Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37668 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Απ: Βοηθεια με επιλογη κασετας
Άμα την βρήκατε μόνο 1500, λάβε την σοβαρά υπόψιν, είναι top εστία. Όχι ότι με την Nordica θα πάρεις παρακατιανή, μιά χαρά εστία είναι και αυτή, απλά αν τις δεις και τις δύο από κοντά, θα καταλαβεις.

Και οι δύο εστίες πάντως, είναι tapered, δηλαδή πίσω είναι 10 πόντους πιό στενές από μπροστά, τραπέζιο. Αυτό κόβει λίγο το μέγιστο μέθεθος ξύλου που μπορείς να βάλεις, λίγο πάνω από 40-45 εκατοστά είναι. Σαν βάθος, η Nordica είναι 2-3 πόντους πιό βαθιά και επίσης 2-3 πόντους πιό ψηλή, γιατί η Palazzetti έχει την πίσω πλάτη της να καμπουριάζει προς τα πίσω. Σίγουρα πάντως ένα ξύλο 45 μήκος επί 17-18 εκατοστά διάμετρο, το παίρνει άνετα μέσα, οπότε μιλάμε για 4-5 κιλά ξύλο, που θα κάνει 2 ώρες να καεί. Οπότε δεν είναι και ακριβώς λογικό να λες ότι θα πηγαινοέρχομαι συνέχεια να γεμίζω.

Και η δικιά μου έχει εστία 59x37x33 και χωράει 8+ κιλά ξύλο, αλλά πάνω από 3-4 κιλά την φορά δεν της βάζω, ρίχνω ξύλο κάθε 1-1,5 ώρες. Τζάκι πήραμε, δεν πήραμε λέβητα, οπότε το να ρίχνω ένα ξύλο κάθε 1-2 ώρες είναι το φυσιολογικό. Είναι και θέμα συνήθειας, ιεροτελεστίας, όπως θες πέστο, μας αρέσει κιόλας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37712 από Zedd
Απαντήθηκε από Zedd στο θέμα Απ: Βοηθεια με επιλογη κασετας

dim_73 έγραψε:

Zedd έγραψε:

dim_73 έγραψε:

Asteris έγραψε: quote]

Η τιμη παντως ειναι πολυ καλη. Το κακο ειναι οτι πρεπει να περιμενω μεχρι τελη Νοεμβριου. Θα τις εχουν ομως μεχρι τοτε? Μπορεις να τους εμπιστευτεις κιολας απ΄το τηλ. Την 80ara την Νordica την βρηκα 1280 ευρω. Τελος παντων, ευχαριστω παντως για την βοηθεια Αστερη μολις την παρω και την βαλω θα σας πω πως θα παει.


1280 ευρώ για την 80άρα? Μήπως αυτή η τιμή είναι χωρίς ΦΠΑ? Μου κάνει εντύπωση.
Πάντως μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στα 2 μέτρα δεν ενοχλεί ο ζεστός αέρας από τους ενσωματωμένους αεραγωγούς της Nordica.

Zedd η τιμη ειναι 1280 με φπα. Εσυ ποια εχεις βαλει? Σημερα ξαναηρθε το παιδι που θα μου βαλει την κασετα και καταληξαμε στη Νordica 70 ventilato που μπαινει ανετα γιατι η 80αρα λογω υψους (55,5) δεν χωραει, εχω 55 και για μισο ποντο πρεπει να φαμε λιγο την επενδυση απο μαρμαρο η οποια μετα θα φαινεται ασχημα και θα γεμισουμε και σκονη. Πιστευω να εκανα σωστη επιλογη. Αυτην την βρηκα στα 950. Κοιταξα και για την Palazzetti Ecopalex 70 rx αλλα ο τζακας μου ειπε οτι παρολο που ειναι κορυφαια κασετα και την εχει βαλει και σε αλλο σπιτι εχει πολυ μικρο θαλαμο καυσης. Ισα ισα χωραει ενα μικρο ξυλο και ειναι κουραστικο να πηγαινοερχεσαι συνεχεια για να βαζεις ενα ξυλο.


Την Nordica 80 Crystal έχω βάλει αλλά η τιμή τηε ήταν γύρω στα 1500. :( Καλή εστία όμως και όμορφη ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζει τα έξτρα λεφτά σε σχέση με την 70 Ventilato. Με 2-3 κιλά κούτσουρα μέσα στην εστία φαίνεται πολύ άδεια!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #37725 από rivol
@ Asteris << Τζάκι πήραμε, δεν πήραμε λέβητα, οπότε το να ρίχνω ένα ξύλο κάθε 1-2 ώρες είναι το φυσιολογικό. Είναι και θέμα συνήθειας, ιεροτελεστίας, όπως θες πέστο, μας αρέσει κιόλας. >>

Το τζάκι όπως λες για κάποιους είναι ιεροτελεστία και λατρεία. Δεν μπορώ να φανταστώ το σπίτι μου χειμώνα χωρίς τζάκι αναμμένο, είναι η καλύτερη παρέα, δεν με κουράζει καθόλου η λάτρα του και χαίρομαι που άπω φέτος θα είναι και η αποκλειστική θέρμανση του σπιτιού μου.

Υ.Γ. Όσοι έχουν βάλει τζάκια και έχουν κρατήσει φωτογραφικό υλικό από την τοποθέτηση ας κάνουν μια παρουσίαση στη ενότητα << Παρουσιάστε το τζάκι σας >> ώστε να μπορεί εύκολα ο αναγνώστης να δει και να πάρει μια ιδέα. Εχτές έψαχνα να δείξω σε ένα φίλο πως περίπου μπαίνει ένα foyer και πραγματικά έψαχνα δεξιά και αριστερά μέσα στις τόσες πολλές σελίδες και θέματα.

Αλέξης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #38066 από zwh
Καλησπέρα και απο μένα.
Μένουμε σε οικοδομή , οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου ελεύθερο απο τη μία πλευρά και διαμπερές. Έχουμε τζάκι στο σπίτι αλλά ώς τώρα το είχαμε ως διακοσμητικό στοιχείο. Είναι απλό χτιστό ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ τζάκι που δεν έχει δουλευτεί ποτέ. Δοκιμάσαμε το λοιπόν να το ανάψουμε χρησιμοποιώντας μπρικέτες και το μόνο που καταφέραμε ήταν να βρωμίσουμε το σπίτι (δεν κατάλαβα καν πως ανάβουν αυτά τα ρημάδια) και το μπαλκόνι. Το μπαλκόνι γιατι; γιατί απλά η καπνοδόχος είναι ίδια με αυτή του barbecue και όλη η κάπνα έβγαινε απο εκεί. Το γιατί αδυνατώ να το ξέρω! Αποφάσισα λοιπόν να φωνάξω ενα τζακά να μου δώσει τα φώτα του πως μπορώ και αν να το εκμεταλλευτώ αλλά θα ήθελα να ξέρω λίγα πράγματα να τον ρωτήσω μη μου πεί τα δικά του και πιαστώ τελείως αδιάβαστη (που είμαι δλδ). Απο ότι βλέπω εδώ η ποιό οικονομική λύση είναι η κασέτα και στη περίπτωση μου ταιριάζει μιάς και δεν σκοπέυω να γκρεμίσω όλο το σπίτι. Αλλά... το σπίτι είναι 120 τμ μικτά, σαλοκουζίνα, τρία υπνοδωμάτια και το μπάνιο . Δεν έχουμε διαδρόμους. Αρκεί μόνο το τζάκι για να ζεσταθεί όλος αυτός ο χώρος; η ιδέα του τζακολέβητα είναι προτιμότερη; Βασικά τα χω λίγο παιγμένα απο τη πολύ σκέψη. Μόλις άλλαξα και κουφώματα, μου έφυγαν εκει ένα κάρο λεφτά και δε ξέρω τι να προτοκάνω μιάς που στην οικοδομή αποφάσισαν όλοι να αυτονομηθούν.Δώστε κάμια συμβουλή. Αααα μένω Σέρρες και το χειμώνα έχουμε και κάτι μείον...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #38080 από rivol

zwh έγραψε: Το μπαλκόνι γιατι; γιατί απλά η καπνοδόχος είναι ίδια με αυτή του barbecue και όλη η κάπνα έβγαινε απο εκεί.


Αν έχει ρίξει την καπνοδόχο από το barbecue στην καπνοδόχο του τζακιού, τότε ο κατασκευαστής είναι για κρέμασμα !!!
Το ποιο πιθανό είναι να είναι παράλληλες διαδρομές και να καταλήγουν στο ίδιο σημείο η μια δίπλα στην άλλη, οπότε η λύση σου είναι να ψηλώσεις την καμινάδα του τζακιού σου.

Αλέξης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #38153 από zwh
Η καπνοδόχος είναι μία. Δλδ η καπνα απο παντού πρέπει να καταλήγει επάνω. Επειδή το μπαρμπεκιου δεν έχει καπάκι σκέφτηκα μήπως αν του βάλω και το έχω κλειστό σωθεί η κατάσταση

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.133 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ