Ποιος λέβητας ταιριάζει στο κάθε πορτοφόλι και γούστα του καθένα

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97012 από valsam

egglezos έγραψε:

valsam έγραψε: Για θυμησε μου ποτε ακριβος σε αποκαλεσα πυρηνικο επιστημονα γιατι εγω δεν θυμαμαι να εχω κανει κατι τετοιο!


δεν νομίζω να μήν παραδέχεσαι ότι το έσβησες έκ των υστέρων...γιατί εκτός από εμένα, το διάβασαν και άλλοι και το είδαμε πολύ καλά.

Ακου να δεις δεν εσβησα τιποτα και ξεκολα με αυτην την συμπεριφορα του θιγμενου που ζηταει να του ζητησουν και συγνωμη επειδη τολμησα να αμφισβητησω κατα ποσο αξιζουν τα λεφτα τους τα ακριβα μηχανηματα ενα εκ'τον οποιον τυγχανει να πουλας εσυ,διαβασε καλα τι εγραψα πριν αρχισεις να αμολας κατηγοριες για κουτοπονηριες και σβησηματα, ενταξει?(και περιμενω συγνωμη!)
Εγω εκανα το λαθος (μεγα λαθος αλλα ρωτουσα και καλα να 'ναι ο jnet και οι υπολοιποι γνωστες και μου το εξηγησαν οτι η αντιστάθμιση δεν έχει να κάνει με την απόδοση του λέβητα,η οτι η αντισταθμιση ειναι ανεξαρτητη απ τον λεβητα και δεν επηρεαζει την αποδοση του)
να συνυπολογιζω την εξοικονομιση που προσφερει η αντισταθμιση στην συνολικη αποδοση ενος λεβητα με αποτελεσμα το 93% + το 30% της αντισταθμισεις να μου βγαζει ενα νουμερο 123% πραγμα αδυνατον εξου και το (βραβειο πυρινηκης φυσικης!),βλεπεις πουθενα να σε αποκαλω εσενα προσωπικα πυρηνικο επιστημονα,γιατι εγω το ξαναλεω δεν το βλεπω!
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...7457&Itemid=53#96812

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97017 από egglezos
δεν συνεχίζω το θέμα.

Σου ζητώ συγνώμη γιατί ασχολήθηκα με τα λεγόμενα σου.

Θα πρότεινα να ζητήσεις και εσύ συγνώμη γιατί ασχολείσαι με θέματα που δεν γνωρίζεις και χρησιμοποιείς λανθασμένους χαρακτηρισμούς που μπορούν να παραπλανήσουν (μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε οι πέντε μας εδώ μέσα - διαβάζει και κόσμος...) :unsure:

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97020 από valsam

egglezos έγραψε: δεν συνεχίζω το θέμα.

Σου ζητώ συγνώμη γιατί ασχολήθηκα με τα λεγόμενα σου.

Θα πρότεινα να ζητήσεις και εσύ συγνώμη γιατί ασχολείσαι με θέματα που δεν γνωρίζεις και χρησιμοποιείς λανθασμένους χαρακτηρισμούς που μπορούν να παραπλανήσουν (μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε οι πέντε μας εδώ μέσα - διαβάζει και κόσμος...) :unsure:

Το θεωρω το θεμα ληξαν το μεταξη μας,αν και η συγνωμη σου δεν αναφερεται στο συγκεκριμενο μερος οπου με κατηγορησες οτι σε αποκαλεσα πυρηνικο επιστημονα (αρα δεν τιθεται θεμα λανθασμένου χαρακτηρισμού) την δεχομαι ετσι και'γω αφου το θελεις τοτε ζηταω συγνωμη για το λαθος μου να συνυπολογιζω την εξοικονομιση που προσφερει η αντισταθμιση στην συνολικη αποδοση ενος λεβητα(πραγμα το οποιο τεθηκε σαν ερωτηση απο΄μενα και εξηγηθηκε κατευθειαν απο τους γνωστες οπως μπορεις να διαβασεις,αλλα τελος παντων).
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97028 από Gdevil

fritakos έγραψε: Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι κόλλημα έχετε με τις αποσβεσεις!!!!

Δεν είναι πάντα θέμα αριθμων... Κάποιος μπορει να θέλει να αγοράσει ενα λέβητα πελλετ και να ΜΗΝ ασχολειται περαν το να βαλει μερικά σακια την εβδομαδα με τιποτα αλλο!!!! Πειράζει;;;
Δηλαδη η Windhager που είναι τοσα χρόνια στην αγορά ζει μόνο απο βλάκες που δεν καταλαβαινουν οτι τα μηχανηματα τους δεν αξιζει να αγοραστουν γιατι θα αποσβεστουν μετα απο 10 χρόνια;;;
Ενω ο Βουλγαρος που μεχρι χτες δεν τον ηξέρε κανεις εκτος Βουλγαριας πουλαει σε εξυπνους που καταλαβαν οτι windhager τους κοροιδευει;;;

Δεν αγοράζουμε πραγματα μονο για την αναγκη η για να κανουμε φιγουρα.
Καποιος μπορει να θελει να αγορασει το καλυτερο λεβητα της αγοράς να πληρώσει ενα σκασμο λεφτά και να τον βάλει στο εξοχικο που παει μονο Σ/Κ. Και μονο το γεγόνος οτι εχει τον καλυτερο να του αρεσει, χωρις να τον δείχνει σε κανενα και να νιωθει περιφανος που μπορει να τον εχει

Αλλος μπορεί να θέλει να περασει μερικους μηνες κολλωντας σιδερα και να φτιαξει ενα λέβητα και να ειναι περιφανος για την κατασκευη που εκανε. Ο χρονος του και ο κοπος του πως μετρωνται στην απόσβεση;

Ο καθενας αγοράζει συμφωνα με την τσεπη του και τα κριτηρια του, και το value for money ειναι σχετικο αλλιως θα υπηρχε μια μαρκα απο το καθε είδος γιατι οι αλλοι θα είχαν κλείσει

Υπάρχουν διαφορα πράγματα που θα ήθελα να γράψω σε αυτό το θέμα αλλά λόγο περιορισμένου χρόνου δστχώς δεν προλαβαίνω να γράψω την απάντηση που θα ήθελα.
Αλλά αυτό το ποστ δε θα μπορούσα να μη το σχολιάσω..
Τι κόλλημα έχουμε με τις αποσβέσεις.....
Ουσιαστικά όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούν για το ότι η απόσβεση είναι ο σημαντικός και καθοριστικός παράγοντας για την αγορά ενός μηχανήματος (δε μιλάμε για τσάντες και αμάξια που έχουν και άλλη αξία πέραν της χρηστικής τους.)
Και όταν λέω όλοι εννοώ ακόμα και αυτούς που έχουν γράψει σε αυτό το θέμα διαφονώντας μεν για το αν ο χρόνος απόσβεσης είναι το μοναδικό κριτήριο αλλά προσθέτουν άλλους παράγοντες που όμως μπορούν και πρέπει να μετατραπούν σε χρήμα.
ενδεικτικά αναφέρω παράγοντες που αναφέρθηκαν και μπορούν να κοστολογηθούν
κόστος ανταλακτικών... κόστος επισκευών... κόστος καθαριότητας... κόστος κατασκευής diy πατέντας... εξοικονόμηση καυσίμου... χρόνος διάρκειας μηχανήματος... κόστος άλλων μηχανισμών ενσωματωμένων σε ένα μηχάνημα...

Αυτό όμως που είναι αδιανόητο για εμένα και δεν χωρά στην λογική μου είναι κάποιος να υποστηρίζει ότι καλά κάνει ένας συνάνθρωπός μας όταν λέει "γούστο μου και καπέλο μου. Δικά μου τα λεφτά και ότι θέλω τα κάνω..." και εννοώ αυτόν που ανέφερες (ή αν αυτός είναι κάποιο φανταστικό πρόσωπο τότε μιλάω για όποιον έχει παρόμοια συμπεριφορά)...
"Καποιος μπορει να θελει να αγορασει το καλυτερο λεβητα της αγοράς να πληρώσει ενα σκασμο λεφτά και να τον βάλει στο εξοχικο που παει μονο Σ/Κ. Και μονο το γεγόνος οτι εχει τον καλυτερο να του αρεσει, χωρις να τον δείχνει σε κανενα και να νιωθει περιφανος που μπορει να τον εχει"

Ε ΟΧΙ... δεν θα έπρεπε να νιώθει περήφανος. ΘΑ έπρεπε να έχει καταλάβει ότι σε αυτόν τον κόσμο που ζεί δεν είναι μόνος του. Ας νιώθει περήφανος με άλλα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει με τα λεφτά του. Πράγματα για τον ευατό του, την οικογένειά του, την κοινωνία.
ΟΧΙ όμως να νιώθει περήφανος γιατί έχει το καλύτερο μηχάνημα της αγοράς και μάλιστα όταν δεν το χρειάζεται.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97029 από Gdevil

Stavrax έγραψε: Εγώ πάντως θα σε παραδεχθώ, αν μπορέσεις να μου εξηγήσεις την λογική της αγοράς μιας γυναικείας τσάντας αξίας κάτι χιλιάδων ευρώ.

Κάποιος λιγότερο τυχερός από εμάς (πχ κάποιος αφρικανός, ινδός, πακιστανός, με Μ.Ο μηνιαίου μισθού 50 δολαριών) θα μπορούσε να αναρωτηθεί γιατί ο Gdevil την ώρα που γράφει αυτό το μύνημα φοράει παπούτσια της γνωστής do it μάρκας αξίας 150 ευρώ.
Την ίδια στιγμή η φίλη της madonna απορεί πως είναι δυνατόν η κολλητή της να ψώνισε για το παιδί της ρολόι που δέν είναι bulgari.
(τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης επώνυμης μιας και η ίδια θα μπορεί να έχει κάνει χιλιάδες πράγματα που εγώ μέσα στην ασχετοσύνη μου να μη τα γνωρίζω και να την κατηγορώ και από επάνω)
Πλήθος αλληλοσουγκρουόμενων ερωτημάτων υπάρχουν και όλα έχουν μία απάντηση.
Υπάρχουν κάθε είδους αγαθά σε κάθε είδους τιμή γιατί υπάρχουν άνθρωποι με ικανό εισόδημα να τα αγοράσουν.
.
.
Όμως αναπάντητο και χωρίς προσωπικά να μπορώ καν να φανταστώ απάντηση είναι το ερώτημα πως γίνεται άνθρωποι νοήμονες εν έτοι 2013 να δεχόμαστε τις υπάρχουσες τεράστιες ανισότητες στο βιοτικό επίπεδο μεταξύ ανθρώπων (και όχι άλλου είδους του ζωικού βασιλείου) αναλόγως τυχαίων γεγονότων όπως χώρα γέννησης ή κοινονικοοικονομική κατάσταση των γεννητόρων του.
Δεν υποστηρίζω ότι δεν πρέπει να υπαρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.
Αλλά ούτε η προσωπική προσπάθεια του καθενός, ούτε οι κόποι, ούτε οι σωστές ή λάθος επιλογές ούτε οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις ανισότητες που βλέπουμε και ζούμε.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by Gdevil.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234, Stavrax

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #97031 από vag1234
Αν μπορούσα να διαθέσω 7-8000 € άνετα δεν θα άλλαζα λέβητα. Με το πετρέλαιο θα συνέχιζα..

τεσπα νομίζω ότι κάποιοι θα μας τρελάνουν. Εδώ 3500€ ξοδέψαμε για την αλλαγή καυσίμου και αφήσαμε την εφορία απλήρωτη για 3-4 μήνες.. Πλάκα μας κάνουν κάποιοι.. Τελικά υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα στην Ελλάδα..

Έγω είμαι ευχαριστημένος με το φθηνό μηχανάκι που αγόρασα, την δουλειά του την κάνει μια χαρά και ας διαθέτω 2-3 ώρες την εβδομάδα κατά την διάρκεια του χειμώνα..

Αν πάμε στο υποθετικό σενάριο που κατασκεύαζα ένα νέο σπίτι και το 'φύσαγα' θα εγκαθιστούσα ενδοδαπέδια με ηλιακή θέρμανση και αντλία θερμότητας, με τουλάχιστον 8 πόντους μόνωση σε κάθε δομικό στοιχείο..

Προς το παρόν όμως κοιτάμε να γλυτώσουμε τα σπίτια μας από τους Γερμανούς.

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ