοντας 1.000 παλέτες (οικονομία κλίμακας στην παραγωγή, τα λειτουργικά κόστη και τα μεταφορικά) και όχι 10 και ο κάθε κλάδος θα ήταν πιο υγιής.
Αν απο την άλλη θες να βγάζεις 40% στο τζίρο για να βγάλεις τα έξοδα σου, πάει να πει ότι κάτι κάνεις λάθος στις επιλογές σου.
Και όπως καταλαβαίνω την Alphawood που δεν δίνει φθηνή λιανική για να προστατεύσει το δίκτυο της, έτσι καταλαβαίνω και αυτόν που αποφασίζει να πουλήσει σε χαμηλή τιμή (με τίμημα να τον σταυρώσουν οι έμποροι και να πολεμήσουν το εμπόρευμά του. Αν είσαι μια βιομηχανία αυτό είναι καταστρεπτικό, αν όμως η δυναμικότητα της παραγωγής σου φέυγει όλη απο αυτό το κανάλι, δεν βλέπω το κακό.) για να έχει ο καταναλωτής λογικές τιμές. Γιατί αν η λύση για να βγάζει ο άλλος κέρδος, είναι να αγοράζουν όλοι με 30% καπέλο στην τιμή, να τη βράσω την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό...

Και κάτι βιοτεχνίες στην Κορινθία πήραν θάρρος και δίνουν 350€ τον τόνο, όσο δηλαδή κοστίζει το Αυστρικό να έρθει απο τη Ρουμανία μαζί με το κέρδος των μεσαζόντων... :sick:

Υ.Γ. Περιέργως το αντίθετο πρόβλημα δεν υπάρχει? Όταν αγόραζε ο άλλος 35€ τον τόνο απο Βουλγαρία και τον πουλούσε 250€ (τα νούμερα δεν είναι τυχαία), είμαστε εντάξει? Αυτό είναι εμπόριο?
Και στο τέλος πάντα ο πελάτης να αγοράζει φύκια στην τιμή της μεταξωτής κορδέλας.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Savvas.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": scouter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #132098 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μιχάλη και Σάββα έχω την υποψία ότι αναφέρεστε σε εμένα !!!οτι εγώ είμαι ο πολέμιος μιας Ελληνικής εταιρίας !!αν διαβάσετε πιο κάτω θα δείτε ότι είπα οτι η creta είναι μια απο τις εταιρίες που παρακολουθούσα και θα ήθελα να την προτείνω σε όλους τους αντιπροσώπους μου !!
καταλάβετε ένα πράγμα όμως ακόμα και 48 τόνους να έπαιρνα εγώ ή ενας αντιπρόσωπος μου η τιμή θα ήταν 215 ευρώ και ο πελάτης λιανικής που θα ήθελε 3 παλέτες και θα ερχόταν στο μαγαζί μου θα μου έλεγε φιλαράκι με δουλεύεις που εσυ π.χ θέλεις 250-260 ευρώ τον τόνο γιατί εγω μπορώ να το πάρω άμεσα απο τον παραγωγό όσο το αγοράζεις και εσύ .
εκεί είναι η μοναδική μου ένσταση .
Αν ο κύριος Χάρης (τώρα έμαθα το όνομα του ) έχει αποφασίσει να πουλάει μόνο στη λιανική το προϊόν του "ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ'' και του βγάζω το καπέλο και πελάτες θα του στείλω !!αλλά λιανικής !!
Για εμένα που πουλάω το μηχάνημα τι πιο καλό απο το να μπορώ να λέω στον πελάτη μου οτι ξέρεις με 2 τόνους πέλλετ απο την creta θα βγάζεις το χειμώνα σου με συνολικό κόστος 430 ευρώ .
Εμένα όμως δεν μου δίνει την δυνατότητα να πουλήσω αυτό το πέλλετ !!αυτό λέω και τίποτα άλλο !!ούτε οτι δεν είναι καλός επαγγελματίας ούτε οτι δεν έχει καλό πέλλετ (δεν το έχω δοκιμάσει )!!το μόνο που λέω είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν κάνει χονδρική γιατί είτε πάρεις μια παλέτα είτε 24 παίρνεις την ίδια τιμή.
αυτά και δε σχολιάζω άλλο γιατί αρκετή χολή έβγαλα και δεν είναι του χαρακτήρα μου !!καλημέρα σας !
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.092 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ