Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149893 από lazgan
Γεια σας,
Είμαι νέος στο φορουμ αλλά έχω διαβάσει πάρα πολλά θέματα και πλέον με αρκετό ψαξιμο online και σε καταστήματα έχω καταλήξει σε μερικές εστίες που θεωρώ ότι με καλύπτουν για αυτό που θέλω.

Ο χώρος μου είναι 60τ.μ. σαλονι-κουζίνα και 35-40τ.μ. 2 υπνοδομάτια και μπάνιο. Λέω να χρησιμοποιήσω φυσική ροή, καθώς τα δύο δωμάτια βρίσκονται ψηλότερα από το σαλόνι οπότε θα φτάνει η θέρμανση μέσω της σκάλας. Βρίσκομαι νότια στην Αττική.
Θα γίνει νέα εγκατάσταση όχι αναβάθμιση σε υπάρχον τζάκι.

Θα ήθελα τη γνώμη σας στο ποια να επιλέξω τελικά από τις παρακάτω:
-La Nordica Focolare 70 Piano 9KW
-NORDPEIS N-20F 7KW
-KRATKI MBM 10KW
-KRATKI FRANEK 12KW

Τα 7ΚW της nordpeis θα με καλύψουν; Γιατί σας ποιότητα κατασκευής θεωρώ πως είναι η καλύτερη. Η la nordica πέρνει αέρα καύσης μόνο από έξω;

Η αλήθεια είναι ότι κλείνω προς τα kratki λόγω καλής σχέσης απόδοσης-τιμής αλλά θα ήθελα και την άποψη των πιο έμπειρων χρηστών.

Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149899 από Stavrax
Τα kW που δίνουν τα πρώτα δύο ως ονομαστική ισχύ είναι οριακά για να σε καλύπτουν στα χοντρά κρύα. Αν αυτό το νούμερο το δίνουν μόνο και μόνο για να καλύψουν τις πιστοποιήσεις ενώ οι εστίες δίνουν και περισότερο είναι κατι που γνωρίζουν χρήστες που τα έχουν εγκαταστήσει.
Μεταξύ των τεσσάρων προσωπικά θα επέλεγα το φρανεκ. Το βίντεο με την καύση του, που ανέβασε ο Φιλιππακόπουλος στο αντίστοιχο νήμα το είδες?


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149912 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Και kratki-MBM, και kratki-franek και Nordpeis, όλα κορυφαία,

Δες όμως πόσο θα πάει στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ πακέτο μαζί με επενδύσεις, καμινάδα, θερμοθάλαμο, και αποφασίζεις ανάλογα μα ετην τσέπη και το γούστο σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #149932 από lazgan
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
Ναι το είδα το βίντεο με τη Franek και είναι εντυπωσιακό! Η αλήθεια είναι ότι από αυτό το νήμα την ανακάλυψα κιόλας αυτή την εστία.

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι η πιο all around λύση που συνδυάζει τα περισσότερα από όσα ήθελα να έχει η εστία μου (αρκετά KW, χρήση εξωτερικού αέρα για καύση, ρύθμιση του κάθε αέρα ξεχωριστά). Οι άλλες δύο βέβαια, λόγω μεγέθους, έχουν σαν δέλεαρ την χαμηλότερη τιμή γι αυτό το συζητάω ακόμα..
Απ ότι μου λέτε πάντως όλες είναι αξιόλογες εστίες οπότε θα τα «ζυγίσω» και θα αποφασίσω σύντομα!

Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω:
Όπως ανέφερα σκέφτομαι να μη βάλω σωλήνες προς τα άλλα δωμάτια. Αξίζει παρόλα αυτά να βάλω ένα βεντιλατέρ ελεύθερο στο κάτω μέρος του τζακιού κοντά στην περσίδα εισόδου αέρα ώστε να ανανεώνει τον αέρα μέσα στο θερμοθάλαμο γρηγορότερα, να ζεσταίνει το χώρο μου πιο άμεσα και να έχω και έλεγχο στη θερμοκρασία ή να μην ασχοληθώ;
Να πω ότι θα χρησιμοποιώ το τζάκι για κύρια θέρμανση οπότε θα καίει αρκετές ώρες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150058 από panio13
Καλησπερα!Ενδιαφερομαι να τοποθετησω μια κασετα τζακιου σε μια μεζονετα στο Γερακα. Ο χωρος που θελω να ζεστανω ειναι ενα υπογειο 45τμ κι ενα παιδικο δωματιο 12τμ στον πρωτο οροφο με αεραγωγο.επειδη ακριβως δεν θα ηθελα ναχαλασω τα μαρμαρα στο τζακι δεν εχω πολλες επιλογες αφου το υψος του τζακιου ειναι 53cm.Μου προτειναν το regal prisma στα 2500 τελικη αλλα απο αυτα που διαβαζω δεν νομιζω να το προτιμησω.εχετα να μου προτεινετε κατι; και μια αλλη ερωτηση:μου ειπαν τοι γιανα βγαλω αεραγωγο στο δωματιο πρεπει να σπασω το τοιχειο της καμιναδας γιατι δεν χωρανε να περασουν.Ο ανθρωπος που μου προτεινε τη regal μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.Τι απο τα 2ισχυει;και κατι αλλο θα μπορουσα να ζεστανω στο ισογειο στο σαλονι 50τμ με αεραγωγους;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 4 Μήνες πριν #150210 από lazgan
Πέρασα από το κατάστημα του κ. Φιλιππακόπουλου και είδα τα τζάκια από κοντά.

Πολύ ενημερωτικός ο κ. Δημήτρης και η συνάδερφός του με κατατόπισαν πλήρως και λεπτομερώς.

Καταλήγω σε Franek τελικά! Τις επόμενες μέρες θα κάνω την παραγγελία.
Την εγκατάσταση έχω αποφασίσει να την κάνω εγώ με την βοήθεια του πατέρα μου.
Με τόσα που έχω διαβάσει εδώ μέσα πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Για ότι χρειαστώ θα ζητήσω και πάλι τη βοήθειά σας. :)

Να ευχαριστήσω κι εγώ όσους έχουν αφιερώσει το χρόνο τους εδώ στο φόρουμ και μοιράζουν τις γνώσεις τους απλόχερα σε όλους εμάς που τώρα μπαίνουμε στο χώρο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ