Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18022 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
αδερφε το συγκεκριμενο τζακι βλεπω οτι τα τοιχωματα του δεν ειναι μαντεμι. Κανω λαθος?

Το οτι εριχνε νερο, ποσο το εννοεις? Ενα ποτηρι πχ?

και εν πασει περιπτωση ακομα και ετσι να ειναι, τι αποδεικνυει αυτο? θελεις να μου πεις τον συλλογισμο σου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18024 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kosmidis80 έγραψε:

valsam έγραψε: ΦΙΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ!
Σπασαμε το τζακι του αδελφου μου χθες και με επιασε απογοητευση,40 σακια μπαζα και παρ'ολου που σκεπασαμε τα παντα με ναυλον το σπιτι εγινε κωλος,ηρθε και ο γυψοσανιδας-τζακας και του ειπα για τα invicta και επεμεινε οτι αυτα δεν ειναι ενεργειακα,οτι να'ναι δηλ.!
Ο υδραυλικος βλεποντας με απογοητευμενο,μου εβαλε αλλη μια ιδεα στο μυαλο(λες και δεν εχω ηδη 10,πελλετ,κλιμα,σομπα,τζακι κ.τ.λ!),μου λεει για να μην σπασω τιποτα και να τελειωσω σε 4-5 ωριτσες βαλε εξω (ακριβος κολητα στον τοιχο του λεβητοστασιου μου)εναν BURNiT WBS Active 25kw(800-850 ευρω τιμη βουλγαριας) και ενα μπαφερακι 300λιτρα(250 ευρω) μια τριοδη και τελειωσες,μουλεει οτι εχει ολους τους αυτοματισμους οπως εχουν τα πυρολησης και οτι θα ξεσκιζ!!!!!
Ρε πως εμπλεξα ετσι?



Κοιτα αν υπαρχει η δυνατοτητα αυτη (να βαλεις δηλαδη ξυλολεβητα), εγω δεν θα το σκεφτομουν καθολου απο αποψη θερμανσης του σπιτιου, οικονομια σε ξυλα αλλα και καθαριοτητας στο σπιτι κα.

Για τους συγκεκριμενους λεβητες, μπορεις να δεις εχω κανει θεμα. Τον έχω δει απο κοντα τον λεβητα αυτόν και δειχνει πολυ καλη σαν κατασκευή, λίγο με προβληματισε η πορτα τροφοδοσιας (εγω ειμαι συνηθισμενος και εβλεπα μεγαλες πορτες να χωρανε κορμους)

ΑΛΛΑ, το να εχεις εξω τον ξυλολεβητα, σημαινει οτι καποιος θα βγαινει εκτος του σπιτιου για να τον γεμιζει ξυλα, επίσης θα πρέπει να κάνεις σκεπαστρο να τον καλυψεις και να εχεις και διπλα αποθηκη καποια ξυλα, όπως και να υπολογισεις και το κοστος της καμιναδας (δεν ξερω ποσα μετρα θελεις).

Φιλε σκεπαστρο ειναι το μπαλκονι απο πανω(θα βαλω φωτος αργοτερα),τα ξυλα τα εχω ηδη εκει(4 τονους χωραει αλλα θα πρεπει να βγαλω τους 2 για να κανω χωρο για τον λεβητα),το λεβητοστασιο ειναι ακριβος απο πισω απο το τουβλινο ντουβαρι(ενα μετρο χαλκο στο συνολο για να συνδεθω) και η καμιναδα του λεβητοστασιου(ανοξιδοτη) ειναι και αυτη απο πισω ακριβος,κυκλοφορητες,συστολικα κ.τ.λ μου λεει ο υδραυλικος χρησιμοποιουμε τα δικα μου και τελειωσαμε!
Σε 4-5 ωριτσες το στηνουμε και το αναβουμε μου λεει!
Το γεμισμα ειναι ενα προβλημα αλλα ουτος η αλλος αν εβαζα τζακι παλι θα επρεπε να βγαινω εξω να παιρνω ξυλα να τα κουβαλαω 10 σκαλια,ενω με τον λεβητα θα βγαινω και θα τα ριχνω κατευθειαν μεσα!
Ο active λογο του βεντιλατερ και του πινακα ελεγχου καθε ποσο λες να θελει ταισμα?
Θελω να πω αν συνδιαστει με το μπαφερ θα μου πρωσφερει αυτονομια η θα πρεπει καθε 1-2 ωρες να ταιζω?
Ο υδραυλικος μου λεει οτι λογο της βεβιασμενης κυκλοφοριας του αερα σε συνδιασμο με το μπαφερ θα δουλευει σαν πυρολησης,2 με 3 φορες την ημερα γεμισμα μου λεει!!!!!!
Μιας και θα μπει μπαφερ μου λεει επισης οτι το 25ρι θα μου ειναι υπεραρκετο(180 τ.μ μεζονετα εκ τον οποιον ζεσταινω τα 120-130)!
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18026 από βασιλιης
Απαντήθηκε από βασιλιης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kosmidis80 έγραψε: αδερφε το συγκεκριμενο τζακι βλεπω οτι τα τοιχωματα του δεν ειναι μαντεμι. Κανω λαθος?

Το οτι εριχνε νερο, ποσο το εννοεις? Ενα ποτηρι πχ?

και εν πασει περιπτωση ακομα και ετσι να ειναι, τι αποδεικνυει αυτο? θελεις να μου πεις τον συλλογισμο σου?


το συγκεκριμενο τζακι ειναι παντου μαντεμι. 170kg. 17.4 kw
εχει 73% εκμεταλευσης ενεργειας ξυλου ανα κιλο.εχει πορτα με κρυσταλλο κεραμικο αντοχης 800 μεχρι 1200 βαθμους.
ενα ποτηρι εριξε.
αυτο το τζακι δεν εχει ορια

Βοηθαμε οσο μπορουμε
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by βασιλιης. Αιτία: συμπληρωμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18029 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GeoTa έγραψε:

Asteris έγραψε: Μα αυτήν η κόφτρα είναι που καθυστερεί τα καυσαέρια, ώστε να περάσουν περισσότερη ώρα μέσα στην εστία και κοντά στα μέταλλα, για να προλάβουν να αφήσουν την θερμότητά τους εκεί και όχι να την πάρουν μαζί τους προς την καμινάδα. Έτσι ανεβάζουν απόδοση, δεν ρίχνουν. Είναι κάτι αντίστοιχο με τις διαδρομές στους ξυλολέβητες.


Ακριβώς αυτό που λες λεω:
"...για να προλάβουν να αφήσουν την θερμότητά τους εκεί και όχι να την πάρουν μαζί τους προς την καμινάδα". Άρα αν για παραδειγμα χωρίς κόφτρα θα πηγαιναν στον εναλλάκτη καπναέρια με 150οC, με την κόφτρα τα καπναέρια θα πάνε στον εναλλάκτη με 100-120οC, γιατί θα έχουν αφήσει μέρος της θερμότητάς τους στα μέταλλα.

Πού έχω λάθος; Τα ρωτάω αυτά μπας και προσθέσω καμμιά κόφτρα στο τζάκι μου (αν γινεται βεβαια)


Η δουλειά του τζακιού, είναι να ζεστάνει όσο περισσότερο μπορεί τα δικά του μέταλλά, ώστε να έχει την μέγιστη δυνατή απόδοση. Όχι να αφήνει ενέργεια για τον εναλλάκτη που τυχόν θα βάλεις εσύ εκ των υστέρων. Αυτό θα ήταν βλακώδες για τον κατασκευαστή. Επίσης έχεις λάθος με τις θερμοκρασίες. 150 βαθμοί καυσαερίων, σημαίνει κοντά 90% απόδοση, που σε τζάκι δεν έχω δει ακόμα . Το Invicta μου, δίνει θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων 350 βαθμοί, οπότε για αυτό έβαλα εναλλάκτη, γιατί είχε αρκετή ενέργεια να ανακτήσω. Αν δεις, τόσο περίπου θερμοκρασίες έχουν τα περισσότερα ενεργειακά, από 260-280 αυτά με 80+ % , έως 380-400 αυτά που είναι στο όριο των 70%. Σαφώς και ένας εναλλάκτης όσο μεγαλύτερες θερμοκρασίες καυσαερίων πάρει, τόσο περισσότερη θερμότητα θα ανακτήσει και θα την δώσει στον αέρα. Όσο χειρότερο το τζάκι, τόσο περισσότερη περισσευούμενη ενέργεια για τον εναλλάκτη.

Κόφτρα να βάλεις, δες σε ένα ενεργειακό πως την έχει (πχ όταν βρεθείς στο Leroy) και κάνε μία ίδια.
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18030 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
valsam αδερφε ακομα δεν εχει κατασταλαξει το μυαλο σου τι ακριβως θελεις και το θεμα ειναι ολα που εξεταζεις ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #18033 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
GeoTa περνα και συ να σε κερασω καφε.Σε λιγο θα φτιαω την νεα κοφτρα και θα γινει δοκιμη τον χειμωνα.Θα σου στειλω φωτο να δεις τι φτιαξανε οι σουπερ τζακαδες μετα απο τσακωμο που ειχαμε.

Ολο το παιχνιδι ειναι να κρατας την θερμοκρασια μεσα στην εστια για το τζακι που εχει τον θερμοθαλαμο μεσα στην εστια.Περισυ με μοτερ 800 και ξερα ξυλα για το χαβαλε ειχα 85 βαθμους και το φουρφουρι να φυσαει στο μεγιστο.Καταφερα να ελεγξω και τον αερα με το κλαπε και με υαλοκορδονα οποτε περιμενω να δω καταναλωσεις φετος.Ομως οπως και να εχει γλυτωσαμε τον ΜΠΕΝ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.511 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ