Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90698 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
Αυτο ηθελα ν'ακουσω ρε Χρηστο οτι συμφωνεις οτι γινετε εστο και υπο συνθηκες!
Δεν ειναι και λιγα τα σπιτια με καλη μονωση Χρηστο που πληρουν αυτες τις συνθηκες που λεμε και στο μελλον θα ειναι ακομη περισσοτερα με το εξικονομω!
Ασε με παλι να διαφωνησω (και μην παρεξηγεισαι)αλλα μηπως δεν ειναι απαραιτητο ομως να γινει η επιλογη του λεβητα παρα φυσιν...βαζοντας δηλαδη διπλασιο λεβητα απο αυτον που χρειαζομαστε οπως λες αλλα γινεται και η δεουλεια με σωστα διαστασιολογημενο λεβητα αλλα με τεραστιο χωρο καυσης οπως π.χ ο vitoligno o 40kw που χωραει 85-90 κιλα ξυλο,οπως και τα 3000 λιτρα για δοχεια αδρανειας που λες μηπως ειναι υπερβολη γιατι απ'οτι καταλαβα και διωρθωσε με αν κανω λαθος αλλα με 1500 η το πολυ 2000 λιτρα την βγαζει ανετα και με το παραπανω,ενα 1000 λιτρα δοχειο με θερμοκρασια νερων στους 90 βαθμους εχει κοντα 100kw αποθηκευμενη ενεργεια και για ενα σπιτι(με καλη μονωση οπως ειπαμε) που εχει 90-100KW καταναλωση το 24ωρο θα παρει μονο απο το ενα 1000ρι δοχειο τις 60kw(απο τους 90 εως και τους 40 βαθμους θα παρει την ενεργεια των νερων του δοχειου)και αλλες 60kw απο το αλλο δοχειο των 1000 λιτρων μας κανουν 120 kw αρκετα για να καλυφθει η ημερησια καταναλωση των 90-100kw μαζι με τις απωλειες απο την αδρανεια,ακομη και τα 1500 λιτρα μπορουν να αποθηκευσουν 90kw λειτουργικη ενεργεια(απο τους 90 βαθμους εως τους 40 οπως ειπα) και επισης μην ξεχναμε οτι τις ωρες που θα καιει ο λεβητας θα αποδιδει και ενεργεια στο σπιτι αρα πολυ πιο πανω απο τις 120kw που ειπα για τα 2000 λιτρα μπαφερ και τα 90kw των 1500 λιτρων!
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90708 από kkavalas
Απαντήθηκε από kkavalas στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
χρηστος 8 μπορεις να στειλεις πληροφοριες τηλ σχετικα με τη velox που συνεργαζεσαι?mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90713 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
Σαμη στο λεω και παλι, δεν ειναι τοσο απλο το θεμα οσο το σκεφτεσαι!

1ον το να μεγαλωσει ο θαλαμος καυσης σημαινει οτι μεγαλωνει και το μεγεθος του λεβητα! Μην συγκρινεις τον πυρολυσης γιατι εκει η αποδοση ερχεται απο τον κατω θαλαμο και οχι την τροφοδοσια! Στον απλο λεβητα οσο πιο μεγαλες επιφανειες εχεις στον θαλαμο τοσο μεγαλωνει και το μεγεθος του, οι θερμιδες του δηλαδη.

2ον Η μελετη θερμανσης ΔΕΝ γινεται στο ποδι! Το πιο πιθανο αν βαλεις αλλα 1500 λιτρα στον λεβητα σου θα ειναι να χασεις σε αποδοση θερμανσης και να θες περισσοτερα γεμισματα για να σηκωσεις τα νερα! Πιθανως λεω, εξαρταται απο τον λεβητα!

3ον ΑΥΤΟΙ που εχουν τελεια μονωμενα σπιτια ειναι κατ εμε το λιγοτερο αφελης αν βαλουν ξυλολεβητα! Εσυ θα εβαζες αν εκαιγες 600 λτ πετρελαιο την χρονια? Μηπως θα εβαζες μια αντλια ή μια σομπουλα λεβητα πελλετ με 20 kw να εισαι αρχοντας και να περισσευει κι ολας ενεργεια?



Υγ. Το να κανεις την μελετη και να την ακολουθησει ο υδραυλικος στην πραξη (εξισορροπηση, διαστασιολογηση κτλ κτλ) θελει βαρια κακαλα! Με ξενα χρηματα κρατα πισινες και μην ενθουσιαζεις κοσμο γιατι αν καποιος την πατησει θα ακους ασχημα λογια... Φιλικα στα λεω, γιατι εχω δει και εχω προχωρησει με μελετες και δεν ειναι τοσο ευκολο οσο νομιζεις! Ενα παραδειγμα : στο δοχειο γιατι δεν υπολογιζεις απωλειες? Δεν εχει? ο Λεβητας οσο καθεται τα νερα του που πανε απο θερμοκρασιες? Ποση ενεργεια θελεις για να τον φτασεις και παλι στους 80? Ποσο % του γεμισματος σου ειναι αυτο? Τα 2000 λτ για να τα ανεβασεις στους 80 απο τους 40 + τις απωλειες που εχεις ποση ενεργεια θελεις?
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by kosmidis80.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90714 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
Α! και παντα να υπολογιζεις με χειριστα δεδομενα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90733 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
Θοδωρε σορρυ φιλαρακι αλλα πιστευω δεν ειναι ακριβος ετσι οπως τα λες,πρεπει να με πεισεις ,πρωτα απ'ολα δεν ενθουσιασα κανεναν απλα οπως και σε ενα αλλο θεμα κρινοντας απο την λειτουργια του δικου μου ξυλολεβητα και την μονωση του σπιτιου μου(που δεν ειναι και κανα τερας μονωσης!) και τις ενεργειακες αναγκες αυτου εξεφρασα την πεπιθηση μου οτι αν ο θαλαμος μου χωρουσε αλλα 10-15 κιλα ξυλα και ειχα αλλο ενα μπαφερ 1000 λιτρων το ξαναλεω οτι ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα εκανα 1 γεμισμα στα πολλα τα κρυα και στις υπολοιπες μερες ισος και ενα γεμισμα ανα 2 μερες,και αφου οπως ειπα κρινοντας απο μενα λεω οτι σιγουρα γινεται και σε αλλα σπιτια και ακομη και καλυτερα αν τα σπιτια αυτα βρισκονται σε περιοχες με ακομη ηπιοτερο κλιμα και τα σπιτια εχουν και πολυ καλυτερη μονωση απο το δικο μου.
Για το
1ον που λες δεν ειναι απαραιτητο οσο μεγαλωνει ο θαλαμος καυσης να ανεβαινει και το μεγεθος του λεβητα σε kw αν αυτο ενοεις γιατι υπαρχουν μπολικοι απλοι ξυλολεβητες οπως ειναι ο δικος μου και οχι πυρολησης στα 30kw που αντι για 73 λιτρα χωρητικοτητα ξυλου του δικου μου εχουν 93 λιτρα οπως εχει ο centrometal EKO-CK P και αν ανεβουμε λιγο οχι τιποτα τρελη υπεδιαστασιολογιση δηλ. παμε στα 35kw εχει χωρητικοτητα 105 λιτρα δηλ. κοντα στα 45-50 κιλα ξυλο!
Για το
2o που λες συμφωνω δεν γινεται στο ποδι μελετη και ουτε προσπαθησα να κανω ποτε μελετη για αλλον(εξ'αλλου ειμαι αναρμοδιος!) παρα μονο οπως ειπα και πριν εξεφρασα την πεπιθηση μου οτι αν ο θαλαμος μου χωρουσε αλλα 10-15 κιλα ξυλα και ειχα αλλο ενα μπαφερ 1000 λιτρων (και οχι 1500 στον δικο μου και ποτε δεν ειπα κατι τετοιο μιας και ο θαλαμος μου οπως ειπα δεν τα σηκωνει με τα 30 κιλα ξυλα του να ζεστανει 2000 λιτρα δοχεια!)το ξαναλεω οτι ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα εκανα 1 γεμισμα στα πολλα τα κρυα και στις υπολοιπες μερες ισος και ενα γεμισμα ανα 2 μερες,και αφου οπως ειπα κρινοντας απο μενα λεω οτι σιγουρα γινεται και σε αλλα σπιτια!
Και για το
3ον Θοδωρε δεν μιλαμε για σπιτια των 600 λιτρων πετρελαιου καταναλωση την σαιζον αλλα για σπιτια των 2+ τονων την σαιζον αφου οπως ειπα και πριν εδωσα το παραδειγμα του δικου μου που αυτη ηταν η καταναλωση σε πετρελαιο!
Φιλε μην με παρεξηγεις ουτε θελω να το παιξω εξυπνος,απλα ρωταω και μαθαινω και μου αρεσουν οι τεκμηριωμενες αποψεις και απαντησεις στους προβληματισμους που εχω,πες μου οτι δεν γουσταρεις και εσυ,αλλιος τι μπαινουμε εδω μεσα?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #90736 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Ξυλολέβητας Caminodesign Hydrowood 40
θοδωρε ο δικος σου ξυλολεβητας ποσα κιλα ξυλο χωραει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.072 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ