Πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Oίκον" - Προτάσεις & Σχόλια

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #12274 από foxsat
Αυτο ηταν...μου κόλλησε η ιδεα.

Απο που ειναι καλυτερα να ξεκινησω να ρωταω?Τραπεζα η πολιτικο μηχανικο?
Ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Ημέρες πριν #12278 από Τάκης

foxsat έγραψε: Αυτο ηταν...μου κόλλησε η ιδεα.

Απο που ειναι καλυτερα να ξεκινησω να ρωταω?Τραπεζα η πολιτικο μηχανικο?
Ευχαριστω.


Από την τράπεζα, αν ξέρεις τον περίπου προυπολογισμό των εργασιών που θέλεις να κάνεις. Αλλιώς από τον Μηχανικό για να προϋπολογίσετε χονδρικά το συνολικό ποσό της επέμβασης και μετά στην τράπεζα.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12400 από cdisl

jnet έγραψε: cdisl καλωσόρισες και σου εχω μια ερώτηση . Βλέποντας τον χαρακτηρισμό της μονοκατοικία αναφέρει οτι δεν πρεπει να υπάρχει οριζόνια ιδιοκτησία. Δηλαδή αυτά τα σπίτια δεν μπορουν να μπουν στο πρόγραμμα?

jnet, συγγνωμη, αλλα δεν καταλαβα το ερωτημα σου. Διατυπωσε το αλλιώς η δ΄ψσε περισσότερες λεπτομέρειες...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12401 από cdisl

akapsali έγραψε: Αγαπητέ cdisl

σε καλοσωρίζουμε στην παρέα μας.

Αυτό που λές σχετικά με ενα ηλιακό ανεβάζεις κατηγόρία ειναι καλό.

Κατι αλλο τώρα σε οποιον γνωρίζει

Απο οτι διαβασα το προγραμμα το διαχειριζονται οι τράπεζες και σου ζητάνε για αρχή εκαθαριστικό και κάνουν και ελεγχο αν μπορείς να πάρεις δάνειο.

Να θεσω ενα παραδειγμα Εγω τώρα πληρώνω 800€ στεγαστικό το μήνα και σιγουρα δεν μπορω να πάρώ άλλο δάνειο , παρολα αυτα αν βάλω ενα λέβητα -τζάκι και ενα ηλιακό 6.500 € στο 70% επιδότηση ειναι περιπου 4500 επιδότηση και 2000 ιδια συμετοχή που θέλω να τα πληρώσω μετρητοις και να μην χάσω το προγραμμα αφου η τράπεζα δεν αθα μου δινει το υπολοιπο 30% ατοκο

Μπορω να το κάνω\


akapsali, οπως ανεφερε ο jet πιο πάνω καλυτερα να απυθυνθείς στην τράπεζα που συνεργάζεσαι και να καταθέσεις αίτημα με τα απαράιτητα δικαιολογητικά. Παραπάνω πιστεύω εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα συνιστούσα να κάνεις αίτημα και στην Εθνική Τράπεζα. Πολλές φορές είναι θετική...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12404 από cdisl

pantelis1973 έγραψε: γνωριζει κανεις τον χρόνο,που κανει η τράπεζα, απο την προεγκριση,μεχρι την τελικη συναψη της συμβασης; χθές που μιλησα με την πειραιως για τα αρχικα δικαιολογιτικά,ο διευθυντης μου αναφερε οτι εκρεμουν ακομα υποθεσεις που αρχισαν περυσι τον Ιουνιο..


Συνἠθως χρειάζεται ένας μήνας μέχρι να σου απαντήσει η τράπεζα θετικά ή αρνητικά. Από τη στιγμή που θα σου απαντήσει θετικά χρειάζεται 2-3 μήνες για την υπογραφή της σύμβασης και την εκταμίευση της προκαταβολής (30% επί του συνόλου). Να υπογραμμίσω ότι λεφτά δεν παιρνάνε από τα χέρια σου. Δηλώνεις στοιχεία προμηθευτών-εγκαταστατών με ΑΦΜ και αριθμούς λογαρισμών και οι προκαταβολές. οπως και ι εξοφλήσεις πιστώνονται στους λογαρισμούς τους.
Αυτο που αργεί πολύ είναι η εκταμίευση του υπόλοιπου 70 %, αφού ολοκληρώσεις την εγκατάσταση και τους παραδώσεις όλη την χαρτούρα. Εγώ έχω να πληρωθώ εξόφληση σε πρόγραμμα που ολοκλήρωσα τον Οκτώβριο, με όλα τα απαραίτητα χαρτιά παραδομένα!!!Τι να πω.....Είναι λεφτά του ΕΣΠΑ, λεφτά της Ευρώπης, με μηδενική συμμετοχή του κράτους (5% αν δεν κάνω λάθος). Τι γίνεται δεν ξέρω...τα βάζει χέρι το κράτος και πληρώνει μισθούς -συντάξεις?Δεν ξέρω....και μετά μιλάν για ανάπτυξη...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 11 Μήνες πριν #12405 από cdisl

Τάκης έγραψε:

cdisl έγραψε: ....
Οι λέβητες βιομάζας (ξύλο-πέλλετ) επιδοτούνται μέχρι 5000 € για αυτόνομη θέρμανση (ακόμα και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες σύνδεσης των σωμάτων μεταξύ τους σε περίπτωση που περνάτε από κεντρική σε αυτόνομη θέρμανση.
.........


Οι λέβητες βιομάζας ανήκουν στη κατηγορία των ΑΠΕ και θεωρώ ότι επιδοτούνται μέχρι 15000€. Βέβαια οι οδηγίες που είχαν δοθεί στους ενεργειακούς επιθεωρητές στην πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, επί Σουφλιά, δεν συμπεριελάμβανανε τοτς λέβητες βιομάζας καθόλου και έτσι δεν τους κατενόμαζαν και στην κατηγορία των ΑΠΕ, αναφερόντουσαν μόνο στις αντλίες θερμότητας και τα σχετικά. Αργ'οτερα με την Μπιρμπίλη μπήκαν και οι λέβητες βιομάζας χωρίς να διορθώσουν τις οδηγίες. Εν πάση περιπτώσει εγώ έχω δώσει για λέβητα πέλλετ δαπάνη 6.500€ και εγκρίθηκε όπως είναι λογικό.



Παρακάτω παραθέτω από το:: ΥΠΟΜΝΗΜΑ: Αναλυτική περιγραφή κατηγοριών και υποκατηγοριών Παρεμβάσεων Προγράμματος[/u]
3.Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης και συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.
3.Α. Κεντρικό σύστημα θέρμανσης
i) για P<70 kW: 6.000 €
ii) για 70≤ P<150 kW: 8.000 €
iii) για P ≥ 150 kW: 11.000 €
3.Β. Ατομικός (επιτοίχιος) καυστήρας - λέβητας: έως 5.000 €
3.Γ. Διατάξεις αυτόματου ελέγχου της λειτουργίας του συστήματος θέρμανσης: έως 600 € ανά διαμέρισμα και έως 7.000 € συνολικά για την πολυκατοικία
3.Δ. Σύστημα με κύρια χρήση Α.Π.Ε. ή ΣΗΘΥΑ: έως 15.000 €
3.Ε. Ηλιακά συστήματα για παροχή ζεστού νερού χρήσης: έως 1.300 € ανά διαμέρισμα

Ο ''Τακης΄΄ είχε δίκιο για την επιδότηση...
Στην αρχή του προγράμματος οι νομοί θεεσαλονίκης και Αττικής δεν μπορούσαν να βάλουν λέβητα βιομάζας, γιατί ήταν οι μοναδικές περιοχές σε όλο τον κόσμο που απαγορευόταν η χρήση τους με έναν νόμο του 1980-81 δεν θυμάμαι. Ευτυχώς η διαστρέβλωση αυτή σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2011 με Υπουργική Απόφαση που κατέβασε ο Παπακωνσταντίνου, με την οποία επιτρέπεται η χρήση της βιομάζας ως καυσίμου θερμανσης παντού. Από τον Οκτώβριο μπαίνουν τα συστήματα ΑΠΕ στο εξοικονομώ κανονικά, ακόμη και μέσα στην αθήνα και τη θεσσαλονίκη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.120 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ