Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24300 από βασιλιης
Απαντήθηκε από βασιλιης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

jimopoulos έγραψε:

tfekman έγραψε: Σχετικα με την μονωση τον ειχα ρωτησει αν χρειαζεται και θυμαμαι που μου ειχε πει οτι σε εστιες μονομπλοκο δε βαζουν συνηθως και ιδιαιτερα στην περιπτωση μου που μπηκε γωνιακα γιατι δεν εφαπτεται σε κανεναν τοιχο η εστια.
Οσον αφορα θερμοκρασιες δε μπορω να δω απο το πανελ του βεντλατερ γιατι ο αισθητηρας θερμοκρασιας αν θυμαμαι καλα συνδεεται απευθειας στο θερμοθαλαμο και δεν εχει ενδειξη .Μολις πιασουν τα κρυα θα το μετρησω με καποιο τροπο.

ο μονος λογος που χρειαζοταν να βαλεις κατα την γνωμη μου ειναι το κερδος σε απωλιες ζεστης απο τους 2 εξωτερικους τοιχους.
βασιλη σαν τζακας που εισαι εχεις καλυτερη αποψη απο μενα.
παρε θεση..
τι παραπανω πιστευεις θα προσφερει ο πετροβαμβακας 3 ή 5εκ. σαν θερμοθαλαμος απο απλη πυραντοχη γυψοσανιδα σε εγκατασταση γωνια σε μονομπλοκ.??

Υ.Γ.
τα λεγομενα του ενεργειακου επιθεωρητη επειδη τον ρωτησα ειναι(στο δικο μου σπιτι) σε τουβλο σαντουιτς με 7εκ. φελιζολ μονωση και πολυστερινη 5εκ. στην εξω μερια του τοιχου,οι απωλειες θα ειναι αμελητεες στο εξωτερικο περιβαλλον..


Καλησπερα
Φιλε Jimopoulos τι θεση να παρω?
Αν καταλαβα καλα ο φιλος μας ενοχληθηκε με την επιμονη μας για την μονωση
Το εχω πει και αλλη φορα οτι ολα τα τζακια κατα την γνωμη μου θελουν μονωση ειτε ειναι κασετες ειτε ειναι μονομπλοκ.Ακομα και στην περιπτωση του μονωμενου μονομπλοκ εχουμε τους σωληνες συνδεσης που ζεσταινονται εχουμε τα σπυραλ επισης που ζεσταινονται.
Ξερω οτι μερικοι δεν βαζουν για δικους τους λογους.
Στην περιπτωση του φιλου μας πισω απο το τζακι εχουμε και κολωνες.θα μου πειτε τωρα τι θερμανση εχει μεσα ο θερμοθαλαμος για να επηρεαζει την κολωνα του σπιτιου.Εμενα μου φτανει μονο το γεγονος οτι θα αδυνατισει ο σοβας.δεν μιλω για την απωλεια της θερμοτητας στους τοιχους που παει χαμενη.
Θα ηθελα να μας πει ο φιλος μας οταν αναψει το τζακι για τα καλα να κλεισει για λιγο το μοτερ και να δει τη θερμοτητα βγαζει απο την εκτονωση που λεει οτι εκανε.απο εκει θα καταλαβετε για τη θερμοτητα χτυπαει τους τοιχους μας.
Οσο για την γυψοσανιδα χωρις μονωση (ας ειναι και πυραντοχη)το πολυ σε 2 χρονια θα εχει φυγει το βαψιμο και θα ειναι ευκολο να τρυπησει με δαχτυλο.
Ο πετροβαμβακς τελευταια ειναι 3 εκ.καμια διαφορα με το 5 εκ που δεν το βρισκεις και ευκολα.
Τον θερμοθαλαμο το εχουμε πει οτι το φτιαχνουμε για να μαζεψουμε την θερμανση και να την στελνουμε μες στο χωρο μας με περσιδα εκτονωσης.

Βοηθαμε οσο μπορουμε
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by βασιλιης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24318 από nafplio
Απαντήθηκε από nafplio στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

sofix έγραψε: συνεχίζοντας και συνοψιζοντας τη μελετη στο site invicta,σχετικά με το μεγεθος περσιδων εισαγωγης-εκτονωσης και αφου ειδα σχεδον όλα τα pdf με οδηγιες,κατεληξα ότι αναλογα με τους βαθμους καυσαερίων πάει αναλογικά και το μεγεθος περσιδων.
στα gv700-800 που πιανουν μεγαλυτερες θερμοκρασίες > 370 C δινει μεγαλες περσίδες,ενω στα option 700,700 prismatic,selenic 700 with boiler που πιανουν περι 280-290 C,δίνει μικροτερες περσίδες..
γενικά η πανω περσίδα συνολικα, παρατηρω ότι ειναι 2,5 φορες μεγαλυτερη απο την κατω..

η εταιρεια δεν απαντησε ποτε στο mail που εστειλα,ο Αστερης έχει 1300cm2 πανω και 300 κάτω,αλλά θεωρει ότι ειναι μικρό το κάτω και ενας φιλος μας που επικοινωνησε με invicta του απαντησαν ,αν καταλαβε καλα, οτι θελει 4dm2 κατω και 10dm2 πανω.

χαθηκε να ειχαν οδηγιες και στο pdf της selenic.. :P


Εαν τις βάλεις ενημέρωσε μας για τις διαστάσεις. Εγώ θα το βάλω σε 15 μέρες . Στο Leroy έφερε τον 5 άρη πετροβαμβακα, που ήθελες.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": sofix

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24327 από nafplio
Απαντήθηκε από nafplio στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Πάντως το selenic είναι αρκετά μαζεμένο και μικρό καμωμένο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24408 από gus
Απαντήθηκε από gus στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλημερα θα ηθελα να με βοηθησετε να κανω το τζακι ενεργειακο,ειναι με πυροτουβλο το κλασικο.το σπιτι ειναι 81 τετ.και το τζακι ειναι ανοιγμα μπροστα 95 εκ υψος 55,5 εκ.και βαθος 69 εκ.εχω παρει καποιεσ προσφορες για κασετες οπως nordica 9kw(βεντιλατερ),kratki 14kw(φυσικη ροη),ecostar13kw{βεντιλατερ)...oι τιμες κυμαινονται απο 1600 εως 2100 μαζι με τοποθετηση,επισης θελω να τραβηξω αεραγωγο στο ενα δωματιο,να ρωτησω επισης αν πρεπει με φυσικη ροη τον αερα ι με βεντιλατερ και ποια η διαφορα τους,γιατι υπαρχει διαφορα στο βαρος τους? μαντεμενια ολα,αλλα ειναι 110 αλλα 130 140κιλα,διαβασα εδω για το invicta απο leroy κανει για τις διαστασεις μου?οποιος μπορει ας βοηθησει να δω τι θα βαλω τελικα,ευχαριστω....
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by gus.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24424 από kaptainikos
Απαντήθηκε από kaptainikos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλημερα σε ολους
μια ερωτηση : ειναι καλυτερα ενα ενεργειακο τζακι να παιρνει αερα για το βεντιλατερ, απ εξω ; δεδομενου του οτι ετσι δεν ξηρενει την ατμοσφαιρα του σπιτιου,και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να εχει δημιουργει καλυτερη αισθηση...
η, να ανακυκλωνει τον εσωτερικο αερα του σπιτιου, αναθερμανοντας τον, που ετσι εχει και πολυ καλυτερη αποδοση το τζακι, δεδομενου του οτι δεν εισαγει παγωμενο αερα απ'εξω ;

καποια στιγμη ειπε ο Αστερης οτι το καλυτερο ειναι(κατα τη γνωμη του) να εισαγει και απ εξω, να παιρνει και απο μεσα ,σε ποσοστο 70%μεσα- 30%απ'εξω

εαν δεν εχουμε τη δυνατοτητα αυτη, να παιξουμε δηλαδη με το εξω-μεσα μισο-μισο η καπως ετσι, και πρεπει να επιλεξουμε ενα απο τα δυο, πιο ειναι το καλυτερο;;;
ευχαριστω προκαταβολικα
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by kaptainikos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #24454 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αν δεν μπορεις να το κανεις μονος , τοτε απο μεσα , και αμα ειναι για εξαερισμο του σπιτιου , καντον οποτε θες εσυ ! 3 φορες την μερα απο 5 λεπτα , φτανει !
Τωρα αν το τζακι καιει φουλ , απεξω συνεχομενα , να δημιουργει μια πιεση στον αερα του σπιτιου απο μεσα και να τον βγαζει απ τις χαραμαδες προς τα εξω !

Δεν ειναι και πολυ καλο να τραβας συνεχεια αερα απο εξω !

Αν μενεις σε πολη , θα γεμισεις σκονη , καυσαερια και ενα σωρο αλλα , μαζι με την βρομα της γειτονιας ! Μαγιρευει η αλλη απο κατω ψαρια , θα τα μυριζεις και εσυ !
Μενεις σε χωριο ??? Χειροτερα , σκονη πολυ περισσοτερη , καυσαερια δεν εχουμε - αλλα ψεκαζουν καθε βραδυ για βαμβακια κτλ και δεν μπορειτε να φανταστειται βρομα ! Κατα τα αλλα στα χωρια εχουμε αερα φρεσκο :p

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.506 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ