Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141843 από yiannisjs@gmail.com
Απαντήθηκε από yiannisjs@gmail.com στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Τελικά τα θέματα λύθηκαν? Την λειτουργία του ανεμιστήρα για να σταματάει όταν τελειώνει η καύση, ποιο κοντρόλ την υποστηρίζει? Με την αλλαγή της θερμοκρασίας από τους 30 βαθμούς στους 40 περίπου λύθηκε το πρόβλημα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141930 από yiannisjs@gmail.com
Απαντήθηκε από yiannisjs@gmail.com στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Είμαι μεταξύ ξυλόσομπας υδραυλικής (610 Ε) και του burnit 20 active (760 E). Δεν υπάρχει καθόλου εγκατάσταση στο σπίτι Με αυτή την διαφορά εάν δεν έχει θέματα ο burnit θα προχωρήσω με αυτόν. Δώστε μου μια απάντηση αν μπορείτε.
Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141938 από stef29
Απαντήθηκε από stef29 στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Καλησπερα φιλε Γιαννη...ο active νομιζω κοστιζει λιγο περισσοτερο απο 760Ε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141953 από yiannisjs@gmail.com
Απαντήθηκε από yiannisjs@gmail.com στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
έχω αυτή τη προσφορά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141962 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit

Argyrispro έγραψε: Για το δοχείο αδρανείας πάντως έχω πολλές ενστάσεις ακόμα. Το παιδί (ειναι και φίλος μου) που μου έκανε την εγκατάσταση + μελέτη χώρου μιας και ειναι Μηχανολόγος, νέος σε ηλικία με πολύ καλή ειδίκευση και στα θεματα θέρμανσης μου είπε πώς δεν χρειάζομαι δοχείο αδρανείας γιατί το κόστος αγοράς + εγκατάστασης δεν θα το αποσβέσεις ποτέ και αυτό πιστέυω ότι ισχύει, όσο και να χάνεις απο τα συχνά On/off το να φορτίσεις 1,000 λίτρα νερού καθημερινά στους 80 βαθμούς + το νερό του λέβητα + το νερό του κυκλώματος + τον ηλιακό ή το boiler δεν ειναι εύκολη υπόθεση.

Προσωπικά ακόμα ειμαι στο ψάξιμο και δοκιμάζω διάφορα σετ, ωστόσο ο λέβητας μου κάνει το πολύ 2 παύσεις στις 6-10 ώρες λειτουργίας και αυτό το έχω επιτύχει με τον εξής τρόπο :

1. Στο άναμα το γεμίζω κλαριά και 2-4 κουτσουράκια ξερά. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 2-3 ώρες και εκεί θα έχω την 1η διακοπή επειδή θα φτάσει τους 80 βαθμούς μετά απο 1+ ώρα, μιας και τα σώματα στο σπίτι έχουν ζεσταθεί στο φούλ και οι επιστροφές γυρίζουν με ζεστά νερά.
2. Δεν βάζω ξύλα αν δεν έχει πέσει το νερό στους 70 βαθμούς, το νερό στους 70 βαθμούς σημαίνει πώς ο λέβητας δεν έχει ξύλα, άρα ανοίγω την πόρτα και πετάω 1-2 κουτσουράκια. Με αυτά θα περάσει άλλες 2 ώρες περίπου όπου θα δουλεύει στο φούλ για να συντηρήσει το νερό μεταξύ 70 και 80 βαθμών.

Μπορεί αυτός ο τρόπος να ακούγεται κουραστικός, όπως και το καθημερινό καθάρισμα στάχτης(το κάνω για λόγους καλύτερης απόδοσης) αλλά πρός ώρας μου αρέσει και μου φαίνεται παιχνιδάκι, άσε που το να ρίχνεις κάθε 2 ώρες 2 κουτσουράκια δεν ειναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση ειδικά αν δεν μένεις μόνος σου στο σπίτι. Για 1,000L δοχείο αδρανείας + Ladomat θέλεις περίπου 1400 ευρώ + διάφορα υλικά πάς 1600 + εγκατάσταση φτάνεις τα 1800+ ευρώ. Με 1800 ευρώ αγοράζεις 18 τόνους ξύλα. Αν θεωρήσουμε ότι κατά τα on/off χάνεις 1 τόνο όλο τον χειμώνα, πράγμα που δεν το πιστεύω με καμία παναγία τότε θέλεις 18 χρόνια για να κάνεις απόσβεση ΧΩΡΙΣ να υπολογίσουμε τα πόσα παραπάνω ξύλα θα κάψεις με δοχείο για να φορτίζεις καθημερινπα την δεξαμένη. Το δοχείο ειναι σίγουρα πολύ χρήσιμο για να μην γεμίζεις συχνά και να ελέγχεις καλύτερα την θερμοκρασία του σπιτιού με θερμοστάτη. Το ξύλο όμως δεν ειναι για όλους, όποιος θέλει τις ανέσεις του πετρελαίου καλύτερα να βάλει πέλλετ. Εγώ προσωπικά επέλεξα το ξύλο επειδή το έχω δωρεάν.

Δοχείο δεν έχω σκοπό να βάλω λοιπόν για τους εξής λόγους :

1. Θα καίω παραπάνω ξύλο για τους λόγους που ανέφερα. 1,000 L την ημέρα να ζεσταίνεις θέλεις αρκετή ποσότητα ξύλου.
2. Προσέχω και έχω μάθει περίπου πόση ποσότητα ξύλου πρέπει να βάλω για να μην έχω μεγάλη διάρκεια παύσης λειτουργίας και συχνές διακοπές λειτουργίας.
3. Φυσικά με βάση το (2) έχω μάθει να μην γεμίζω τον λέβητα φουλ με χοντρά ξύλα όταν το νερό ειναι στους 80 βαθμούς και τον οδηγήσω σε υπερθέρμανση ή/και καταπόνιση.
4. Τα περίπου 2κ ευρώ που θα χρειαστώ για το δοχείο θα τα επενδύσω αλλού.
5. Ο έλεγχος θερμοκρασίας με θερμοστάση δεν ειναι κανένα πρόβλημα, μιας και τώρα που έχει ακόμα καλό καιρό δεν ξεπερνάω τους 25 βαθμούς (πλέον καίω λιγότερες ώρες και φτάνω μέχρι 24 την θερμοκρασία).
6. Το να κατεβαίνω κάθε 2-3 ώρες να βάζω 2-3 κουτσουράκια εγώ ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας μου δεν ειναι θέμα μιας και ο λέβητας ειναι στην αποθήκη όπου συνδέεται εσωτερικά με το σπίτι, δεν βγαίνω δηλ σε βροχές, λάσπες και γενικά σε εξωτερικό χώρο.
7. Πίσσα στον λέβητα απο ατελή καύση δεν εχω διαπιστώσει, γενικά πίσσα εμφανίζεται απο κρύες επιστροφές(έχω τρίωδη) ή χλωρά ξύλα(έχω ξερά ξύλα) ή σε μικρότερο ποσοστό απο μεγάλη ποσότητα καπνού π.χ όταν σβήνει ο ανεμιστήρας. Για το 3ο ειναι αυτό που θέλω να τεστάρω, αν δηλαδή ο ανεμιστήρας συνεχίζει να δουλεύει πολύ χαμηλά για να τραβάει τα καυσαέρια που δημιουργούνται.

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη με βάση συγκεκριμένα δεδομένα και κανόνες που έχω αναφέρει ότι εφαρμόζω και τηρώ.

Φιλε κανεις λαθος η μαλλον λαθος στα ειπανε και τσαμπα ταλαιπωρησε ,πηγαινεις αντε να πηγαινεις να αναβεις με 2 κουτσουρακια που λες και να πηγαινεις ξανα μετα απο 2 --3 ωρες να γεμισεις και ξανα και ξανα και ξανα μετα ,δηλ. 10 φορες την ημερα,αντε να το κανεις μια χρονια αντε 2 αλλα μετα θα σου γινει εφιαλτης,ακου με λιγο προσεεεκτικα,εγω παω 1 με 2 φωρες την ημερα και μαξ,. 3 εχω παει μετρημενενες στα δακτυλα του ενος χεριου 3η χρονια τωρα και εχω αρχισει να το σιχαινομαι,ναι εχω αρχισει να σιχαινομαι που πρεπει να παω εστο και μια φορα την ημερα να καθαρισω και να γεμισω τον λεβητα και εσυ μας λες για καθε 2-3 ωρες?
Βαλε ενα μπαφερ για να σωθεις,ασε τι λεει ο φιλος σου ο μηχανολογος,και εμενα ο ανηψιος μου μηχανολογος ειναι και εγω μεσο του φορουμ εμαθα περισσοτερα απο τον ανηψιο πανω στο θεμα και οταν μιλαω αυτος "του-μπε-κι",και ασε τα 2 χιλιαρα που σου ειπαν ,αμα θες την βγαζεις και κατω απο 1000 ευρω ,σου ειπα απο Βουλγαρια αν θυμαμαι καλα 560 ευρω εχει ο 1000 λιτρων ο sunsytem και 430 ο 800σαρης, μια τριοδη κανει 50 ευρω και ενας κυκλοφορητης αλλα 70 ,βαλε ενα 800σαρη ,550 αυτα τα υλικα και αλλα 200 σου βαζω χοντρικα για διακοπτες και σωληνωσεις και αλλα 200 για τον μαστορα, ενα χιλιαρικο πες στρογγηλα και το 2ωρο-3ωρο θα σου γινει 6ωρο-8ωρο ισος και περισσοτερο και θα καις και λιγοτερα ξυλα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #141973 από burnit 30
Απαντήθηκε από burnit 30 στο θέμα Γνώμες για ξυλολέβητες Burnit
Kαλησπερα, Θα ηθελα να ρωτησω αν θα ηταν καλυτερα σε λεβητα burnitWBS 30 kw όταν καιμε πελλετ για καλυτερη αποδοση να βγαζαμε την σχαρα , (πανω στην οποια βαζουμε τα ξυλα, όταν καιμε ξυλα).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.143 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ