Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20284 από erimitis
Τα ληγμενα ποιος τα εδωσε στο παλικαρη ποιο πανω να δωσει και σε μενα ρε παιδια οχι τιποτα να μην με νοιαζουν τα χαρατσια που ερχονται συνεχεια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #20342 από georgebest

Asteris έγραψε:

georgebest έγραψε:

Asteris έγραψε: Αν δεν μπλέξεις με βεντιλατέρ και το αφήσεις φυσική ροή, τότε είναι οικονομικότερο να γκρεμίσεις την φούσκα, να μπει foyer και να ντυθεί με γυψοσανίδα.


Δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερώτησή μου αλλά ο θερμοστάτης που έχεις στο δικό σου τζάκι τί ρόλο παίζει? Μπορεί να σου ρυθμίζει την φλόγα πχ αν ξεπερνάς τους 25 βαθμούς στο χώρο?? Αν ναι, που μπορώ να τοποθετήσω θερμοστάτη αν δεν θέλω να βάλω εναλλάκτη?




Φλόγα δεν ρυθμίζει, ρυθμίζει στροφές του βεντιλατέρ ανάλογα με την θερμοκρασία, ώστε όταν κρυώσει το τζάκι, να σταματάει η ροή του αέρα από τον εναλλάκτη (το έχω και με εξωτερικό αέρα, οπότε το βράδυ θα μου έφερνε κρύο αέρα μέσα στο σπίτι). Αν δεν έχεις εναλλάκτη, δεν βάζεις και θερμοστάτη, γιατί δεν έχει τι να ελέγξει, δεν υπάρχει βεντιλατέρ. Επίσης η φυσική ροή δουλεύει μόνο με εσωτερικό αέρα, οπότε όταν κρυώσει η εστία, απλά σταματά η ροή του αέρα.


Δηλαδή αν το κάνω με φυσική ροή δεν χρειάζεται να φέρω εξωτερικό αέρα;; Πως σταματά να μπαίνει εσωτερικός αέρας χωρίς θερμοστατη;;
Το βεντιλατερ που έχεις ακούγεται περισσότερο από μιας κασέτας;;
Επίσης πόσες φορές γεμίζεις με ξύλα το τζάκι το 24ωρο;;
Επειδή το Θέλω για κύρια θέρμανση, δεν υπάρχει φόβος φωτιάς σε περίπτωση που φύγω από το σπίτι και δεν το σβήσω;;
Και τελευταίο, για το μονοξείδιο σε περίπτωση διαρροής, έχετε κάποιΑ συσκευή ανίχνευσης και πόσο κοστίζει;; Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20349 από Asteris
Μιά τρύπα στον πίσω τοίχο, που θα φέρνει φρέσκο αέρα κάτω από το τζάκι, χρειάζεται για να αναπληρώνει τον αέρα που μπαίνει μέσα στην εστία για την καύση των ξύλων. Άλλος αέρας δεν μπαίνει όταν έχεις φυσική ροή, το τζάκι ζεσταίνει τον εσωτερικό αέρα. Αν χρειάζεσαι ανανέωση, ανοίγεις 5 λεπτά παράθυρο.

Το βεντιλατέρ στην σκάλα 5, ακούγεται όσο μιά κασέτα στην μεγάλη σκάλα. Έχει όμως και διπλή ροή από την κασέτα.

Ξύλα βάζω κάθε 1-2 ώρες. 40-60 κιλά την μέρα, για 12-16 ώρες χρήση, ανάλογα το κρύο έξω.

Η μόνη φωτιά που μπορεί να πάρει ένα ενεργειακό τζάκι, είναι αν ανάψει η καμινάδα. Αν καις ξερά ξύλα και καθαρίζεις την καμινάδα κάθε 5-6 τόνους ξύλα, δύσκολο να έχεις ανάφλεξη. Όταν φεύγω αφήνω την ένταση του αέρα στο χαμηλό, οπότε χλωμό να πάρει φωτιά με τόσο μικρή ένταση φωτιάς. Όταν λέω φεύγω, εννοώ πετάγομαι μισή ώρα να κάνω ψώνια ή καμιά δουλειά, όχι να λείψω 5 ώρες και να το τιγκάρω στο ξύλο και να το βάλω στο full. Αν είναι να λείψω πάνω από μιά ώρα, το αφήνω να σβήσει, αφήνει κάρβουνο για 3-4 ώρες, οπότε ρίχνοντας πάλι ξύλο ξαναπαίρνει αμέσως.

Μονοξείδιο σε τζάκι, χλωμό έως πεθαμένο. Η καμινάδα ρουφάει αέρα προς τα πάνω, αδύνατον να διαρρεύσει καπνός προς τα πίσω από τις γρίλιες. Αν θες βάλε ένα αισθητήρα μονοξειδίου και καπνού που σφυράει. Εγώ δεν έχω, γιατί δεν χρειάζεται να το καίω νύχτα, 12-1 η ώρα το βράδυ το αφήνω να σβήσει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20356 από Στελιος1
Ενταξει παιδια (το εννοω το παιδια) μια διευκρινηση μονο, δεν εκνευριζομαι αλλα φροντιζετε εσεις να με εκνευριζετε. 10-20 ατομα ειστε εδω και λετε τα ιδια κ τα ιδια, αναγκαστικα λοιπον αντιδρω στ ιδια κ στα ιδια, στ ιδιες κλικες τελικα μερικων περιεργων που δε μαθανε κυνηγι η ψαρεμα η οτι αλλο και κολλησαν στ τζακι. Μπορει να φταιει η συνδεση τ λεξης με το πλοπυσιοπαροχο, μπορει η μαμα να μην ηταν καλη, μπορει μπορει χιλια δυο μπορει.. υπαρχουν παμπολοι ευχαριστημενοι με τ τζακι τους, πρεπει να μπουν εδω να ρητορευουν? Δε γουσταρουν ιντερνετ, δε το ξερουν, τι να κανουμε τωρα να τους κανουμε ολους σαν εμας? Φυσικα και θα ειναι μονο 20 ευχαριστημενοι απο το ινβικτα, οι υπολοιποι 2000 θα ναι ευχαριστημενοι με αλλα τζακια επειδη ηταν ατυχοι, ανενημερωτοι απο εσας και την πατησανε. Ευχαριστημενοι σαν εσας να ναι ομως κ ολα τ αλλα ειναι τουφες. Εγω ειδα τ ρευμα εδω και μπηκα ελπιζοντας να ''παρω'' κατι τις, αλλα μονον μανια πηρα εξ αρχης. Δεν εχω κανενα ωφελος να κατσω να γεμιζω την τρυπια κεφαλα κανενος. Σβηνομαι δε γουσταρω τ παρεα σας ειναι απεναντι μου κακη, οταν ειμαι ετοιμος και βαλω διαφημιση τ εναλλακτη ΜΟΥ υπεραποδοσης σε οποιον βαλει ινβικτα τοτε, εδω κοντα, θα του τον κανω δωρο μονο κ μονο για να σας αποδειξω οτι παπαρια ειναι οι αποδοσεις που λετε και πιστευετε..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20362 από Asteris
Για να καταλάβω, παπάρια είναι οι αποδόσεις μόνο του Invicta, ή και της Nordica, Edilkamin, Dovre, Palazzetti, Jolly-Mec, Piazzetta, Cheminnees-Philippe, Caminetti Montagrappa, MCZ, και άλλες, που δηλώνουν αντίστοιχες αποδόσεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #20363 από χρηστος8
Τελικα αυτο που ειναι σιγουρο ειναι το μισος για κατι καλο και φτηνο...δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.

Παιδια οποιος θελει φτηνη θερμανση χωρις να καιει ενα σωρο ξυλα για να ζεστανει 20 και 30m2 να μη βαλει invicta...οντως δεν κανει...ειναι σαφως φτηνοτερο,ζεσταινει πολυ περισσοτερο και με λιγοτερα ξυλα.
Κυκλοφορουν πολλες φολες εξω με 2 και 3 χιλιαρικα...εγω τις αποφυγα.

Αν εχει αξια απλα σας λεω οτι σαν υδραυλικος εχω μπει και μπαινω σε εκατονταδες σπιτια...απο περιεργεια ρωταω τις καταναλωσεις και τις αποδοσεις των ελληνικων τζακιων και ενθουσιασμενο πελατη δεν βρηκα...ας βρεθουν πρωτα και θα διαφημιστουν αυτα τα τζακια καταλληλως.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.135 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ