Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50980 από ntolas
Απαντήθηκε από ntolas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50983 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ντολας Α φιλε και κατι ακομα κοιτα αμα κλεινει να μην σφραγιζει τελειος ωστε να τραβαει οπως λενε λιγο και να αρπαζουν τα ξυλα.
Ποιο παλια το ειχα τερμα κλειστο τρελη οικονομια αλλα το τζαμι μαυριζε κατραμι και μου εβγαλε και καπνο στο σπιτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50988 από vasilisgr
Απαντήθηκε από vasilisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Πολύ δεν είναι. Τόση ζητάνε οι περισσότεροι κατασκευαστές. Η φυσική ροή έχει μικρή ταχύτητα, οπότε απαιτεί μεγάλη διατομή. Σε αντίθεση με την βεβιασμένη ροή (μοτέρ) που μπορεί να σπρώξει με μεγάλη ταχύτητα από μικρότερη διατομή.


Δηλαδη Αστερη πιθανον και εγω να μην χρειαζεται να μεγαλωσω την περσιδα?
Αν θυμασαι χθες-προχθες που ελεγα την περιπτωση μου για τζακι laudel με μοτερ κατω απο την εστια και περσιδα εξοδου 65Χ10.
Αυτο το μοτερ που εβαλε στο δικο μου κατω απο την εστια απο οτι εχω καταλαβει ειναι για να ψυχει την εστια και κανει αυτο που λεμε την βεβιασμενη κινηση του αερα και σκεφτομαι να βαλω μεγαλυτερο.
Ο αερας για την καυση δεν εχει καμια σχεση με αυτον αλλα για καυση τραβα μονο απο μπροστα απο το συρταρι της σταχτης με τον ρθυμιστη σωστα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #50990 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Σωστά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51004 από ntolas
Απαντήθηκε από ntolas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
σε ολα τα ενεργειακα συμβαινει αυτο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #51011 από DrNick
Απαντήθηκε από DrNick στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

Asteris έγραψε:

DrNick έγραψε:

dimostg@gmail.com έγραψε: Αστέρη
Έστω και αργά χρόνια πολλά αν θυμάμαι καλά είπες ότι γιορτάζεις μαζί με τους Στέλιους. Εύχομαι υγεία και χαρά και καλές ζέστες σε σένα και σε όλους τους φίλους του φορουμ

ASTERIS χρόνια σου πολλά κι από εμένα.Αδελφικός μου φίλος αποφάσισε να βάλει την mono block Edilcamin forte plus 1 και θα του έρθει κατά 500 ευρώ φθηνότερη από τη δική μου turbo fonte 887 .Μάλιστα στην τιμή που του έδωσε είναι μέσα και η τοποθέτηση 2 αεραγωγών στα 2 υπνοδωμάτια και κάπως έτσι άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια...Μεταξύ των 2 εστιών υπάρχουν σίγουρα διαφορές..a) η edilcamin αναφέρει ωφέλιμη ισχύ από 7 ως 19 kw , ενώ η turbo fonte 18 Kw ονομαστική. Και b) η edilcamin είναι ΣΥΝΕΧΟΥΣ καύσης;Και αν όχι τι μπορεί να σημαίνει αυτό; PLEASE απάντησε μου γιατί αυτός αύριο παραγγέλνει και μου είπε πως θα μας κάνει ακόμα καλύτερη τιμή αν παραγγείλουμε μαζί.... :(


To συζητάς δηλαδή να δώσεις 2800€ για ένα απλό foyer? Για 250 κιλά σίδερο? Σου πιάνουν τον πωπό και με τα δύο χέρια και σε έχουν σηκώσει στον αέρα, τι άλλο να σου πω. Να έκανε 1000-1200€ να σου πω πάρτο. Στα 3000€ παίρνεις κανονικό μονομπλόκο σαν το forte plus, δεν ασχολείσαι με foyer. Καλά, χρυσά, αλλά για 1000€.

Συνεχόμενη καύση είναι η ικανότητα να σφραγίζουν τόσο καλά, ώστε να τα φορτώνεις μια φορά και να καίνε για ώρες.

Δείτε και το Palazzetti www.soba.gr/index.php?option=com_virtuem...uct_id=1499&Itemid=0 και όποιο σας αρέσει καλύτερα.

Οσον αφορά στη διάρκεια ζωής ποιά είναι η μέση διάρκεια ενός mono block σαν το forte plus σε σχέση με το turbo fonte? Έχω ακούσει ότι τα mono block "πετσικάρουν " σύντομα. Επίσης τα 7-18kw ισχύς του forte plus μήπως είναι λίγα για τα 450 -500 κυβικά μου; Και τέλος είναι καλά τα edilcamin ή καλύτερα είναι τα palazzeti;


Εφόσον δουλευτούν στην ίδια ένταση και δεν γίνουν υπερβολές (να βάλεις το τζάκι να δουλεύει τσίτα όλη την ώρα), δεν βλέπω γιατί ένα μονομπλόκο να πιτσικάρει πιό γρήγορα από το foyer, την στιγμή που το μοτέρ του πρώτου το δροσίζει επαρκώς και δεν το αφήνει να υπερθερμαίνεται.

Τα 18kW είναι λογικά μιά χαρά για τα κυβικά σου, ανάλογα και με την μόνωση που έχεις βέβαια. Και οι δύο μάρκες είναι από τις καλύτερες, με την Palazzetti να έχει τα πρωτεία και στο design.

ASTERIS και λοιποί συμforumίτες καλησπέρα από την όμορφη Βιέννη ! Λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης απείχα για λίγο από τα τεκταινόμενα αλλά μόλις βρήκα wifi να μαι και πάλι ! ΑΣΤΕΡΙΣ επχω να σου κάνω άλλη μία ερώτηση σχετικά με το μονομπλόκο... Αν θεωρήσουμε ότι το μαντέμι της turbo fonte των 250 kg έχει μεγαλύτερη θερμό χωρητικότητα από το forte plus της edilcamin μήπως η δεύτερη εστία θα παγώνει σχετικά γρήγορα σε σχέση με την turbofonte οπότε χάνεται κάπως έτσι το πλεονέκτημα της εύκολης αναζωπύρωσης της φωτιάς ας πούμε το πρωί μετά από 6-7 ώρες από το τελευταίο φόρτωνε με ξύλα; Και 2 η ερώτηση : μήπως η εστία των 250 kg μαντέμι ζήσει περισσότερο από την ατσάλι ή εστία της edilcamin?



Το αν θα έχει κάρβουνα το πρωί, εξαρτάται από το πόσο σφραγισμένη είναι η εστία, ώστε να κάνει την ελάχιστη δυνατή καύση αυτές τις 5-6 ώρες που θα την έχεις προ-φορτώσει ξύλα. Και 400 κιλα να είναι το μαντέμι, αν μπάζει, θα τα κάψει όλα σε 2 ώρες. Θεωρώ ότι και οι δύο εν λόγω εστίες θα έχουν την ικανότητα της διαχείρισης ώστε να μπορούν να κάψουν για πολλή ώρα. Αυτήν η ικανότητα λέγεται Continuous, οπότε δες τα χαρακτηριστικά τους αν την περιλαμβάνουν.

Στο ποιά θα σκάσει νωρίτερα, η μαντεμένια έχει το προβάδισμα στην αντοχή, αλλά παίζουν κι άλλα πολλά ρόλο, πόσο δυνατά θα δουλεύουν, πόσες διακοπές ρεύματος θα φάει το μονομπλόκο (με αντίστοιχα τσιτώματα), το πόσο καλό αερισμό θα έχει το foyer (ένα σημείο να ζορίζεται, μας φτάνει, αυτό θα σκάσει), πόσο πάχος έχει το καθένα (4mm δεν σημαίνει ότι θα αντέξει για πάντα, μόνο και μόνο επειδή είναι μαντέμι...). Εγώ θα έλεγα ότι θα αντέξει περισσότερο, αυτό που θα κληθεί να ζεσταίνει αέρα γύρω στους 80-90 βαθμούς δουλεύοντας σε μέτριες εντάσεις...

Οσον αφορά στο continuous η edilcamin ΔΕΝ αναφέρει κάτι τέτοιο στα χαρακτηριστικά της...άρα μάλλον δεν είναι συνεχούς καύσης.Τους 80 - 90 βαθμούς όμως πώς μπορώ να τους καταφέρω να τους πετύχω και να μην υπερθερμαίνεται η εστία?Με θερμόμετρο στις εξαγωγές και συνεχή έλεγχο λειτουργίας του βεντιλατέρ ή ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη να λειτουργήσει το βεντιλατέρ στο φουλ μόλις πιάσει τους 90 βαθμούς ώστε να την ψάξει την εστία; Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σε όλα μου τα ερωτήματα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.950 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ