Ποιος λέβητας ταιριάζει στο κάθε πορτοφόλι και γούστα του καθένα

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96941 από vag1234
Αν μπορείς να διαθέσεις 2 ώρες την εβδομάδα πας στο φθηνό μηχάνημα άλλα θα σου κάψει ένα 10% παραπάνω περίπου σε υλικό. Αν θες να διαθέτεις 3 ώρες τον μήνα και να γλυτώνεις και ένα 10-15% σε καύσιμο τον χρόνο αγοράζεις το ακριβό μηχάνημα..

Δεν είναι αξιόπιστα όλα τα φθηνά μηχανήματα άλλα και ούτε όλα τα ακριβά..

Το κάθε σπίτι έχει διαφορετικές αποσβέσεις και καταναλώσεις.. Αν π.χ κατανάλωνες 2500 λτ πετρέλαιο και βάλεις μηχάνημα με κόστος συνολικό πάνω από 5000€-6000€ και δεν σου περισσεύουν την πάτησες..

Αν κατανάλωνες μέχρι 1000 λτ πετρέλαιο την χρονιά μην ασχοληθείς με τίποτα περισσότερο από μία αερόθερμη σόμπα είτε ξύλου είτε πέλλετ (κατα προτίμηση ξύλου σε αυτές τις περιπτώσεις)...

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96943 από valsam

dimlyk έγραψε: υπαρχουν και τα φορτηγα μεταφορας -διανομης ακριβως οπως τα βυτιοφορα
(φυσικα οχι ακομα εδω) ...παντως δεν ειναι τοσο απλη η διαδικασια αποθηκευσης .

οσο αφορα τα υπολοιπα ... η θεση μου ειναι οτι η θερμανση ειναι ειδος πρωτης αναγκης αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για αποσβεσεις ...μπορουμε ομως να μιλαμε για συγκρισεις (οπως κανετε)
παντως διατηρω γενικα αμφιβολιες για την μακροβιοτητα των μηχανηματων εν γενει
μια και η ιδια παγκοσμιοποιημενη λογικη των βιομηχανιων ολων των κλαδων εχει στραφει στην καταναλωση μεσω της αλλαγης τεχνολογιας (μια αλλαγη που μας πασαρουν σταδιακα ) και οχι στην μακροβιοτητα των συσκευων οπως ισχυε παλιοτερα .

Συμφωνω απολυτα στο μερος οπου λες ...μπορουμε ομως να μιλαμε για συγκρισεις(οπως υποστηριζω εγω τι λενε τα νουμερα!) ,δεν καταλαβαινω ομως στο μερος που λες ... η θεση μου ειναι οτι η θερμανση ειναι ειδος πρωτης αναγκης αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για αποσβεσεις ,εξηγησε το λιγο καλυτερα αν μπορεις σε παρακαλω dimlyk1
Επισης συμφωνω και δεν εχω καμια απολυτος αμφιβολια οτι οντος δεν παιζει πια η μακροβιοτητα των συσκευων οπως ισχυε παλιοτερα(υπαρχουν και εξαιρεσεις που θα τις πω πιο κατω),και δεν ειναι τυχαιο που οσο επωνυμο και να ειναι το προιον ο θανατος του συνηθος(ασυμφορη επιδιορθωση της βλαβης σε βαθμο που να συμφερει η αντικατασταση του) ερχετε μολις τελειωσει η εγγυηση του!
Αλλου στον πλανητη ομως πιστευω παιζετε αλλο παιχνιδι δηλ. αυτο της παλιας αντιληψης της μακροβιοτητας και της αξιοπιστιας πως αλλιος εξηγεις εταιριες με οικονομικα στην αποκτηση αυτοκινητα οπως μια ΚΙΑ να δινει 7 χρονια παγκοσμια εγγυηση και μια hyundai 5 και δεν μιλαω για εγγυηση 3 της μαμας και αλλα 4 της εδω αντιπροσωπειας μιλαμε για 7 και 5 χρονια της μαμας παγκοσμιος,και απ΄την αλλη εταιριες με ακριβα αυτοκινητα οπως bmw,mercedes,audi να δνουν 2 χρονια και αυτα υπο συνθηκες?
Βλακας ειναι ο Κορεατης και θελει να φαληρισει?( γιατι αυτο θα γινει αν δεν ειναι καλα τα αυτοκινητα του και τα τρεχουν ολοι πισω μεσα στην εγγυηση!)
Γιατι δεν δινει ο Γερμανος και αυτος 7 χρονια εγγυηση αφου διαφημιζει την τοσο προηγμενη τεχνολογια του και την αξιοπιστια?
Να σου πω εγω τι νομιζω οτι παιζετε,ο Κορεατης εφτιαξε πολυ καλα οικομικα στην τσεπη και αξιοπιστα αυτοκινητα που θελει να τα κανει brand name συνωνυμο της αξιοπιστιας οπως εκανε παλια και η toyota και η honda και δεν το φοβαται να μπει μεσα και ουσιαστικα η εγγηυση ειναι το ισχυρο του οπλο για να γινει ηγετης στην αγορα αλλιος εαν δεν ηταν ετσι θα εχει την μοιρα της yugo της wartburg κ.τ.λ!
Εχω δει ολες τις σαιζον των top gear,fifth gear,top gear usa και οτι εκπομπη παιζετε στα δορυφορικα σχετικα με τα αυτοκινητα και ολοι ανεξαρτητος πριν μια πενταετια τις χλευαζαν αυτες τις μαρκες και εβγαζαν και ανεκδοτα και βλεπω οτι τα τελευταια χρονια αλλαξαν σταση και τα εξυμνουν(μονιμα ομως εξακολουθουν να βγαζουν ακομη ανεκδοτα για την αξιοπιστια των alfa romeo αλλα τα λατρευουν για την οδηγικη τους συμπεριφορα) ,εμενα κατι μου λεει αυτο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96954 από YIANM
1800 ευρώ μετατροπή με καφέδες βενζίνες και μεζέδες {αλλιώς δεν λειτουργεί καλά}.
Καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα .
Κατανάλωση 1-3 15κιλα την ημέρα
Γιάννης


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96955 από jnet

andreas72 έγραψε: εγώ θα συμφωνήσω με τον valsam .
γιατί είμαι ένας από αυτούς που πήρε με δυσκολία και με δώσεις μια σόμπα 2000 ευρο.
εάν είχα 8.500 ευρό θα επερνα MITSUBISHI L 200 μεταχειρισμενο :P
φανταζομε ότι αυτοί πού έδωσαν 5-6-7-8-9 χιλιάρικα ΔΕΝ θα συμφωνήσουν με τον valsam.


Το που διαθέτει ο κάθε ανθρωπος τα χρήματα του είναι θέμα δικής του προτεραιότητας. Γνωρίζω πολύ κόσμο που δεν βγήκε να πουλήσει το αυτοκινητό του και εχει τα παιδιά του να παγώνουν στο σπίτι του. Προσωπικά δεν θα το έκανα. Θα το πουλούσα και θα αγόραζα σύστημα θέρμανσης. Αλλά για εμένα φαι και ζέστη είναι 2 βασικά. Για άλλον είναι άλλα.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96956 από dimlyk
η θεση μου ειναι οτι η θερμανση ειναι ειδος πρωτης αναγκης αρα δεν μπορουμε να μιλαμε για αποσβεσεις ,εξηγησε το λιγο καλυτερα αν μπορεις σε παρακαλω dimlyk1

ειναι μια γενικοτερη αναφορα μια και βλεπω συχνα να μιλαμε για αποσβεσεις εδω μεσα
και το θεωρω λαθος το θεμα ειναι η ζεσταινομαι η οχι .

διευκρινησα ομως οτι οπως αναπτυξατε το θεμα (κι οχι μονο αυτο ) συγκρινοντας κοστος μηχανηματων
συμφωνω οτι μπορουν να γινουν συγκρισεις .
ειδικα επειδη η εννοια του ακριβου δεν εχει να κανει αμεσα παντα με την καλη ποιοτητα (απο αποψη αντοχης) αλλα πολυ περισσοτερο με αλλους παραγοντες πχ χαμηλες εκπομπες ρυπων η καλυτερη αποδοση συμφωνια με προδιαγραφες και νορμες που σε αρκετες περιπτωσεις δημιουργουν μια "ανελαστικη" αγορα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96958 από Asteris
Η απόσβεση έχει και παραέχει νόημα, γιατί συζητάμε να αντικαταστήσουμε ένα είδος θέρμανσης που τώρα το θεωρούμε ακριβό. Οπότε το να αντικαταστήσεις το πετρέλαιο, που είναι το βολικότερο από όλες τις απόψεις καύσιμο (ούτε κουβαλάς τίποτα, ούτε στάχτη πετάς, ούτε καθαρίζεις κάτι, μόνο ανεβοκατεβάζεις έναν θερμοστάτη) και να βάλεις κάτι που και θα κουβαλάς και θα καθαρίζεις και και να κάνεις και απόσβεση μετά από 5-7-10 χρόνια, τότε ναι, είναι θέμα πολύ σοβαρής σκέψης. Κυρίως γιατί όλα σήμερα είναι τόσο ρευστά, που δεν ξέρεις τι θα επικρατεί στην χώρα μετά από 5 χρόνια.

Προσωπικά δεν θα έκανα καμία αγορά που δεν θα έκανε απόσβεση σε 2-3 χρόνια, κυρίως γιατί μας κυβερνάνε άχρηστοι που ότι τους καπνίσει το φορολογούν, οπότε ότι πρόβλεψη κάνεις μπορεί να πάει κατά διαόλου. Το μόνο που θα ρισκάριζα θα ήταν μόνωση. Κι αυτό αν ήμουν σίγουρος ότι θα είχα σπίτι και μετά από 5 χρόνια...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": AngelsGR

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.084 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ