Θερμομόνωση και Υγρομόνωση Πλάκας

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45360 από stelios-ath
διορθωνω το λαθος μου στον υπολογισμο του κοστους..γυρω στο 1500 θα πηγαινε γιατι για το μπετον θελεις γυρω στα 500-600 ευρω..

αλλα η διαφορα ειναι πως εχεις μια λυση οριστικη για παντα..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45477 από ELECTRICALCHIEF

stelios-ath έγραψε: προφανως λογω βαρους για να κραταει στην θεση του τα φυλλα πολυστερινης..

φιλε μου ετσι απο περιεργεια,οταν ρωτουσες για το τι να κανεις σου ειπε κανεις για την λυση της πολυουρεθανης σε συνδυασμο με 10 εκατοστα μπετον απο πανω για τις ρησεις??
κοστολογιο? θετικα ή αρνητικα?

λογω δουλειας στις πολυκατοικιες που εφτιαχνα η λυση μου στην ταρατσα και για θερμομονωση και για υγρομονωση ηταν παντα αυτος ο συνδυασμος και ποτε εδω και 20 χρονια δεν με ενημερωσαν για καποια αστοχια ή ζημια..

σε ρωταω γιατι το κοστος μιας τετοιας μονωσης για τα μετρα αυτα ,εδω
στην αθηνα τουλαχιστον πλεον με τις τιμες να εχουν πεσει απο την αναδουλεια στην οικοδομη δεν νομιζω να περναει το χιλιαρικο με την εργασια κομπλε.

παντως αν θες την γνωμη μου πανω απο το φελιζολ μην βαλεις χαλικια.καλυτερα να ριξεις λιγο ελαφρομπετον..το φελιζολ με τα χρονια με τα νερα σαπιζει και πιανει μουχλα οποτε καλυτερα να μην το αφησεις ετσι εκτεθειμενο...

ποιο φελιζολ σαπιζει? η εξηλασμενη νομιζω βαση προδιαγραφων δεν εχει κανενα προβλημα με την υγρασια, παρα μονο με την ηλιακη ακτινοβολια. Μηπως αναφερεσαι στην διογκωμενη ( ασπρο φελιζολ) που εχω δει να χρτησιμοποιειται απο παλια και πλεον το εχω δει και σαπιο σε καποια οικοδομη?

la nordica svezia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #45561 από alex_nous
Από όσο γνωρίζω κι εγώ δεν έχει πρόβλημα από το νερό η πολυστερίνη γενικότερα. Γι'αυτό το λόγο αν θυμάστε στα φλοτέρ έβαζαν φελιζόλ. Εξάλλου η συγκεκριμένη μέθοδος, χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες εδώ και χρόνια χωρίς προβλήματα. Κατά τα άλλα εγώ έψαχνα την φτηνότερη μέθοδο, σίγουρα υπάρχουν και άλλες, ίσως καλύτερες, αλλά σίγουρα ακριβότερες!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #108152 από jps
Τελικά,μετά από πολύ ψάξιμο,διάβασμα στο ίντερνετ και συζητήσεις με συνεργεία μονώσεων αποφασίστηκε η υγρομόνωση-θερμομόνωση της πλάκας που βρίσκεται δίπλα από το χώρο του λεβητοστασίου και της αποθήκης πέλλετ και πάνω από το διαμέρισμα που ανακαινίζω και στο οποίο σκοπεύω να μετακομίσω στα τέλη Οκτώβρη.
Αυτό που αναζητούσα ήταν μία λύση που θα μου εξασφάλιζε πλήρη βατότητα της πλάκας για κάθε είδους χρήση,χαμηλό σχετικά βάρος,στιβαρή κατασκευή και μέγιστη προστασία-διάρκεια ζωής της μόνωσης στο χρόνο και όλα αυτά όχι από το μαστρο-χρήστο της γειτονιάς που γνωρίζει από τούβλα,από σοβάδες,από ηλεκτρολογικά,από υδραυλικά και που τώρα με την πτώση της κίνησης στον κλάδο της οικοδομής γνωρίζει και από μονώσεις,αλλά από ένα εξειδικευμένο συνεργείο μονώσεων που θα μου παρέδιδε εγγύηση με το τέλος του έργου η οποία θα με εξασφάλιζε μελλοντικά από την οποιαδήποτε αστοχία υλικού ή κακή εγκατάσταση.
Ετσι λοιπόν κατέληξα στη λύση της ανεστραμμένης μόνωσης με τελική επίστρωση πλακών τύπου πεζοδρομίου και όχι θερμομονωτικών πλακιδίων,η οποία θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο που είναι μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου εταιριών μόνωσης ( ΠΣΕΜ ) και το οποίο δίνει 10ετή γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας της στεγανοποίησης.
Τα υλικά που κατά βάση θα χρησιμοποιηθούν είναι τα παρακάτω:
Ασφαλτική στεγανωτική λακ της Esha ως αστάρι,σημεία εκτόνωσης υγρασίας,ελαστομερής ( sbs ) ασφαλτική μεμβράνη της Esha με αντοχή τους -20 βαθμούς κελσίου οπλισμού πολυεστέρα και επικάλυψη ορυκτή ψηφίδα,μη υφαντό γεωύφασμα,θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης ( xps ) της Fibran πάχους 8 cm,πλάκες τύπου πεζοδρομίου 40*40 μη ολισθηρές,λευκού χρώματος και πάχους 3,5 cm που είναι ελαφρύτερες από τις κλασικές 50*50 πλάκες πεζοδρομίου.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες και με την ολοκλήρωση θα υπάρξουν φωτογραφίες του έργου και εντυπώσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #108155 από mastoras
To φελιζόλ και οι τσιμεντόπλακες θα είναι χύμα επάνω στην στεγανοποιημένη μόνωση, η θα κολληθούν και θα αρμολογηθούν ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #108157 από jps
Από όσο γνωρίζω,οι θερμομονωτικές πλάκες θα τοποθετηθούν πάνω από το γεωύφασμα και πάνω από αυτές θα τοποθετηθούν οι πλάκες τύπου πεζοδρομίου,η μία δίπλα στην άλλη χωρίς αρμολόγηση και κολλήσεις.
Επίσης,σε ορισμένα σημεία θα στρωθεί λευκό χαλίκι θαλάσσης,δίπλα από τις λευκές πλάκες,για προστασία της μόνωσης σε περιπτώσεις έντονης βροχόπτωσης.
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by jps.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.087 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ