Αντιστάθμιση, αισθητήρας Λ & δοχείο αδράνειας

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22369 από aithio
Ακη μίλησε μας λίγο για την αντισταθμιση σε λέβητες πέλλετ.
Γνωρίζουμε ότι στο πετρέλαιο και το αέριο γίνετε αντιστάθμιση στον καυστήρα αλλά κανονικά προϋποθέτει λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών.
Στους πέλλετ μπορεί να αντισταθμιστεί ο καυστήρας;
Απο ότι διαβάζω μάλλον μπορεί αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό αφού βασική προϋπόθεση στους λέβητες πέλλετ είναι η υψηλή θερμοκρασία επιστροφής για αποφυγή υγροποιήσεων και πίσσας.
Ποίο είναι το σημείο δρόσου των καυσαερίων σε καύση πέλλετ;

Gregori

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22699 από asfet

aithio έγραψε: Γνωρίζουμε ότι στο πετρέλαιο και το αέριο γίνετε αντιστάθμιση στον καυστήρα αλλά κανονικά προϋποθέτει λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών.


Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αυτό από πού προκύπτει?


Άκυρη η ερώτηση.... βιάστηκα

Άννα
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by asfet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22781 από kakos

jnet έγραψε:

Τάκης έγραψε:

jnet έγραψε: Από τους πιο φτηνους αντιστάθμιση και λάμδα εχει και ο Λέβητας του Κώστα από την Καβάλα (Kakos).... το εχουν και αλλοι βεβαια
....


Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του λέβητα και τις δημοσιεύσεις του χρήστη Kakos δεν νομίζω ότι αυτό που έχει ο λέβητας είναι εξωτερική αντιστάθμιση αλλά αισθητήρας λάμδα που ελέγχει την ποσότητα παρεχόμενου αέρα στον καυστήρα ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Δεν είμαι βέβαια και ειδικός, υπάρχουν πιο ειδικοί που μπορούν να μας πληροφορήσουν.


www.kostrzewa.com.pl/en/zalety-kotla-9473.html#tof
Γραφει σε καποιο σημείο...

Weather - together with an outdoor temperature sensor and room temperature regulator, which are standard equipment of the boiler.

Temperature in radiators or in floor heating is set automatically (from programmable heating characteristics) depending on outdoor temperature.

Usually, the day temperature is higher than at night, and there is no need to maintain the high temperature in the boiler.
Additional savings of fuel.

Επιπλέον θυμάμαι την απάντηση και των δύο μαγαζιών που είχα πάει να τον δω οπού το είχα ζητήσει να μου το διευκρινίσουν και περιλαμβάνεται στανταρ ενώ ο λάμδα θυμάμαι οτι αν ήθελες τον έβαζες .



Υπάρχει εξωτερικός αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος δίνει εντολή στην 4οδη βάνα (παρέχετε έχτρα απο την εταιρία) για μίξη του επιστρεφόμενου νερού με ζεστού απο τον λέβητα, σε περίπτωση που η εξωτερική θερμοκρασία είναι ψηλή και έτσι τα διαμερίσματα μπορούν να ζεσταθούν με λιγότερο ζεστό νερό συνεπώς οικονομία στην καύση. Ο αισθητήρας Λ δεν έχει καμία σχέση με την αντιστάθμιση (στον συγκεκριμένο καυστήρα)

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22789 από Τάκης

kakos έγραψε:
Υπάρχει εξωτερικός αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίος δίνει εντολή στην 4οδη βάνα (παρέχετε έχτρα απο την εταιρία) για μίξη του επιστρεφόμενου νερού με ζεστού απο τον λέβητα, ....


Μα όταν δεν έχει δοθεί 4οδη βάνα τι χρειάζεται ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας; Περίεργο να τον παρέχουν με την αγορά του μηχανήματος, δεν κοστίζει παραπάνω απο 5-10 ευρώ, και να δίνουν τη τετράοδη έξτρα. Και όταν λέμε έξτρα με ποιο κόστος εννοούμε;

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22851 από asfet
Από έρευνα στο διαδίκτυο,
Σημείο δρόσου καυσαερίων από πέλλετ 40-50οC.
Η θερμοκρασία καυσαερίων, κυμαίνεται μεταξύ 120 - 160οC.

Άννα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #22853 από egglezos
δεν χρειάζεται 4οδη, αρκεί μία 3οδη αναμικτική (δηλαδή με αναλογική λειτουργία) η οποία ελέγχεται από τον λέβητα πλήρως.

Πώς λειτουργεί (αφορά τους λέβητες Windhager που εισάγω):

Ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία, ο λέβητας ρυθμίζει την θερμοκρασία προσαγωγής. Αυτό το κάνει ρυθμίζοντας την μίξη της 3οδης βάνας. Ταυτόχρονα, υπολογίζει και την απαιτούμενη ισχύ λειτουργίας με αποτέλεσμα να ανεβάζει ή κατεβάζει την ισχύ του από 30% έως 100 % με άπειρες ενδιάμεσες διαβαθμίσεις. Αυτή η λειτουργία είναι που κάνει και την μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η απλή αντιστάθμιση ρυθμίζει μόνο την τρίοδη με σαφώς οικονομία αλλά όχι τόσο όσο όταν ρυθμίζει και ο λέβητας.

Δεν υπάρχει πρόβλημα επιστροφών στους Windhager λόγω 3οδης και άλλων λόγων.Η 3οδη φροντίζει ώστε ο λέβητας νά έχει μέσα του νερό κατάλληλης θερμοκρασίας (60-75) ώστε να έχει σωστές θερμοκρασίες κάυσης πάντα. Η 3οδη μπορεί να βγάλει και 40 π.χ., αλλά η θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα είναι ανεξάρτητη.

Υγροποιήσεις στα καυσαέρια υπάρχουν λόγω χαμηλών θερμοκρασιών εξόδου τους, (μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας π.χ. σε ένα BioWIN 26 στο 100% είναι 130 βαθμοί...φανταστείτε τί γίνεται σε μερικό φορτίο...) αλλά η οδηγία του κατασκευαστή είναι να υπάρχει πάντα αποστράγγιση ή/και μονωμένη καμινάδα. Και εγώ στο σπίτι μου αλλά και σε πελάτες, είχαμε ελάχιστες υγροποιήσεις έως καθόλου, ανάλογα τον τύπο της καμινάδας.

Αυτά για την αντιστάθμιση. Ο λάμδα αφορά έλεγχο κάυσης, όχι λέβητα ή νερών. Είναι άλλη περίπτωση και οι τεχνολογικές εξελίξεις στο θέμα τον θεωρούν πλέον ξεπερασμένο λόγω αναγκών συντήρησης, κόστος ανταλλακτικού, μικρή αξιοπιστία κάυσης άν είναι ασυντήρητος, κτλ. Οι σύγχρονοι λέβητες τον αντικαθιστούν με έλεγχο θερμοκρασίας στον θάλαμο κάυσης.

Το δοχείο αδρανείας είναι πάλι άλλη περίπτωση, νομίζω με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Last edit: 11 Χρόνια 7 Μήνες πριν by egglezos.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.073 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ