Κοινωνία - Οικονομία (Η Εκκλησία του Δήμου)

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127865 από giorgos.lito

χρηστος8 έγραψε: [quote="giorgos.lito"
Και η λύση σε όλα αυτά είναι είτε ο διεθνιστικός κομμουνισμός του Σύριζα είτε ο εθνικιστικός κομμουνισμός της Χρυσής αυγής;



Το διλλημα αυτο δεν με αφορα και δεν το εθεσα εγω...σιγουρα ειναι ομως η δικη σου λυση απο την δικη σου οπτικη...κακως την ριχνεις στους αλλους.
Σε οτι με αφορα τα βλεπω αλλιως τα πραγματα.
Εφοσον οι Προδοτες - πουλημενοι - προσκυνημενοι που ξεπουλανε την πατριδα μας και το μελλον των παιδιων μας πρεπει να φυγουν απλα το αποδεχομαι.
Δεν με ενδιαφερει αν οι φωνες που κινουνται προς αυτη την κατευθυνση εχουν κομματικες ταμπελες...μου αρκει να λενε τα αυτονοητα και ας προερχονται απο τον οποιοδηποτε.
Εσυ βγαλε το κομπιουτερακι σου και κανε την αριθμητικη σου για την επομενη μερα.
Αν το 1821, οι ηρωες της επαναστασης εκαναν τα δικα σου σχεδια για την επομενη μερα...σημερα δεν θα ειχαμε πατριδα.[/quote]

Μα δεν λένε τα αυτονόητα. Εξωγήινα μιλάνε και λένε ασυναρτησίες. Απλά ο απεγνωσμένος δεν τα δίνει σημασία. Αυτονόητα ο κομμουνισμός. :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127867 από Gdevil

giorgos.lito έγραψε: Εγώ ανήκω στους γραφικούς και προσκυνημένους...

-Μήτσο, κατέβα γρήγορα από τη σκαλωσιά!

- Σύντροφε καθοδηγητή, δυο δοκάρια έχω να καλουπώσω και τελείωσα.

- Όχι, κατέβα αυτή τη στιγμή και τρέχα στην Τανάγρα! Θα σε πάει ο Θανάσης με το αγροτικό. Πότιζε τα μαρούλια αλλά τον ειδοποίησα κι έρχεται!

- Μας την πέσαν οι αστοί Τούρκοι; Έρχομαι σύντροφε! Θα τους δώσουμε ένα καλό μάθημα τους υπηρέτες του πολυεθνικού κεφαλαίου!



Όπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, έχει ήδη μετασχηματίσει σε σοσιαλιστική την ελληνική κοινωνία και η συνιστώσα του, “Κομμουνιστική Τάση”, έχει υλοποιήσει το μεγαλόπνοο πρόγραμμά της που προβλέπει μεταξύ άλλων “την κατάργηση του στρατού και την αντικατάστασή του από σώματα ενόπλων εργατών” (sic). Ο Μήτσος, καλουπατζής στις οικοδομές, εκπαιδεύθηκε για πιλότος στα F 16 και τρέχει τώρα με το NISSAN του Θανάση να υπερασπίσει τον εθνικό εναέριο χώρο. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.



Βέβαια μπορεί πηγαίνοντας για Τανάγρα να μπερδευτεί αν συναντήσει τις άλλες ένοπλες δυνάμεις εργατών του ΚΚΕ οι οποίοι προχωρούν για να καταλάβουν την Κηφισιά, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του πρόσφατου (Απρίλιος 2013) συνεδρίου τους: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης» (sic) (www.kke.gr/taytothta κεφάλαιο: Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση)



Ζώνονται οι Τούρκοι τα άρματα; Βρίσκει ευκαιρία και το κόμμα να επιτεθεί στην εγχώρια αστική τάξη! Οπότε, Συριζαίε Μήτσο, πρόβλημα: θα χτυπήσεις τους κομμουνιστές του ΚΚΕ ή θα ενωθείς μαζί τους για να χτυπήσετε τους Έλληνες αστούς;



Οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ιστορίας μας, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και ο πρόεδρός του θα ήταν πηγή άφθονου γέλιου. Θα είχαν βγει και σειρές καρτούν με τον Στρατούλη, την Κωνσταντοπούλου, τον Τσακαλώτο, χιουμοριστικές οδηγίες για επενδυτές «Κάν’ το όπως ο Τσουκαλάς», νομίσματα για τις Απόκρηες: «Τσιπραϊκή – το μυαλό σου και μια – λίρα» που από την μια μεριά θα ήταν ευρώ και από την άλλη κατοχική δραχμή, παιχνίδια στοιχημάτων: «ποιο νόμισμα θα υποστηρίζει ο Βαρουφάκης στις 15/4/2014;» και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανεξάντλητος στη σάτιρα Έλληνας.



Τώρα όμως μας έχει κοπεί το χαμόγελο. Γιατί αυτό το σύμφυρμα νοσταλγών του σταλινισμού, πελατών του αφισοκολλητικού ΠΑΣΟΚ, λαμόγιων του κρατικού συνδικαλισμού, επιχειρηματιών της δεκάρας (κυριολεκτικά) και καταφανέστατων περιπτώσεων ψυχιατρικού ενδιαφέροντος έχει φτάσει να διεκδικεί την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, τουλάχιστον. Αν συμβεί ένα ατύχημα κι αναλάβουν την κυβέρνηση, η περίοδος αυτή θα διδάσκεται στην παγκόσμια ιστορία ως ο ορισμός της ιλαροτραγωδίας. Με συνέπειες, όμως, ανάλογες της Μικρασιατικής Καταστροφής.



Βέβαια, αυτός που τους ψηφίζει δεν το κάνει για να δει τον Μήτσο να πιλοτάρει πάνω από το Καστελόριζο. Το κάνει γιατί η άλλη πλευρά του ποταμού, η κυβέρνηση, συναγωνίζεται την Κομμουνιστική Τάση σε σουρεαλισμό.



Απλότητα και σαφήνεια στη νομοθεσία ζητάνε οι επενδυτές; Με 16.000 σελίδες Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Σταθερότητα στο φορολογικό καθεστώς ζητάνε; Με 80 νέους νόμους και 800 εγκυκλίους μόνο μέσα στο 2013 απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Ηλεκτρονικές συναλλαγές ζητάνε; Με ένα εφιαλτικό χαρτοβασίλειο απαντάει η κυβέρνηση στο οποίο καταχωρούνται με το στυλό, μέχρι και τα ηλεκτρονικά έγγραφα αφού εκτυπωθούν και σφραγιστούν με την στρόγγυλη σφραγίδα – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Ταχύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης ζητάνε; Με 20 χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει και να καθαρογραφεί η απόφαση απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών ζητάνε οι επενδυτές; Με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, φυλάκιση και κατασχέσεις απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν. Χαμηλή φορολογία ζητάνε οι επενδυτές; Με χαράτσι μέχρι και στα άδεια βιομηχανικά κτήρια απαντάει η κυβέρνηση – και τους εκλιπαρεί να έρθουν!!!



Είναι τρελοί; Όχι. Είναι αυτό που ήταν πάντα: υπηρέτες των πελατών τους. Αν καθιερώσουν την ηλεκτρονική υπογραφή, που βάσει νόμου ισχύει από το 2004, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, αν τα έγγραφα διακινούνται ηλεκτρονικά, αν οι δημόσιες υπηρεσίες διασυνδεθούν ώστε να μην τρέχεις από την μία στην άλλη για ένα χαρτί, με τι θα ασχολούνται οι σφραγιδοκράτορες; Αν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο με συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη, πώς θα εισπράξει ο άλλος γρηγορόσημο; Πώς θα θολώσουν τα νερά οι τεμπέληδες; Το ίδιο και οι απέναντι συνιστώσες: αν αναγνωρίσουν ότι δεν γίνεται να ζεις πάντα με δανεικά, πώς θα πάρουν τις ψήφους των αφισοκολλητών του Ανδρέα; Αν αποδεχθούν ότι δεν υπάρχει εθνική ασφάλεια χωρίς ένοπλες δυνάμεις, πώς θα κρατήσουν όλα τα γκρουπούσκουλα των επαναστατών του φραπέ;



Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο κακή κυβέρνηση και τόσο κακή αντιπολίτευση ταυτόχρονα. Με τόσα έτη φωτός απόσταση από την κοινή λογική. Και ποτέ άλλοτε ο δικομματισμός δεν είχε εγκλωβίσει τον ψηφοφόρο σε ένα δίπολο τέτοιας παράνοιας: καλουπατζής – αεροπόρος ή αριστεριστής υπουργός Οικονομικών;


Από τα πιο ιλαρωτραγικά (για να δανειστώ και μία λέξη από το κείμενο) που έχω διαβάσει.
Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να χαμογελάσω (όπως αυθόρμητα μου έρχεται) ή να κλάψω διαβάζοντάς το.
Συγχαρητήρια από εμένα έστω και μόνο για την ομορφιά της έκφρασής σου.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127869 από giorgos.lito
Η ΕΕ, παράγοντας το 25% του παγκόσμιου ΑΕΠ, καταναλώνει το 50% όλων των κοινωνικών δαπανών παγκοσμίως. Εμείς βεβαίως ξέρουμε καλύτερα και θα φέρουμε τον κομμουνισμό του Τσίπρα, του Μιχαλολιάκου και των Ανελ.
Ο μόνος λόγος που ζούμε αυτά που ζούμε είναι για να εξυπηρετείται ο κομματικός στρατός όλων των κομμάτων και τα κρατικοδίαιτα λαμόγια. Απλά όλοι αυτοί βάλθηκαν να σας πείσουν ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά οι κακοί ξένοι τοκογλύφοι που θέλουν να κλέψουν τον πλούτο του Έλληνα. Λες και δεν υπάρχουν άλλα 7,000,000,000 να εκμεταλλευτούν.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #127870 από giorgos.lito

Gdevil έγραψε:

giorgos.lito έγραψε: Εγώ ανήκω στους γραφικούς και προσκυνημένους...

ΠΡΟΣΟΧΗ Spoiler!


Από τα πιο ιλαρωτραγικά (για να δανειστώ και μία λέξη από το κείμενο) που έχω διαβάσει.
Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να χαμογελάσω (όπως αυθόρμητα μου έρχεται) ή να κλάψω διαβάζοντάς το.
Συγχαρητήρια από εμένα έστω και μόνο για την ομορφιά της έκφρασής σου.


Δεν είναι δικό μου. Το να βάλω την πηγή ίσως προκαταβάλει αρνητικά αρκετούς. Όποιος θέλει μπορεί εύκολα να βρει τον συγγραφέα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128024 από giorgos.lito
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ι. Δραγασάκης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την ιστοσελίδα ecoleft.gr, με τίτλο «Οι προκλήσεις για την Αριστερά σε Ελλάδα - Ευρώπη και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει, ότι ο φαύλος κύκλος της λιτότητας θα σπάσει μόνον εφόσον μπορέσει να επιτευχθεί ο συνδυασμός των εξής προϋποθέσεων - που προφανώς συνθέτουν το πλαίσιο συζήτησης με την Ευρώπη, που θα διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

- διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους,

- διασφάλιση ρήτρα ανάπτυξης, δηλαδή πάγωμα πληρωμών τόκων όσο η οικονο0μία βρίσκεται σε ύφεση και

- εξωγενής χρηματοδοτική ενίσχυση (μη δανειακή), προκειμένου να υπάρξει οικονομική αναζωπύρωση.

www.tovima.gr/politics/article/?aid=557778&h1=true#commentForm

Τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα...
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by giorgos.lito.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #128043 από XAALAARAA
Καυτό εικοσαήμερο για την Shelman
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Το μόνο βέβαιο πως τόσο η Shelman, όσο και η συγγενής Alpha Woods βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική θέση. Τι τακτική ακολουθούν οι Τούρκοι.

Καυτό εικοσαήμερο για την Shelman – Τι «παίζει» με την πρόταση των Τούρκων

Καυτό αναμένεται να είναι το επόμενο εικοσαήμερο για την Shelman, καθώς οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πολύ πιθανόν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον και τη δυνατότητα λειτουργίας των μονάδων της εισηγμένης.

Το μόνο βέβαιο πως τόσο η Shelman, όσο και η συγγενής Alpha Woods βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική θέση και φαίνεται πως το μόνο «φώς στο τούνελ» προέρχεται από την προσφορά που έκανε ο τουρκικός όμιλος Castamonou.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την εξαγορά των τριών εργοστασίων της Εγνατίας Οδού, και ενός λιμανιού πορτο λαγος θα λεγα εγώ βλέποντας τον χάρτη :) δηλαδή:

α) Της μονάδας της Shelman στην Κομοτηνή
β) Της μονάδας της εταιρείας Χατζηλουκάς που είναι θυγατρική της Shelman και βρίσκεται επίσης στο νομό Ροδόπης και
γ) Τις εγκαταστάσεις της Alpha Woods στα Γρεβενά.

Ωστόσο το προσφερόμενο τίμημα δεν φαίνεται να ικανοποίησε τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς όπως λέχτηκε στη Θράκη, με το ποσό αυτό θα μπορούσαν μεν να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν θα περισσέψουν κάποια «ψιλά» για την μερική έστω αποπληρωμή των τραπεζικών δανείων (λίγο υψηλότερα των εκατό εκατομμυρίων ευρώ).ας βάλουν κάτι παραπάνω να δουλέψει τι περιμένουν??

Οι τράπεζες στη συνέχεια ζήτησαν από τους Τούρκους να ανεβάσουν το τίμημα, χωρίς ωστόσο -επί του παρόντος τουλάχιστον- το αίτημα αυτό να έχει βρει ανταπόκριση στα στελέχη της Castamonou.μαλάκες είναι ο πεθαμένος κλάνει ?? πάλι καλά δεν έχουν κανένα δάνειο από την ZIRAT BANK να το είχαν κάνει δικό τους τζάμπα

Με άλλα λόγια, η ελληνική πλευρά τονίζει την πολύ σημαντική αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν οι Shelman και Alpha Woods,λένε και καμιά μαλακία παραπάνω μάλλον τα φιλέτα τις Χαλκίδας τους ενδιαφέρουν ενώ αντίθετα οι Τούρκοι φαίνεται να απάντησαν πως είτε θα πάρετε λίγα χρήματα από τη δική μας προσφορά, είτε δεν πάρετε τίποτε επειδή οι δύο εταιρείες θα πτωχεύσουν...

Παράγοντες πάντως της αγοράς, υποστηρίζουν πως τέτοια παζάρια γίνονται πολύ συχνά πριν από ένα deal, πιστεύοντας πως ακόμη υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η κατάσταση βέβαια, περιπλέκεται ακόμη περισσότερο εξ' αιτίας και ενός άλλου γεγονότος: Του ότι μέρος των εργαζομένων έχει κινήσει τη νομική διαδικασία για την πτώχευση της Shelman και το σχετικό αίτημα είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί στις αρχές του επόμενου μήνα.4 φεβρουαριου 2014 Άρα λοιπόν, το επόμενο εικοσαήμερο είναι καυτό τόσο για την Shelman, όσο και για την Alpha Woods.
το σωστότερο εδώ είναι να χρηματοδοτηθεί και να δουλέψει και όχι να ζητάει ο ίδιος ο εργαζόμενος να πτώχευσή με ποια λογική πως θα καταπολεμηθεί η ανεργία πως θα έχουμε ανάπτυξη κλείνοντας το ??

Το μόνο βέβαιο είναι παράγοντες των τοπικών κοινωνιών (Ροδόπη, Γρεβενά) πιστεύουν πως θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών παραγωγικών μονάδων, προκειμένου να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας που είτε άμεσα, είτε έμμεσα επηρεάζονται από τα τρία αυτά εργοστάσια.
από όσο γνωρίζω μιλάμε για 250 οικογένειες μόνο σε αυτά τα 2 (Ροδόπη, Γρεβενά)
Την αγωνία τους επίσης εκφράζουν και οικονομικοί παράγοντες της χώρας, καθώς σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί το «λουκέτο» στις τρεις αυτές μονάδες, τότε θα μιλάμε για ένα καίριο πλήγμα στην εγχώρια βιομηχανία ξύλου.

«Όταν δηλαδή θα ανακάμψει η ζήτηση για ξύλο στην ελληνική αγορά, η χώρα δεν θα διαθέτει κανένα εργοστάσιο και θα εισάγουμε το σύνολο της ζήτησης από το εξωτερικό;» αναρωτιούνται συμπληρώνοντας πως «αν ξεχαρβαλωθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, ουσιαστική και διατηρήσιμη ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα».που τον βλέπουν τον παραγωγικό ιστό αυτήν την στιγμή που τα εργοστάσια δεν καπνίζουν και δεν παράγουν από τον Ιουλίου από όσο ξέρω

Να θυμίσουμε πως μόνο σε επίπεδο μονάδων εισηγμένων εταιρειών έχουν ήδη διακόψει κατά τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία τους τόσο το εργοστάσιο της ΒΑΛΚΑΝ στη Θεσσαλονίκη, όσο και εκείνο της Shelman στην Εύβοια.

Επιπλέον, σαφώς ζημιογόνος είναι η πορεία και της εταιρείας Ακρίτας (με έδρα την Αλεξανδρούπολη), η οποία συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της.

υ.γ. Συμπλήρωσα κάνα δυο μαλακίες έτσι για να γίνετε συζήτηση

κλεμμενο απο εδω

ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ
Last edit: 10 Χρόνια 3 Μήνες πριν by XAALAARAA.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.292 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ