Σαν Σήμερα

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #100624 από stratis 1
Απαντήθηκε από stratis 1 στο θέμα Σαν Σήμερα
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #102685 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Σαν Σήμερα
Νικόλαος Σιαλμάς: Υπερασπίστηκε τα κυριαρχικά δικαιώματα που η κυβέρνηση απεμπολεί

Σαν σήμερα, πριν από 21 χρόνια, ο υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς έπεσε στο καθήκον της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Πολλοί ακόμη αεροπόροι και πριν, αλλά και μετά, όπως ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έπραξαν το ίδιο. Έδωσαν το αίμα τους για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

Εθνική κυριαρχία που παρέδωσε ο ΓΑΠ στην τρόικα με την υπογραφή της εγκληματικής συμφωνίας του μνημονίου το 2010, αλλά και συνεχίζει να εκχωρεί η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας αποφάσεις αφοπλισμού της χώρας και επιτρέποντας στην Τουρκία να αλωνίζει στο Αιγαίο, είτε από αέρος είτε από θαλάσσης.

Για όσους ξέχασαν, ο 27χρονος υποσμηναγός Νικόλαος Σιαλμάς σκοτώθηκε ανοιχτά του Αγίου Ευστρατίου, τις πρωινές ώρες (9:17) της 18ης Ιουνίου του 1992 σε αποστολή αναχαίτισης. Σε άνιση εικονική αερομαχία με τα σύγχρονα τουρκικά F-16 εκείνος προσπάθησε να παλέψει με το Mirage F-1 CG.

Έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα που αρνήθηκε να του δώσει τα κατάλληλα όπλα για να αντιμετωπίσει τον εισβολέα. Τα Mirage F-1 CG των 342 και 334 ΜΠΚ υπηρετούσαν μέχρι και τον Ιούνιο του 2003 επειδή η Ελλάδα δεν διέθετε αρκετά κονδύλια σε σχέση με την τουρκική αεροπορική απειλή για να αντικαταστήσει στις προωθούμενες Μοίρες αναχαίτισης με μαχητικά «τρίτης» γενιάς τα παλαιότερα F-1 CG τα οποία έπρεπε να έχουν αποσυρθεί 15 χρόνια μετά την προμήθεια τους.

Τα πρώτα αεροσκάφη «τρίτης» γενιάς, F-16 και Mirage 2000, άρχισαν να παραλαμβάνονται από την Π.Α. στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Η προμήθεια τους καθυστέρησε και αντί να γίνει το 1980 έγινε το 1987 και το 1988. Τότε που ήδη η αεροπορία της Τουρκίας πετούσε ήδη τρία χρόνια με F-16 στο Αιγαίο. Είχε συμπληρώσει την δύναμη των 120 F-16 και είχε αρχίσει να αποκαθιστά την ισορροπία στο Αιγαίο και σιγά-σιγά να παίρνει την πολύτιμη εμπειρία της αναχαίτισης.

Είκοσι ένα χρόνια μετά το θάνατο του ήρωα Νικόλαου Σιαλμά η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις διολισθαίνουν στην ίδια, αλλά πολύ χειρότερης μορφής κατάσταση. Οι Τούρκοι έχουν πάρει σημαντικό… κεφάλι στην ποιοτική και ποσοτική αεροπορική δύναμη, ενώ ετοιμάζονται να ξεφύγουν εντελώς με την παραλαβή των νέων αεροσκαφών F-35.

Κι εμείς στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε γιατί καταφέραμε να περάσουμε από τη Βουλή κάποια κονδύλια για τη συντήρηση των υπαρχόντων μαχητικών αεροσκαφών και εξασφαλίσαμε μία ποσότητα καυσίμων για να μπορούν να πετάνε.

Επιτρέπουμε δε στην Τουρκία αυτά που έκανε τη δεκαετία του ’80 στον αέρα να τα κάνει σήμερα στη θάλασσα. Την αφήνουμε δηλαδή να κάνει ανενόχλητη «κρουαζιέρες» στο Αιγαίο μέχρι τις ακτές της ανατολικής Αττικής και απλά παρακολουθούμε το γύρω των Κυκλάδων με υψωμένη την ημισέληνο. Τους αφήνουμε να διαμορφώνουν «πεποίθηση νίκης» όπως είπαν και οι ναύαρχοι. Εκ των υστέρων βέβαια.

Οι Έλληνες πολιτικοί υπακούοντας στις εντολές της τρόικας οδηγούν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πλήρη αφοπλισμό και τα στελέχη σε εξαθλίωση. Ο Νικόλαος Σιαλμάς επιχείρησε να αντιμετωπίσει τα τουρκικά F-16 με Mirage F-1 CG. Οι αεροπόροι μας τα επόμενα χρόνια με τι;

Όσον αφορά στον ήρωα Νικόλαο Σιαλμά θυμίζουμε κάποια από τα λόγια του πατέρα του όταν αντίκρισε το μνημείο στον Αη Στράτη που «φωτίζει» τον υγρό τάφο του.

«...Θυμάμαι που από πιτσιρικάς μού έλεγε: “Θα με γράψουν με μεγάλα γράμματα! Θα φτάσω ψηλά!” Όμως, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι εννοούσε. Πιστεύαμε ότι το έλεγε επειδή θα έμπαινε στη Σχολή Ικάρων. Πού να καταλάβουμε τι ήθελε να μας πει τότε, μιλώντας γι’ αυτά τα μεγάλα γράμματα...».

Αιωνία του η μνήμη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104674 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Σαν Σήμερα
ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 1771
"Δεν τουρκεύω": Ο νεομάρτυρας Μιχαήλ Μπακνανάς


Μιχαήλ Μπακνανάς ή Πακνανάς: Κηπουρός από την Αθήνα, που έπεσε θύμα των Τούρκων κατακτητών και αναγορεύτηκε σε νεομάρτυρα από την Εκκλησία.

Γεννήθηκε στην Αθήνα (περιοχή Θησείου) το 1753 από φτωχούς γονείς. Έμεινε αγράμματος κι έγινε κηπουρός, πουλώντας τα προϊόντα του στα χωριά της Αττικής. Κάποια ημέρα, ενώ επέστρεφε στην Αθήνα, συνελήφθη από τους Τούρκους με την κατηγορία ότι προμήθευε με μπαρούτι του Κλέφτες των ορεινών της Αττικής, σε μια περίοδο που υπήρχε επαναστατικός αναβρασμός λόγω των Ορλοφικών. Οδηγήθηκε ενώπιον του καδή και διαμαρτυρήθηκε ότι είχε πέσει θύμα συκοφαντίας. Ο δικαστής δεν τον πίστεψε και τον καταδίκασε σε θάνατο, εκτός και αν δεχόταν να αρνηθεί την πίστη του και να ασπασθεί το Ισλάμ.

Ο νεαρός Αθηναίος απάντησε με ύφος αγέρωχο: «Δεν τουρκεύω». Περιφερόμενος και εξευτελιζόμενος στους δρόμους της Αθήνας, οδηγήθηκε στον τόπο του μαρτυρίου του. Στην αρχή ο δήμιος του έδωσε μια ευκαιρία. Τον χτύπησε με αντεστραμμένο το ξίφος στο λαιμό για να τον εκφοβίσει, προσδοκώντας τη μεταστροφή του. Όμως, ο γενναίος Μιχαήλ τον παρότρυνε με θάρρος, λέγοντάς του: «Χτύπα για την πίστη».

Τελικά, ο δήμιος τον αποκεφάλισε στις 9 Ιουλίου 1771, ημέρα που η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του. Στον πρώτο νοτιοανατολικό στύλο του Ολυμπιείου (Στύλοι του Ολυμπίου Διός) υπάρχει χαραγμένη η φράση: «1771 Ιουλίου 9 Αποκεφαλίσθη ο Πακνανάς Μιχάλης».

Το 2003 ο νεομάρτυρας Μιχαήλ ο Αθηναίος (Μπακνανάς ή Πακνανάς) ανακηρύχθηκε προστάτης των διαιτολόγων και διατροφολόγων. Προς τιμήν του, ένας από τους κεντρικότερους δρόμος στη συνοικία της Αθήνας “Νέος Κόσμος” φέρει το όνομά του (Οδός Μπακνανά), καθώς και η παρακείμενη στάση του τραμ.

[Πηγή sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


"ΔΕΝ ΤΟΥΡΚΕΥΩ"

Για τα πασης φυσεως γιουσουφακια! ;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104681 από jps
Απαντήθηκε από jps στο θέμα Σαν Σήμερα
Και να φανταστείς Στέργιο.ότι σήμερα οι περισσότερες σε αριθμό και οι πιο ένθερμες,σε βαθμό υστερίας,θαυμάστριες των τούρκων ανδρών ηθοποιών στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα,όπως το facebook,είναι οι ελληνίδες...
Εκεί έχει φτάσει η κατάντια μας ως λαού...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104689 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Σαν Σήμερα
Ε με τοσους "αντρες" που λατρευουν το οθωμανικο τι να κανουν κι αυτες! ;)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 9 Μήνες πριν #104837 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Σαν Σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ!

Οι δύο αδελφές χώρες, φυλακισμένες στα συρτάρια των Τραπεζιτών και των Μνημονίων, ζήτησαν από τον Θεό με τις προσευχές του Γέροντα τη λύτρωση των δεινών, με επικεφαλής από την Ελλάδα τον οικείο Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο και από την Κύπρο τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, που σαν αγιορείτης μοναχός, είχε γνωρίσει τότε από κοντά τον Γέροντα Παΐσιο!

Ο κόσμος φέτος από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και μέχρι της 4 τα ξημερώματα, η ουρά για να προσκυνήσουν στον τάφο του Γέροντα ξεπερνούσε σε αναμονή τις δύο ώρες, με υποδειγματική υπομονή όλων, μεγάλων και μικρών, χιλιάδων προσκυνητών, αλλά και εκατοντάδων εθελοντών, που πρόσφεραν τη διακονία τους για την εξυπηρέτηση του κόσμου, που ήταν και φέτος εξαίρετη.

Είχε προνοηθεί ένα απέραντος χώρος στάθμευσης έξω από το Μοναστήρι στη Σουρωτή, που γέμισε ασφυκτικά και από εκεί και πέρα δεκάδες μικρά λεωφορειάκια, ανεβοκατέβαζαν ακούραστα τους ατέλειωτους προσκυνητές, σε ένα προσκύνημα που συνεχίζεται και σήμερα όλη μέρα.

Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1994 μ.Χ.

Την ευχή του να έχουμε όλοι!

Ελλάδα και Κύπρος θα αναστηθούν με τις πρεσβείες του!

Αρκεί πρώτα εμείς να αναστηθούμε πνευματικά και να ξαναβρούμε τον δρόμο.

Και ο δρόμος αυτός αρχίζει από την Μετάνοια και την Εξομολόγησή μας!

Αυτό είναι το πρώτο βήμα συμφιλίωσης με τον Θεό! Όλα τα άλλα είναι δικά Του!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jps, STAF

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.102 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ