Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Oίκον" - Προτάσεις & Σχόλια

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #13471 από Τάκης

geoman28 έγραψε: ........
Θα ήθελα να μάθω εάν επιδοτήτε και η κεντρική θέρμανση και η ατομική, γιατί δεν υπάρχει τίποτα από τα 2. Μιλάω για 2 σόμπες πέλλετ στα 2 διαμερίσματα, αντικατάσταση σε ενεργειακό τζάκι νερού στο 3ο και λέβητα για κεντρική εγκατάσταση (μάλλον ζητάω πολλά).Τα σώματα είναι απαράδεχτο που δεν τα συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα, διάβασα παραπάνω πως με λίγη βοήθεια του εγκαταστάτη μπορείς να τα βάλεις. Τι κόστος έχουν περίπου και τι να προτιμήσω Αλουμίνιο, απλό μιλάω για Αττική.

Αυτά για αρχή, συγνώμη εάν σας κούρασα..


Κατ' αρχή δεν επιδοτείται γενικά η κεντρική θέρμανση αλλά η αναβάθμισή της. Αυτό εξηγεί και γιατί δεν επιδοτούνται τα σώματα, επειδή υποτίθεται ότι υπάρχουν. Με τη λίγη βοήθεια του εγκαταστάτη μπορείς να κάνεις ότι θέλεις αλλά όταν ξεφεύγεις από το τυπικό μπορεί να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος. Δεν κατάλαβα τι σκοπευεις να κάνεις, να βάλεις και λέβητα ΚΘ και επί πλέον σόμπες στα ίδια διαμερίσματα;

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #13490 από geoman28
Καλημερα, Ειχα την εντυπωση οτι μπορεις να βαλεις και ατομικη κ κεντρικη θερμανση, μαλλον ειναι υπερβολη, οσο για την κεντρικη θερμανση απο τον οδηγο εφαρμογης διαβασα το παρακατω :

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού
νερού χρήσης. Στην κατηγορία αυτή είναι επιλέξιμες:
- Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση συστήματος καυστήρα ή/και λέβητα με
καινούριο σύστημα πετρελαίου ή φυσικού αερίου (κεντρικό ή ατομικό) ή
σύστημα που λειτουργεί κυρίως με την αξιοποίηση ανανεώσιμης πηγής
ενέργειας, Α.Π.Ε.

Η εγκατασταση νεου με μπερδεψε,
Ο Νεος ηλιακος επιδοτειται η και αυτος μονο αντικατασταση;
Τελος το κοστος για τα σωματα καλοριφερ ποιο ειναι περιπου(ανα σωμα μιλαω) και τι να προτιμησω ;
Last edit: 11 Χρόνια 11 Μήνες πριν by geoman28.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #13505 από Τάκης
Ο ηλιακός επιδοτείται ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να αντικαθιστά κάποιον παλιότερον. Το κόστος των σωμάτων θα το βρεις καλύτερα σε μια βόλτα στα ειδικά καταστήματα.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #13529 από egglezos

Τάκης έγραψε: Ο ηλιακός επιδοτείται ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να αντικαθιστά κάποιον παλιότερον. .


το σημαντικό είναι να είσαι σε κατηγορία κάτω από Δ...άν έχεις ηλιακό και είσαι, τότε μπορείς να τον αλλάξεις αλλά να ξέρεις ότι δεν θα σου ανεβάσει καθόλου την κατηγορία. Θα πρέπει να την ανεβάσεις με άλλο τρόπο.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14007 από ΣΤΑΥΡΟΣ Κ.
καλησπερα σε ολους!μολις χθες εμαθα για τις αλλαγες στο προγρμμα εξοικονομω και χαρηκα ιδιαιτερα.η χαρα μου ομως μετριαστηκε σημερα το πρωι καθως μετα απο επικοινωνια μου με το υπεκα διαπιστωσα οτι το σπιτι μου μπορει να ανηκει σε ενεργειακη κατηγορια υψηλοτερη της Δ οποτε και δεν δικαιουμαι το προγραμμα.απευθυνθηκα σ 1-2 επιθεωρητες που βρηκα μεσω ιντερνετ μηπως βγαλουμε καποια ακρη τηλεφωνικα αλλα δεν υπηρξε η αναλογη προθυμια.συγκεκριμενα μου ζητανε να βγαλω κανονικα το πιστοποιητικο(περιπου 300-400 EYΡΩ) και αν το δικαιουμαι καλως διαφορετικα σταματαει η προσπαθεια εδω.εδω θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια καποιων φιλων συμφορουμητων οπως ο cdisl η' οποιοσδηποτε αλλος μπορει να με βοηθησει προκειμενου να αποφυγω τα περιττα και διολου ευκαταφρονητα εξοδα δινοντας εστω στο περιπου μια ενεργεικη κατηγορια στο σπιτι.να τονισω οτι σε περιπτωση που τελικα δικαιουμαι το προγραμμα ειμαι προθυμος να συνεργαστω με οποιον υπευθυνο θελει να αναλαβει την μελετη-επιβλεψη των εργασιων μου με το αζημειωτο φυσικα.προκειται για μια μονοκατοικια 150 τ.μ. περιπου, χτισμενη σε 1ο οροφο πανω απο κλειστο μη κατοικισιμο αρα και μη θερμαινομενο χωρο.δεν υπαρχει θερμομονωση στην ταρατσα.περιμετρικα ειναι εκτεθειμενο στις 3 απο τις 4 πλευρες του οπου και υπαρχει μεσοτοιχια με εσωτερικη μονωση 3(δικη μου) και 5(γειτονικης οικοδομης) ποντων.εκ των αλλων 3 πλευρων η 1 εχει εσωτερικη επισης μονωση 3 ποντων ενω οι αλλες 2 ειναι σχεδον αμονωτες εξαιτιας των μεγαλων εσωτερικων συρομενων κουφοματων αλουμινιου(κακης ποιοτητας) που καταλαμβανουν το μεγαλυτερο μερος αυτων.εχω λεβητα φυσικου αεριου για θερμανση ο οποιος ομως πρεπει να αντικατασταθει λογω κακης αρχικης μελετης με αποτελεσμα να μην ειναι επαρκης για τον χωρο.οι παρεμβασεις που θελω να κανω αφορουν την εξολοκληρου εξωτερικη μονωση του κτιριου(ταρατσα και τοιχοι), η αλλαγη του λεβητα με εναν αλλο μεγαλυτερο η αλλου καυσιμου π.χ.πελλετ,η τοποθετηση μιας τεντας στο μπαλκονι και η ισως ανλογως των χρηματων αλλαγη καποιων η' και ολων των κουφοματων αλουμινιου κακης ποιοτητας ξανατονιζω!ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για το μακροσκελες του κειμενου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #14056 από Τάκης

ΣΤΑΥΡΟΣ Κ. έγραψε: καλησπερα σε ολους!μολις χθες εμαθα για τις αλλαγες στο προγρμμα εξοικονομω και χαρηκα ιδιαιτερα.η χαρα μου ομως μετριαστηκε σημερα το πρωι καθως μετα απο επικοινωνια μου με το υπεκα διαπιστωσα οτι το σπιτι μου μπορει να ανηκει σε ενεργειακη κατηγορια υψηλοτερη της Δ οποτε και δεν δικαιουμαι το προγραμμα.απευθυνθηκα σ 1-2 επιθεωρητες που βρηκα μεσω ιντερνετ μηπως βγαλουμε καποια ακρη τηλεφωνικα αλλα δεν υπηρξε η αναλογη προθυμια.συγκεκριμενα μου ζητανε να βγαλω κανονικα το πιστοποιητικο(περιπου 300-400 EYΡΩ) και αν το δικαιουμαι καλως διαφορετικα σταματαει η προσπαθεια εδω.εδω θα ηθελα να ζητησω την βοηθεια καποιων φιλων συμφορουμητων οπως ο cdisl η' οποιοσδηποτε αλλος μπορει να με βοηθησει προκειμενου να αποφυγω τα περιττα και διολου ευκαταφρονητα εξοδα δινοντας εστω στο περιπου μια ενεργεικη κατηγορια στο σπιτι.να τονισω οτι σε περιπτωση που τελικα δικαιουμαι το προγραμμα ειμαι προθυμος να συνεργαστω με οποιον υπευθυνο θελει να αναλαβει την μελετη-επιβλεψη των εργασιων μου με το αζημειωτο φυσικα.προκειται για μια μονοκατοικια 150 τ.μ. περιπου, χτισμενη σε 1ο οροφο πανω απο κλειστο μη κατοικισιμο αρα και μη θερμαινομενο χωρο.δεν υπαρχει θερμομονωση στην ταρατσα.περιμετρικα ειναι εκτεθειμενο στις 3 απο τις 4 πλευρες του οπου και υπαρχει μεσοτοιχια με εσωτερικη μονωση 3(δικη μου) και 5(γειτονικης οικοδομης) ποντων.εκ των αλλων 3 πλευρων η 1 εχει εσωτερικη επισης μονωση 3 ποντων ενω οι αλλες 2 ειναι σχεδον αμονωτες εξαιτιας των μεγαλων εσωτερικων συρομενων κουφοματων αλουμινιου(κακης ποιοτητας) που καταλαμβανουν το μεγαλυτερο μερος αυτων.εχω λεβητα φυσικου αεριου για θερμανση ο οποιος ομως πρεπει να αντικατασταθει λογω κακης αρχικης μελετης με αποτελεσμα να μην ειναι επαρκης για τον χωρο.οι παρεμβασεις που θελω να κανω αφορουν την εξολοκληρου εξωτερικη μονωση του κτιριου(ταρατσα και τοιχοι), η αλλαγη του λεβητα με εναν αλλο μεγαλυτερο η αλλου καυσιμου π.χ.πελλετ,η τοποθετηση μιας τεντας στο μπαλκονι και η ισως ανλογως των χρηματων αλλαγη καποιων η' και ολων των κουφοματων αλουμινιου κακης ποιοτητας ξανατονιζω!ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για το μακροσκελες του κειμενου.


Να δώσεις κάποια επί πλέον στοιχεία μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται απίθανο νάσαι σε κατηγορία άνω της Δ.
Σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι.
Πότε κτίσθηκε;
Υπάρχει ηλιακός;
Τα παράθυρα, πόρτες έχουν διπλούς υαλοπίνακες;
Το δάπεδο έχει μόνωση;
Αν θέλεις να ενταχθείς και υπάρχει πιθανότητα νάσαι ανω της Δ ποιός ο λόγος να δηλώσεις ότι υπάρχει μόνωση στους τοίχους; Ακόμη και ηλιακός, αν δεν φαίνεται στις περιμετρικές φωτογραφίες;

Η ειρωνία είναι ότι στο σάιτ του εξοικονομώ υπήρχε η δυνατότητα να δεις μόνος σου στο περίπου την κατηγορία στην οποία ανήκε το σπίτι. Τώρα τελευταία τη δυνατότητα αυτή την κόψανε, προφανώς για να αναγκασθείς να πας σε ενεργειακό επιθεωρητή και να πληρώσεις ενίοτε για να διαπιστώσεις ότι δεν έχεις τη δυνατότητα ένταξης. Να τόχεις υπόψη σου να τους ανταμείψεις στις εκλογές μεθαύριο.
Δεν έχω προσωπικό ενδιαφέρον για να αναλάβω κάποια εργασία.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.126 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ