Τι θερμοκρασία έχετε & πότε θα ανάψετε θέρμανση;

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115513 από kosmidis80
Εγω αναβω εδω και καιρο το βραδακι και εχω στο δοχειο αδρανειας συνεχεια 60-65 βαθμους νερα. Ετσι κραταω σταθερες θερμοκρασιες και στους τρεις οροφους 21 βαθμους και εχω συνεχεια ΖΝΧ για τα μπανια μας. Εχω καψει ως τωρα με τις δοκιμες μου και τα πειραματα απο το καλοκαιρι ως τωρα δυο σιλο πελλετ (περι τα 20-25 σακια). Αν εξαιρεσουμε και τα πελλετ παραγωγης μου που εκαψα για δοκιμες τοτε παω λιγοτερο απο το ενα σιλο,χοντρικα 150 kg. Το να ξυπναμε το πρωι και να εχει ζεστη ειναι δευτερη χρονια που το απολαμβανουμε! ;) Κατα την διαρκεια της μερας το σπιτι δεν τραβαει καθολου νερα απο το δοχειο, οποτε και δεν χανει ιδιαιτερους βαθμους.

το σπιτι βεβαια το ξερω οτι χρειαζεται μονωση, αλλα λεφτα για τετοια τωρα δεν υπαρχουν, οποτε συμβιβαζομαστε ετσι και βλεπουμε. Αν θα γινει καποια στιγμη μονωση τοτε θα γινει απο τα χερακια μου - με μονο τον σοβατζη να ειναι στα εξοδα συνεργειου. Οι σκεψεις μου ειναι για 7αρα πολυστερινη στην προσοψη (που ειναι ΒΔ) για αρχη και μετα και την Δυτικη πλευρα για τελειωμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115519 από dimitris11
Η υγρασια φευγει απλα και ευκολα με εναν ανεμηστηρα μονιμα αναμενο.
Φετος εβαλα εναν απο υπολογιστη και τροφοδοτικο με μεταβλητα βολτ,απο 3 μεχρι 12 ωστε να εχω το ελαχιστο δυνατο φρεσκο αερα(γιατι δυστυχως ειναι κρυος και με καπνιλα) και να μην ανεβαινει η υγρασια.Ετσι το σπιτι αεριζεται συνεχεια και προβλημα υγρασιας δεν υφισταται.
Το ιδιο πραγμα κανει βεβαια και μια σομπα-τζακι που περνει αερα απο μεσα γιάυτο σ'αυτα τα σπιτια θεμα υγρασιας δεν υφισταται.
Τωρα για τις θερμοκρασιες εντος σπιτιου ολα ειναι θεμα γουστου και τσεπης.Εγω καιω απο 17-9 και εχω 22+ μονιμα με 2ευρω/ημερα(κλιματιστικα) προς το παρον.
Μεση θερμοκρασια για Καστορια το μηνα Οκτωβρη 13,5 βαθμοι και για Νοεμβρη 12,5 μεχρι στιγμης.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by dimitris11.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115521 από jnet
Επειδη τα πρώτα κρύα στις 5 Οκτώβρη μας βρηκαν οικογενειακώς σε ταξίδι στην Αθήνα με το που γυρίσαμε αρχισε η λειτουργία των θερμοστατων. Και πιο πριν για ZNX είχε δουλεψει καποιες μερες μεσα στο Σεπτεμβρη.

καποια στοιχεία που εχω προχειρα: Από 20/10 μέχρι 5/11 λειτούργησε συνολικά 20 ωρες ο Βασικός Θερμοστάτης και αλλες 5 ωρες ο θερμοστάτης του παταριού.
Ανάλογα βεβαια λειτουργει και πριν και μετά από αυτές τις ημερομηνίες.

Συνολικά πρεπει να εχω "καταφέρει" 1/2 τονο pellet

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115523 από lefteris
Από 12/10 έως και σήμερα, 1 παλέτα δρύ, για Ζ.Ν.Χ και θέρμανση, όποτε τη ζητάνε τα 280 τ.μ.
Θερμοκρασίες από 21,4 έως 22,0 συνεχόμενα.
Φέτος έβαλα ψηφιακούς θερμοστάτες PID και τα συμπεράσματα είναι θετικά για εμένα και αρνητικά για τον γυναικείο πληθυσμό. Με ίδια θερμοκρασία π.χ. 22.0 βαθμούς, διαφορετικές ώρες, την μια κρυώνουν την άλλη ζεσταίνονται... :evil:
Τελικά τους έβγαλαν ''χαλασμένους'' και τους καινούργιους θερμοστάτες... :lol:

Ότι και να κάνουμε είμαστε χαμένοι απο χέρι... :P

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115524 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Εδώ στο Νότο, ακόμα τίποτα. Μόνιμα 22-24 β σε όλο το σπίτι. Α... έχω ανάψει το τζάκι 2 φορές από 2 ώρες τη φορά. Συνολικά, έχω καταναλώσει 15 kg ξύλα.

Και κάτι που ξέχασα: Μη χαιρόμαστε που αργεί ο χειμώνας. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι και φέτος μαλακός. Πολύ φοβάμαι, ότι απλώς είναι ... οπίσω. Μάρτης και Απρίλης θα είναι ζόρικοι.. για να μην πω και Μάης.
Last edit: 10 Χρόνια 5 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 5 Μήνες πριν #115527 από soureal
Με θερμοκρασίες 2-6 το βράδυ και 20-24 το μεσημέρι έξω, έχουμε σταθερά 21-22 εσωτερική με πολύ ευχάριστη αίσθηση λόγω της απουσίας ρευμάτων που δημιουργούσαν μέχρι πέρυσι τα ξύλινα κουφώματα.

Αντικαταστήσαμε τα κουφώματα με PVC και μπήκε και πολύ καλή πόρτα ασφαλείας με πολύ καλή θερμομόνωση.

Στον βορινό τοίχο και στο ταβάνι μπήκε xps 8 και 5cm αντίστοιχα.

Η απόφαση να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις πάρθηκε μετά από πολύ διάβασμα εδώ μέσα και σε άλλα σάιτ και κατάλαβα ότι αντί να ξοδέψω για έναν καλό λέβητα πέλλετ θα ήταν καλύτερο να στηριχθώ στο υπάρχων ενεργειακό τζάκι και λίγο πετρέλαιο ή λίγο ηλεκτρικό με καλές μονώσεις που δεν θα επιτρέπουν τις περσινές απώλειες.

Αποτέλεσμα; Πέρυσι ανάψαμε τζάκι 26 Οκτωβρίου και δεν έφτανε και φέτος ανάβουμε μόνο ένα ηλεκτρικό σώμα για 1-2 ώρες την ημέρα.

Συμπέρασμα; Μεγάλο πράγμα η μόνωση παίδες και εκεί πρέπει να εστιάζουμε γιατί το τι καις μπορεί να γίνει ασύμφορο με μια υπουργική απόφαση.

Το θέμα είναι αυτό που καις να πιάνει τόπο.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": STAF, Pri, scouter

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.075 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ