Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17764 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Βιομαζιστής έγραψε:

Asteris έγραψε: Ποιός ακριβώς σου είπε ότι το Maxfire είναι ενεργειακό? Ο κύριος Μεγιστοφωτιάς που το έφτιαξε και σου το πούλησε?

Εν τέλει από που έχανε το τζάκι σου? Από την ίδια την εστία, ή από την καμινάδα?


Αυτός που μου το πούλησε φυσικά μα το είδα και εγώ. Έχει τζάμι πυρίμαχο που ανοίγει και από δεξιά προς τα αριστερά και από κάτω προς τα πάνω. Συρόμενο.
Έχει φούσκα από πάνω και κάλυμμα εξωτερικά αυτής, με δυο σωλήνες Φ120 για αεραγωγούς. Τι είναι αν όχι ενεργειακό;


Τούρκικη μαϊμού είναι. Είχαμε μέχρι τώρα τις ελληνικές, πλάκωσαν και τα μεμέτια.

Και φυσικά ένα τζάκι ενεργειακό, είναι αυτό που αποδίδει στον χώρο τουλάχιστον 70% της θερμότητας του ξύλου που καίγεται. Όσες πόρτες και τζάμια να έχει, αν δεν είναι αποδοτικό, δεν λέγεται ενεργειακό. Τα Selenic που έχουμε πχ αρκετοί εδώ μέσα, έχουν μία πόρτα, ούτε φούσκα, ούτε θερμοθαλάμους, ούτε κλαπέτο. Έχουν όμως πιστοποιημένη 75% απόδοση, οπότε είναι μιά χαρά ενεργειακές εστίες.

Αυτό είναι και το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι που πάνε να πάρουν τζάκι. Βλέπουν από την μία ένα κουτί με μια πόρτα και μια τρύπα από πάνω, που κάνει 600€ και λένε τι μαλακία τζάκι είναι αυτό, αυτό δεν με ζεσταίνει με τίποτα. Και μετά καταλήγουν σε μιά μεγάλη κατασκευή με πόρτες παραθύρια, κλαπέτα, μοτέρια, αεραγωγούς, θερμοθαλάμους και μπλιμπλίκια, που όμως έχει 30-40% απόδοση και καταλήγουν να καίνει 7-8 κιλά ξύλα την ώρα, για να ζεστάνουν με το ζόρι τα 50τμ του σαλονιού τους...
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17765 από Βιομαζιστής
Απαντήθηκε από Βιομαζιστής στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Και μετά καταλήγουν σε μιά μεγάλη κατασκευή με πόρτες παραθύρια, κλαπέτα, μοτέρια, αεραγωγούς, θερμοθαλάμους και μπλιμπλίκια, που όμως έχει 30-40% απόδοση και καταλήγουν να καίνει 7-8 κιλά ξύλα την ώρα, για να ζεστάνουν με το ζόρι τα 50τμ του σαλονιού τους...


Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. :(
Τουλάχιστον όσον αφορά το δικό μου. Τρώει τον αγλέορα το άτιμο. :(
Και έλεγα και γω, τι σόι ενεργειακό είναι τούτο που δεν το χορταίνω ξύλο! :(
Δεν μου καθότανε καλά από την αρχή που το δοκίμασα. :(
Ίσα με 10 κιλά δρυ μου τρώει την ώρα στις μεγάλες του πείνες! :(
Θα ονομάζεται "ενεργειακό" μάλλον από την πολύ ενέργεια που καταναλώνει για να αποδώσει ζέστη. :silly: :(
Με έφαγε η συρόμενη πρισματική πόρτα, Αστέρη. :( :unsure:
Στερνή μου γνώση... :( :S

Τα Μηχανήματα Τα Πήραμε!
Άντε Να Δούμε Τώρα Αν Θα Τα Κάνουμε Απόσβεση.
Απόσβεση Δεν Εγιναν Και Ούτε Είναι Σε Θέση Να Γίνουν. :(
Τώρα Πια Μένει Να Δούμε Τι Θα Κάνουμε Με Δαύτα. :unsure:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17769 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
legend καλα θα ηταν οπως σου ειπαν να ανεβαινε κανενα μετρο ισια η καπνοδοχος κ μετα να στριψει, αλλα αφου τραβουσε στ δοκιμη μην ανησυχεις μια χαρα ειναι.. Καλοριζικο!
Βαλσαμ στο προκατ που εχεις δεν μπορεις να κανεις μαλλον τιποτα, τα τσιμεντενια στοιχεια περιμετρικα τ μονωνουν, η καπνοδοχος οτι σου δωσει..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17781 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Στελιος1 έγραψε: legend καλα θα ηταν οπως σου ειπαν να ανεβαινε κανενα μετρο ισια η καπνοδοχος κ μετα να στριψει, αλλα αφου τραβουσε στ δοκιμη μην ανησυχεις μια χαρα ειναι.. Καλοριζικο!
Βαλσαμ στο προκατ που εχεις δεν μπορεις να κανεις μαλλον τιποτα, τα τσιμεντενια στοιχεια περιμετρικα τ μονωνουν, η καπνοδοχος οτι σου δωσει..

Ρε Στελιο δεν το καταλαβα αυτο που εγραψες!
Ιnvicta θελω να βαλω(η selenic η minos λογο διαστασης)τι ενοεις οτι δεν μπορω να κανω τιποτα,δεν μπορω δηλ. να βαλω ενα foyer στην θεση του υπαρχον τζακιου ,γιατι?
Πες μου που κανω λαθος,τα τα τσιμεντενια στοιχεια περιμετρικα μονωνουν την εστια μου και εμποδιζουν την θερμοτητα να προκαλεσει ζημιες στα δομικα στοιχεια, ωραια,βαζω μια μικροτερη εστια foyer αναμεσα στα τσιμεντενια στοιχεια(να αφησω τα μαντεμια του προκατ η να τα ξυλοσω και να βαλω πετροβαμβακα ειναι η απορια μου) αφηνοντας και 10 ποντους αερα γυρο γυρο παντου και δημιουργο θερμοθαλαμο!
Η καπνοδοχος γινετε κανονικα θερμοθαλαμος με εναλακτη, πετροβαμβακα, γυψοσανιδες,περσιδες,σαλιγκαρους κ.τ.λ!
Που το λαθος της σκεψης μου?
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17785 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλημερα. Λοιπον την παρασκευη εκατσα και ασχοληθηκα και εγω λιγο με το τζακι μου.. Ανοιξα την γωνια που ειχε τοποθετηθει το μοτερ. Αυτο που αντικρισα ηταν οτι ο σωληνας που συνδεεται με το μοτερ δεν ηταν ΚΑΝ συνδεμενος. Απλα λιγο βαλμενος στη εξοδο του μοτερ.. με αποτελεσμα ολες ο αερας του μοτερ να πηγαινει δεξια και αριστερα. Ενωσα λοιπον το μοτερ με το σωληνας και εβαλα και σιλικονη αντοχης...εκανα το τεστ με τον αερα και μιλαμε ΚΑΜΙΑ σχεση!! Αν και το μοτερακι ειναι μικρο..μπορει δηλαδη καποια στιγμη να αγορασω μεγαλυτερο..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #17799 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Valsam εγω νομισα οτι θες να κανεις καμια πατεντα στ ιδιο γ αυτο ειπα ετσι.. Μπερδευτηκα.
Παντως οποιοδηποτε εξ ολοκληρου μαντεμενιο τζακι αν ενας σιδερας-καγκελας φτιαξει μια πορτα ανοιγομενη, η ακομα καλυτερα 2 πορτακια δεξια αριστερα για να μην ανοιγεις ενα αχαρο τεραστιο πραμα και δημιουργηθει ενας θερμοθαλαμος.. τοτε δεν μπορω-αδυνατω να καταλαβω, γιατι αυτα τ μοντελα που συζητατε κ εκθειαζετε εδω θα υπερτερουν απ αυτο ενεργειακα.. Τι εχουν δηλαδη παραπανω? Ενα κουτι μεταλικο ειναι με πορτα, σιγα τον σχεδιασμο και την θερμοδυναμικη τους.. εγω απο τ 2003 εως 2006 με τετοιο τζακι που λεω την εβγαζα. Κολλησα λαμες στ πλατη να δημιουργησω οσοι γινεται μεγαλυτερη επιφανεια απαγωγης, την καλυψα (την πλατη μονο, στ πλαι δεν υπαρχει σοβαρη θερμοτητα κ αδικα ο αερας περνα και απο χλιαρα σημεια) σε αποσταση 4-5 εκ με λαμαρινα και στ συνεχεια οδηγησα τ αερα μεσα απο τον κωνο κ μετα εξω. Βεβιασμενη κυκλοφορια φυσικα με βαντυλατερ, τυπου βαρελακι ηταν 400 κμ με νταιμερ τ χεριου τοτε. Μονο μειονεκτημα η ανοιγομενη πορτα που την πεταξα σε εναν μηνα και ορκιστηκα να μην ξαναπιαστω ποτε ξανα με τετοιο, με ανοιγομενη πορτα δηλαδη.. τζακι να το πω? Μαυριζανε τα τζαμια της.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.498 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ