Μάρμαρο που ιδρώνει κάτω από το κούφωμα

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166540 από Nek-man

Valo έγραψε: Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία !
Φίλε μου , κατα την ταπεινή άποψη μου το πρόβλημα σου είναι το ίδιο το μάρμαρο. Η επιλογή των μαρμάρινων ποδιών στα παράθυρα είναι λανθασμένη. Το μάρμαρο ως ένας καλός αγωγός της θερμότητας αποτελεί μια θερμογέφυρα .Το χειμώνα συχνότατα, πάνω στο εσωτερικό τμήμα της, αυτό δηλαδή που βρίσκεται μέσα στον εσωτερικό χώρο του διαμερίσματος, εμφανίζονται υγροποιήσεις και μύκητες.Όντας ενιαίο υλικό το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο έξω αλλά και μέσα ταυτόχρονα και έχει και τον χειρότερο συντελεστή θερμοπερατότητας ,είναι η καλύτερη θερμογέφυρα που έχεις! :) Σου γεφυρώνει το κρύο απο έξω με την ζέστη απο μέσα , έρχεται και το σημείο δρόσου και πάρτα τα νερά. Αυτός είναι και ο λόγος που πχ τα ενεργειακά μεταλλικά κουφώματα φέρουν πολυαμίδιο εσωτερικά , για να διαχωρίζουν το υλικό και να μην περνάει το κρύο μέσα και το ζεστό έξω. Τα περι αφυγραντήρων και λοιπά τα ακούω λιγάκι βερεσέ.. . Άν θέλεις να γλιτώσεις πραγματικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξηλώσεις το μάρμαρο ,να κοπεί σε δύο κομμάτια κατα μήκος του κουφώματος και όταν τοποθετηθεί ξανά, να μπεί ενδιάμεσα στα 2 κομμάτια λωρίδα μονωτικού (πχ διογκωμένη πολυστερίνη ή μονωτικό επίχρισμα πχ περλίτης) για να σου αποτρέψει την θερμογέφυρα. Το καλύτερο δε θα ήταν να μπεί έτοιμη μαρμαροποδιά μονωμένη , ρώτα τον μηχανικό σου.
Όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να ξηλώσεις και το κούφωμα αλλά πίστεψέ με αν θές να γλιτώσεις μόνο αυτό μπορείς να κάνεις.
Τέλος , αν έχεις το φαινόμενο και στην τοιχοποιία τότε χρειάζεσαι θερμομόνωση είτε εξωτερική είτε εσωτερική.
Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Αφυγραντήρα για ημίμετρο + επιπλέον κατανάλωση και απώλειες χώρου ή θερμομόνωση για μόνιμη λύση με θετικά αποτελέσματα ?? Ιδού η απορία ... ;)


Σε ευχαριστώ για την απαντηση σου.

Επειδη κ εγω πιστευω πως ο βασικος λογος ειναι το μαρμαρο, γι αυτο και ρωτησα στην αρχη αν μπορω τωρα εσωτερικα να το καλυψω με καποιο ειδος μονωσης. Γινεται αυτο?

Το να ξηλωθουν τα μαρμαρα και να ξαναμπει το κουφωμα ειναι μεγαλη διαδικασια ετσι οπως ειναι τοποθετημενο... Υπαρχει κατι να καλυψω εσωτερικα τα μαρμαρα και να βοηθησει την κατασταση?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166541 από jnet
Πρίν κανεις οτιδήποτε δοκίμασε με εναν αφυγραντήρα. Δανείσου εναν από κάποιον φίλο και βάλε τον στο δωμάτιο με το πρόβλημα.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166547 από Valo
Δυστυχώς το μάρμαρο είναι μια θερμογεφυρα που δεν μπορείς να το κάνεις τίποτα. Έχεις προβλήματα υδρατμών και μούχλας και στους τοίχους??? Δοκίμασε αν θες έναν αφυγραντήρα αλλά να ξέρεις πως είναι ημίμετρο. Ο κουμπάρος μου ταλαιπωρείται με τα ίδια ακριβώς προβλήματα αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι καθώς νοικιάζει, δεν είναι δικό του.
Τα ίδια τραβούσα κι εγώ σε ένα δωμάτιο όπου τελικά έκανα εξωτερική θερμομόνωση και γλίτωσα.

Ακολουθώ την τακτική "Aλλα λέω , άλλα κάνω" Πολύ επιτυχημένη..!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166609 από Nek-man
Πρεπει ναβρω κανεναν αφυγραντηρα απο φιλο να δοκιμασω, πριν προχωρηαω σε αγορα. Το δοκιμαζω μολις βρω και ενημερωνω...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166612 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Να πω μια μακακια μηπως περνά καμια σωλήνα απο κεί και ειναι τρύπια και σκάει εκει??(εύχομαι να μην ειναι διότι το 2002 ξήλωσα όλο το μπάνιο στο σπίτι διότι ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ήταν σίγουρος για τη δουλειά του και είχε ξεχάσει να κολλήσει μια γωνία!!!!!!!ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΠΑΖΟ :evil:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nek-man

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
5 Χρόνια 2 Μήνες πριν #166624 από Nek-man

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ έγραψε: Να πω μια μακακια μηπως περνά καμια σωλήνα απο κεί και ειναι τρύπια και σκάει εκει??(εύχομαι να μην ειναι διότι το 2002 ξήλωσα όλο το μπάνιο στο σπίτι διότι ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ήταν σίγουρος για τη δουλειά του και είχε ξεχάσει να κολλήσει μια γωνία!!!!!!!ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΠΑΖΟ :evil:


Χαχαχχα καθολου μακακια... Το πρωτο που ελεγξα ηταν οταν πρωτοεμφανιστηκε. Ευτυχως οχι!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ