Ομαδική Αγορά Καυσίμων 2013: Συζήτηση

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99154 από NIKITAS
@JOHN88S

Αγαπητέ John88s, μπορεί και να σε μπέρδεψα, το κάνουμε εμείς οι λογιστες αυτό...

ας πούμε, εγώ προσωπικά είμαι μισθωτός, δεν έχω επαγγελματικό ΑΦΜ, αγοράζω απο Βουλγαρία, πληρώνω ΦΠΑ στον Βούλγαρο 20% - γιατί τόσο έχει στην Βουλγαρία. Αν η τιμή αγοράς είναι 160ευρώ καθαρά, ο Βούλγαρος θα γράφει στο τιμολόγιο 160+20% φπα=192 ευρώ και αυτά τα λεφτά θα ζητήσει να πληρωθέι (κι έτσι πρέπει)

με απολύουνε και ανοίγω μια εταιρεία στην Ελλάδα, στο όνομα της οποίας αγοράζω απο τον ίδιο τον Βούλγαρο. πληρώνω μόνο την καθαρή αξία του εμπορεύματος (χωρίς φπα δηλαδή αγοράζω) και όταν σου πουλάω εσένα παίρνω 23% φπα που μου πληρώνεις, και τον αποδίδω στην εφορία. Η εταιρεία αγοράζει με 160ευρώ, χωρίς να πληρώνει φπα, και σου πουλάει ας πούμε 200+φπα 23%=246. Η εταιρεία θα έχει μικτό κέρδος πχ 40 ευρώ (200-160) απο τα οπόια θα πρέπει να καλύψει όλα της τα έξοδα και να πληρώσει και φόρο εισοδήματος κτλ.

Για τον υδραυλικό που λες σε σχέση με τον υπάλληλο:
θεωρητικά ο υδραυλικός μπορεί να το φέρει στο όνομα του χωρίς φπα.
Αλλά, το μεγάλο ερώτημα είναι το τι το κάνει, με δεδομένο ότι είτε θα έπρεπε να το πουλήσει,είτε να το χρησιμοποιήσει με τρόπο που έχει να κάνει με την δουλεία του (πχ αν ήταν αρτοποιός με φούρνο πελλετ, έχει σχέση). Εφόσον δεν το πουλάει, και το χρησιμοποιεί για να ζεστάνει το σπίτι του, τότε έχουμε την περιβόητη αυτοπαράδοση και κανονικά θα πρέπει να πληρώσει τότε τον ΦΠΑ, στην ελληνική εφορία με 23%. Επίσης σε φορολογικό έλεγχο είναι απολύτως βεβαιο ότι ο έφορος δεν θα το δεχτεί ως παραγωγικη δαπάνη και θα του βεβαιώσει και φορολογικές διαφορές (φόρο εισοδήματος για το ποσό της αγοράς με το οποίο μείωσε τα κέρδη του). Συν προσαυξήσεις κτλ. Γενικά οι έλληνες εφοριακοί έιναι καλοί στο να βρίσκουν τέτοια θέματα στον έλεγχο και επειδή είναι απο τις παραβάσεις που και δικαστικά να πας θα χάσεις, δείχνουν ιδιαίτερη επιμέλεια στον καταλογισμό παραβάσεων, βεβαίωσης διαφορών κτλ.
Ουσιαστικά, για να μην υπάρχει πρόβλημα με την ελληνική εφορία, μόνο κάποιοα επιχείρηση επαγγελματίας με αντικείμενο σχετικό, θα μπορούσε να κάνει σχετικά απροβληματιστα την συναλλαγή (αν και πάλι διατηρώ επιφυλάξεις).
όλα αυτά ενδιαφέρουν τον λήπτη του τιμολογίου, ο κάθε έμπορος στο εξωτερικό τον νοιάζει μόνο να φαίνεται επαγγλματικό το αφμ σου (γιατί δηλώνει περιοδικά όλες τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές στην εφορία του), απο εκεί και πέρα, δικό σου πρόβλημα. Το επαγγελματικό αφμ, ας πούμε ότι εχει την έννοια του εμπόρου που θα μεταπουλήσει το προϊόν που θα αγοράσει (έμπορος στερεών καυσίμων) ή θα το χρησιμοποιήσει ξεκάθαρα στην δουλεία του (πχ ο αρτοποιός που λέγαμε). Κάθε άλλη χρήση, ειδικά για κάλυψη προσωπικών αναγκών δημιουργεί φορολογικές "επιπλοκές".

Συγγνώμη αν μακρυγόρησα, στο καυτό θέμα μας:

έχω την εντύπωση ότι μέχρι πέρυσι, απο Βουλγαρία ήταν σχετικά εύκολο να σου κόψουν μικρότερο τιμολόγιο (αρα σαν ιδιώτης να πληρώσεις λιγότερο φπα) και ίσως κάπως έτσι συν το ότι γενικά ήταν φθηνότερες οι τιμές το 2010-2011 ίσως κάποιοι απο εδώ να κατάφεραν να φέρουν πέλλετ με 200-210 τελική τιμή, παραδομένο σπίτι τους, ειδικά στη Βόρεια Ελλαδα. Αν κρίνω απο την δικιά μου "τεράστια" εμπειρία φέτος (με τουλάχιστον 5 εταιρείες στην Βουλγαρία που μου έδωσαν προσφορες, αστειεύομαι για το τεράστια), κανένας δεν το πρότεινε, και όλοι ισχυρίζονται ότι οι έλεγχοι έχουν σοβαρέψει και αν είσαι ιδιωτης θα πρέπει να πληρωθεί κανονικότατα ο ΦΠΑ και τέλος. (και έτσι θα έπρεπε, εδώ που τα λέμε)
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by NIKITAS.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dryianni

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99155 από KERBEROS
Καμιά νέα προσφορά για πέλλετ προβλέπεται να γίνει ή όχι;

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99160 από john88s
@Nikitas τώρα κατάλαβα, ήσουν πιο ξεκάθαρος και γενικά πολλά από αυτά που είπες τα είχα υπόψιν μου.

Thanks.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99167 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Ομαδική Αγορά Καυσίμων 2013: Συζήτηση

KERBEROS έγραψε: Καμιά νέα προσφορά για πέλλετ προβλέπεται να γίνει ή όχι;

Πέτρο κάτι άμεσα δεν περιμένουμε.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99177 από sdancer75
Μπορείτε να κατηγοριοποιησετε τις παραγγελίες ανά πόλη για την ευκολότερη επικοινωνία μεταξύ των χρηστών για κοινή μεταφορά και άρα μείωση της τιμής ;

sdancer75
Last edit: 10 Χρόνια 11 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 11 Μήνες πριν #99271 από papadaki k
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ 4 ΤΟΝΝΟΥΣ ΠΕΛΛΕΤ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.103 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ