Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23792 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

legend7ts έγραψε: Αλήθεια σε τέτοια περίπτωση κατασκευαστικού λάθους και αντικατάστασης την τοποθέτηση ξανά και το βάλε βγάλει της εστίας ποιος το επιβαρύνεται οεο;


Μη σου τύχει....Εγώ το είδα πριν την τοποθετήσω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23816 από Kevin Tas
Απαντήθηκε από Kevin Tas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Θέλω να ρωτήσω η τρύπα κάτω απο το τζάκι για να παίρνει αέρα το τζάκι από το δωμάτιο γίνεται μόνο στα foyer ή είναι απαραίτητη και στις ''κασέτες'' ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23884 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

tomka έγραψε: Ευχαριστώ πολύ Αστέρη.Τελικά έχεις δίκιο.
Εβγαλα την σχάρα και τράβηξα και το συρτάρι και δεν φαίνεται η τρύπα.Οπότε δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα της.Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω άλλο πρόβλημα.........αλλά και να προκύψει κάτι ξέρω......ο Αστέρης είναι εδώ!!!!!!!! ;) ;) :whistle:


Λογικά είναι για τοποθέτηση εξωτερικού βεντιλατέρ, από κάτω, σαν της Nordica...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23886 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: Ερημωτατε (σαν.. εδαισιμοτατε ακουγεται αλλα μην το παρεις επανω σου, καθαρα ειρωνικα το λεω) βαρεθηκα πιο πολυ απο εσενα.. να διαβαζω ΣΤΗΜΕΝΕΣ θεσεις σαν τ δικη σου θλιβερε.
ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ οποιονδηποτε για συγκριση καθε τροπου και μεθοδου και μολοι σας εδω μεσα.. μουγκα! Κανενας δεν εχει αντερα μην τυχον κ χαλασει το παιχνιδι σας! Θες?Τολμας εσυ η κανενας αλλος ΑΜΜΕΣΗ συγκριση η οχι? ΟΧΙ βεβαια..
Εγω μπηκα εδω πιστευοντας οτι γινεται δουλεια, οτι υπαρχει ανιδιοτελεια, λαθος μου!!
ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ Α.Χ.. ΙΑ και ειναι ανιδιοτελης σε ΑΜΕΣΗ συγκριση! Δεν θα δεχτειτε φυσικα, θα πειτε χιλια δυο αλλα.. επι της ουσιας θα το βουλωσετε!
Τον λακο μας σκαβετε, νομιζοντας οτι ακομα ειναι παχιες οι αγελαδες, η η φακη..
Εγω προκαλεσα τον καθενα με ΚΑΘΑΡΗ συγκριση αλλα.. την κανατε με ελαφρια πηδηματακια. Ελληναραδες μου εσεις! Καλα και τα παθαινουμε, δεν φταιει κανενα μας παρα μονον εσεις.


Το έχεις βάλει το τζάκι σου σε κάποιον, ο οποίος μπορεί να μπει στο forum να μας πει δυό κουβέντες για αυτό? Εγώ ευχαρίστως να πάω σε πελάτη σου να κάτσω 3-4 ώρες, να δω πως καίει το τζάκι σου, να δω τι ζέστη βγάζει και να πω εδώ τις εντυπώσεις μου. Κατόπιν βέβαια θα ήθελα και ο πελάτης σου να έρθει και εκείνος στο σπίτι μου, να κάτσει και αυτός 3-4 ώρες, ώστε να μας πει και αυτός τι είδε και κατάλαβε. Κάπως έτσι θα βγάλουμε μιά άκρη για το ποιό είναι καλό και ποιό όχι.

Τώρα, τι εννοείς εσύ άμεση σύγκριση, δεν ξέρω. Αν περιμένεις πάντως να βρεθεί κάποιος με όρεξη να γίνει πειραματόζωο, τότε θα φωνάζεις για πολύ ακόμα ότι δεν δεχόμαστε την πρόκληση...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23890 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pduke έγραψε: Παίδες συγχαρητήρια και από εμένα! εδώ και μια εβδομάδα που σας ανακάλυψα το τόπικ έχει γίνει δεύτερο σπίτι μου!
Και τι μπορεί να θέλω?
Μπαίνω στο ψητό και όποιος έχει την καλοσύνη και την υπομονή ας μου απαντήσει.
Η παραπάνω φράση είναι σάλτσα, παρακάτω ακολουθεί σαφέστατη παράκληση βοήθειας στον ανεκτίμητο Αστέρη!

Τι έχω… :
- Σπίτι 160τμ διώροφο 80/80 του … 78
- Κουφώματα ξύλινα … αερόψυκτα, φυσικής ροής…
- Τζάκι της εποχής με πυρότουβλο
- Ταβάνια στο 3.10 κάτω, επάνω έχει σημεία που … δεν μετριούνται…
- Σκάλα παραδοσιακή ξύλινη που αφήνει άνοιγμα 3,50 x 1,10
Σ.σ. kostasgr2000 οι λύσεις μάλλον σε αφορούν

Έβγαλα τα μάτια μου στη θάλασσα γνώσεων του συγκεκριμένου θέματος και

Τι πάω να κάνω… :

Πήγα Leroy και σε έναν ακόμα

Ο δεύτερος στα προφορικά στο μαγαζί του μου πρότεινε Edilcamin ecostar με βαντιλατερ, άνοιγμα καμινάδας μπροστά, ντύσιμο, πετροβάμβακες κτλ και πέρασμα σωλήνα μέχρι επάνω για καλό και για κακό.
1100 η edilkamin, 700 τα υπόλοιπα = 1800€

Από το Leroy μου δίνουν κάρτα και έρχεται σπίτι μου ο μάστορας του… Αστέρη και μου προτείνει
- Foyer Grande vision (νομίζω το 700) απλά στον κατάλογό του είναι 15kw ενώ στο site 14…
- Εναλλάκτη όπως και του Αστέρη
- Σπάσιμο και βγάλσιμο όλου του επάνω μέρους του τζακιού και αλλαγή του με γυψοσανίδα γιατί είναι τούβλο κεκλιμένο προς το ταβάνι και δεν έχει το απαραίτητο πλάτος για να χωρέσει τον εναλλάκτη. Ντύσιμο με πετροβάμβακα.
- Συζητήθηκε το ενδεχόμενο στο δωμάτιο πάνω από το τζάκι απόπου περνάει η καμινάδα να βγει ο ένας από τους 2 σωλήνες με περσίδα και
800€ η invicta, 1200€ όλα τα υπόλοιπα αγορασμένα –τοποθετημένα από αυτόν = 2000€

Ο χώρος της εστίας είναι ενιαίος 60τμ επικοινωνεί με 1 δωμάτιο μια αποθήκη και ένα μπάνιο, σύνολο 80τμ
Αν κατάλαβα καλά ένα πλαφόν στα 700€ παίζει αλλά στο θέμα του εναλλάκτη δεν μπορώ να υπολογίσω τα υλικά γιατί δεν τα αγοράζω εγώ.
Οπότε, θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά και με το χώρο αλλά και με τις προσφορές. Αστέρη θα σε παρακαλούσα για την προσωπική σου άποψη μιας και υπάρχει «γνωστός». Ισως εδώ ένα προσωπικό μήνυμα να ήταν πιο σωστό
Σας ευχαριστώ ούτως ή άλλως για όλα όσα προσφέρετε εδώ μέσα


Δύο παρατηρήσεις.

Πρώτον, τέτοιο σπίτι, ούτε 25kW δεν το ζεσταίνουν. Και μάλιστα αν τα έδινες από πολλά σημεία, όχι από ένα όπως είναι μιά εστία τζακιού. Οπότε, να είσαι έτοιμος να κάνεις συμβιβασμούς. Πιθανότατα πάνω δεν θα βλέπετε πάνω από 18 βαθμούς (στα πολλά κρύα πάντα, σε θερμοκρασίες μείον), παρά μόνο αν τραβούσατε αεραγωγούς σε κάθε δωμάτιο. Η μεγάλη σκάλα βοηθάει να ανεβαίνει άνετα αέρας πάνω, αλλά δεν υπάρχει μόνωση και δεν θα κρατάει πολύ. Αν ο αεραγωγός που λέτε να τραβήξετε για τον πάνω όροφο, μπορεί να καταλήξει στον διάδρομο των υπνοδωματίων, τότε έχει νόημα, θα μοιράζει ζέστη παντού. Με αεραγωγό μόνο σε ένα, θα είναι μόνο το συγκεκριμένο δωμάτιο ζεστό και τα άλλα κρύα. Εναλλακτικά στο Wide Vision 700, μπορείς να δεις και την κασέτα 800 turbo vision, που είναι 18kW (χρειάζεσαι μέχρι το τελευταίο watt για αυτό το σπίτι) και δεν θα χρειαστεί να γκρεμίσεις τίποτα.

Δεύτερον, αν στα 1200€ εργασία και υλικά, περιλαμβάνεται και καμινάδα (λογικά θα χρειαστείς inox μέχρι πάνω), τότε τρώγεται για τιμή. Αν δεν είναι μέσα, τότε είναι (και το έχω ξαναπεί σε παλιότερα post) υπερβολική. Ψάξε και αλλού...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #23892 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Kevin Tas έγραψε: Θέλω να ρωτήσω η τρύπα κάτω απο το τζάκι για να παίρνει αέρα το τζάκι από το δωμάτιο γίνεται μόνο στα foyer ή είναι απαραίτητη και στις ''κασέτες'' ?


Για τα Foyer. Οι κασέτες έχουν δικό τους θερμοθάλαμο και ρουφάνε αέρα από τις τρύπες που έχουν στο κάτω μέρος τους (από τα ανεμιστηράκια). Αν τώρα θες να κάνεις και την κασέτα να δουλέψει σαν foyer και να πάρεις και την μικρή υποτυπώδη φυσική ροή που δημιουργείται τριγύρω από την κασέτα, τότε και εκεί θέλει είσοδο αέρα δωματίου από κάτω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.549 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ