K-EVO Starfire 120

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124027 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
Γιώργο, εσύ έχεις ανοιγόμενη πόρτα που έτσι κι αλλιώς σφραγίζει πολύ καλύτερα. Του έχεις βάλει και κάτι αλουμινοταινίες γύρω-γύρω !!!!!

Μα εσύ μπορείς σχεδόν να το σβήσεις το τζάκι σου. Εγώ, παρόλο που του σφράγισα λίγο την πόρτα, ναι μεν το μοχλουδάκι κάνει κάτι, αλλά όχι και να το σβήσω. Με τίποτα. Τραβαει τότε από τη 2γενή κάμποσο αέρα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέλιου1, που δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, ο 2γενής αέρας πηγαίνει και κάτω για τη διατήρηση της φλόγας, οπότε δεν μπορώ να το σβήσω. Έχω καταφέρει όμως να βελτιώσω λίγο την οικονομία, και να ανεβάζει πιο υψηλές θ.

Από ότι είδα, 20-25 kg ξύλα του βάζεις μέσα. Μπράβο φόρτωμα, αλλά εσύ ανάβεις με upside-down. Οπότε έχεις σταδιακή αύξηση της φωτιάς και προλαβαίει να ζεσταθεί η καμινάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #124046 από gousan
Απαντήθηκε από gousan στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
ωραια η κατασκευη σου φιλε...ειμαι σιγουρος οτι βγαζει τις θερμοκρασιες που λες...εχεις και εναλλακτη?
οπως μου ειπε ο στελιος1... αμα σου κανω κατασκευη αεροθερμο...κατι τετοιο δηλαδη απο οτι καταλαβα(διορθωσε με στελιο αν κανω λαθος)...δεν θα μπορεις να σταθεις απο ζεστη...αλλα χανει πολυ στην εμφανιση.
απολυτος ελεγχος της φλογας φαινετε ξεκαθαρα...

ΥΓ.πολυ φορτωμα ρε φιλε...κανε λιγη οικονομια τα χιονια ειναι μπρωστα μας....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126252 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
Αλέξη καλημέρα και χρόνια πολλά. Καλή χρονιά με Υγεία και Ηρεμία.

Να σε ρωτήσω κάτι: Το τάμπερ της kratki που έβαλες κάτω από το τασάκι, τι Φ είναι? Την είσοδο του, την έχεις ελεύθερη μέσα στο θερμοθάλαμο, ή το έβαλες με κάπιο σπιράλ κατευθείαν από έξω? Κάνει ρύθμιση της φλόγας?

Με την αεροκουρτίνα που σου έχει μείνει, τι γίνεται? Τι συμπεριφορά έχει? Αέρα βεντυλατέρ, τραβάς μόνο από μέσα? Τι Θ ανεβάζει τώρα το βεντυλατέρ?

Με την εκτόνωση, τι έχεις κάνει? Έχεις καθόλου φυσική ροή? Ο θερμοθάλαμος σου είναι μονωμένος?

Ευχαριστώ, Γιώργος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #126652 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
Αλέξη καλησπέρα και πάλι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.... Χάθηκες.... Ελπίζω και εύχομαι να είστε όλοι καλά.

Σκέφτηκα κάτι για τη 2γενή. Λοιπόν, κλείνουμε όλες τις τρύπες του μαντεμιού, ή αφήνουμε ΤΟ ΠΟΛΥ την πάνω-πάνω σειρά ανοικτή. Στη συνέχεια κάνουμε το εξής: Ξεβιδώνουμε το μαντέμι της πλάτης, και ελέγχουμε το περιμετρικό υαλοκόρδονο. Το αλλάζουμε αν χρειάζεται αντικατάσταση, και σε αυτήν την περίπτωση, τοποθετούμε το νέο προσεκτικά και σωστά, χωρίς να έχουμε εξογκώματα.

Μετά, τοποθετούμε περιμετρικά, πάνω στο υπάρχων ή αλλαγμένο υαλοκόρδονο σε σχήμα ανάποδου Π, το υαλοκόρδονο της φωτό. Είναι περίπου Φ6, με πάχος 0.75 mm αλλά κούφιο, πολύ μαλακό και εύπλαστο και πολύ καής ποιότητας. Μάλιστα, είναι και αυτοκόλητο, οπότε τοποθετείται πολύ εύκολα. Τι (πιστεύω) ότι πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο:

α) Εγγυημένο σωστό πάτημα και σφράγισμα (και με σχετικά λίγο σφίξιμο στις βίδες) του μαντεμιού πλάτης στη λαμαρίνα της εστίας, άρα δεν έχουμε διαρροές από το κάτω μέρος και από τα πλαϊνά.

β) Έχουμε ένα μικρό (λεπτό, περίπου 1.5-2.0 mm) κενό στην πάνω πλευρά του μαντεμιού για να εξέλθει ο αέρας της 2γενούς. Μάλιστα, ελπίζω ότι από αυτό το άνοιγμα θα βγαίνει καλά προθερμασμένος ο αέρας καθώς είναι ψηλότερα από τις υπάρχουσες οπές, και θα εκμεταλευτούμε ολόκληρο το ύψος της φλόγας καθώς αυτή χτυπά όλο το μαντέμι της πλάτης (καθώς αυτό όπως ανεβαίνει προς τα πάνω, έχει και κλίση προς τα έξω).

Αυτό το προτείνω διότι παρατήρησα, ότι όλες οι εστίες που κάνουν αξιόλογη 2γενή, Νordpeis, Leda Weda 78W, την κάνουν στο σημείο συμβολής πλάτης και κόφτρας. Μάλιστα αν προσέξεις, στο πιο πάνω σημείο της πλάτης, εκεί ακριβώς ξεκινάει και η κόφτρα και εκεί υπάρχουν και οι οπές του εξερχόμενου 2γενούς αέρα. Και λογικά θερμαίνεται καλά αφού διατρέχει όλο το ύψος της πλάτης.

Ανυσηχώ μόνο για το εξής: Λόγω του μεγέθος της εστίας, ύψος βασικά....., φοβάμαι ότι σε εκείνο το σημείο που θα βγαίνει ο αέρας, δε θα κάνει καλή 2γενή καθώς οι φλόγες-καπναέρια έχουν αναπτύξει κάποια ταχύτητα προς τα πάνω.... Δεν ξέρω αν στο δικό σου με το κλαπέ που έχεις για τον 1γενή αέρα, αν συμβαίνει το εξής:
Κλείνεις μεν τον αέρα, οι φλόγες χαμηλά στα ξύλα είναι λίγες και πάνε αργά, αλλά πιο ψηλά αναπτύσσουν ταχύτητα μεγάλη, παρόλο που ο αέρας είναι τέρμα κλειστός.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #127612 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και από εμένα φιλαράκια. Σόρρυ που εξαφανίστηκα για λίγο καιρό αλλά οι οικογενιακές υποχρεώσεις και η δουλειά δεν μου άφησαν χρόνο να ασχοληθώ με το αγαπημένο φόρουμ. Εν τω μεταξύ έκανα και άλλη μια τοποθέτηση invicta minos στο σπίτι ενός φίλου που θα την παρουσιάσω σε άλλο θέμα. Το αγαπητό kevo μου μεχρι στιγμής και με την βοήθεια του καιρού τα πάει μια χαρά! 2,5 τόνους έχω κάψει μέχρι σήμερα με μπόλικη ζέστη και χωρίς καθόλου οικονομία. Πιστευώ ότι είναι πολύ καλά.
Στο θέμα μας τώρα, Γιώργο καλή η ιδέα σου με το ανάποδο π, αλλά στην πράξη θα δείξει. Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ για την ώρα με την δευτερογενή, μια και πρέπει πρώτα να διορθώσω την πρωτογενή 100%. Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να ξεκλέψω λίγο χρόνο. Για αυτό που μου περιγράφεις με τις φλόγες είναι γεγονός λόγω μεγάλου ελκυσμού. Επιταχύνουν όσο ανεβαίνουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν #127617 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Απ: Re:Απ: K-EVO Starfire 120
Ok, χαίρομαι που είσαι καλά Alex. Τελικά δοκίμασα αυτό που είπα πιο πριν αλλά τζίφος.

Ούτε να ανάψει καλά-καλά το τζάκι δεν μπορούσε, ούτε καν να ανεβάσει θερμοκρασία. Ήταν φανερό ότι του έλειπε αέρας. Οπότε κατέληξα στα:

1) Ο 1γενής αέρας είναι σχετικά λίγος.
2) Λόγω ελκυσμού, προτιμά να τραβήξει από όπου μπορεί αέρα, τραβά από την ανοιχτή εισαγωγή της 2γενούς (που σημειωτέον είναι και πιο κοντά στην εξωτερική τρύπα-περίδα του εξωτερικού τοίχου) και συμπληρώνει. Συμπληρώνει όμως πολύ παραπάνω από ότι πραγματικά χρειάζεται - αλλά μόνο - για τη 2γενή μόνο, (λόγω μεγάλου ελκυσμού, λόγω μη μη ύπαρξης ρύθμισης στην είσοδό της, λόγω μικρής διατομής εισόδου 1γενή αέρα), με αποτέλεσμα και να μη προθερμένεται καλά, και να κρυώνει την εστία.
3) Όταν έκανα αυτό με το ανάποδο Π, το τζάκι δεν μπορούσε να ανάψει, άρα αντί ο 2γενής αέρας να βγαίνει από τις τρυπούλες, έβγαινε από τη χαραμάδα, έλειπε ως ποσότητα από την καύση οπότε ούτε άναβε καλά, και κρύωνε και τον κώνο-εναλλάκτες.

Συμπερασματικά:
1) Αϋξηση της δατομής εισαγωγής 1γενούς αέρα,
2) Διευκόλυνση της διαδρομής αυτής, να τον κάνουμε να μπει εύκολα δηλαδή,
3) Καλή ρύθμιση αυτού
4) Έλεγχο της παροχής του 2γενούς αέρα.
5) Δυστυχώς ο κώνος είναι ψηλά, όπως ψηλά είναι και οι εναλλάκτες και η κόφτρα.

Ευτυχώς περιμένω βερμικουλίτη για την κόφτρα. Όταν έχω ιδέες για την υλοποίηση των παραπάνω, θα επανέλθω. Αν και τα 1,2 αντιμετωπίζονται όπως το έκανες εσύ, τρύπημα του καπακιού του μοτέρ, και τάμπερ με ντίζα (να σου πω την αλήθεια δε μου αέσει η ντίζα, σαν τσοκ παλιού αυτοκινήτου είναι, θα ήθελα κάτι με γραμμική κίνηση, ή περιστροφική). Απλά στο δικό μου που έχει την καινούργια μαντεμένια βάση με τις σχισμές, φέρνει πιο σωστά τον 1γενή αέρα αλλά του πέφτει λίγος αυτός, και πολύς ο 2γενής.
Last edit: 10 Χρόνια 2 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.193 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ