Πιθανή μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92733 από vag1234

john88s έγραψε: Μερικές φορές πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω μερικά κολλημένα μυαλά.

Φέτος το πέλλετ παρόλο που όλοι φώναζαν ότι θα αυξηθεί είχε μέση τιμή 300 ευρώ πάλι!

Ξαναλέμε το καλοκαίρι είναι φτηνό για τους εξής λόγους:

1ον Νόμος προσφοράς και ζήτησης
2ον Τα εργοστάσια πουλάνε πιο φτηνά (γιατί έχουν λιγότερα έξοδα, γιατί θέλουν να μαζέψουν λεφτά για να αγοράσουν πρώτες ύλες, γιατί ούτως η αλλιώς τα έξοδα τρέχουν, γιατί δεν έχουν αποθηκευτικούς χώρους)

Όποιος θέλει να βάλει πετρέλαιο ας βάλει (εκεί δεν είδα κάποιον να ψάχνει πόσο βγάζει ο βενζινοπώλης).

Μείωση δεν παίζει να γίνει στο πετρέλαιο.

Υ.Γ Το ηλεκτρικό ρεύμα δεν νομίζω να εντάσσεται στις ΑΠΕ.


Δεν είμαστε περισσότερο κολλημένοι από εσένα !!!

Για να μην ξεχνιόμαστε το επαναλαμβάνουμε ...

Γιατί ίσως κάποιοι θεωρούν ότι βρήκαν ευκαιρία να πλουτίσουν Εν μέσω κρίσης .. Η τιμή δεν καθορίζεται μόνο από το εργοστάσιο αλλά και από τον έμπορο ...

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92737 από valsam

χρηστος8 έγραψε: @ valsam

Εφοσον το πελλετ και το ξυλο εχουν καλοκαιρινη τιμη σαφως μειωμενη απο αυτη του χειμωνα...

Στα σεναρια των συγκρισεων σου μεταξυ τους...γιατι το ξυλο το θεωρεις δεδομενο οτι θα αγοραστει καλοκαιρι με Χ τιμη, ενω το πελλετ οχι;;;

Βαση αυτου, οι τιμες του πελλετ το χειμωνα (απο μερους σου) παρουσιαζονται παραλογες σε σχεση με τα ξυλα...κι ομως δεν ειδα να αναφερεις ΜΙΑ συγκριση με πραγματικες χειμωνιατικες τιμες ξυλων στην Θεσσαλονικη...130 με 140 ευρω ο τονος ειναι και το ξερεις καλα (και ειναι και full στην υγρασια)...αντιστοιχα τα Βουλγαρικα πελλετ που καιει η πλειοψηφια στην περιοχη μου εχουν 260 παραδοτεα.

Και μη μου πεις οτι βρηκα την φτηνοτερη τιμη πελλετ και την ακριβοτερη των ξυλων για συγκριση...υπηρχαν ξυλα τον Ιανουαριο η Φεβρουαριο σε μαντρες... με τιμη 100 ευρω για περιοχη Θεσσαλονικης;;; και ξερα εννοειτε...δεν νομιζω φιλε.

Υποστηριζεις πολλες φορες οτι αυτοι που καινε πελλετ σε πολυκατοικιες, δεν εχουν χωρο η τα χρηματα για να το αγορασουν με μειωμενη τιμη το καλοκαιρι...αντε να συμφωνησω.

Σε τι διαφερει το ξυλο και εξαιρειτε απο αυτο το κανονα;;; για ξυλα ολοι εχουν χωρο και χρηματα και τα αγοραζουν μειωμενα το καλοκαιρι;;;

Σαν υδραυλικος που βαζει και ξυλολεβητες και πελλετολεβητες, τα σπιτια στο 95% των τοποθετησεων μου, ειναι μονοκατοικιες και οι χωροι για αποθηκευση ειναι παντα ιδιοι ειτε για πελλετ ειτε για ξυλα.

Οσο για την πολυ ασυμφορη τιμη του πελλετ διαφωνω καθετα...εγω τελος χειμωνα (λογικα) δεν θα ξεπερασω τους 6 με 6,5 τονους...το proggeto που αγορασα καλοκαιρι ειχε 237 Χ 6,5 = 1540 ευρω το πολυ για ολο το χειμωνα σε 120m2 σπιτι...σε αντιστοιχα μετρα σπιτι στο χωριο μου παλι, πελατης μου με ξυλολεβητα kiturami, εκαψε 12 τονους ως σημερα...αν πιασει τους 15 ως το τελος του χειμωνα τα ιδια λεφτα δεν θα εχουμε δωσει με την τιμη των 100 ευρω που αγορασε ξυλα;;;

Προσωπικα και ξυλα (αν και δεν τα εκαψα) και πελλετ αγορασα καλοκαιρι...95 ευρω ο τονος τα ξερα ξυλα και 237 ευρω ο τονος το πελλετ.

Χρηστο μου λες οτι εσυ εκαψες 6-6,5 τονους πελλετ και ο γειτονας 12 τονους ξυλα δηλ. τα διπλασια,για εξηγησε το μου εσυ σαν ειδικος πως γινετε αυτο γιατι βαση αριθμων δεν βγαινει φιλε,μαλον συγκρινεις ανομιες καταστασεις,με 5,2 θερμ. δυν. το καλυτερο πελλετ και 4.2 το καλυτερο ξεροτερο ξυλο,αρα θεωρητικα σε αναλογης αποδοσης λεβητες το ξυλο θα καψει ενα 20% παραπανω,αντε και ο λεβητας ξυλου να μην εχει την ιδια αποδοση με του πελλετ(που ειναι και το πιο λογικο) και να εχει του πελλετ 90% και του ξυλου 65% εχουμε αλλο ενα 25%(δεν νομιζω να εχεις παραπονο ολα υπερ του πελλετ τα εβαλα!) και ενα συνολο 45% διαφορας καταναλωσης ξυλου με πελλετ δηλ. εσυ με τους 6 τονους πελλετ και ο γειτονας με 8,70 τονους ξυλα,το 12 τονους που λες βγαινει αλλα πως,βγαινει αν του γειτονα τα ξυλα εχουν 40% υγρασια,βγαινει αν του γειτονα το σπιτι εχει 24 βαθμους και το δικο σου 21,βγαινει αν του γειτονα το σπιτι ειναι αμονωτο και το δικο σου τουμπανο στην μονωση και και και!
Το λες ο ιδιος οτι και ξυλα και πελλετ αγορασες το καλοκαιρι με 95 ευρω ο τονος τα ξερα ξυλα και 237 ευρω ο τονος το πελλετ και βαση αυτου και συμφωνα με το ευνοηκο σεναριο υπερ του πελλετ που περιγραφω παραπανω δηλ 45% παραπανω καταναλωσης ξυλου εναντι του πελλετ με 237 που αγορασες τον τονο το πελλετ γαι να παρεις την ιδια ζεστη με ξυλο θα ηθελες 137 ευρω!
Χρηστο το ξερεις πολυ καλα και ακομη και πολυ καλυτερα απο'μενα οτι το ξυλο εχει ορισμενους περιορισμους οπως οτι πρεπει να αγοραστει το καλοκαιρι και ακομη καλυτερα το προηγουμενο καλοκαιρι γιατι αν αγοραστει τον χειμωνα θα ειναι full στην υγρασια οπως λες αρα μιλαμε για σχεδον defacto τιμη αγορας συμφωνα με την καλοκαιρινη γιατι αντε μια φορα να την πατησει καποιος που εχει αποφασισει οτι η πηγη θερμανσης του θα ειναι το ξυλο ξανα δεν την παταει να αγορασει χειμωνιατικα γιαυτο και θεωρω δεδομενο οτι θα αγοραστει το ξυλο καλοκαιρι με Χ τιμη!
Οσο για τις πραγματικες χειμωνιατικες τιμες που λες με 130 και 140 ευρω ο τονος ξεχνα το,αυτη η τιμη επαιξε μεχρι τα χρηστουγενα στην περιοχη που μενω περιμενοντας να ψωνισει ο κοσμος και αφου εφαγαν χοντρη π@παρα και τωρα μεχρι και 100 ευρω τον τονο ζητανε(ξερα φυσικα δεν ειναι γιαυτο και λεω οτι ειναι ανομια η συγκριση μεταξυ πελλετ και ξυλο ως προς τον καθορισμο της τιμης βαση καλοκαιρινης περιοδου γιατι επιβαλετε το ξυλο να αγοραστει καλοκαιρι!)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92743 από john88s
Όλοι να επιβιώσουν προσπαθούν αν το έχεις πάρει χαμπάρι.

Δείξε μου έναν που πλούτισε πουλώντας πέλλετ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92749 από χρηστος8
Και επειδη κι εμενα μου αρεσουν τα νουμερα ενας υπολογισμος πραγματικοτητας...

Τα ξυλα που πηρα με 95 ευρω το καλοκαιρι, η ιδια μαντρα τα πουλαει το χειμωνα 130 (και βρεγμενα)...+ 37% αυξηση τιμης...(ολες οι μαντρες τα πουλανε 130 με 140 στην περιοχη μου).

Το ιδιο πελλετ που αγορασα το καλοκαιρι με 237 παραδοτεο σπιτι μου, εχει 260 το χειμωνα...+ 10% αυξηση τιμης.

Σε ποιο καυσιμο εκτιναχθηκε η τιμη το χειμωνα...στο ξυλο η στο πελλετ;;;

Ολοι κανουμε επιλογες...αν καποιος επιλεγει πανακριβο πελλετ το χειμωνα ο νομος της ζητησης και προσφορας θα ειναι αμειλικτος μαζι του...το ιδιο ομως ισχυει και με το παραπανω με τα ξυλα.

Και το πελλετ επιβαλλεται να αγοραζεται καλοκαιρι οπως και τα ξυλα.

Αυτο το παραμυθι πρεπει να τελειωσει καποτε.

Υγ. Οσο για τους υπολογισμους με την θερμογονο δυναμη των ξυλων και του πελλετ αστο καλυτερα...σιγα μην ειναι 45% παραπανω τα ξυλα...στην θεωρια ισως...εχω παραδειγματα ανθρωπων που εκαιγαν 3 τονους πετρελαιο...και η καταναλωση τους με ξυλα εγινε 15 τονους...εχω κι αλλα με χειροτερες καταναλωσεις ξυλων που δεν θα τις πιστευεις...αστο σου λεω.

Δες καποιους με ξυλολεβητα ΧΩΡΙΣ δοχειο αδρανειας ποσα ξυλα καινε, και θα δεις οτι με το 50% των ξυλων που καινε αναγκαζονται να βραζουν το σπιτι...οι αναλογιες πετρελαιου-ξυλου γινονται και 1 προς 5, και 1 προς 6...ολα τα βλεπω στην πραξη και οχι θεωρια...αν θεωρεις τον εαυτο σου πιο εμπειρο απο μενα πανω σε αυτο τι να πω...

Αντιθετως η καυση πελλετ ειναι on-off με καυστηρες που κανουν διαμορφωση ισχυος (modulation) και ελεγχουν απολυτα την καυση, σε αντιθεση με το ξυλο...το 1 προς 2,2 επιτυγχανεται με μεγαλη ευκολια.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92752 από tas
Πάμε για 100 απαντήσεις σε ένα θέμα (μείωση τιμής πετρελαίου) που δεν υφίσταται και ούτε πρόκειται...

Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους κι ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Ισχύει και σε αυτή την περίπτωση πώς μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα. Οπότε, αυτοί που το κάνουν, αργά ή γρήγορα, θα φύγουν από το παιχνίδι.

Εάν δεν μπορείς να αγοράσεις πέλετ π.χ. με 250 ευρώ το καλοκαίρι, μη περιμένεις να έχεις λεφτά το χειμώνα για να το πάρεις με 300. Κόβεις από κάπου αλλού, όταν η τιμή έχει πιάσει πάτο.

Προσωπική εμπειρία: ξύλα αγορασμένα πέρσι το καλοκαίρι με 110 ευρώ, ξερά και ζυγισμένα μέχρι το τελευταίο κιλό. Κατανάλωση περίπου 2,5 τόνοι για τον μισό χειμώνα. Σύνολο 260-270 ευρώ.
Για τον υπόλοιπο μισό χειμώνα, λόγω επικείμενης αλλαγής κατοικίας, χρήση πετρελαίου (για να τελειώνει). Κατανάλωση 600 λίτρων. Αγορασμένο με 60 λεπτά πριν 4-5 χρόνια, αλλά αν υπολογιστεί με σημερινή τιμή (1,30), αξία 780 ευρώ.

Διαφορά περίπου 500 ευρώ για τον μισό χειμώνα

Για να συμφέρει η επιστροφή στο πετρέλαιο, θα έπρεπε να πέσει στο μισό της σημερινής τιμής του. Με διαφορά πάλι σε σχέση με το ξύλο, αλλά τουλάχιστον θα γλίτωνες το χαμαλίκι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92755 από valsam

χρηστος8 έγραψε: Και επειδη κι εμενα μου αρεσουν τα νουμερα ενας υπολογισμος πραγματικοτητας...

Τα ξυλα που πηρα με 95 ευρω το καλοκαιρι, η ιδια μαντρα τα πουλαει το χειμωνα 130 (και βρεγμενα)...+ 37% αυξηση τιμης...(ολες οι μαντρες τα πουλανε 130 με 140 στην περιοχη μου).

Το ιδιο πελλετ που αγορασα το καλοκαιρι με 237 παραδοτεο σπιτι μου, εχει 260 το χειμωνα...+ 10% αυξηση τιμης.

Σε ποιο καυσιμο εκτιναχθηκε η τιμη το χειμωνα...στο ξυλο η στο πελλετ;;;

Ολοι κανουμε επιλογες...αν καποιος επιλεγει πανακριβο πελλετ το χειμωνα ο νομος της ζητησης και προσφορας θα ειναι αμειλικτος μαζι του...το ιδιο ομως ισχυει και με το παραπανω με τα ξυλα.

Και το πελλετ επιβαλλεται να αγοραζεται καλοκαιρι οπως και τα ξυλα.

Αυτο το παραμυθι πρεπει να τελειωσει καποτε.

Υγ. Οσο για τους υπολογισμους με την θερμογονο δυναμη των ξυλων και του πελλετ αστο καλυτερα...σιγα μην ειναι 45% παραπανω τα ξυλα...στην θεωρια ισως...εχω παραδειγματα ανθρωπων που εκαιγαν 3 τονους πετρελαιο...και η καταναλωση τους με ξυλα εγινε 15 τονους...εχω κι αλλα με χειροτερες καταναλωσεις ξυλων που δεν θα τις πιστευεις...αστο σου λεω.

Δες καποιους με ξυλολεβητα ΧΩΡΙΣ δοχειο αδρανειας ποσα ξυλα καινε, και θα δεις οτι με το 50% των ξυλων που καινε αναγκαζονται να βραζουν το σπιτι...οι αναλογιες πετρελαιου-ξυλου γινονται και 1 προς 5, και 1 προς 6...ολα τα βλεπω στην πραξη και οχι θεωρια...αν θεωρεις τον εαυτο σου πιο εμπειρο απο μενα πανω σε αυτο τι να πω...

Αντιθετως η καυση πελλετ ειναι on-off με καυστηρες που κανουν διαμορφωση ισχυος (modulation) και ελεγχουν απολυτα την καυση, σε αντιθεση με το ξυλο...το 1 προς 2,2 επιτυγχανεται με μεγαλη ευκολια.

Ρε Χρηστο δεν ειναι δυνατον να θεωρω τον ευτο μου πιο εμπειρο απο'σενα αλλα οπως λες οτι εχεις παραδειγματα ανθρωπων που εκαιγαν 3 τονους πετρελαιο...και η καταναλωση τους με ξυλα εγινε 15 τονους ετσι και΄γω σου λεω απο την πραξη τα ειδα και απο την προσωπικη μου εμπειρια η αναλογια στην καταναλωση μου απο πετρελαιο σε ξυλο δεν μου ξερεναει το 1 προς 3 και διπλα στου αδελφου μου το ιδιο ισχυει αντε να'ναι 1 προς 3,5- 4 και στου κουμπαρου με τον πυρολισης 1 προς 3(δευτερη σαιζον το λειτουργει),και σε γειτονα φιλο με ferolli ξυλολεβητα 1 προς 4 χωρις μπαφερ (3η σαιζον),η χειροτερη περιπτωση που εχω ακουσει απο φιλο ειναι 1 προς 5 καταναλωση σε φιλο με τζακι υδραυλικο prity χωρις μπαφερ αλλα και αυτος το δικαιολογισε λεγοντας οτι εχει μεγαλυτερη εσωτερικη θερμοκρασια απ'οτι με το πετρελαιο!
Επισης μιλας για περιπτωσεις χωρις δοχειο αδρανειας,εσυ μου συνεστησες οτι ειναι απαραιτητο το δοχειο (και φυσικα σε ακουσα και αγορασα) αρα την θεωρω δεδομενη την υπαρξη δοχειου,αλλα και να μην υπαρχει δοχειο και με εναν εξυπνο κοντρολερ οπως του Κοσμιδη επιτυγχανετε οικονομια !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ