Μονωτικά για τζάκια: υγιεινή & ασφάλεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #95536 από ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κύριε Διονύση να σας πω λίγο πιο αναλυτικά τις συνθήκες μέτρησις .την ώρα της μέτρησης είχαν περάσει 45 λεπτά από το άναμμα .οι μπρικέτες που βάλαμε ήταν 4-5 κομάτια τύπου ruf των 800 γραμμαρίων η κάθε μία που όλες είχαν ψιλιφουσκώσει κιόλας γιατί ο Τάκης τις είχε μουσκέψει κατα λάθος .
το κομμάτι izol που γίνετε η μέτρηση μπήκε έχτρα 10 λεπτά πριν στους 8 πόντους αλλά δεν ακουμπούσε στο πάτωμα ήταν 30 πόντους πάνω από αυτό για να υπάρχει ροή αέρα .άρα η απαγωγή της θερμοκρασίας γινόταν δεξιά αριστερά και πάνω .φανταστείτε μόνο να βάζαμε το ιζολ στους 4 πόντους να περνούσαν 3-4 ώρες απο το άναμμα και να του είχαμε βάλει τις διπλάσιες μπρικέτες .
είδατε μια θερμοκρασία στους 265 βαθμούς .εγώ θα πω ότι θα ήταν πάνω από 330 αν την άφηνα την πλάκα στους 8 πόντους και να του είχα περσίδες 1 μέτρο επί 30 ή ότι άλλο θέλετε .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112315 από Nikolaou
Φιλοι καλημερα και συγνωμη για το μεγαλο κειμενο!

Ειλικρινα εχω προβληματιστει αναφορικα με την ασφαλεια της μονωσης του θερμοθαλαμου (Εχω αφησει καθαρη αποστασ στην πλατη απο 14 εως 16 εκ. και στα πλαγια απο 8 εως 10εκ. για την εστια Ιnvicta foyer 800GV και θα τηρησω τα ανοιγματα που προτεινει ο κατασκευαστης δηλ 800 τ.εκ. κατω και 2400 τ.εκ. πανω για φυσικη ροη)) απο οσον αφορα τυχον εισπνεομενες αναθυμιασεις η και σωματιδια (αν και οι καλοι πετροβαμβακες με επενδυση αλουμινιου κναουφ- τσιμινεα και ροκγουελ υποστηριζουν οτι ειναι βιοδιασπωμενα βαση μελετων). Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης:

1. Αυτη τη λυση (www.knaufinsulation.gr/el/oryktobambakes-me-ecose-technology) τη γνωριζει κανεις; λετε να μυριζει ο ορυκτοβαμβακας; (οχι οι ρυτινες αφου δεν εχει).
2. Μια αλλη λυση που μου ηρθε να κλεισω με απλο αλουμινοχαρτο ολες τις εκτεθιμενες πλευρες του πετροβαμβακα(αφου κανονικα δεν θα εχει πισω απο τον και να βαλω στις ενωσεις αλουμινοταινια (μη γελατε εχω αγχωθει με αυτα που διαβασα αναφορικα με την φορμαλδευδη οταν εξατμιστει αν πιασει 200+ βαθμους θερμοκρασια η πλατη του θερμοθαλαμου στο υψος της εστιας)
3. Αλλες λυσεις που κοιταξα δεν με επεισαν 100% π.χ. α) ΙΖΟL(μονη πιστοποιηση που ειδα ειναι απο πολωνικο φορεα). β)Ενα υλικο απο την ΙΣΟΡΕΝ της ISOCAM το Needling Mat AF-A λευκος ορυκτοβαμβακας με αλουμινιο, αλλα το φτιαχνουν στην Τουρκια(και ειδα οτι το πουλανε χωρις τη μονωση αλουμινιου και κινεζικα εργοστασια...)
υ.γ το κομματι των 30 ποντων της καμιναδας πριν το ταβανι στο παταρακι το μονωνετε με κατι γυρω γυρω (π.χ.κεραμοβαμβακα και γυρω γυρω αλουμινοταινια για να μην αφηνει ινες) στην ενωση της τρυπας του θερμοθαλαμου με το παταρακι το κενο με τι το κλεινουμε?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112328 από liakjim
@nikolaou

1.Ο κατασκευαστής για το 800GV έχει ως μινιμουμ αποστάσεις τα 8εκ από την πλάτη κ τα 3εκ από τις πλευρές www.invicta-sa.com/portail/images/storie...echniques/628044.pdf
Εσύ έχεις τα 2πλάσια πίσω κ τις υπέρδιπλάσιες από τις πλευρές.
2. Η knauf πχ για την chimenea έχει αντοχή 650C συνεχούς λειτουργίας κ 1000C στις ίνες.
www.knaufinsulation.gr/files/ki_gr/uploa...imenea%20S_greek.pdf
3. Θα τηρήσεις τα εμβαδά εισαγωγής/εξαγωγής άρα θα έχεις συνεχή κ σωστή ροή.

Τότε έτσι όπως το καταλαβαίνω δεν θα έχεις το πραγματικό πρόβλημα .
(τους 200C πού τους διάβασες? )

Παρουσίαση εγκατάστασης τζακιού εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=57920&Itemid=384

Ορθός Τρόπος Δοκιμής Τύπων Μπρικέτας εδώ -> www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=58124&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112354 από Nikolaou
Την αντοχη τουσ τη γνωριζω αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι η ρυτινη (φορμαλδευδη) που περιεχουν...

www.inchem.org/documents/hsg/hsg/hsg057....bSectionNumber:4.3.2
Εδω στην παραγραφο 1.2 λεει οτι σιγα σιγα και απο τους 150 βαθμους παραγει μεθανολη και μονοξιδιο του ανθρακα...Formaldehyde decomposes into methanol and carbon monoxide at
temperatures above 150°C, though uncatalysed decomposition is slow at
temperatures below 300°C.

τι να πω εχω στησει το τζακι περασα και την καμιναδα και δεν ξερω τη μονωτικο να παρω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112358 από Nikolaou
το υλικο που πουλαει η ΙΣΟΡΕΝ ειναι λευκος υαλοβαμβακας με επενδυση αλουμινιου... Δεν το εχει στο site της...Το ξερει κανεις? Κανει η μπορει να μην εχει φορμαλδευδη (οπως αυτοι λενε) αλλα να εχει αλλα θεματα? εδω ειναι και τα τεχνικα χαρακτηριστικα του
www.izocam.com.tr/izocam/media/urunbrosu.../msds-gw-needled.pdf
Το φτιαχνει η τουρκικη IZOCAM με την αδεια τηςSaint Gobain Isover.
www.izocam.com.tr/en-us/products/insulat...ials/glass-wool.aspx
It is manufactured with the licence of Saint Gobain Isover, France.
Ξερω οτι ισως φαινεται σαν εμμεση διαφημηση αλλα οποιος θελει μπορει να ερθει να δει το σαλονι μπαχαλο και ενα τζακι σε μια βαση επανω να περιμενει...! :P

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112370 από Stavrax
Το υλικό που βλέπεις είναι υαλοβάμβακας!
Δεν νομίζω ότι κάνει για την χρήση που το θέλεις.
Με τις αποστάσεις που έχεις αφήσει μπορείς να βάλεις πετροβάμβακα. Το πολύ πολύ στην πλάτη της εστίας βάλε κι ένα κομμάτι λαμαρίνα πάνω από τον πετροβάμβακα για να είσαι πιο σίγουρος.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.105 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ