Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18036 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φιλε ερημιτη στο μονο που σιγουρα εχω κατασταλαξει ειναι οτι θελω να ζεσταθουν τα παιδια μου ,και να μην ξοδεψω και μια περιουσια για να την αποκτησω και ουτα να γκρεμισω το μισο μου σπιτι!

Και δεν με νοιαζει απου που θα προερχετε η ζεστη αυτη που χρειαζομαι,δεν πα'ναναι απο μινιατουρα πυρηνικο αντιδραστηρα δεν με νοιαζει,θελω φθηνη θερμανση οπως ολος ο κοσμος!
4 ΚΑΙ 5 χιλιαρικα να ζεσταθω με πετρελαιο δεν υπαρχουν!

Πραγματικα θελω να δω τους βλαμενους-καθηστεριμενους πολιτικους να τρωνε αλλη μια φορα τα λογια τους οπως ο βλακας υπουργος που βγηκε και ειπε οτι το πετρελαιο θερμανσης θα εξισωθει και οταν μαζεψουμε λεφτα απο τους φορους του πετρελαιου τοτε ισως μπορεσουμε και το ριξουμε λιγο!
Δεν προκειτε να παρουν σεντ τσακιστο για απλα ο κοσμος αδυνατει να τους τα δοσει,το Σαβατο μιλουσα με φιλο κολητο που εχει 2 βυτια διανομης πετρελαιου θερμανσης.περυσι ηταν 70% κατω και φετος μου ειπε οτι δεν θα τα δουλεψει καθολου και οτι τα πουλαει!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18039 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: Την μιση απ το δικο μου εχει το ιν..μπικτα ΡΕ βαλσαμ. Και με αποδειξεις αν αμφιβαλεις εσυ κ οποιος αλλος. Την μιση εχει. Τι θα γινει τωρα? Βεντετες εχουμε? Πειτε ποιοι ειστε μερικοι και το συζηταμε δημοσια το οτιδηποτε, ρε και ρε και ρε μου ζαλισες οτι εχω και δεν εχω και δε ξερω μαλιστα και που να τ βαλω..


Θα σου κάνω παράδειγμα για το πόση απόδοση έχει το Invicta, με αληθινά νούμερα από τι σπίτι μου.

Τον χειμώνα του 2010-2011, έκαψα 1800 λίτρα πετρέλαιο, στον λέβητα Kiturami KS-50, ονομαστικής απόδοσης 89%. Θα σου βάλω 85%, για να είμαστε πιό ρεαλιστές.

Άρα 1800 λίτρα Χ 12kW (ενέργεια λίτρου πετρελαίου) Χ 0.85 = 18360 kW ενέργειας που ζήτησε το σπίτι μου για όλο τον χειμώνα.

Τον χειμώνα 2011-2012, έκαψα 6 τόνους ξύλα υγρασίας 30%, 2 τόνους υγρασίας 40%, 200 κιλά μπριγκέτες και 150 λίτρα πετρέλαιο. Σύνολο ενέργειας 6000 Χ 3kW + 2000 X 2kW + 200 Χ 4.5kW + 150 Χ 12kW = 24700 kW ενέργειας. Σύνολο θερμικής ενέργειας εδώ, πόση ενέργεια έκαψα σύνολο δηλαδή, υποτίθεται δεν ξέρουμε την απόδοση ακόμα.

Για να βρούμε την απόδοση, θα υποθέσουμε ότι και φέτος το σπίτι ζήτησε πάλι 18360 kW όπως πέρυσι, οπότε Απόδοση = 18360 / 24700 * 100 = 74.3%, τιμή ακριβώς ίδια με την απόδοση που δίνει και η Invicta.

Αν θέλουμε όμως να είμαστε πιό αντικειμενικοί, θα πρέπει να υπολογίσουμε στην φετινή χρονιά ότι η θερμοκρασία του χώρου μου φέτος ήταν 24-25 βαθμοί, έναντι 22-23 που ήταν πέρυσι με το πετρέλαιο, συν ότι ο φετινός χειμώνας ήταν αρκετά πιό σκληρός από τον περυσινό. Αν λοιπόν συνυπολογίσουμε και αυτές τις διαφορές, το σπίτι ζήτησε ας πούμε 10% παραπάνω από ότι πέρυσι, άρα 18360 Χ 1,1 = 20196 kW. Άρα η διορθωμένη απόδοση γίνεται Απόδοση = 20196/ 24700 * 100 = 81.7%, τιμή περίπου όση είχα υπολογίσει ότι θα έχω, με την τοποθέτηση του εναλλάκτη που έβαλα.

Τα περι μισής απόδοσης του Invicta σε σχέση με το δικό σου, αν τα εννοούσες πραγματικά, τα αντιπαρέρχομαι. Αφήνω να το κρίνουν οι υπόλοιποι αν η εστία σου μπορεί να έχει 150% απόδοση...
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18043 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

stefan έγραψε:

stefan έγραψε: Ανάμεσα στις εταίρίες La nordica, Piazzeta και Palezzati ποια θεωρείτε πιο σοβαρή, ποιοτική κτλ. Ενδιαφέρομαι για υδραυλικό κλειστού τύπου με τουλάχιστον 20KW στο νερό

για το παραπάνω ερώτημα δεν υπάρχει απάντηση?
γνωρίζουμε ποιος ειναι αντιπροσωπος της la nordica?


Οι Palazzetti θεωρούνται από τις κορυφαίες στην αγορά και αυτό επιβεβαιώνεται από τις ελληνικές μαϊμούδες που κυκλοφορούν. Σε 4 τζακάδες πήγα, οι τρεις μου είπαν ότι τα τζάκια τους είναι αντιγραφή Palazzetti...

Η La Nordica δεν πρέπει να έχει μόνο ένα αντιπρόσωπο, φέρνουν κάμποσοι. Για Θεσσαλονίκη φέρνει ο Μισαηλίδης στον Λαγκαδά www.tzaki.com.gr/index.php, πρόσεχε μόνο μην σου πλασάρει τα δικά του άμα πας εκεί και φας την φόλα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18047 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: Δεν παρεμβαινω στ κουβεντα για μοντελα που κανετε, παρεμβαινω σε υπερβολες κατ εμε και σε ακραιου τυπου (αλλες φορες ισως απο αγανακτηση να τις λεει καποιος αλλα κ αλλες να τ λεει ετσι..) μακρυα απο Ελληνικα, καλα να παθεις περστικα τωρα αφου τ πατησες με Ελληνικο κα τετοια.
Εχει Ελληνικα κορυφαια , εγω παιδια ειμαι κυριος παθων στ Ελληνικη αγορα καθε μα καθε μερα! Καθε φορα που χρειαζομαι κατι καινουριο μου βγαζουν τ ψυχη! Παμπονηροι ολοι τους! Οπως τωρα αυτο τ καιρο και χρειαζομαι βοηθεια αν ξερει καποιος.. Που θα βρω κατασκευαστη εδω στ Θεσαλονικη να φτιαχνει αυτες τ ταπες που βαζουν ωστε να κλεισει η διαφορα διατομης στ διπλα μονωμενα μπουρια. Ξερω οτι τα παιρνουν κ αυτοι ετοιμα απο φασον. Αν ξερει κανεις πολυ θα με βοηθουσε, με κανουν μπαλακι ο ενας στ αλλον και δεν λενε! Τα θελω να κλεινω τον εναλλακτη μου γιατι τωρα παιδευομαι αρκετα.


Πες μας ποιά είναι . Αλήθεια, πρέπει να τα μάθουμε. Ούτε εγώ θέλω να λέω ότι όλα τα Ελληνικά είναι μαϊμούδες, αλλά εκτός από του Σαμουκατσίδη, δεν ξέρω άλλο σωστό. Σε φίλους και γνωστούς μόνο φόλες βλέπω. Βλέπω να έχουν δώσει 2-3 χιλιάρικα σε εστίες και να κρυώνουν, ενώ εγώ (και άλλοι 5-6 εδώ μέσα) έσκασα με τζάκι των 600€.

Μακάρι να μας πεις, να βοηθήσουμε αυτούς που αξίζουν και να χαντακώσουμε τους αεριτζήδες...
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18071 από soco98
Απαντήθηκε από soco98 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Φιλε καλησπερα.Ειμαι καινουργιος στην παρεα. εδω και 20 ημερες ψαχνω για κασετα, και λογω διαστασεων του τζακιου μου, θα επιλεξω μαλλον την κασετα που τοποθετησες καιεσυ.
Ποιες ειναι οι εντυπωσεις σου(σιγουρα λογω εποχης σεν την εχεις αναψει).Το μοτερ που τραβαει εξωτερικο αερα πωλειται μαζι με την κασετα ή επιπλεον. Εχει την δυνατοτητα να επιλεγεις αν ο ζεστος αερας θα βγαινει απο τις γρυλιες μπροστα ή απο τις περσιδες ψιλα.ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18072 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Κάνε αντιπαράθεση για να καταλάβουμε σε ποιόν μιλάς.

Βρίκεις το post που σε ενδιαφέρει και πατάς παράθεση, όχι απάντηση...
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.521 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ