Τύποι ενεργειακών εστιών, πού ταιριάζει η καθεμία

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56829 από genon

Asteris έγραψε: Θα βάλεις μιά εισαγωγή 40χ20 και θα είσαι οκ, οι πλαινές δεν θα δουλέψουν, δεν θα περνάνε αέρα κάτω από την εστία. Η σωλήνα δεν θα φαίνεται, γιατί οι γρίλιες έχουν κατεύθυνση προς τα κάτω, μόνο άμα πέσεις κάτω στο πάτωμα θα την δεις.

Όσο για την φυσική ροή, δουλεύει μόνο όταν εισαγωγή-εξαγωγή είναι στον ίδιο χώρο. Τότε, η κίνηση του θερμού αέρα δεν διαταράσσει την εσωτερική ατμοσφαιρική πίεση, οπότε μπορεί να κινήσει και 300 και 400 κυβικά αέρα την ώρα, ανάλογα με το πόσο ενέργεια θα παράγει η εστία. Στην περίπτωση της εισαγωγής από έξω, μπαίνει μέσα μόνο όσος αέρας εξέρχεται από το δωμάτιο. Και ο αέρας που βγαίνει είναι μόνο ο αέρας που καίει το τζάκι, 30-40 κυβικά την ώρα. Οπότε τόσος είναι και ο αέρας που περνάει μέσα από τον θερμοθάλαμο, οπότε να και οι τρελές θερμοκρασίες και οι μυρωδιές.

Αυτά βέβαια είναι θέματα φυσικής, οπότε το να τα εξηγήσεις σε σιδεράδες-μαρμαράδες, δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολα. Αν το καταλαβαίνανε, θα το είχανε κάνει κιόλας σε αυτά τα 20-30 χρόνια που ασχολείται ο καθένας, αλλά όπως βλέπουμε στα περισσότερα τζάκια, την κάτω εισαγωγή από το δωμάτιο την αγνοούν...


Τις περσίδες να τις βάλω ρυθμζόμενες ή την εισαγωγής να την βάλω σκέτη σίτα?Αν την βάλω με γρύλλιες μήπως δεν θα περνάει αρκετός αέρας? Επίσης να κάνω και περσίδες εκτόνωσης? Μου έχουν κάνει παταράκι στον θερμοθάλαμο και τεμέκ δεν χρειάζονταν,τώρα στο σχέδιο βλέπω πως έχει.Τι διάσταση πρέπει να έχουν?Στο δικό σου που είδα οι μακρόστενες είναι πολύ όμορφες.Sorry για τις πολλές ερωτήσεις.Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56833 από Asteris
Βάλτες ρυθμιζόμενες, για να τις κλείνεις όταν δεν το δουλεύεις, μήπως και μπαίνει κρύο από την εισαγωγή εξωτερικού αέρα (αν το σπίτι έχει από κάπου υποπίεση, πχ απορροφητήρα).

Εκτόνωσης βάλε, θα δροσίζουν το παταράκι. Θέλει 100 τετραγωνικά είσοδο και έξοδο. Την μία χαμηλά και την άλλη ψηλά, στις δύο άκρες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56867 από genon
Εσύ στο δικό σου γιατί τις έχεις βάλει στη ίδια ευθεία, ή μήπως κάνω λάθος εγώ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56876 από Asteris
Δεν έχω παταράκι, κανονικές περσίδες εξόδου είναι. Τις είχα βάλει πριν βάλω την μεγάλη που βλέπεις, όταν είχε σκάσει το γύψινο και μείνανε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #56915 από magidek
Καλησπερα σε ολους τους κρυουλιαρηδες κ εν μεσω κρισης Ελληνες!!!Τα κρυα σφιξαν κ ετσι κι εγω ψαχνω να κανω κατι με θερμανση στο σπιτι που μολις πριν λιγες μερες εγκατασταθηκα!! Θα εκτιμουσα πολυ μια βοηθεια καθως ειμαι παντελως ασχετος κ δυστυχως δεν εχω κ φωτογραφιες!

Λοιπον, εχουμε κ λεμε :

Μεζονετα 150 τ.μ (70 τ.μ. κατω , 80 τ.μ. πανω) κατασκευης 1981, οποτε χωρις ιδιαιτερη μονωση τοιχων κ πορτοπαραθυρων.
Υπαρχον χτιστο τζακι με πυροτουβλο κ πετρινη επενδυση με διαστασεις : 101cm πλατος , 73 cm ανοιγμα (υψος) και 60cm βαθος.

Θα προτιμουσα αεροθερμη ενεργειακη εστια φυσικης ροης (αυτα τα εμαθα απο δω μεσα.. :cheer: ) δευτερογενους καυσης, ονομαστικης ισχυος γυρω στα 15 kw με ενα κοστος της ταξεως των 2-2500 μονο για την εστια!!

Καλα κοιταζω για εστια η να κοιταξω για κασσετα καθως δεν θελω να σπασω σχεδον τιποτα ,αν ειναι δυνατον, απο το υφισταμενο τζακι!!

Υπαρχει καποια προταση γενικοτερα που θα βοηθουσε??

Εψαξα μονος μου κ βρηκα 2 εστιες αλλα δεν ξερω αν μπαινουν γτ ο ενας προμηθευτης υποστηριζει πως οι εστιες δεν μπαινουν σε υπαρχοντα τζακια χωρις σπασιματα (μεγαλα εννοω)

Ειναι αληθεια αυτο??

Οι εστιες που βρηκα ειναι :

1.
2.

Εχω διαλεξει την πρωτη ( Dovre 2180 cbbs) αλλα ο προμηθευτης μου ειπε το παραπανω..

Εχω μπερδευτει....,κ κανει κ 1,40 το πετρελαιο..!!

Ελπιζω να βοηθησει καποιος..
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by magidek.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #57128 από Asteris
Αυτά είναι foyer-κλασικές εστίες. Δεν μπαίνουν χωρίς χοντρά μερεμέτια. Ψάξε για insert-κασέτα...
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ