Πιθανή μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92657 από tas
Μια φήμη κυκλοφόρησε, ότι ίσως εξετάσουν μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κι έχει ο κακός χαμός...
Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα μπει κουλουράκι πριν από την υποδιαστολή; Το πολύ-πολύ, τώρα που η τρόικα κάνει τη δύσκολη, τους πείσουν οι δικοί μας να πέσει π.χ. στο 1,10 και μετά θα αρχίσει η γνωστή πλύση εγκεφάλου για την επιτυχημένη διαπραγμάτευση, που θα ωφελήσει την τσέπη του καταναλωτή.
Γνωστή συνταγή, που πετυχαίνει μια χαρά...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92658 από john88s
Πολύ μπακάλικοι υπολογισμοί.

Εγώ σου λέω και 1 νταλικα να αγοράσεις και να πουλάς με 50-70 ευρώ κέρδος, αν σου μείνουν 2-3 παλλέτες μπήκες μέσα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92659 από stratis 1

valsam έγραψε:

stratis 1 έγραψε:

valsam έγραψε: Και να σου ρωτησω κατι ρε φιλε,γιατι οι εμποροι να μην το διαθετουν και τον χειμωνα το πελλετ με καλοκαιρινη τιμη αφου προσωπικα γνωριζω εμπορα που προμυθευτηκε τεραστια ποσοτητα το καλοκαιρι και αυτην ακομη πουλαει αλλα καθε 10-20 μερες τσιμπαει την τιμη προς τα πανω με την προφαση οτι οσο χειμωνιαζει τα εργοστασια ανεβαζουν την τιμη?
Και μην μου πεις πως ολη η αγορα δεν δουλευει ετσι!
Και δεν εχω κανεναν φιλο Βουλγαρο αν θες να ξερεις!



Γιατι αν ο εμπορος το αγορασει το καλοκαιρι και το ξεφορτωσει στο σπιτι σου την αλλη μερα,θα δωσει 200 ευρω σημερα και θα παρει 230 αυριο ανα τονο.
Αρα με 5000 κεφαλαιο μπορει να φερει εκατο νταλικες σε 200 πελατες.
Αν φερει 100 νταλικες και περιμενει το χειμωνα να πουλησει,θα χρειαστει να δωσει 100 επι 5000=
500.000 ευρω.
Γιατι να βαλει σε μια αποθηκη πεντακοσια χιλιαρικα σε πελλετ χωρις να υπολογισει τα προσθετα εξοδα αποθηκευσης, φυλαξης,ασφαλειας πυρος,διπλα ξεφορτωματα φορτωματα,μισθων,απωλεια τοκων,κλπ.
Αν ο χειμωνας ειναι οπως φετος ελαφρυς ποιος θα τον αποζημιώσει για το πελλετ που αγορασε και δεν πουλησε?
Τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο θα θελαμε.

Γιατι ο εμπορας αγορασε επωνημο πιστοποιημενο πελλετ 190 το καλοκαιρι(με το ΦΠΑ) και σημερα το πουλαει 280-290 και ξερω τι λεω μιας και εγω εκανα το κονε!
Για 100 νταλικες που λες το κοστος ανερχετε στα 465,500 (με τιμη 190 που οπως σου ειπα ξερω πολυ καλα που πηρε ο φιλος μου!)και αν τα πουλησει ολα με τιμη πωλησης λιανικης στα 280 ευρω το ποσο που θα παρει θα ειναι 686,000 και με 290 το ποσο θα ειναι 710,000,μικτο κερδος με 280 ευρω τιμη πωλησης 221,000 ευρω και με τιμη πωλησης 290 245,000 ευρω,πιστευω οτι με αυτα τα νουμερα κερδους μια χαρα καλυπτονται τα προσθετα εξοδα αποθηκευσης, φυλαξης,ασφαλειας πυρος,διπλα ξεφορτωματα φορτωματα,μισθων,απωλεια τοκων,κλπ που αναφερεις!
50-55% μεικτο κερδος πλακα μας κανεις?
Αν πουλουσε λιανικη σημερα με 260(οσο δηλ. το καλοκαιρι)171,500 θα ηταν το μεικτο κερδος που και ετσι σουπερ θα ηταν και δεν θα ειχε και νταλκα αν ο χειμωνας ηταν ελαφρυς γιατι δεν θα του εμενε τιποτα απουλητο!


Αφου τα εβαλες κατω και τα μετρησες τοτε ξεκινα και κανε εσυ αυτο που προτεινεις για αυτον.
Βαλε το κεφαλαιο ,βρες αποθηκη,κανε κονε με ντοπιο η ξενο παραγωγο,και φερε φτηνο πελλετ στον κοσμο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92662 από valsam

john88s έγραψε: Πολύ μπακάλικοι υπολογισμοί.

Εγώ σου λέω και 1 νταλικα να αγοράσεις και να πουλάς με 50-70 ευρώ κέρδος, αν σου μείνουν 2-3 παλλέτες μπήκες μέσα.

Δηλ. αυριο να βγει καποιος εμπορας και να πει το ταδε επωνυμο πιστοποιημενο πελλετ ανεφ παραδοσης στα 230 (ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΩΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ 280-290)ο τονος και δεν θα εξαφανιστει λες?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92676 από χρηστος8
@ valsam

Εφοσον το πελλετ και το ξυλο εχουν καλοκαιρινη τιμη σαφως μειωμενη απο αυτη του χειμωνα...

Στα σεναρια των συγκρισεων σου μεταξυ τους...γιατι το ξυλο το θεωρεις δεδομενο οτι θα αγοραστει καλοκαιρι με Χ τιμη, ενω το πελλετ οχι;;;

Βαση αυτου, οι τιμες του πελλετ το χειμωνα (απο μερους σου) παρουσιαζονται παραλογες σε σχεση με τα ξυλα...κι ομως δεν ειδα να αναφερεις ΜΙΑ συγκριση με πραγματικες χειμωνιατικες τιμες ξυλων στην Θεσσαλονικη...130 με 140 ευρω ο τονος ειναι και το ξερεις καλα (και ειναι και full στην υγρασια)...αντιστοιχα τα Βουλγαρικα πελλετ που καιει η πλειοψηφια στην περιοχη μου εχουν 260 παραδοτεα.

Και μη μου πεις οτι βρηκα την φτηνοτερη τιμη πελλετ και την ακριβοτερη των ξυλων για συγκριση...υπηρχαν ξυλα τον Ιανουαριο η Φεβρουαριο σε μαντρες... με τιμη 100 ευρω για περιοχη Θεσσαλονικης;;; και ξερα εννοειτε...δεν νομιζω φιλε.

Υποστηριζεις πολλες φορες οτι αυτοι που καινε πελλετ σε πολυκατοικιες, δεν εχουν χωρο η τα χρηματα για να το αγορασουν με μειωμενη τιμη το καλοκαιρι...αντε να συμφωνησω.

Σε τι διαφερει το ξυλο και εξαιρειτε απο αυτο το κανονα;;; για ξυλα ολοι εχουν χωρο και χρηματα και τα αγοραζουν μειωμενα το καλοκαιρι;;;

Σαν υδραυλικος που βαζει και ξυλολεβητες και πελλετολεβητες, τα σπιτια στο 95% των τοποθετησεων μου, ειναι μονοκατοικιες και οι χωροι για αποθηκευση ειναι παντα ιδιοι ειτε για πελλετ ειτε για ξυλα.

Οσο για την πολυ ασυμφορη τιμη του πελλετ διαφωνω καθετα...εγω τελος χειμωνα (λογικα) δεν θα ξεπερασω τους 6 με 6,5 τονους...το proggeto που αγορασα καλοκαιρι ειχε 237 Χ 6,5 = 1540 ευρω το πολυ για ολο το χειμωνα σε 120m2 σπιτι...σε αντιστοιχα μετρα σπιτι στο χωριο μου παλι, πελατης μου με ξυλολεβητα kiturami, εκαψε 12 τονους ως σημερα...αν πιασει τους 15 ως το τελος του χειμωνα τα ιδια λεφτα δεν θα εχουμε δωσει με την τιμη των 100 ευρω που αγορασε ξυλα;;;

Προσωπικα και ξυλα (αν και δεν τα εκαψα) και πελλετ αγορασα καλοκαιρι...95 ευρω ο τονος τα ξερα ξυλα και 237 ευρω ο τονος το πελλετ.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92678 από jnet
Επί του θέματος: μου είπαν ακούστηκε σε ειδήσεις ότι η Τρόικα ούτε καν το συζητάει για την αλλαγή στην υπάρχουσα κατάσταση που εξισώνει Θέρμανσης και κίνησης.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.090 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ