Υγροποίηση

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38968 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Απ: Υγροποίηση
Οι τεγιδες που κρατάνε τα κεραμίδια είναι τοποθετημένες ανά 30-32 εκατοστά, οπότε έχεις καμινάδα που περνάει στους 5 πόντους από το ξύλο. Και δεν μιλάμε για κανονική χρήση που η καμινάδα θα έχει γύρω στους 100 βαθμούς, μιλάμε για την περίπτωση ανάφλεξης από συσσώρευση κρεόζωτου, οπότε η θερμοκρασία θα περάσει τους 500 βαθμούς και θα αναφλέξει ότι ξύλο υπάρχει στους 15-20 πόντους από τη καμινάδα. Έτσι έγινε στου κουμπάρου και έκανε show με βεγγαλικά για όλο το χωριό...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #38990 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Απ: Υγροποίηση
Φίλε και μενα η καμιναδα της σόμπας περνά μεσα από τη σκεπή Αναγκαστικά ξεπαραδιάστηκα, έβαλα μονωμένη καμινάδα και στα σημειά που ειναι κοντά στο ξύλο το στούμπωσα με υαλοβάμβακα με την επένδυση αλουμινιου να ακουμπα την καμινάδα.

Μη παίζεις με αυτά, εγω ειδα του γειτονα που αρπαξε η σκεπή του ευτυχώς την προλάβαμε με κανα χιλιαρικο ζημια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39058 από ELECTRICALCHIEF
Απαντήθηκε από ELECTRICALCHIEF στο θέμα Απ: Υγροποίηση
δηλαδη και η μονωμενη μπορει να δημιουγρησει πρόβλημα στα τριγυρω ξύλα? Διοτι αυτα ειναι στους 5 ποντους απο τη καμιναδα μου σύν οτι εχω και μονωση.
Μην πω για τον αφρο που έβαλα στο άνοιγμα της οπης στη πλάκα... :dry:

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39105 από MZach
Απαντήθηκε από MZach στο θέμα Απ: Υγροποίηση

Asteris έγραψε: Οι τεγιδες που κρατάνε τα κεραμίδια είναι τοποθετημένες ανά 30-32 εκατοστά, οπότε έχεις καμινάδα που περνάει στους 5 πόντους από το ξύλο. Και δεν μιλάμε για κανονική χρήση που η καμινάδα θα έχει γύρω στους 100 βαθμούς, μιλάμε για την περίπτωση ανάφλεξης από συσσώρευση κρεόζωτου, οπότε η θερμοκρασία θα περάσει τους 500 βαθμούς και θα αναφλέξει ότι ξύλο υπάρχει στους 15-20 πόντους από τη καμινάδα. Έτσι έγινε στου κουμπάρου και έκανε show με βεγγαλικά για όλο το χωριό...


Aυτό το καταλαβαίνω και έχω δει καμινάδες από τζάκι να παίρνουν φωτιά κανά δυο φορές γιατί είμαι ψηλά.
Όντως η απόσταση είναι μικρή και να φανταστείς ότι δεν ήταν δική μας απόφαση για αμόνωτη αλλά του μάστορα που στην αρχή είχε προτείνει μονωμένη και φυσικά είχαμε συμφωνήσει γιατί έτσι κι αλλιώς μόνο τα 3 μέτρα πάνω από την πλάκα θα ήταν μονωμένη. Γίνεται να μονωθεί τώρα μόνο με πετροβάμβακα ή θέλει αντικατάσταση με μονωμένη?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39114 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Απ: Υγροποίηση
Γινεται απο κατω.
Μπορεις κ απο πανω αλλα εχει ξηλωμα κεραμιδιων κ των τεγιδων.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #39218 από Τάκης
Απαντήθηκε από Τάκης στο θέμα Απ: Υγροποίηση

MZach έγραψε: Θερμοκρασία καυσαερίων λέει στους 270C και έχω 6 μέτρο κάθετο μπουρί Φ150, 2,5 μ στο σπίτι, 2,5 μέσα στην όχι μονωμένη στέγη και 1μ απέξω. Νόμιζα θα βάζαμε μονωμένο στη στέγη αλλά ο μάστορας άλλαξε γνώμη, είπε ότι θα τα μονώσει με πετροβάμβακα αν χρεαιστεί.


Για αιώνες την απόληξη των μπουριών από ξυλόσομπες την έβγαζαν μέσα στη στέγη που σημειωτέο ήταν φέρουσα, ιδαίτερα στα ηπειρωτικά μέρη. Σε απόσταση από τα ζευκτά αλλά ο καπνός που έβγαινε ελεύθερος πια συναντούσε τα μικρά καδρόνια (τεγίδες) και όλα τα υπόλοιπα. Αυτό το έκαναν για να θερμαίνεται μερικά η στέγη, το μπουρί δεν ήταν εκτεθειμένο στις παγωνιές και για την προστασία των ξύλων της στέγης από το σαράκι που δεν επιζεί ή δεν πλησιάζει καπνισμένα ξύλα. Και στο σπίτι που μένω, κατασκευής του '55, υπάρχουν ακόμη οι δίοδοι των μπουριών μέσα στη στέγη, έκαιγαν μέχρι τη 10ετία του '60 ξύλα και μετέπειτα μέχρι τη 10ετία του '80 σόμπες πετρελαίου. Υπήρχαν όμως πάντα και οριζόντιες διαδρομές των μπουριών μέσα στο σπίτι. Πέρυσι που έκανα εργασίες μόνωσς στη στέγη διαπίστωσα ότι τα κεραμίδια που βρίσκονταν απέναντι από την έξοδο του μουριού ήταν πετσικαρισμένα, προφανώς από τις διαφορετικές θερμοκρασίες στις επιφάνειές τους.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 5 Μήνες πριν by Τάκης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ