Εστία DOVRE 2180

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127715 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Εστία DOVRE 2180
αστε τα βίντεο , εδω το καιμε 3 χρονια καθε μερα ......
ΝΑ σας το πω αλλιώς , λέτε οτι εχει ιδανική-τελεία ρύθμιση . και σας λεω , οτι δύσκολα μπορείς να ρυθμίσεις στο ελάχιστο την πρωτογενή ! Μην κοιτάτε στο φουλ και στο κλειστό , τα ενδιάμεσα μας νοιαζουν περισσότερο .Μετα , αφου δεν ελενχεται η δευτερογενή , δεν μπορείς να ελενχεις τον πρωτογενή ! Λιανα , πας το βραδυ για υπνο , το γεμιζεις και θες την μεγαλύτερη διάρκεια , κλεινεις ολους , και αφήνεις ισα ισα (αν το πετυχεις) τον πρώτο ! Ο αερας που τραβαει η καμιναδα , θα παει απ την ποιο ευκολη διαδρομη , και ετσι σε παιδεύει να ρυθμίσεις τον πρωτογενή , που στην αρχη θα σου παει καλα , αλλα μετα θα μπουκώσει απ την στάχτη , και ο αερας θα παει απ την πλατη ! αρα χιλια κακα , σου κρυώνει την πλατη δεν σου καει τα ξυλα ! Αν έκλεινε ο δευτερογενής , τοτε ισως μπορούσαμε να κάνουμε την στάχτη να σηκώνεται στον αερα (οπως σε κατι ινβικτα) και να καίει στο ελάχιστο , τουλάχιστον με ποιο σωστή διαχείρισή του αερα για την ελαχιστη λειτουργια ! Αλλιως το τζακακι μας ειναι για γκαζια !

τελικα το thermotte δεν ειναι πατεντα, αλλα το πουλανε ετοιμο (θελω και εγω) !
και κανει αυτο που φανταστικα , ποιο δυνατη καυση , αλλα χαμηλωνουν τα kw και στελνει ποιο ζεστη απο την ακτινοβολια , με αποτελεσμα λεει ποιο καθαρο τζαμι ! Αι να δουμε
sklep.kominki-lumar.com/index.php?route=...duct&product_id=1903
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sotos_gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127742 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Εστία DOVRE 2180
Αυτό με το τζάμι που λένε, έχει βάση. Διότι, αν βάλεις το "μονωτικό" το thermotte, λογικά θα έχεις μεγαλύτερη ακινοβολία, άρα μεγαλύτερη θ στο τζάμι. Αν φτάσεις σε θερμοκρασία πυρόλυσης (πόσο είναι αυτή?) και το τζάμι σου την αντέχει, τότε ναι.

Θα κάνει πυρόλυση η κάπνα που έχει καθήσει στο τζάμι, και μετά το τζάμι θα είναι σένιο. Έτσι φαντάζομαι λειτουργεί και σε εστίες-σόμπες-τζακόσομπες που είναι ολόκληρες ντυμένες με βερμικουλίτη. Όπως και στα Nordpeis.

Επειδή όλα τα παραπάνω έχουν: α) μικρό μέγεθος άρα και λίγα σχετικα kW, b) δυσκολία στο να μεταφέρουν ενέργεια με "φυσερό" (πολύ μικρά βεντυλατέρ όπου αυτά υπάρχουν, ή γ) δυσκολία στο να τους φτιάξεις θερμοθάλαμο (πως κάνεις θερμοθάλαμο σε μια σόμπα?),

τα ντύνουν με υλικά όπως ο βερμικουλίτης ή παρόμοια, είναι όμορφα γιατί είναι κιτρινωπά, και σου λένε ότι μάλιστα καίνε τόσο καλά που είναι πάντα καθαρές οι επιφάνειές τους και ότι έχουν καθαρό τζάμι.

Λογικό, αφού είμαι μια σταλίτσα, πιάνουν εύκολα μεγάλες θ, η θερμότητα αντανακλάται γύρω-γύρω λόγω του βεμικουλίτη, πας κοντά και λιώνεις-ψαρώνεις από την ακτινοβολία, και σου πασσάρουν και το τέλεια καθαρό τζάμι.

Αυτό όμως δε γίνεται με μαγικό - διαστημικό τρόπο ή τεχνολογία, είναι απλή λογική.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127780 από caftis
Απαντήθηκε από caftis στο θέμα Re:Εστία DOVRE 2180
Από προσωπική εμπειρία βλέπω ότι και στις μεγάλες εστίες κάνει δουλειά ο βερμικουλιτης και δεν χάνεις καθόλου απόδοση γιατί την παίρνεις από τον κώνο .Εγώ είδα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο τούνελ από πριν, περίπου στους 20c .Θα βάλω το ηλεκτρονικό θερμόμετρο με την ίδια ποσότητα μπρικετες και θα δω στον ίδιο χρόνο θερμοκρασία, με και χωρίς βερμικουλιτη και θα σας πω απλά να βάλω και το τρίτο κομμάτι για να είναι όλη η εστία επενδυμενη.

Στάλθηκε από το GT-I9300 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by caftis.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127782 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Εστία DOVRE 2180
@caftiw, dηλαδή, συμφωνείς με την "προσέγγισή" μου για τις μικρές και μεσαίου μεγέθους εστίς αλλά και τις σόμπες?

Θύμισέ μου ποιά εστία έχεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127790 από liakjim
Απαντήθηκε από liakjim στο θέμα Re:Εστία DOVRE 2180

caftis έγραψε: Από προσωπική εμπειρία βλέπω ότι και στις μεγάλες εστίες κάνει δουλειά ο βερμικουλιτης και δεν χάνεις καθόλου απόδοση γιατί την παίρνεις από τον κώνο .Εγώ είδα μεγαλύτερη θερμοκρασία στο τούνελ από πριν, περίπου στους 20c


Αυτ'ο πάλι πώς εξηγείται?
Η λογική λέει πώς ότι ενεργεια παραπάνω παίρνεις από ακτινοβολία από παραπάνω , την χάνεις από τον αέρα έτσι δεν ε'ιναι?

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127792 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Απαντήθηκε από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ στο θέμα Re:Εστία DOVRE 2180
Έτσι λέει η λογική αλλά ας σκεφτούμε και το εξής: Ο βερμικουλίτης κρατά τη θερμοκρασία κάτω, είναι και μονωτικό υλικό. Άρα "αντανακλά" στην περιοχή της καύσης τη θερμοκρασία. Συνεπώς, η θερμοκρασία στην περιοχή καύσης είναι μεγαλύτερη, άρα αποδοτικότερη καύση, άρα κάτι κερδίζεις σε απόδοση.

Οπότε, αν το κέρδος είναι μεγαλύτερο από την επιπλέον ακτινοβολία, τότε το υπόλοιπο πάει στον κώνο, και ένα μέρος και στα περιστέρια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ