Συζήτηση για πώληση καυσόξυλων κατ' όγκον

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127492 από valsam
Σιχαμα εχει καταντησει η πωληση ξυλου με το κυβικο!!!!
Και ειναι πολυ ξευτιλισμενοι οι Ελληναρες εμποροι!
Αλλα και ο κοσμος ντι για ντιππ τουβλα που δεν ξερουν τι πληρωνουν και τι παιρνουν!
Τελικα σε ολα ισχυει το να κερδισουν-πλουτισουν ολοι πλην του μ@λακα που θελει να κανει εξοικονομιση!
Μιλαμε ο κοσμακις πληρωνει και δεν ξερει τι αγοραζει,χθες σε συζητηση με 2 ατομα στην προπονηση της κορης μου μου ειχαμε συζητηση για τα ξυλα και για το ποσο αγορασαν και ποσο εκαψαν,καλα λεω ειναι δυνατον να μην ξερετε τιποτα η εστο να μην κυβισατε το τι αγορασατε?
65 ευρω το χυδην παρακαλω και 95 το στοιβαχτο, ναι τοσο αγοραζει ο κοσμακις σημερα και δεν καταλαβαινει κι'ολας οτι τον συμφερε να καψει ακομη και πετρελαιο η ρευμα απ'το να καιει ξυλα και να κανει μαγκα τον καθε Ελληναρα εμπορακλα!

Και ως επιβεβαιωση σταματησα κι'εγω σημερα στην μαντρα για να αγορασω 2 κουτια μπριγκετα για να δοκιμασω στον λεβητα μου και μου εδωσε ακατεβατα αυτην την τιμη,καλα του λεω με 95 ευρω το κυβικο το στοιβαχτο και 65 το χυδην το ξυλο βγαινει ακριβοτερο απο το πελλετ και ακριβοτερο ακομη και απο το επιδοτουμενο πετρελαιο αν δεν το καψεις σε μηχανημα με τουλαχιστον 75-85% αποδοση που που κανεις απο τους 2 που σηζητουσα δεν εχει τετοιο πραγμα και ελαχιστοι γενικα εχουν,και η πλακα ειναι οτι οτι αναλυση και να του εκανα του ξυλα δεν παραδεχοταν τιποτα (δηλ. 2,2 κυβικα στοιβαχτου με 20% υγρασια =1 τονος ξυλα καταλληλα προς καυση και συνολικη τιμη 209 ευρω ο τονος,65 ευρω το χυδην και αναλογια 3,3 χυδην=1 τονος ξερα ξυλα με 20% υγρασια και συνολικη τιμη τονου 214 ευρω!),οχι μου λεει ενα κυβικο χυδην = 0,7 του στιβαχτουστιβαχτου,λαθος του λεω 0,6 ειναι,2,2 κυβικα χυδην= 1 τονος ξυλα με 20% υγρασια μου λεει,λαθος του ελεγα εγω 2,2 στοιβαχτου=1 τονος,καλα ρε μαστορα οτι πεις του ειπα δεν αγορασα τις μπριγκετες και του ειπα φευγοντας μην κλαιγεσαι μετα αμα βλεπεις του χρονου ακομη περισσοτερες Βουλγαρικες νταλικες να ξεφωρτονουν ξυλα κατευθειαν σε σπιτια,μαγκα ε μαγκα(ο γαμπρος μου που ηταν στο αυτοκινητο μου ειπε μετα περασε απο το μυαλο του το"μαγκα δεν το γλητωνουμε το ξυλο"!)!
Με 100 ευρω που αγοραζαμε με τον τονο και ας ηταν και μουσκεμα με 50% υγρασια δηλ. αγοραζαμε στην ουσια 700 κιλα ξυλα που θα ηταν του χρονου με 20% υγρασια και ο τονος θα μας εβγαινε 140 ευρω και τωρα τον πηγαν 214 παρακαλω,βρε ουστ απο'δω κοπροσκυλα του κερατα!
Δηλ. ενας πουεχει ενα καλουτσικο ενεργειακο η σομπα με 60-65% αποδοση θα πρεπει να καψει αναλογια 4 κιλα ξυλα προς 1 λιτρο πετρελαιο και αντι για τα 0,88 λεπτα το επιδοτουμενο λιτρο θα πληρωσει 0,86 για ξυλα και θα και γινει χαμαλης-μουτζουρης-willy,καλα δεν το συζηταω για τζακια-σομπες-λεβητες με κατω απο 60-65% αποδοση, εκει χαμενος απο χερι εισαι!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127495 από dimlyk
υπερβολικος γινεσαι :P
βαλε κανα 15 η παλετα
βαλε το μεροκοματο για το στοιβαγμα ...ικα κλπ
το πετρελαιο του κλαρκ που κανει βολτες τις παλετες
αφαιρεσε και το κοστος νερου απ το περσυνο καταβρεγμα
ε καπου εκει δεν ανεβαινει το κοστος ? :woohoo:


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127501 από stergiosbik
Eδω στη Λαρισα εχει βαλει καποιος αγγελια στην τοπικη εφημεριδα οτι πουλαει με 58 ευρω το κυβικο.
Στοιβαγμενα-σχισμενα λεει.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127535 από Gdevil
Χώσε... χώσε valsam...
δίκιο έχεις σε όλα που γράφεις...

Μετά το περσινό που σε κάποιο θέμα είχα γράψει και αν θυμάμαι καλά είχα αγοράσει ξύλα με το κιλό αλλά υγρασίας (λόγω πλήρης άγνοιας) άνω των 40% σε τιμή 185 (με αναγωγή σε υγρασία 20%) φέτος νομίζω πήγα καλύτερα...
Ντανιασμένα σε παλέτες 60ευρώ το κυβικό.
Και με 30 ευρώπουλα ανεβασμένα στην ταράτσα μου με τον γερανό. Και σχετικά ξερά (αν και εκείνο το υγρασιόμετρο της κράτκι που πέρυσι το είχαν βγάλει σε μία προνομιακή τιμή ποτέ δε μου το έστειλαν)
Και κομμένα για σόμπα. οχι δλδ κορμοί ολόκληροι. πέρυσι είχα κόψει με το τσεκούρι, ειλικρινά όμως, και τα 12 κυβικά. Φέτος το τσεκούρι έχει σκουριάσει. ούτε ένα ξύλο δεν έχω κόψει.

Ελπίζω πάντως την επόμενη χρονιά να έχω χρόνο να το ψάξω ακόμα καλύτερα


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127538 από caftis
Εγώ φέτος πιστεύω ήμουν τυχερός έφερα από Καλαμάτα ελιά με 125ευρω τον τόνο και υγρασία κατω απο 20% .Πιστεύω να βρω από τον ίδιο και αυτό το καλοκαίρι

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127570 από valsam
Βρε η χαζομαρα,μ@λακια ,κουτοπονηρια του Ελληναρα ειναι ανεξαντλητη και αδιωορθωτη και ο μονος τροπος να αλλαξει κατι ειναι με τον σκληροτερο τροπο και αυτος ειναι απο εκει που παει να τα οικονομισει ο Ελληναρας δαγκονοντας κοσμο και κοσμακι να τον τιμωρησεις και να κλεισει και να πεινασει,αλλιος δεν καταλαβαινει,εχουν στησει καρτελ παντου και νομιζουν ακομη μερικοι οτι ο κοσμος ειναι χαζος(πραγματικα ομως υπαρχει και πολυς κοσμος που οντος ειναι χαζος!)!
Ειχα σκοπο να παρω κανα 2-3 τονους το καλοκαιρι απο Ελληνα εμπορο της περιοχης εν'γνωση μου εβαια οτι θα τα επαιρνα ακριβοτερα απ'οτι αν θα εκανα παραγγελια νταλικας απο Βουλγαρια για να εχω καβαντζα για τον μεθεπομενο χειμωνα μιας και εχω ηδη και για του χρονου ξυλα,βρε σεντς τσακιστο δεν θα τους δοσω και δεν εχω καθολου τυψεις που τα λεφτα μου θα τα παρουν Βουλγαροι,αν πηγαινε ο Ελληναρας για ενα νορμαλ ποσο αντε να του ταδινα αλλα οχι ρε παιδια αυτο ειναι βιασμος!
Πριν ενα δυο χρονια τα λαδια που βαζω στο αυτοκινητο τα full synthetic τα αγοραζα απο παντου 80-90 ευρω τα 4 λιτρα,περασα προχθες απο ενα μαγαζι της περιοχης για να παρω ενα αντιψυκτικο και ειδα οτι πουλουσε και λαδια και τον ρωτησα απο περιεργεια ποσο κανουν τα λαδια και μου λεει 12,5 ευρω το λιτρο,εμεινα παγωτο και αγορασα επιτοπου ενα τετραλιτρο μιας και ηταν να κανω σερβις,οταν πηγα σπιτι googlara τα λαδια που λετε γιατι μου ειχε κανει εντυπωση το ποσο ειχε πεσει η τιμη τους και προς εκπληξη μου διαπιστωνω οτι πιαστηκα μεγαλος μ@λακας που εσκασα 50 ευρω για τα λαδια γιατι σε αποσταση 5-15 χλμ βρηκα 3 μαγαζια που τα ειχαν απο 34 εως 36 ευρω τα 4 λιτρα,16 ευρω παρακαλω διαφορα,σιγα μην ξαναγορασω απο τον συγκεκριμενο Ελληναρα ξανα ποτε τιποτα,να το κλεισεις φιλε το μαγαζι και μακαρι να μην πατησει ποτε ξανα ψυχη μεσα ,δεν με νοιαζει,να μου ταδινες 5-6 ευρω ακριβοτερα παει στον διαολο λες για να μην ταλαιπορηθω η γιατι απλα βαριεμε,τα βρηκα τα πηρα που λεει ο λογος αλλα 16 ευρω οχι με τιποτα!
Ετσι θελει και ο Ελληναρας ξυλεμπορας για να καταλαβει,με τον σκληρο τροπο δηλ.,εμεις που παιρνουμε ποσοτητες και εχουμε χωρο να καβαντζοσουμε τονους ξυλα ουτε προσαναμα να αγορασουμε απο αυτον και να καθετε να ασχολειτε και να πουλαει μονο κανα σακι η μισο τονακι παραδωση για κανα διαμερισμα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ