Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20444 από βασιλιης
bill εγραψε"

εχω το grande vision 700, ο αεροθαλαμος αυτος κανη για φυσικη ροη και ποσο εχει,μπορουμε να τον παραγγειλουμε;

κανει ο αεροθαλαμος για το δικο σου τζακι
αν παρεις τηλεφωνο στο leroy δεν θα μπορεσουν να σου απαντησουν για τιμη μεχρι τελη αυγουστου επειδη ειναι κλειστα το invicta στη γαλλια(διακοπες)
απο σεπτεμβρη μπορεις να μαθεις και τιμη και να το παραγγειλεις

Βοηθαμε οσο μπορουμε
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": bill

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20455 από georgebest
Asteri επειδή σκέφτομαι για το invicta σαν κυρία θέρμανση ΑΛΛΑ δεν ξέρω αν θα με καλύπτει, θα σου περιγράψω λίγο το χώρο μου. Η σαλοκουζίνα είναι περίπου 40 τμ και στην μια γωνία θα βρίσκεται το τζάκι. Μετά υπάρχει διάδρομος 5 μέτρα και Υπάρχουν στο τέλος 3δωμάτια δεξιά και αριστερά. Τι λες θα μπορεί με φυσική ροή να με καλύψει ή θα χρειαστώ εναλλακτη με βεντιλατερ ;; Ή να κοιτάξω για λέβητα ξύλου ή πελλετ;; Ευχαριστώ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20458 από Asteris
Λογικά η σαλοκουζίνα θα βαράει 25άρια, για να μπορείς να έχεις 19-20 στα υπνοδωμάτια. Αν είναι βορεινά, ακόμα χειρότερα. Αν τα δωμάτια είναι μόνο για ύπνο, νομίζω ότι είναι οκ, φτάνουν οι 18-19 για ύπνο. Αν θες παραπάνω, πρέπει να στείλεις περισσότερο αέρα προς τα δωμάτια. Γίνεται με αεραγωγό από εναλλάκτη. Το τζάκι έχει δυνατότητα για 80-100τμ, απλά η φυσική ροή θα δημιουργήσει ανομοιομορφίες στην θερμοκρασία ΣΚ-δωματίων.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20488 από dimkap
Καλησπέρα σε όλους....
είμαι και εγώ σε αναζήτηση οικονομικού τρόπου θέρμανσης αφού το πετρέλαιο μάλλον το ξεχνάμε. Πέρυσι είχα προχωρήσει σε τοποθέτηση κλιματιστικού 18.000 btu (~5KW) στον ενιαίο χώρο σαλόνι/κουζίνα αλλά εκτός από τον ενιαίο χώρο δεν είχα καταφέρει να δω σημαντική διαφορά στην θερμοκρασία των άλλων δωματίων.
Στο σπίτι υπάρχει παραδοσιακό τζάκι μέτριας απόδοσης (καπνίζει ενίοτε) που βρίσκεται στον ενιαίο χώρο (~40τμ) το οποίο σκέφτομαι να αξιοποιήσω καλύτερα ώστε να ζεστάνω και τα άλλα 3 δωμάτια.
Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα τις προτάσεις σας, κασέτα ή ολόκληρο τζάκι ενεργειακό από την αρχή?
Σε περίπτωση που απαιτηθούν αεραγωγοί, ποιο είναι το μέγιστο επιτρεπτό μήκος?
Από μια σύντομη έρευνα έχω δει κάποια edilkamin (tekno1) & dovre 2180 με κόστος μαζί με τοποθέτηση κοντά στα 3Κ. επιπλέον θα χρειαστούν μάλλον βεντιλατέρ, αεραγωγοί κλπ που θα ανεβάσουν και άλλο το κόστος αξίζει τελικά?
Για βοήθεια επισυνάπτω μια κάτοψη του χώρου.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by dimkap. Αιτία: attach file

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20491 από Asteris
Εγώ αν ήταν να δώσω 3000€, θα προτιμούσα να βάλω μιά κασέτα Turbo Vision 700 14kW (ή και ότιδήποτε άλλη αντίστοιχη των 12+kW), 1500€ περασμένη και τα υπόλοιπα 1500€ μιά θερμοπρόσοψη στα δωμάτια και τέλος. Ούτε αεραγωγούς, ούτε τίποτα άλλο. 2 ώρες μετά το άναμα, το σαλόνι θα έχει 24 βαθμούς και άλλες 2-3 ώρες μετά, θα έχουν και τα δωμάτια 20-21. Με την θερμοπρόσοψη θα κρατάνε ζέστη σαν τρελά. Το βράδυ θα σταματάς το τζάκι και θα έχεις ούτε 1-2 βαθμούς πτώση μέχρι το πρωί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20499 από dimkap

Asteris έγραψε: Εγώ αν ήταν να δώσω 3000€, θα προτιμούσα να βάλω μιά κασέτα Turbo Vision 700 14kW (ή και ότιδήποτε άλλη αντίστοιχη των 12+kW), 1500€ περασμένη και τα υπόλοιπα 1500€ μιά θερμοπρόσοψη στα δωμάτια και τέλος. Ούτε αεραγωγούς, ούτε τίποτα άλλο. 2 ώρες μετά το άναμα, το σαλόνι θα έχει 24 βαθμούς και άλλες 2-3 ώρες μετά, θα έχουν και τα δωμάτια 20-21. Με την θερμοπρόσοψη θα κρατάνε ζέστη σαν τρελά. Το βράδυ θα σταματάς το τζάκι και θα έχεις ούτε 1-2 βαθμούς πτώση μέχρι το πρωί.


Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση. Όσο αφορά την κασέτα δεν με πολυβολεύει η ανοιγόμενη πόρτα. Για την θερμοπρόσοψη, πρόκειται για κατασκευή του 2007 και η μόνωση είναι σχετικά καλή. Οπότε πιστεύεις από την κάτοψη ότι 15KW είναι αρκετά να ζεστάνουν και τους άλλους χώρους, δηλαδή να περάσει η ζέστη και στα άλλα δωμάτια?
Πάντως από το κλιματιστικό δεν το έχω δει ακόμη, ίσως λογικό αφού μιλάμε για το 1/3 (5ΚW).
Θα εκτιμούσα αν μπορούσαμε να μιλήσουμε και τηλεφωνικώς γιατί έχω μπλεχτεί αρκετά και λεφτά δεν υπάρχουν....!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ