Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Πλάκας

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108160 από mastoras
Οκ........κολυμβητό δάπεδο λοιπόν, επάνω σε μια στεγανοποιημένη λεκάνη. :)

Στην ουσία θα μπορούσαμε να μιλάμε για την φιλοσοφία της πράσινης στέγης, μόνο που εδώ αντί για χώμα και φυτά, έχουμε μονωτικά φύλλα και τσιμεντόπλακες.

Οι υγρομονώσεις γενικά των ταρατσών ξεκίνησαν αρχικά με τα επαλειφόμενα υλικά, και στην συνέχεια πέρασαν στις εφαρμογές του "τάπητα" Η ανάγκη όμως της Θερμομόνωσης υπήρχε ανέκαθεν, και τίποτα από όλα αυτά τα υλικά δεν μπορούσαν να εξαλείψουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Και έτσι σήμερα μιλάμε για πράσινες στέγες, και ανεστραμμένες μονώσεις. Είναι πράγματι εντυπωσιακές αυτές οι νέες τεχνικές, και χωρίς αμφιβολία έχουν να παρουσιάσουν ένα σίγουρο αποτέλεσμα.

Το μόνο πρόβλημα, κατά την άποψη μου, είναι ότι όλες αυτές οι τεχνικές, των στεγανοποιήσεων των ταρατσών, και τώρα των θερμομονώσεων, έχουν μικρή διάρκεια ζωής. Οσο καλά και να δουλευτούν, όσο καλύτερα ποιοτικά και να είναι τα υλικά, δεν παύει να χρειάζονται τακτικά, έλεγχους, επισκευές, βελτιώσεις.

Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν και άλλες λύσεις, τουλάχιστον για τις ταράτσες των πολυκατοικιών. Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είναι μεγάλο λάθος να προτιμήσει κάποιος επαλειφόμενα υλικά αντί μιας μόνιμης λύσης, όπως είναι η στέγη.

Σαν την στέγη δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ..... :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108461 από jps
Τελικά,σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της υγρομόνωσης-θερμομόνωσης της πλάκας μου,τις οποίες εργασίες ανέφερα και παραπάνω στο ίδιο θέμα και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα,τουλάχιστον αισθητικά,είναι πανέμορφο.Τώρα,μένει να δούμε πόσο θα μας ωφελήσει και πρακτικά,χειμώνα-καλοκαίρι.
Στα θετικά,ωφείλω να σημειώσω την άριστη συνέργασια με το συνεργείο της μόνωσης και την τήρηση των συμφωνηθέντων στον κατάλληλο χρόνο.
Εδώ πρέπει να αναφέρω και το εξής περιστατικό.Πριν ξεκινήσω την έρευνα για συνεργείο μόνωσης,πήρα μόνος μου τα μέτρα από την πλάκα και ενώ μέτρησα σωστά,όντας αφηρημένος στην πρόσθεση,έκανα λάθος και αντί για 86 μέτρα,θεώρησα ότι η πλάκα μου είναι 101 μέτρα.Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία,γιατί πέρισυ στην πλάκα είχα σηκώσει δύο δωμάτια για λεβητοστάσιο και αποθήκευση πέλλετ και έμεινα με τη λανθασμένη εντύπωση ότι έχω 101 μέτρα που πρέπει να καλύψω.Η τιμή στην οποία συμφώνησα με το συνεργείο αρχικά ήταν για 101 μέτρα,αλλά όταν ήρθαν για να μετρήσουν μου έβγαλαν τα μέτρα 86,πράγμα που το διαπίστωσα και μόνος μου.όταν ξαναμέτρησα την πλάκα.Το αποτέλεσμα ήταν να γλιτώσω 550 ευρώ,τα οποία μπορεί και να τα πλήρωνα,αν δεν έβρισκα το χρόνο να ξαναμετρήσω την πλάκα πριν την περάτωση του έργου και αν δεν ήταν έντιμος ο μονωτής για να μου πει ότι έχω 86 μέτρα και όχι 101.Για αυτό το λόγο,χωρίς να θεωρηθεί διαφήμιση και χωρίς να αναφέρω το όνομα της εταιρίας,θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Στέφανο Δαλιέτο.
Στα αρνητικά,θέλω να σημειώσω το γεγονός ότι στην ανεστραμμένη μόνωση το συνεργείο χρησιμοποίησε εξηλασμένη πολυστερίνη fibran xps maestro (WL) η οποία χρησιμοποιείται ως θερμομόνωση τοιχοποιίας σύμφωνα με την fibran,αντί να χρησιμοποιήσει fibran xps 300-L (RF) που η fibran προτείνει για χρήση σε δώματα.Τα δύο υλικά παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά,έχουν την ίδια τιμή αγοράς και η διαφορά τους είναι ότι το maestro βγαίνει σε διαστάσεις 2500*600 ενώ το 300-L σε διαστάσεις 1250*600 και έχουν μια μικρή διαφορά στην αντοχή συμπίεσης,250-300 kpa το ένα και 300 kpa το άλλο.Πάντως σε αυτό ο μονωτής με διαβεβαίωσε ότι έτσι το δουλεύει χρόνια,χωρίς να προκύψει πρόβλημα.
Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες:
Τοποθέτηση υγρομόνωσης




Τοποθέτηση θερμομόνωσης








Τοποθέτηση λευκών πλακών και λευκής κροκάλας Θάσου



Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108462 από glf
Απαντήθηκε από glf στο θέμα Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Πλάκας
Τα νερά της βροχής πως φεύγουν; δεν περνάνε ανάμεσα από τις πλάκες πεζοδρομίου;

μπήκε κάποιο νάϋλον επάνω από το XPS;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108463 από stergiosbik
Tα νερα φευγουν μεσω της υγρομονωσης που ειναι κατω.
Οι πλακες μπαινουν για να ειναι βατη η ταρατσα κ να μην παρει ο αερας το φελιζολ.
Αν εχει κ κλισεις σωστες για να φευγουν τα νερα ειναι μια χαρα. :)

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108465 από jps
Απαντήθηκε από jps στο θέμα Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Πλάκας

glf έγραψε: Τα νερά της βροχής πως φεύγουν; δεν περνάνε ανάμεσα από τις πλάκες πεζοδρομίου;

μπήκε κάποιο νάϋλον επάνω από το XPS;

Το xps φίλε Νίκο είναι πρακτικά αδιάβροχο και δε χάνει τις ιδιότητες του από το νερό.
Τα νερά της βροχής περνούν κάτω από τις λευκές πλάκες και κάτω από το xps,υπάρχει μη υφαντό γεώπανο,όπου εκεί γίνεται η αποστράγγιση και καταλήγει το νερό στις υδροροές μέσω των ρύσεων.
Να σημειώσω εδώ,ότι η λευκή κροκάλα λειτουργεί και ως έξτρα προστατευτικό για την αποστράγγιση σε περιπτώσεις ακραίων βροχοπτώσεων.
Για υγρασία,ούτε λόγος,αφού κάτω από το γεωύφασμα υπάρχουν τα ασφαλτόπανα.
Είναι η λεγόμενη ανεστραμμένη μόνωση που ανέφερα στη δεύτερη σελίδα του παρόντος θέματος.
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by jps.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vag1234

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #108506 από alex_nous
Φίλε jps καταρχήν συγχαρητήρια για την πολύ ωραία παρουσίαση! Το συνεργείο φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά! Είμαι σίγουρος πως δεν θα το μετανιώσεις. Αρχικά διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου για την τεχνική αυτή, αλλά βάσει αποτελεσμάτων από διάφορες μετρήσεις που έκανα με θερμόμετρο υπερύθρων και φυσικά βάσει των πρακτικών αποτελεσμάτων θεωρώ πλέον ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Το μόνο που μένει να δοκιμαστεί είναι η αντοχή στο χρόνο, μια και η δική μου μόνωση ήδη έχει διανύσει έναν χειμώνα και ένα καλοκαίρι. Εδώ θα επαναλάβω πως η δική μου κατασκευή έγινε με γνώμονα το περιορισμένο πορτοφόλι. Η δική σου είναι σαφώς πιο σωστή και ολοκληρωμένη λύση, αλλά και πολύ ακριβότερη αν δεν κάνω λάθος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.099 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ