Primus 45

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #145208 από ILIASPOT
Απαντήθηκε από ILIASPOT στο θέμα Primus 45

Καλογιάννης έγραψε: Σε ευχαριστούμε Ηλία. Δηλαδή ο καυστήρας δουλεύει συνεχώς μέχρι να πιάσει θερμοκρασία το δοχείο αδράνειας που ορίζεις εσύ στο εμβαπτιζόμενο, στην προκειμένη περίπτωση αρχικά στους 70 και έπειτα στους 65. Μετά σταματά, μέχρι η θερμοκρασία του buffer να πέσει πόσο (πχ από 65 στους 60); Τη θερμοκρασία του εμβαπτιζόμενου την ορίζεις εσύ, έχει ξεχωριστή οθόνη και αυτοματισμούς; Πάντως γρήγορα σου ανέβασε θερμοκρασία, αν και δεν ξέρω τα τετραγωνικά σου. Αν όντως είναι καλά μονωμένο το σπίτι, άπαξ και ζεσταθεί νομίζω θα χρειάζεσαι λιγότερο σε κατανάλωση (εξαρτάται από κρύο και τετραγωνικά πάλι). Αναρωτιέμαι πως θα έκαιγε με ξύλο που είναι πιο ανεξέλεγκτη η κάυση. Προφανώς εκεί θέλει να παρακολουθείς λίγο και τη θερμοκρασία του buffer, ώστε αν πλησιάζει στη θερμοκρασία που του όρισες να μη φορτώνεις νέα ποσότητα ξύλων. Γενικά αν μπαίνεις εδώ και σου είναι εύκολο, γράψε μας κατά καιρούς παρατηρήσεις σου. Εγώ περιμένω την έκθεση δομικών υλικών και ενέργειας στη Θεσσαλονίκη για να την επισκεφτώ, να πάρω προσφορές και να καταλήξω, ελπίζοντας να βρω κάποιον σοβαρό επαγγελματία.



Ναι,ο εβαπτιζόμενοςλειτουργεί σαν θερμοστάτης χώρου και ο λέβητας δουλεύει μόνο εάν ζητάει το μπάφερ .Το εβαπτιζόμενο είναι αυτο.(βλέπε φωτό).
Με ξύλο δεν τον δοκίμασα γιατί δεν είχα αρκετά ξερά και δεν ήθελα να γεμίσει ο λέβητας με πίσσα.
Μετά απο 3 μέρες λειτουργίας αρκετά ευχαριστημένος απο την εγκαταστασή μου και απο τον λέβητα.Έκαψα μόνο πέλετ(alpha και pirin) και δεν είχα καθόλου κλινκερ και η στάχτη ήτανε ελάχιστη
Συνημμένα:
Last edit: 9 Χρόνια 3 Μήνες πριν by ILIASPOT.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145474 από ILIASPOT
Απαντήθηκε από ILIASPOT στο θέμα Primus 45
Φθηνό πέλετ γνωρίζει κανείς ποιος έχει στην Κοζάνη?
Συμφέρει να κάψω μπριγκέτες ή είναι ασύμφορες?Εάν κάποιος εχει χρησιμοποιήσει στον λεβητα του περιμένω πληροφορίες
Last edit: 9 Χρόνια 2 Μήνες πριν by electron. Αιτία: συνένωση απαντησης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145487 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Primus 45
Ηλια για τα πελλετ υπάρχει ιδι ανοιχτό θέμα εδώ .Μπορεις να ρωτήσεις εκεί,ωστε να μην βγαίνουμε εδω εκτός θέματος.Επίσης υπάρχει και η "διόρθωση" οπού οταν θελεις μπορεις να προσθεσεις κατι στην υπαρχον καταχώρηση χωρίς να χρειαστείς να κάνεις επιτόπου απάντηση.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Πετρος


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145496 από tonic5
Απαντήθηκε από tonic5 στο θέμα Primus 45
Χαιρετώ την ομάδα. Πέρυσι που τον εγκατέστησα τον λειτουργούσα ως ξυλολέβητα. Φέτος δοκιμάζω με πυρήνα αλλά εδώ κάτω στα νότια δεν κάνει πολλά κρύα και τον έχω συχνά σβηστό. Το σπίτι 120μ2 ελεύθερο πάνω και περιμετρικά αλλά μονωμένο (εκτός από κουφώματα δοκάρια και κολώνες). Παράλληλα στο κλειστό κύκλωμα των σωματων εχω συνδεμένο λεβητα πετρελαίου (σπανια χρηση). Ο Primus συνδέεται πρώτα με τρίοδη θερμοστατική βαλβίδα με κυκλοφορητή ανακυκλοφορίας(τύπου laddomat), έπειτα με δοχείο αποθήκευσης 500λίτρων και μετά στο κύκλωμα των σωμάτων. Το μοτερ του κοχλία το άλλαξα με τριφασικό και τροφοδοτείται από inverter ώστε να προσαρμόζω την ταχύτητα του κοχλία. Για το χρόνο που τον δουλεύω έχω βγάλει συμπεράσματα άλλα θετικά, άλλα αρνητικα κι όποιος ενδιαφέρεται τα συζητάμε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145512 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Tonic5 καλώς όρισες στο φόρουμ μας. Νομίζω πως θα συμφωνήσουν όλοι μαζί μου πως καλό είναι να συζητάμε τα θέματά μας πάντα ανοικτά εδώ για να επωφελούμαστε όλοι από τη συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Είναι πολλές οι λύσεις που έχουν βρεθεί εδώ.

Εγώ προσωπικά αποφάσισα να προχωρήσω σε εγκατάσταση δοχείου αδράνειας, νομίζω πως είναι άκρως απαραίτητο για το συγκεκριμένο καυστήρα και ακόμη περισσότερο για καύση ξύλων. Περιμένω την Ινφακόμα/Energy tech που θα γίνει στη ΔΕΘ 12-15/2 όπου και θα πάρω πληροφορίες και προσφορές.

Πάντως από αυτά που έχω διαβάσει, όσο μεγαλύτερο ο δοχείο αδράνειας τόσο καλύτερα και έχω την αίσθηση πως 500 λίτρα είναι κάπως μικρό για καύση ξύλων, για πέλλετ είναι υπέραρκετό. Και εγώ έχω το θέμα πως δε χωράει 1000άρι να περάσει από την πόρτα του λεβητοστασίου, οπότε είτε η πόρτα θα μεγαλώσει είτε θα βάλω 2 500άρια.

Αν θες κάνε μας μία παρουσίαση της δικής σου εγκατάστασης μαζί με λεπτομέρειες του κυκλώματος (δοχεία διαστολής, θερμοκρασίες εμβαπτιζόμενων, λαντοματ, τρόπος λειτουργίας) καθώς και των εμπειριών/καταναλώσεων που είχες με το συγκεκριμένο λέβητα.

Και πάλι καλως όρισες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 2 Μήνες πριν #145586 από tonic5
Απαντήθηκε από tonic5 στο θέμα Primus 45
Το δοχείο αδρανείας αποθηκεύει την ενέργεια από πηγή θερμότητας με μεγάλη διακύμανση στο ρυθμό παραγωγής θερμότητας. Ο σκοπός του δοχείου αδρανείας είναι να αποδίδει την ενέργεια με πιο σταθερό ρυθμό , πιο εξομαλυμένο. Οι λέβητες παράγουν θερμότητα με αρκετά σταθερό ρυθμό (σε σύγκριση με αντλίες θερμότητας παλιού τύπου). Οπότε το δοχείο λειτουργεί μόνο σαν δοχείο αποθήκευσης και είναι ισοδύναμο όταν αναφέρουμε δοχείο αδρανείας ή αποθήκευσης.
Στην περίπτωση του ξυλολέβητα ο ρυθμός παραγωγής θερμότητας δύσκολα κόβεται με εντολή από το θερμοστάτη. Το κουτσούρι και η θράκα σιγοκαίνε ακόμα και με κλειστή την παροχή αέρα στο χώρο καύσης. Η περίσσια θερμότητα αποθηκεύεται στο δοχείο και λόγω του μεγάλου όγκου νερού σε σχέση με το νερό μες στο λέβητα η θερμοκρασία μες στο δοχείο μεταβάλλεται αργά (πάλι αδράνεια). Είναι πολύ σημαντικό να μην απορρίπτεται στο περιβάλλον η περίσσια θερμότητα αλλά να αποθηκεύεται και να ξαναχρησιμοποιείται.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του δοχείου είναι σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Το νερό διαστρωματώνεται στο δοχείο: ψηλά το ζεστό και χαμηλά το κρύο. Με κατάλληλη βαλβίδα ανακυκλοφορίας (όπως laddomat ή ESBE) κρύο νερό εισέρχεται με φυσική ροή μες στον λέβητα όπου σιγοκαίει η θράκα και τον προστατεύει από υπερθέρμανση.
Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το δοχείο αποδίδει θερμότητα στο σπίτι ακόμα και μετά από πολύ ώρα που σβήσει η θράκα (αδράνεια).

Μειονεκτήματα.
Για να φτάσει το δοχείο σε θερμοκρασία ικανή να ζεστάνει τα σώματα του σπιτιού πρέπει να υπερβεί τους 50βαθμούς κελσίου. Όσο πιο μεγάλη η χωρητικότητα του δοχείου τόσο πιο πολύ ώρα καύσης χρειάζεται ο λέβητας. Στα 500λίτρα χρειάζομαι γύρω στις 2 ώρες από όταν θα ανάψω τον λέβητα.
Μπορεί να έχει μόνωση το δοχείο αλλά δεν παύει να έχει απώλειες. Μου έχει τύχει να κλίνω το λέβητα και το θερμοστάτη τελείως λόγω ζεστών ημερών και το δοχείο να έχει ψηλή θερμοκρασία απάνω μέχρι κάτω. Μετά από 2 ημέρες που κάνει πάλι κρύο ανοίγω το θερμοστάτη αλλά διαπιστώνω ότι η θερμοκρασία στο δοχείο είναι κάτω από 40 βαθμούς. Οι απώλειες με εκνευρίζουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.206 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ