Primus 45

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166535 από ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ στο θέμα Primus 45
Φίλε george cc, καλή κι χαρούμενη χρονιά.
Έχω Primus 45 από το '12 και μένω στην Πεντέλη πάνω από τη Ραφήνα.
Δεν έχω πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ενδεικτικά αναφέρω ότι για δύο διώροφες μονοκατοικίες μεμονωμένες που ζεσταίνω των 110μ2 έκαστη, τις κρύες μέρες 5-10 βαθμούς εξωτερική (αυτό για μας είναι το πολύ κρύο), καίω 3-4 15κιλα τσουβαλάκια.
Εδώ όμως γράφω για ένα άλλο θέμα. Αυτό της τροφοδοσίας. Ήθελα να μοιραστώ την πληροφόρηση που είχα πριν από 2 χρόνια από τεχνικό της Mavil, όταν τον πήρα να τον ρωτήσω γιατί τα νούμερα: τροφοδοσία, απόδοση, θερμοκρασία νερού, θερμίδες κλπ δεν μου έβγαιναν.
Μέχρι τότε για καύσιμο πέλλετ ρύθμιζα τροφοδοσία 2" και αναμονή 45-50" και αέρα στα 65% για να μπορώ να κρατώ τα καυσαέρια από 180-190, νομίζοντας ότι με χαμηλή τροφοδοσία πετυχαίνω οικονομία καυσίμου. Με αυτές τις ρυθμίσεις, όμως και υπολογίζοντας την θερμογόνο δύναμη του πέλλετ, η απόδοση βγαίνει πολύ κάτω των 45000 kcal/h και ο καυστήρας αργούσε υπερβολικά να ζεστάνει το νερό και κατ' επέκταση το σπίτι.
Ο άνθρωπος λοιπόν της Mavil μου είπε ότι προφανώς με τις ρυθμίσεις αυτές "υπολειτουργώ" το σύστημα και για να έχω την προβλεπόμενη απόδοση και ομαλή λειτουργία θα πρέπει να ρυθμίσω 2" τροφοδοσία και το πολύ 30" αναμονή με αέρα 50-55% και τα καυσαέρια να δουλεύουν μεταξύ 185-205. Και φυσικά αυτά σε συνδυασμό πάντα με τακτικό καθαρισμό. Μου είπε δε ότι το να διαιρέσω τους χρόνους δια 2, κουράζει το μοτέρ και το ρελέ άσκοπα, δηλ η τροφοδοσία 1" ανά 15 ", ενώ η αύξηση στα 3" ανά 45" προκαλεί μεγάλη τροφοδοσία και μετά παύση, με αποτέλεσμα συνεχείς μεγάλες αυξομειώσεις της καύσης και της θερμότητας του λέβητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166538 από george cc
Απαντήθηκε από george cc στο θέμα Primus 45
Φιλε Κωστα Καλη χρονια σου ευχομαι.Πολυ χρησιμες οι πληροφοριες σου.Σιγουρα ειναι και οι ποιο σωστες αφου προερχονται απο την εταιρεια.Προφανως ενα λαθος που εκανα ηταν που εβαζα την τροφοδοσια στα 3" και μεγαλυτερη αναμονη,νομιζοντας οτι ετσι ξεκουραζω το μοτερ.Και σιγουρα καποιοι αλλοι εχουν πετυχει ακομα καλυτερα αποτελεσματα με πατεντες οπως μονωση καυσαεριων και αναστροφη καυσαεριων που ειχα διαβασει παλιοτερα.Αλλα δεν καταλαβα πως ακριβως γινεται αυτο και πως δουλευει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166555 από ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ στο θέμα Primus 45
Καλημέρα και πάλι. Προσωπικά όσο το έχω ψάξει έχω καταλάβει το εξής: Πιστεύω ότι αυτά τα μηχανήματα έχουν τις αναφερόμενες αποδόσεις "οριακά". Στην περιγραφή που έκανα χθες υπάρχει μια φράση κλειδί. Το "τακτικό καθάρισμα". Δηλαδή το σύστημα αυτό μπορεί να πιάσει την απόδοση των 45000kcal/h σε ιδανικές συνθήκες ρύθμισης για το συγκεκριμένο κάθε φορά καύσιμο και φυσικά πολύ καλά καθαρισμένο. Έτσι και στο δικό μου με τις παραπάνω ρυθμίσεις μετράω απόδοση κοντά στην προβλεπόμενη μόλις το έχω καθαρίσει. Όταν κάψει όμως σε ποσότητα 1-2 σιλό τα καυσαέρια αρχίζουν να ανεβαίνουν αρκετά πάνω από τα αναφερόμενα όρια, που σημαίνει απώλειες ενέργειας.
Έτσι έχω καταλήξει κι επειδή να πω την αμαρτία μου δεν έχω δυνατότητα να καθαρίζω κάθε 2 μέρες (αλλά κάθε ΣΚ), προσωπικά ρυθμίζω τροφοδοσία 2" κάθε 36" για καυσαέρια 180-210ο (για πέλλετ Α1 ή Α2).
Για το θέμα με τις βελτιώσεις του συστήματος δεν το έχω ψάξει. Οι μηχανολόγοι για την περίπτωση του πετρελαίου μου είχαν πει ότι αν με πατέντες απάγεις τη θερμότητα των καυσαερίων της καμινάδας και τους ρίχνεις την θερμοκρασία, υγροποιούνται θειικά οξέα που σου τρώνε τα μέταλλα. Δε ξέρω αν κάτι τέτοιο ισχύει και για καύσιμα, όπως το πέλλετ και το ξύλο και αν υπάρχουν ελάχιστα επιτρεπόμενα όρια για τη θερμοκρασία των καυσαερίων στα δικά μας μηχανήματα ή αν παίζει κάτι σε μας με την πίσσα.
Last edit: 5 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166632 από ΠΑΠΑΣ.
Απαντήθηκε από ΠΑΠΑΣ. στο θέμα Re:Primus 45

dimosmav έγραψε: Χαίρεται. Εγώ στον 34αρι έχω ρίψη για 2 δευτερόλεπτα αναμονή 40 και αέρα στο 50. Καυσαέρια στο 190 και νερά άνοιγμα στους 45 και κλείσιμο στους 68 βαθμούς. Κατανάλωση περίπου 4 σακούλες με θερμοκρασία εξωτερική από -8 έως +1 όλη την ημέρα. Θερμοστάτες μόνιμα στους 22.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Ποσες θερμιδες εχουν τα σωματα;

Εγω εχω 2"30"55%.Επειδη ο 34 που εχω οριακα καλυπτει τις αναγκες των 2 διαμερισματων των 170 τ.μ. περιπου.
Ειχα προβλημα με υψηλα καυσαερια, πανω απο 220.Χαμηλωνε τροφοδοσια ο λεβητας αλλα μετα δυσκολα ανεβαζε θερμοκρασια με πολυ χαμηλες θερμοκρασιες εξω.Τελικα εβαλα 6 επιβραδυντες και τα καυσαερια 30β.κατω.
Τωρα κατι ρυθμισεις 2" 55" και 2" 60" βαζουν καποιο φιλοι δεν τις καταλαβαινω.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οι πολλες βλαβες που μου εχει βγαλει τα 2 τελευταια χρονια.
-Αλλαγη πλακετας 220 ευρω
-Προβλημα με το μοτερ 70 ευρω.
-Αισθητηριο θερμοκρασιας.
Τωρα που γραφω το εχω γυρισει στο πετρελαιο, επειδη στον πινακα μου βγαζει "505".Μαλλον το ρελε ειναι.Με το που τον ανοιγω δινει ο κοχλιας ασταματητα και μετα βγαζει 505.Δυστυχως ετυχε σαββατοκυριακο και πανω στις μεγαλες παγωνιες.Το λεβητα τον εχω 6 χρονια.Γενικα το μοτερ νομιζω εχει βγαλει σε πολλους προβληματα.Οποιος δε βαριεται ας γραψει για τα τα θεματα που ειχε με το λεβητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166633 από george cc
Απαντήθηκε από george cc στο θέμα Re:Primus 45
Καλημερα.Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με το ρελε,σε σημειο που εγινε επικυνδυνο.Πηρε φωτια η καμιναδα απο την πολυ τροφοδοσια.Τελικα επειδη το ειχαμε συζητησει εδω,πρεπει να γινεται προληπτικα η αλλαγή ρελε,καθε ενα-δυο χρονια.Ειναι πολυ μικρο το κοστος και γλυτωνεις τετοιους κινδυνους.Χθες το αλλαξα εγω προληπτικα γιατι ειδα οτι ο χρονος αναμονης ηταν πολυ διαφορετικος απο αυτον που εγραφε ο πινακας.Δηλαδη το εβαζα αναμονη 40" και εκανε αναμονη 60".
Εμενα τα μονα που μου εχει βγαλει 7 χρονια τωρα που τον δουλευω,ειναι ασφαλεια του πινακα και ρελε που αλλαζω μονος μου,και 3 φορες που κολησε ο κοχλιας.Εβγαλα το μοτερ με τον κοχλια,τα καθαρισα οπως και το τουνελ και ολα καλα.Βεβαια πολυ κουραστικο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΠΑΠΑΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 3 Μήνες πριν #166634 από ΠΑΠΑΣ.
Απαντήθηκε από ΠΑΠΑΣ. στο θέμα Re:Primus 45
Εχεις τον παλιο πινακα?Εμενα βγαζει 505 και σταματαει.Το ρελε που λες οτι αλλαζεις ειναι το μικρο πορτοκαλι με το συρματακι πανω?το αλλαξα εβαλα αυτο απο τον παλιο πινακα και παλι τα ιδια.Αυτο το ασπρο το σχετικα μεγαλο που δεν ειναι πανω σττην πλακετα ,αλλα πισω στην πλατη του πινακα ρελε δεν ειναι κι αυτο?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.254 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ