Εκμετάλλευση ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στο ταβάνι

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109341 από alex_nous
Φίλε gkesi για το θέμα του ανεμιστήρα αυτό το θέμα σκέφτομαι κι εγώ. Μήπως δηλαδή καταφέρω να τον εγκλωβίσω στον κάτω όροφο. Η δεύτερη λύση μου φαίνεται πως ίσως ζεστάνει το δωμάτιο αλλά με τίποτα κρεβατοκάμαρα και λοιπούς χώρους.
Θοδωρή Το κλείσιμο με γυψοσανίδα και πόρτα και μάλιστα σε συνδυασμό με ανεμιστήρα στον κάτω όροφο είναι η καλύτερη λύση, αλλά ακριβούτσικη. Δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109355 από alex_nous
Φίλε Γιώργο (ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗ) τώρα είδα την απάντησή σου. Η διαφορά στην ροή του αέρα αλλάζοντας τον σπιράλ σωλήνα με λείο δεν πιστεύω πως θα ήταν τρομερή. Όταν η θερμοκρασία στο σαλονάκι που βρίσκεται ο αεραγωγός είναι για να καταλάβεις 24 βαθμούς άνετα, στην κρεβατοκάμαρα είναι 22 και στο παιδικό 20. Η ροή του αέρα είναι πάρα πολύ καλή και όπως ξέρεις τα τζάκια μας έχουν μεγάλο βιντιλατέρ. Μία πολύ μπακαλίστικη λύση θα ήταν να απλώσω στο πάτωμα σπιράλ από τον αεραγωγό ως το παιδικό, καθοδηγώντας έτσι κατά κάποιον τρόπο μέρος του ζεστού αέρα.
Φίλε thlanarass η ιδέα σου είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελα να κάνω, όμως το κόστος τεράστιο. Αυτό γιατί το μπουρί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 μέτρα και μονωμένο φυσικά, εκτοξεύοντας το κόστος, μια και πάνω από τα δύο δικά μου πατώματα υπάρχει και τρίτο έως την σκεπή-ταράτσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109361 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Alex καλημέρα.

Εγώ πάλι πιστεύω ότι το σπιράλ με το λείο αγωγό έχουν τεράστια διαφορά. Μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον που κάνει εγκαταστάσεις να σου πει την άποψή του. Αυτός θα έχει "εικόνα" της διαφοράς. Αλλά να το έχει κάνει κιόλας, να έχει δοκιμάσει τις 2 λύσεις, μη σου πει μόνο τι πιστεύει ότι θα αλλάξει. Καταρχήν θα είναι ΠΟΛΥ πιο αθόρυβη η ροή του αέρα, χώρια την πτώση πίεσης που θα γλιτώσεις λόγω μειωμένων τριβών.

Αν θες, μπορώ να κοιτάξω και να σου "υπολογίσω" τη διαφορά στις απώλειες τριβής λόγω διαφοτερικών αγωγών.

Μπορείς να μονώσεις από το τζάκι έως την κατεβασιά, και από κει και πέρα να μη μονώσεις. Εξάλλου από το σαλονάκι και μετά που θα είναι και καλά αμόνωτο, δεν είναι απώλειες, αφού πρακτικά θα ζεσταίνεις τον εκεί χώρο.

Στη συνέχεια, σωστά όπως λες, θα χρειαστεί να καθοδηγήσεις τον υπόλοιπο αέρα προς το σημείο που επιθυμείς.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109367 από alex_nous
Γιώργο Θυμάμαι, μια και πέρασαν δυο χρόνια από τότε που έκανα την κατασκευή αυτή, ότι επειδή το ποτήρι της καροτιέρας ήταν οριακά φ150 και αντίστοιχα και η τρύπα στην πλάκα, δεν χωρούσε το σπιράλ. Έτσι πέρασα λείο μπουρί φ140 από την τρύπα της πλάκας το οποίο ένωσα πάνω και κάτω με τα σπιράλ. Έτσι από τα 4-5 μέτρα συνολικού μήκους του αεραγωγού, τα 1,5-2 μέτρα είναι λεία.
Αυτό που πρέπει να αλλάξω οπωσδήποτε και πιστεύω πως θα έχει διαφορά στην ροή του αέρα είναι η ένωση των δύο εξόδων σε μία. Έγινε με ένωση τύπου Τ ενώ πρέπει να γίνει με τύπου Υ.

Δηλαδή έχω αυτό




Και πρέπει να μπεί αυτό



Έτσι ίσως κερδίσω λίγη ακόμη περισσότερη ποσότητα αέρα
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109369 από house
εγραψα ενα μυνημα το πρωι , αλλα κολαει το συτε και το χασαμε !

Λοιπον φιλος , ναι μπαντελονι καλύτερα , αλλα δεν ειναι μονο εκει το θεμα !
Αφου βαλεις παντελονι , καλο ειναι να βαλεις και στην εξοδο ενα μοτερ! Ομοαξονικό . Δοκιμασετο !!!
Δηλαδη το μοτερ στον κατω οροφο !
Εννοείται οτι θα κλείσεις τις αλλες εξοδους μπροστα απ το τζακι !

Κανε μια δοκιμη , γιατι δεν κλεινει η σκαλα ,δυσκολα πραγματα !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109526 από Στελιος1

alex_nous έγραψε: Στέλιο ανοίγεις μεγάλο θέμα φεύγοντας! Θα μου επιτρέψεις ένα σχόλιο. Εμείς που έχουμε μωρά ελπίζουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας όταν φτάσουν σε μια παραγωγική ηλικία να έχουν στρώσει τα πράγματα. Να έχουν δουλειά δηλαδή. Η δύσκολη γενιά είναι αυτή την στιγμή οι ηλικίες 25-35, στην οποία ανήκω και εγώ, όπου οι δείκτες ανεργίας είναι εξωφρενικά υψηλοί! Τεσπα συγνώμη για το off topic!



Ελπιζεις στο χειροτερο, δουλεια ΠΑΝΤΑ εχουν μονο οι σκλαβοι, Επισης δουλεια εχουν οι δουλοι και οι ρουφιανοι-δουλοι που δεν καταννοουν το δευτερο (το δουλοι), ουτε παρθενωνας ουτε πυραμιδες θα υπηρχαν αν δεν υπηρχαν αυτα τα αρωστημενα ειδη μας.
Παρομοιωσε τα προηγουμενα χρονια της ευδαιμονιας (σε αυτα εγω ειχα μωρα παιδια) με την χρυση εποχη του Περικλεους και.. Δες τι εγινε μετα και τι φαινεται να συμβαινει τωρα.. Σκατα θα φαμε! Τες πα συγνωμη για το οφ τοπικ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.086 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ