Μονωτικά για τζάκια: υγιεινή & ασφάλεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92192 από βασιλιης
Καλησπερα
Κυριε Δημητρη δειχνετε δυο σχεδια και λετε
Στο νουμερο 8 και 9 δειχνει ενα πρεκι με 5cm κενο.αυτο δεν το κανει κανενας για αισθητικους λογους.
Σας λεω οτι κανετε μεγαλο λαθος.
1.Το κανουν και πολλοι μαλιστα.γιατι?
Γιατι ο ανθρωπος που εβγαλε αυτο το σχεδιο στα ελληνικα τυχαινει να τον γνωριζω προσωπικα αυτον,δεν λεει οτι το κενο ειναι στο οριζοντιο σημειο αλλα απο το πλαισιο της πορτας (οχι απο την πορτα)και ουτε λεει απο τον κωνο του τζακιου οπως δειχνετε στο δικο σας σχεδιο.
Να το πιο απλα.αν εχουμε δυο καθετες γραμμες παραλληλες ,η μια γραμμη ειναι το πλαισιο της πορτας η αλλη το μεσα μερος της μονωσης.εκει ειναι 4 ποντους.
Το 0.5cm που λετε γινεται 1.5.
Με λιγα λογια στο δευτερο σχεδιο (τις kratki) που δειχνετε η γυψοσανιδα ειναι προσωπο με το πλαισιο της πορτας,φανταστειτε που ειναι το μεσα μερος.ψηνεται.
Οσο για της θερμοκρασιες που λετε οτι αν στην εξοδο εχουμε 100 με 120 βαθμους στο υψηλοτερο σημειο της πλατης θα εχουμε 200 βαθμους.παλι σας λεω λαθος κανετε.
Μετρημενο δοκιμασμενο με σωστες περσιδες εισοδου εξοδου σε εκεινο το σημειο που λετε το πολυ θα εχουμε 10 με 15 βαθμους πιο πολυ απο την θερμοκρασια στην εξοδο.
Οσο γαι το μοτερ που λετε,δεν κολλαει πουθενα.
Και κατι τελευταιο.ουτε τα προσωπικα ουτε τα εταιρικα δεδομενα σας ξερω
Απλως δεν μου ηταν και πολυ δυσκολο να καταλαβω τι πετροβαμβακα παιρνετε.
Γιατι ειχατε πει οτι περιμενατε κεραμοβαμβακα με αλουμινο .τυχαινει να ξερω ποιος εφερε εκεινο το κεραμοβαμβακα

Βοηθαμε οσο μπορουμε
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92294 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΥΓΝΏΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΚΕΊΜΕΝΟ .


Κύριε Βασίλη εφόσον γνωρίζετε αυτόν που μετάφρασε το σχέδιο εφόσον γνωρίζετε από που παίρνω κεραμοβαμβακα και πετροβαμβακα (με τιμάει να θυμάστε μια δημοσίευση μου πριν 2 μήνες )
και εφόσον μιλάτε για δοκιμασμένες θερμοκρασίες και είστε σίγουρος ότι κάνω λάθος τότε έχω απέναντί μου έναν επαγγελματία και όχι έναν ιδιώτη .ένα επαγγελματία που στα τζάκια που τοποθετεί βάζει πετροβάμβακα.
Έτσι εξηγείτε και γιατί τα βάλατε μαζί μου που είπα απλά οτι στα τζάκια του αέρα δεν βάζω πετροβάμβακα γιατί μου μυρίζει και δεν τα βάλατε με ολους τους άλλους που σας συγκέντρωσα τα σχόλια τους εδώ :

1) Στο πετροβάμβακα για παράδειγμα πρέπει να φοβάσε πολύ περισσότερο τη κόλλα που έχει και όχι τον ίδιο τον πετροβάμβακα
2) ο πετροβαμβακας ειναι εν δυναμει καρκινογονος ο ιδιος (για την κολα δεν ξερω) μονο ομως αν υπαρχει περιπτωση να τον εισπνευσουμε
3) το πρόβλημα είναι η ίδια η κόλλα που έχει, η φορμαλδεΰδη είναι στη πρώτη κατηγορία του Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο IARC από τις πέντε διαβαθμίσεις που έχει (στη τελευταία και πιό ασφαλή μόνο ένα υλικό υπάρχει) , ο πετροβάμβακας στη τέταρτη και ο κεραμοβάμβακας στη Τρίτη
4) Και ο πετροβάμβακας αν διαβάσουμε σε όλες τις εταιρίες πιστοποίηση έχει για την φορμαλδεΰδη τσιμουδιά ουδείς, και του ότι απελευθερώνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες
5) αναφορικα με τον πετροβαμβακα ....που ειναι και ευρεως χρησιμοποιουμενο υλικο ...κανονικα απαγορευεται η επαφη του με τον αερα
6) καμία μα καμία ένταση δεν υπάρχει, απλά εγώ λέω ότι δεν εμπιστεύομαι πετροβάμβακες-κεραμοβάμβακες και ότι για το izol δεν γνωρίζω
7) Ο πετροβάμβακας σ΄αυτή την διαβάθμιση (την πρωτοτελευταία) που έχει δεν είναι ανησυχητικό γιατί μόνο ένα υλικό είναι στην τελευταία, το πρόβλημα είναι με την φορμαλδεΰδη που χρησιμοποιείται για την συγκόλληση των ινών και που είναι στην κατηγορία 1 του IARC (καρκινογόνες ουσίες)
8 ) Στο βικιπαίδεια πάντως γράφει τα παρακάτω:
Ο πετροβάμβακας είναι υλικό το οποίο πρέπει να χειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια στο δέρμα και στο αναπνευστικό σύστημα. Παρατεταμένη έκθεση μπορεί αν προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα υγείας και αξίζει να σημειωθεί ότι ο ορισμένα είδη πετροβαμβακα είναι καταχωρημένα σαν καρκινογόνες ουσίες προς τον άνθρωπο


όσο αφορά τις θερμοκρασίες που λέτε ότι κάνω λάθος γιατί το έχετε μετρήσει επειδή στο επόμενο τζάκι θα βάλω προσωρινά την μόνωση στους 4 και στους 8 πόντος για να πάρουμε μετρήσεις σύμφωνα με όλα αυτά που λέτε και θα αφήσω και άπλετη την εισαγωγή του αέρα και την εξαγωγή μήπως θέλετε να αναθεωρήσετε αυτά που λέτε για περίπου 125-135 βαθμούς στην περιοχή της μόνωσης ??? μήπως μιλάτε για τζάκια απο χάλυβα και όχι απο μαντέμι ???
όσο αφορά αυτό που είπα με το μοτέρ .ενα τζάκι με φυσική ροή βγάζει ανάλογα τις περσίδες που έχει και την θερμοκρασία εισόδου εξόδου(ταχύτητα) κάποια κυβικά αέρα!!!είστε σίγουρος ότι αν τράβαγα 800 κυβικά έχτρα αέρα με ένα μοτέρ ότι η απαγωγή της θερμοκρασίας δεν θα ήταν η ίδια από οτι με την φυσική ροή ???
προσέξτε τι λέτε γιατί είστε επαγγελματίας και κατηγορείτε ένα επαγγελματία με τα λεγόμενα σας .
όσο αφορά το σχέδιο του φίλου σας επειδή στην πρόσφατη έκθεση στη Θεσσαλονίκη γύρισα όλα τα περίπτερα ούτε ένας δεν το είχε κατασκευάσει με το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά φέρνοντας πρόσωπο την γυψοσανίδα στο πλαίσιο του τζακιού και αφήνοντας απο 0,5 έως 2 cm .επίσης κάντε μια αναζήτηση και σε άλλες εταιρίες του χώρου όπως LOTUS.DOVRE,EDILKAMIN,NORDPEIS και δείτε φωτογραφίες από τις κατασκευές τους .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92398 από βασιλιης
Καλησπερα
Κυριε Δημητρη ολλα αυτα που αναφερατε οτι λενε για τον πετροβαμβακα αναφερονται σε γενικα πλαισια
Αλλο να λεμε ο πετρβαμβακας και αλλο να λεμε ο πετροβαμβακας με αλουμινιο για τα τζακια.
Αλλο να το λεει ενας ιδιωτης και αλλο ενας επαγγελματιας.
Για την θερμοκρασια που ειπα το ειπα για μαντεμενια τζακια.
Στο προηγουμενο ποστ σας ειπατε για μοτερ να περναει αερα οχι για μοτερ να τραβαει αερα οπως λετε τωρα.μαλλον το ιδιο πραμα θα εννοουσατε.σε αυτην την περιπτωση σαφως και θα ειχαμε λιγοτερες θερμοκρασιες
.Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που δεν μπορεις να βαλεις μοτερ.
μου λετε να δω τα σχεδια απο διαφορα τζακια.τα εχω δει προ πολλου.ξερουμε ομως οτι τα περισσοτερα σχεδια ειναι για μαρκετινγκ και ντιζαιν.αυτο ειναι ενα πολυ λεπτο θεμα για συζητηση
το σιγουρο ειναι οτι εχουμε δει πολλες φορες και φουσκες κιτρινες απο την θερμανση και ξεθωριασμενα χρωματα και προπαντος και μαρμαρα σπασμενα.

Βοηθαμε οσο μπορουμε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92404 από dimlyk
γιατι δεν λετε βρε παιδια και σ εμας τι διαφορες εχουν οι πετροβαμβακες ?
μπας και ηρεμησουν και μερικοι :)

το αλλο ομως ομολογω δεν το καταλαβα ...αλλα αν εννοεις οτι οι μεγαλες και σοβαρες εταιρειες προτεινουν ανεφαρμοστα σχεδια και προδιαγραφες τοποθετησης των εστιων τους (η οτιδηποτε αλλο ) .... εχει οντως αρκετο ενδιαφερον .

οπως φανταζομαι θαχε ενδιαφερον για αρκετους να συνεχθσετε την κουβεντα σ αυτομ το επιπεδο ....παραθετοντας στοιχεια και τεχνικες ,,,χρησιμα στους ιδιοκατασκευαστες :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92413 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
κύριε Βασίλη τα 800 κυβικά είτε μπούνε σε μια φούσκα με πίεση είτε απο την αναρρόφηση δεν παύουν να είναι βεβιασμένα άλλα 800.η μόνη διαφορά είναι ότι με τον πρώτο τρόπο φτάνουμε το πολύ 8 μέτρα ενώ στη δεύτερη 20+.(εμείς δεν βάζουμε ποτέ μοτέρ μέσα στη φούσκα στέλνουμε με φυσική ροή μέχρι 5 μέτρα)
αφού επιμένετε για 135 βαθμούς στους 4 και στους 8 πόντους θα το δοκιμάσουμε τουλάχιστον με το Kratki σύντομα.
όσο αφορά τον πετροβάμβακα εσείς ο ίδιος με επιβεβαιώσατε οτι στα πρώτα ανάματα μυρίζει, και προφανώς εσείς βάζετε με αλουμινόχαρτο.
λυπάμαι πολύ προτιμώ από τους 100 πελάτες που θα έρθουν να μην πάρω κανένα αν είναι να του πω ψέματα(γιατί αυτό είναι άμα δε του πεις απο την αρχή την αλήθεια ) ότι το τζάκι του δε θα έχει κανένα πρόβλημα και στα πρώτα ανάμματα που θα του έρχεται η μπόχα από τον πετοβάμβακα να του λέω "α ναι ξέρεις θα μυρίζει ο πετροβάμβακας για καμιά 100 ώρες"
αυτό λοιπόν έκανα με άλλο ενα πελάτη μου τον Τάκη είχε την επιλογή και τον κοίταζα στα μάτια όταν του τα έλεγα .
τώρα αυτά που λέτε εσείς για σπασμένα μάρμαρα για κιτρινισμένες φούσκες και για μάρκετινγκ δεν αντιστοιχούν στην εταιρία μου.
εγώ και τους φτιάχνω αυτά που βλέπουν στις φωτογραφίες και δε σπάνε μάρμαρα και δε κιτρινίζουν οι θάλαμοι τους (ούτε μυρίζουν)και καταφέρνω με τις περσίδες μου να στέλνω πιο γρήγορα και πιο μακριά το ζεστό αέρα και δε το κάνω για μάρκετινγκ αλλά γιατί μου το ζήτησε ο πελάτης .και ολα αυτά μόνο και μόνο γιατί βάζω izol .έτσι απλά .
όσο αφορά το επαγγελματίας και αυτά που λέω αφού έχετε διαβάσει τα παλιότερα μου ποστ θα έχετε δει ότι εκπαιδεύτηκα στην Πολωνία 7 μήνες
δεν έμαθα ούτε απο τον κυρ Μήτσο ούτε έκανα 3 μέρες σεμινάριο και έγινα τζακας για να λέω αυτά που λέω .ούτε ειδήμων είμαι κάθε μέρα είτε από την τριβή είτε και μέσα από ένα φόρουμ σαν αυτό κάτι μαθαίνω .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92420 από DrNick

ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:




πάμε να δούμε αυτή την φώτο που βολεύει Σταύρο .
στα νούμερα 8 και 9 δείχνει ενα πρέκι με 5 εκατοστά κενό .αυτό δεν το κάνει κανένας για λόγους αισθητικούς ειδικότερα σε μια νέα κατασκευή με γυψοσανίδα .στην καλύτερη των περιπτώσεων να δεις 0,5 cm.
δες εδώ :


η γυψοσανίδα είναι στην ίδια ευθεία με το πλαίσιο της πόρτας με αποτέλεσμα ο κώνος του τζακιού να είναι στα 5-6 cm απο αυτή .το πρώτο λοιπόν επικίνδυνο σημείο για υψηλές θερμοκρασίες είναι αυτό .
πάμε να δούμε το δεύτερο .
νούμερα 11 και 10 εμείς αφήνουμε 15 cm κενό όχι 8 .όπως δείχνει και η φώτο στο χαμηλότερο σημείο της πλάτης υπάρχει κρύος αέρας που όσο ανεβαίνει θερμαίνετε .στο υψηλότερο σημείο της πλάτης πάνω απο το 10 και 11 με 8 cm κενό σε τζάκι με φυσική ροή όσο και μεγάλες να είναι οι περσίδες εισόδου εξόδου η θερμοκρασία είναι πάνω απο 200 βαθμούς στον πετροβάμβακα .ανεβαίνοντας λοιπόν ο αέρας απο αυτό το σημείο αναμιγνύεται με πιο ψυχρά στρώματα αέρα που έχουν ανέβει απο τα πλαϊνά και από τις γωνίες και βλέπετε στην έξοδο της περσίδας σας 110-120 βαθμούς το πολύ .για να γίνει κατανοητό ανοίξτε σε απόσταση 8 cm το δείκτη σας και τον αντίχειρα (μετά συγχωρήσεως) και ανεβοκατεβάστε απο ένα τραπέζι και για 50 ΄πόντους το χέρι σας πάνω κάτω .αν ο δείκτης σας ήταν το μαντέμι και έβγαζε 300 βαθμούς πιστεύετε ότι με φυσική ροή ο αντίχειρας στο υψηλότερο σημείο στους 50 πόντους δεν θα είχε πιάσει 200 βαθμούς ???ΑΝ όμως η απόσταση ήταν απο 15-25 πόντους δε θα έπιανε αυτή την θερμοκρασία παρά μόνο αν δεν υπήρχε ο ροή αέρα .
ίσως ενας μοναδικός τρόπος για να μην πιάσουμε αυτή την θερμοκρασία στους 8 πόντους θα ήταν ενα μοτέρ πάνω απο 1000 κυβικά την ώρα να περνούσε αέρα απο αυτό το κενό .
ελπίζω να τα είπα όσο πιο κατανοητά μπορούσα .
(ακόμα περιμένω κάποιες απαντήσεις από που γνωρίζεται τα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα της εταιρίας μου κύριε Βασίλη )

Οι ίδιες αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και στην περίπτωση κασέτας;Γ´ εκεί τηρούνται μικρότερες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ