Τύποι ενεργειακών εστιών, πού ταιριάζει η καθεμία

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #53299 από house
καλα ολα αυτα , απο μονωση τη θα βαλεις ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #53388 από greenpug
Δεν ξέρω θα πάρω προσφορά με την εγκατάσταση από τον προμηθευτή.

Θα ήθελα να ξέρω τι προτείνετε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #53392 από Asteris
Ytong 20άρι και 8-10 πόντους πολυστερίνη από έξω...

Άλλα να μην το συνεχίσετε εδώ, πάτε στην Θερμομόνωση...
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Asteris.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #53465 από greenpug
Να προσθέσω ότι το τζάκι θα μπει σε εσωτερικό τοίχο όπως φαίνεται στο σκίτσο.
Θα πάρω το ερώτημα στη θερμομόνωση.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #53657 από greenpug
Βλέπωντας το σχέδιο που επισύναψα πιο πάνω τι προτείνετε για μόνωση;
Σκοπεύω να το κτίσω γύρω γύρω και να μην βάλω γυψοσανίδα;
Τι υλικά προτείνετε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #55648 από genon

Asteris έγραψε:

liakjim έγραψε: Μισο γιατι ειπατε 2 διαφορετικα πραγματα. Τι ισχυει τελικα?

@asteris. Ο αερας πως εισερχεται απο το 13? Απο ποιον μηχανισμο εννοω. Κανει "τζιφαρι" η ροη του αερα απο εξω? Και αν ισχυει αυτο που λεει ο βασιλης ,δεν θα μπορουσε καλιστα να μην υπηρχε καθολου η περσιδα 13? Κ πως παιρνει αερα το τζακι απο εξω? Εχει γριλιες στην βαση του?


Γισ νσ γίνει φυσική ροή, απαιτείται κλειστό κύκλωμα. Ζεσταίνειται το τζάκι, ζεσταίνει τον αέρα πίσω του, διαστέλλεται, γίνεται ελαφρύτερος και αρχίζει να κινείται προς τα πάνω, ώστε να βγει από την πάνω περσίδα. Η κίνηση αυτή του αέρα προς τα πάνω, δημιουργεί έναν όγκο αέρα που κινείται προς το δωμάτιο, οπότε αντίστοιχος όγκος αέρα πρέπει να μπει από την κάτω περσίδα, για να καταλάβει τον χώρο που είχε μέχρι πριν λίγο ο αέρας που ζεστάθηκε και ανυψώθηκε. Έτσι κλείνει και το κλειστό κύκλωμα του αέρα. Ακριβώς όπως κινείται το ζεστό νερό μέσα στον συλλέκτη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν το τζάκι τραβάει αέρα καύσης απευθείας από έξω, τότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, περσίδα πάνω, περσίδα κάτω και κλείνει το κύκλωμα και κινείται ο αέρας, όσο το τζάκι είναι ζεστό και παίζει τον ρόλο της αντλίας-προωθητήρα του αέρα. Αν το τζάκι παίρνει αέρα καύσης από το δωμάτιο, τότε θέλει από κάπου να μπει αντίστοιχη ποσότητα αέρα στο δωμάτιο, διότι πέφτει η πίεση μέσα στο δωμάτιο, οπότε "ρουφάει" αέρα για να ισορροπήσει. Η τρύπα αυτή συνήθως γίνεται σε κάποιον τοίχο πίσω ή πλάι στο τζάκι, ώστε να μην καταλήγει κρύος απευθείας μέσα στο δωμάτιο, αλλά να παρασέρνεται στην ροή του κλειστού κυκλώματος της ροής του αέρα από την κάτω περσίδα και να ζεσταίνεται πριν καταλήξει στο δωμάτιο. Τρύπα μπορείς να κάνεις οπουδήποτε μέσα στο δωμάτιο, αλλά τότε θα νιώθεις ρεύμα κρύου αέρα από κει.

Αν δεν κάνεις κάτω περσίδα, και έχεις μόνο πάνω περσίδα και την πίσω τρύπα για τον εξωτερικό αέρα, δεν έχεις ροή αέρα μέσα στο τζάκι. Ο αέρας ζεσταίνεται, θέλει να βγει από την πάνω περσίδα, αλλά συναντάει αντίσταση, γιατί δεν υπάρχει η κάτω περσίδα που θα τραβήξει μέσα αντίστοιχη ποσότητα αέρα δωματίου, να δημιουργήσει χώρο για τον ζεστό που βγαίνει από πάνω. Η ροή που θα επιτραπεί, είναι ίση μόνο με τον αέρα καύσης που ρουφάει το τζάκι από τις γρίλιες του. Αν πχ ήταν να κινηθούν 50-60 κυβικά μέτρα αέρα (αν υπήρχε η κάτω περσίδα), τώρα θα κινηθούν μόνο 15, όσα θα ρουφήξει το τζάκι για να κάψει τα 3-4 κιλά ξύλα. Αποτέλεσμα κακή λειτουργία και τρελές θερμοκρασίες μέσα στην φούσκα του τζακιού, λόγω πολύ αργής ροής. Για αυτό άλλωστε όλοι οι κατασκευαστές δίνουν μίνιμουμ μεγέθη περσίδων. Πρέπει να υπάρχει επαρκής ροή, ώστε ο αέρας να ζεσταίνεται σε λογικό βαθμό (πχ 90-100 βαθμούς) και να κρατιέται σε λογιή θερμοκρασία η εστία, όχι να πνίγεται η ροή και δουλεύουν όλα κοντά 200 βαθμούς. Χαλάς την εστία και την όλη κατασκευή έτσι (γυψοσανίδες, εταζέρα, τοιχοποιία)...


Και εμένα που το δικό μου τζάκι παίρνει αέρα καύσης απο έξω και οι δικοί μου μάστοροι έκαναν και την εισαγωγή αέρα απο έξω τι κάνω? κλείνω την εξωτερική και ανοίγω μία απο μέσα κάτω χαμηλά? HELPPP!!

Συνημμένο αρχείο:

Όνομα Αρχείου: Instructio...2-09.pdf
Μέγεθος αρχείου:755 KB
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by genon.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.085 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ