Ξύλο: λύση απεξάρτησης από το πανάκριβο πετρέλαιο

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5247 από kosmidis80
ναι εγω ειμαι! Σ ευχαριστω, να σαι καλα!

Ο εναλλακτης μια χαρα βγηκε και κανει δουλεια οντως, σημερα απο το μεσημερι το δουλευω ετσι. Παντως αν παιξω και με το κλαπε θα εχει κι αλλο αποδοση, απλα απο την ωρα που κουβαλησα τα ξυλα και τα ντανιασα, δεν εχω ορεξη να αφησω τον καναπε!


Παντως ας δωσει κανενας πιο εμπειρος ή υδραυλικος την αποψη του, γιατι δεν μπορω να ανεβασω πανω απο 20.5 βαθμους στο σπιτι και τρελαινομαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5249 από χρηστος8

kosmidis80 έγραψε: θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση σε οτι αφορα την λειτουργια και αποδοση, καθως ειμαι προβληματισμενος με αυτο που συμβαινει στο σπιτι.

Εχω μια σομπα λεβητα, την οποια λειτουργω εδω και εναν χρονο περιπου. Αυτο που δεν καταλαβαινω, αν και υποψιαζομαι ειναι:

οταν για παραδειγμα εχεις θεσει τον υδροστατη στους 65 βαθμους να γυριζει τον κυκλοφορητη (συνδεμενος στα επιστρεφομενα) και φτασεις τα νερα στους 75 βαθμους, αρα ο κυκλοφορητης δουλευει συνεχεια - σημειωσεη οι επιστροφες γυρνανε εξισου ζεστες αλλα δεν εχω εκει θερμομετρο να δω ποσο. Γιατι αν και τα σωματα καινε δεν ανεβαζει ο χωρος θερμοκρασια? Αντιστοιχα αν ο κυκλοφορητης δουλευει, σβηνει και μετα απο λιγο παλι απ την αρχη τοτε ανεβαζει γρηγορα το σπιτι. Φταιει η ταχυτητα του κυκλοφορητη? Φταιει κατι αλλο? Θελει ρεγουλαρισμα στο ταισμα ξυλου?





ποσα KW ειναι η σομπα;
ποσα μετρα ζεσταινεις;
ποσες θερμιδες ειναι τα σωματα σου;
ο τυπος του κυκλοφορητη και ο χρονος που δουλευει- σταματαει.
κλεισε μερικα σωματα και δοκιμασε την λειτουργια του συστηματος.




Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5251 από kosmidis80
20 Kw η σομπα, αλλα πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την σομπα.
120 μ2 ,αλλα σκεψου οτι με καλοριφερ τα 60 μετρα, καθως ο κατω ανοιγει οταν παμε για υπνο και κραταει μονιμα 17-18 χωρις θερμανση περα απο την ακτινοβολια της σομπας.

Τα σωματα του μεσαιου οροφου που ζεσταινω ειναι 3, δεν υπολογισα θερμιδες αλλα υποθετω βαζοντας διαστασεις θα μπορεσουμε να τις βρουμε.

ο κυκλοφορητης ειναι ο ιδιος που ξηλωσα απο του πετρελαιου, οπου εκει δεν ειχα τετοι θεμα φυσικα.

Ο κυκλος του κυκλοφορητη, πλεον εχει αλλαξει λογω του εναλλακτη. Κραταει περισσοτερη ωρα σε λειτουργια, καθως εχω περισσοτερα νερα. Ποιο θα ηταν το ιδανικο?

Μα το περιεργο ειναι οτι οσο πιο πολλες φορες εχω ανοιξε κλεισε τον κυκλοφορητη, τοσο πιο ανετα ζεσταινεται το σπιτι, ενω τωρα στελνω αρκετα νερα στα 3 σωματα με 70 βαθμους και δεν βγαινει αυτη η ζεστη στο σπιτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5351 από γιαννης δελτα

ΑΛΕΚΟΣ έγραψε:

γιαννης δελτα έγραψε: Γεια σου φιλε Αλεκο. Περιεγραψε το συστημα. Τι θερμοκρασια επιστροφωνquote εχεις? Εχω και εγω τον 30αρη. Εχω λιγο πισα στο θαλαμο με τα ξυλα και ψαχνω μια λυση.[/]

γεια σου γιαννη η επιστροφεσ μαλλον πρεπει να ειναι περιπου γυρω στουσ 10 βαθμουσ πανω κατω.οσο για το συστημα εχω βαλει μια διοδη θερμ.κη μια τριοδη βανα με θερμ.κη κεφαλη ενα κυκλοφορητη iverter κτλ. οταν μπορεσω θα βαλω κ μερικεσ φωτο.
παντωσ με μειον6 εξω κ πολλα μποφορια μεσα το πηγενα μεχρι κ 26βαθμουσ ανετοτα :cheer: :cheer: :cheer: ημερισια καταναλωση γυρω στα 60κιλα :lol: σπιτι120μ 15νταετιασ με πλακα επανω.υποψιν μιλαμε για χωριο τησ ξανθησ

Εχουμε το ιδιο συστημα. Αλεκο η τριδη βανα με θερμικη κεφαλη εχει ενα βολβο αισθητηριο ενωμενο με ενα συρματακη ψιλο ετσι?Αυτο που το εχεις βαλει πριν την επιστροφη η στην προσαγογη των νερων του λεβητα. Την κεφαλη την εχεις στο 5 η 6 ? . Ο θαλαμος στα ξυλα εχει καθολου πισα? Ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5380 από kosmidis80
Τελικά η απάντηση στο ερώτημα μου πιστεύω πως βρέθηκε στο οτι ο μ@λακας ο υδραυλικός δεν έβαλε στον χώρο τα σώματα που έπρεπε σε θερμιδες.

Κοινώς δεν μπορούν να ανεβάσουν παραπάνω την θερμοκρασία στον χώρο, αφού οι απώλειες είναι περισσότερες.
60 μ2 x 3 x 60 = 10.800 απαιτούμενες θερμίδες ανά πάτωμα, πλήν του κάτω που έχει λιγότερες απώλειες λόγω ημι-υπογειο.

θα μετρηθούν σήμερα τα σώματα ένα - ένα για να βγάλω αποτελέσματα και να δω τι μπορώ να κάνω (αλλαγή σωμάτων με τρίστυλα - ποιο μεγάλα?)

Γι αυτό πιστεύβ οτι μέχρι τους 20 βαθμούς ανεβαίνω γρήγορα και μετά ζορίζεται να ζεσταθεί το σπίτι.

έχει λογική ο παραπάνω συλλογισμός μου?


Πάλι σε έξοδα ρε γ@μωτο για ανικανοτητα υδραυλικου!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #5386 από ΑΛΕΚΟΣ
γιαννη δεν νομιζω να ειναι τα ιδια εμενα μου τα στειλανε μαζι με τον λεβητα κ την τριοδη την εχω μαλλον στην προσαγωγη.οσο για την πισσα θα ελεγα απο το 1μεχρι το 10ενα 3 εχω κομενα ξυλα 5νταετιασ.εσυ απ καταναλωση πωσ τα πασ;εχεισ δοχειο αδρανειασ;γενικα πωσ το δολευεισ :silly: :silly: :silly:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.097 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ