Τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10202 από γιαννης-δραμα
Απαντήθηκε από γιαννης-δραμα στο θέμα Τιμές pellet

thegoul έγραψε:

γιαννης-δραμα έγραψε:

kris76 έγραψε:

γιαννης-δραμα έγραψε: Εγω σημερα αγορασα ενα τονο schweighofer(αυστριακο παραγωμενο στην ρουμανια)280 ευρω,πολυ καλο και με πιστοποιηση αυστριακη( ÖNORM M 7135)και γερμανικη(DINplus 7A040)!Και μια σελιδα για να βρειτε ποιστοποιημενα πελλετ με προτυπα γερμανικα και αυστριακα. dincertco.de/en/search_for_certificates_via_registration_no_.html


πολυ καλο πελλετ.το καλυτερο απο οσα εχω δοκιμασει.280 με το φ.π.α.?

Ναι με φπα!


Μπορείς να μου στείλεις το τηλέφωνο του με email; Το email μου είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ok το εστειλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10207 από ggab
Απαντήθηκε από ggab στο θέμα Τιμές pellet
στην ΑΘΗΝΑ που μπορω να βρισκω πελετ σε καλη τιμη γιατι απο οτι ακουω ζητανε οσα θελουν.......ευχαριστω!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10257 από RENEWABLE NRG
Απαντήθηκε από RENEWABLE NRG στο θέμα Τιμές pellet
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ!
Χαίρομαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συσκευασμένα προϊόντα βιομάζας και όχι μόνο επωφελούνται οικονομικά αλλά και προστατεύουν το περιβάλλον.

Δραστηριοποιούμαι εδώ και 4 χρόνια στο χονδρικό εμπόριο προϊόντων βιομάζας και θα ήθελα να σας κάνω κάποια πράγματα γνωστά για τις εμπορικές πρακτικές και τις τιμές των προϊόντων που βλέπω (και θεωρώ πολύ φυσιολογικό) ότι σας ενδιαφέρουν πολύ.

Γνωρίζω ότι κάποιοι ίσως μου επιτεθούν ως κερδοσκόπο κλπ αλλά ο σκοπός που σας γράφω αυτό το ποστ είναι για να ξεδιαλύνω λίγο τα μυστήρια και να κατανοήσετε το πως διαμορφώνονται οι τιμές. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω γίνει πλούσιος από αυτή τη δουλειά απλά προσπαθώ όπως όλοι σας να επιβιώσω.

Ποιος καθορίζει τις τιμές?
Τα εργοστάσια παραγωγής φυσικά. Υπάρχουν 5-6 αξιόλογα εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή μας και είναι πολύ εύκολο να συνεννοηθούν σε ποιές τιμές θα πουλήσουν χωρίς να σπάνε τον ανταγωνισμό. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η ζήτηση είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ της προσφοράς καταλαβαίνετε ότι δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ρίξουν τις τιμές τους αφου ΣΙΓΟΥΡΑ το προϊον τους θα πουληθεί! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη διαπραγμάτευση μου με ένα εργοστάσιο για παραγγελία 2000 τόνων δεν μου έκοβε ούτε 1€ με το επιχείρημα γιατί να σου κόψω?Έχω όλο το εμπόρευμα πουλημένο και δεν έχω πελετ ούτε για την σόμπα μου!
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω το γεγονός ότι η τιμή του πέλετ αυξήθηκε 20€ ο τόνος στην Γερμανία μόνο και μόνο από την είσοδο της Ελλάδας στην αγορά, μιας και άρχισαν να έρχονται σημαντικές ποσότητες στην Ελλάδα οι οποίες έλειψαν από την αγορά της Δ.Ευρώπης και αυτό είχε ως συνέπεια να ανέβουν οι τιμές στην Δ.Ευρώπη.
Οι τιμές καθορίζονται και από την επάρκεια της πρώτης ύλης. Το πέλετ ξύλου και οι μπρικέτες ξύλου φτιάχνονται από προϊόντα ή υποπροϊόντα υλοτόμησης και εξαρτωνται πάρα πολύ από το αν τα δασαρχεία προχωρήσουν σε υλοτομήσεις. Το 2010 και το 2011 δόθηκε οδηγία από τα υπουργεία προς τα δασαρχεία των γειτονικών χωρών να προχωρήσουν σε σημαντικές υλοτομήσεις με σκοπό να καλύψουν τις εκτεταμένες ενεργειακές ανάγκες. Τον χειμώνα δε που μας πέρασε πραγματικά οι δασάρχες έκαναν αγώνα για να μπορέσουν να τροφοδοτήσουν την αγορά με τις απαραίτητες ποσότητες βιομάζας προς επεξεργασία.

Απο εκεί και πέρα έρχονται οι χονδρέμποροι που πρέπει να οργανώσουν όλη την διαδικασία της παραγωγής (τεχνικά χαρακτηριστικά-ποιότητα-πιστοποιητικά-αστοχίες υλικού), την μεταφορά(αβαρίες, συμμόρφωση στους τρόπους μεταφοράς κλπ)και της παράδοσης στους κατά τόπους εμπόρους. ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Μόνο αυτό έχει χρηματοοικονομικό κόστος 4-6% επί της αξίας του εμπορεύματος αφου κανένας δεν έχει 200.000€ διαθέσιμα να αγοράσει προϊόντα τον Μαϊο και να τα πουλήσει τον Οκτώβριο. Το μικτό κέρδος δεν ξεπερνάει το 10%

Στο τελικό στάδιο έρχονται οι διανομείς των προϊόντων που προσθέτουν ένα 10-15% για να αποθηκεύσουν και να διανέμουν το προϊόν στους τελικούς καταναλωτές το οποίο δεν βρίσκω παράλογο αν αναλογιστώ έξοδα και δαπάνες που έχουν (ΤΕΒΕ-χαράτσια-ενοίκια-ΙΚΑ-αυτοκίνητα-πετρέλαια-ζημιές-γερανοι κλπ) και φυσικά τους απομένει ένα μικρό καθαρό περιθώριο κέρδους για να ζήσουν.

Φυσικά δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να αισχροκερδήσουν επειδή βρίσκουν τους καταναλωτές σε ανάγκη αλλά αυτούς ούτως ή άλλως τους αποκλείετε μόνοι σας όταν επιλέγετε από που θα αγοράσετε, αλλά επειδή οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες διαφωνώ στον κανόνα έμπορος=απατεώνας.

Για το τέλος άφησα την ποιότητα του προϊόντος. Δεν είμαι πλούσιος για να αγοράζω φθηνά πράγματα λένε οι Άγγλοι. Απ'ότι είδα οι περισσότεροι έχετε καυστήρες και σόμπες που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ. Θα τα διακινδυνεύατε για 10€/τόνο διαφορά? Και 10 τόνους να κάψετε το συνολικό σας κέρδος δεν θα ξεπεράσει τα 100€. Ταπεινή μου συμβουλή ΚΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ και προτίμηση στην ποιότητα.

Τα καλά νέα σας τα άφησα για το τέλος. Νέα εργοστάσια παραγωγής σε χώρες κοντινές στην Ελλάδα φτιάχνονται και περιμένουμε ότι ο ανταγωνισμός θα δουλέψει καλύτερα άρα οι τιμές θα εκτονωθούν προς το τέλος του 2012 αρχές του 2013. Έχετε κάνει καλή επιλογή στο καύσιμο που επιλέξατε.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας καθώς και να συγχαρώ την συντονιστική ομάδα για την προσπάθεια που κάνει να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα προϊόντα βιομάζας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10258 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Τιμές pellet
Μία επισήμανση σ' αυτά που λέτε, καθώς για τα υπόλοιπα αδυνατώ να αντικρούσω κάτι που δεν γνωρίζω.
Κανείς δεν μίλησε ισοπεδωτικά για όλους τους εμπόρους. Υπάρχουν όμως αρκετοί που είναι όντως απατεώνες, όπως συμβαίνει και σε όλα τα επαγγέλματα.
Αυτοί δυσφημούν και τους υπόλοιπους...
Δουλειά των καταναλωτών είναι να τους ξεμπροστιάζουν και να τους απομονώνουν. Εσείς τη δουλειά σας κάνετε.
Εμείς να δούμε πότε θα κάνουμε τη δική μας...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by KERBEROS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": RENEWABLE NRG

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10261 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Απαντήθηκε από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ στο θέμα Τιμές pellet
RENEWABLE NGR

Μιάς που ασχολείσαι καιρό, μήπω;ς μπορείς να μας δώσεις τη λιανική τιμή πώλησης, ας πούμε στη Γερμανία, καλού, πολύ καλού και άριστου pellet??
Ή έστω του din kai toy din +??
Επίσης κάποια γνώμη για την αποδοτικότητα του κάθε ξύλου?? (οξιά, πέυκο κλπ..)
Κάποιος έμπορος μου ανέφερε ότι στη Γερμανία πουλάνε κατά κύριο λόγο οξιά, καθώς θεωρείται η πιό οικολογική στη καύση. Είναι σωστό αυτό??

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10269 από RENEWABLE NRG
Απαντήθηκε από RENEWABLE NRG στο θέμα Τιμές pellet
Η τιμή είναι κάτι το υποκειμενικό. Εξαρτάται από την περίοδο αγοράς, την ποιότητα και την ποσότητα. Στην Γερμανία συγκεκριμένα εξαρτάται και από την απόσταση από τα ανατολικά σύνορα απ'όπου προέρχονται οι μεγάλες ποσότητες εισαγόμενου πέλετ(Πολωνία, Ουκρανία Ρουμανία). Αν και δεν είμαι ειδικός στην αγορά λιανικής στην Γερμανία υπολογίζω ότι η τιμή για πιστοποιημένα πέλετ(DIN, DIN+) παίζει κάπου ανάμεσα στα 250-350€/Τ ανάλογα με τις συνθήκες που προανέφερα. Πολύ σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση της τιμής είναι το μεταφορικό έργο που απαιτείται για την παράδοση. Δηλαδή αν το πέλετ μεταφερθεί από την Πολωνία στην Γερμανία θα έχει το 1/3 της επιβάρυνσης από την μεταφορά Ουκρανία-Γερμανία και αυτό έχει αντίκτυπο στην τιμή λιανικής. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Φυσικά η Γερμανία έχει και τοπική παραγωγή και αυτό αντισταθμίζει τα φθηνότερα πέλετ εισαγωγής. Η Δ.Ευρώπη είναι ώριμη αγορά στα συσκευασμένα προϊόντα βιομάζας και υπάρχουν εταιρείες που εισάγουν με καράβι ποσότητες της τάξης 50.000Τ και φυσικά αυτό παίζει ρόλο στην τιμή καθώς τα μεταφορικά μειώνονται πολύ. Αυτό πιστεύω θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Κάθε είδος ξυλείας (πλατύφυλλης-οξια, δρυς, δεσποτάκικλπ ή κωνοφόρων πεύκο, έλατο) έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Σε γενικές γραμμές τα πλατύφυλλα είναι συνήθως υψηλότερης θερμιδικής αξίας (λόγω και υψηλότερης πυκνότητας 0,8-1,2Τ/μ3) αλλά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε στάχτη και άλλα στοιχεία που δημιουργούν το γνωστό σε όλους κλίνκερ, ενώ τα κωνοφόρα είναι χαμηλότερης θερμιδικής αξίας αλλά έχουν και λιγότερες παρενέργειες στους καυστήρες. Εγώ προσωπικά προτιμώ τα κωνοφόρα γιατί βαριέμαι να κάνω τον καυστηρατζη :) μεγάλο ρόλο παίζει και η παραγωγική διαδικασία. Δηλαδή αν ο παραγωγός βάζει τον φλοιό του δέντρου στον σπαστήρα μαζί με τα άλλα υλικά έχουμε χαμηλότερης ποιότητας πέλετ. Για αυτό υπάρχουν και διαφορές στις παρτίδες. Πολλοί παραγωγοί θέλοντας να πάρουν τα καλύτερα από τα δύο είδη ξυλείας καταφεύγουν σε μίγματα (π.χ.60%οξιά+40%έλατο). Προτείνω να δοκιμάζετε ποιότητες και όταν βρείτε αυτό που σας κάνει με τις σωστες ρυθμίσεις στον καυστήρα να μένετε εκεί.

Πιο οικολογικό είναι αυτό που έρχεται από πιο κοντά. Το δάσος ανεξαρτήτως είδους ξυλείας απορροφά την ποσότητα διοξειδίου που απελευθερώνεται κατά την καύση της βιομάζας και αναδημιουργείται βιομάζα. Αντίθετα αν το φορτηγό έρθει από 2000Κμ μακριά έχει χαθεί κάθε οικολογική έννοια του καυσίμου καθώς το φορτηγό έχει εκπέμψει τριπλάσιες ποσότητες CO2στην ατμόσφαιρα για την μεταφορά του. Το μοναδικό "οικολογικό" προβάδισμα που έχουν τα κωνοφόρα έναντι των πλατύφυλλων είναι ότι αναπτύσσονται πιο γρήγορα. Τώρα μπορεί ο έμπορος που αναφέρεις να ξέρει κάτι παραπάνω που δεν γνωρίζω.
Last edit: 12 Χρόνια 1 Μήνας πριν by RENEWABLE NRG.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.317 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ