Ενδιαφέροντα Άρθρα - Δημοσιεύσεις - Αναλύσεις

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2005 από KERBEROS
Η Γερμανία εγκαθιστά το εκατομμυριοστό σύστημα ηλιακής ενέργειας

Η Γερμανία έχει εγκαταστήσει ένα εκατομμύριο φωτοβολταϊκών συστημάτων που συνδέονται με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει η Γερμανική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (BSW-Solar).

"Όταν τα φωτοβολταϊκά πρώτα απογειώθηκαν στη Γερμανία και το πρόγραμμα των 1000-στεγών εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο του 1990, κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε ήδη το ένα εκατομμύριο συστημάτων μέχρι το 2011'', δηλώνει ο καθηγητής Dr Klaus T"opfer, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και νυν Διευθυντής του Institute for Advanced Sustainability Studies (IASS).

"Τα φωτοβολταϊκά έχουν αναπτυχθεί δυναμικά και αποτελούν βασικό πυλώνα του ενεργειακού εφοδιασμού", προσθέτει ο G"unther Cramer, Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ηλιακής Βιομηχανίας. "Σημαντικές μειώσεις τιμών για τα συστήματα ηλιακής ενέργειας πραγματοποιήθηκαν λόγω της αύξησης της παραγωγής και της τεχνολογικής προόδου. Ήδη στο άμεσο μέλλον, η παραγωγή ηλιακής ενέργειας θα γίνει μια από τις πιο προσιτές μορφές ενέργειας".

Για το 2011, η Γερμανική Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας αναμένει επέκταση της ηλιακής ισχύος φωτοβολταϊκών κατά περίπου 5 GW, που θα μπορούσε να σημαίνει συνολική εγκατεστημένη ισχύς 22 GW έως το τέλος του έτους.

ecofinder.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2006 από KERBEROS
Η λίστα με τα πρατήρια που έχουν νοθευμένα καύσιμα:

Pes to GR

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικά 219 πρατηριούχοι έχουν πιαστεί να νοθεύουν καύσιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να...
θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς - πελάτες τους, οι οποίοι...
καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος....
αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

Όπως θα δείτε και από τη σχετική λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο, τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων έχουν βεβαιώσει σημαντικές παραβάσεις και έχουν επιβάλει πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο οι… πρατηριούχοι αυτοί έχουν... ανταποκριθεί στις ποινές που τους έχουν επιβληθεί, που αγγίζουν ακόμα και τα 506.225 ευρώ. Δείτε τη σχετική λίστα εδώ:

Αν μπορεί κάποιος ας την κατεβάσει, γιατί είναι πολύ χρήσιμη. Μπορεί να γλυτώσουμε στο μέλλον. Την έχω πατήσει άσχημα και ξέρω...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 4 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2041 από KERBEROS
Στη Ρουμανία στρέφονται Έλληνες επενδυτές

Αδειοδοτημένα έργα ΑΠΕ στη Ρουμανία συνολικής ισχύος άνω των 100 MW σε χέρια Ελλήνων επενδυτών. Περισσότερες από 17 μεγάλες ελληνικές εταιρείες του retail θέλουν να αναπτυχθούν στη Ρουμανία

Σε χέρια Ελλήνων επενδυτών έχουν περάσει αδειοδοτημένα έργα ΑΠΕ στη Ρουμανία, συνολικής ισχύος άνω των 100 ΜW, ενώ επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών στην Ελλάδα, εντός του 2012 πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση ύψους περίπου 9 εκατ.ευρώ, για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα νότια της χώρας.

Ο κλάδος της ενέργειας και ειδικότερα των Ανανεώσιμων Πηγών, είναι ένας από τους τρεις κλάδους που εστιάζεται αυτή την περίοδο των ενδιαφέρον Ελλήνων επιχειρηματιών, που είτε ήδη δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία, είτε για πρώτη φορά ανοίγονται στη συγκεκριμένη αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του, ελληνικών συμφερόντων, επιχειρηματικού ομίλου MORE Group, Ηλία Παπαγεωργιάδη, τρεις είναι οι τομείς της ρουμανικής οικονομίας που προσελκύουν ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια: τα δίκτυα λιανικής, ο κλάδος της ενέργειας, ο κλάδος του real estate και των αστικών αναπτύξεων με το ενδιαφέρον να επεκτείνεται στην αγορά παραδουνάβιων εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης, αλλά και δασικών εκτάσεων.

Το ενδιαφέρον για τον κλάδο των ακινήτων αποδεικνύεται και από την αγορά 70 διαμερισμάτων στο Emerald Residences του Βουκουρεστίου, από την ελληνική μεν, κοσμοπολίτικη δε, Zeus Capital Partners LP, της εταιρείας που επενδύει σε real estate projects στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αυτή την περίοδο, περισσότερες από 17 μεγάλες ελληνικές εταιρείες του retail θέλουν να αναπτυχθούν με καταστήματα λιανικής στη Ρουμανία.

Ειδικότερα, για το χώρο των ΑΠΕ ο κ. Παπαγεωργιάδης, που με την MORE Green Energy διαμεσολαβεί για τις μεταβιβάσεις αδειοδοτημένων projects (άνω των 80 MW στα φωτοβολταϊκά, 1.000 MW στα αιολικά και 60 MW σε υδροηλεκτρικά και έργα βιομάζας), εξηγεί πως η Ρουμανία προσελκύει επενδύσεις, γιατί αφ’ ενός η τιμή πώλησης της ενέργειας διαμορφώνεται ορθολογικά και, αφ’ ετέρου υπάρχουν οι εγγυήσεις που εξασφαλίζονται από τα πράσινα πιστοποιητικά.

Η χώρα, που υποστηρίζει τη δημιουργία έργων ΑΠΕ μεγάλης ισχύος, προσελκύει και σοβαρούς επενδυτές, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το κόστος αξιοποίησης ενός τέτοιου project, κόστος πολύ μεγάλο σε σύγκριση με το κόστος έκδοσης άδειας , που καλύπτεται εύκολα από ρουμανικές εταιρείες ή ακόμη και από ιδιώτες.

Voria.gr.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2042 από KERBEROS
Η εργασία γίνεται πράσινη
Αυξάνονται τα επαγγέλματα τα οποία συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Ο κατασκευαστής αεροτουρμπινών, ο ανακυκλωτής ηλεκτρονικού υλικού και ρουχισμού, ο προγραμματιστής αειφόρων συστημάτων, ο τεχνικός ηλιακών συστημάτων, ο αρχιτέκτονας ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων, ο πολεοδόμος, αλλά και ο δασοκόμος, ο αγρότης, ο παραδοσιακός τυροκόμος είναι μόνο μερικά από τα επαγγέλματα που περιλαμβάνει στη λίστα των «πράσινων» επαγγελμάτων το πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Program - UNEP).

Προκειμένου ο συχνά παρεξηγημένος όρος της «πράσινης» εργασίας να διευκρινιστεί, η UNEP υπενθυμίζει ότι ως πράσινη μπορεί να χαρακτηριστεί η επαγγελματική δραστηριότητα στον αγροτικό ή κατασκευαστικό τομέα, την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), τη διοίκηση και τις υπηρεσίες, που συμβάλλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στη διατήρηση ή αποκατάσταση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Και παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας, τα «πράσινα» επαγγέλματα φαίνεται να κερδίζουν μέρα με τη μέρα έδαφος προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας. Είναι, άλλωστε, αξιοσημείωτο ότι μεταξύ άλλων σημαντικές προοπτικές διανοίγονται πλέον και στον τεταρτογενή τομέα που περιλαμβάνει την έρευνα και τη συμβουλευτική σε θέματα βιομηχανικής παραγωγής, περιβαλλοντικής διαχείρισης, αγροτουρισμού κ.ά. Η «Κ» μίλησε με επαγγελματίες διαφορετικών κλάδων, που εργάζονται έχοντας επιλέξει έναν περιβαλλοντικά ορθό τρόπο άσκησης επαγγέλματος.

Η εμπορία δικαιωμάτων ρύπων και το ανθρακικό αποτύπωμα ηχούν στα αυτιά των περισσοτέρων ως αόριστες έννοιες. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν έναν νέο τομέα απασχόλησης για επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, δεδομένου ότι βάσει των οδηγιών της Ε.Ε. όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν συν τω χρόνω να συμμορφωθούν στα ανώτατα όρια που έχουν θεσπιστεί, μειώνοντας τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου ή αντισταθμίζοντάς τες. Ο δρ Ιωάννης Παππάς, μηχανολόγος-μηχανικός, είναι διευθύνων σύμβουλος μιας καινοτόμου «πράσινης» ελληνικής εταιρείας που λειτουργεί εδώ και δύομισι χρόνια στην Ελλάδα. Ο ίδιος μαζί με μια ομάδα επιστημόνων (νομικός, οικονομολόγος, προγραμματιστής, φυσικός και χημικός) αναλαμβάνει τον υπολογισμό του ανθρακικού (οικολογικού) αποτυπώματος εταιρειών διαφορετικού βεληνεκούς και συντάσσει μια έκθεση με προτάσεις για τη μείωσή του. Οταν λέμε οικολογικό αποτύπωμα εννοούμε τη μέτρηση των αερίων του θερμοκηπίου σε γραμμάρια, κιλά ή τόνους του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). «Δεν είναι κίνηση marketing» επισημαίνει ο κ. Παππάς, «οι επιχειρήσεις ενδιαφέρονται για την εξοικονόμηση ενέργειας, που συνεπάγεται και περιορισμό του κόστους λειτουργίας, ενώ παράλληλα τους απασχολεί και η προστασία του περιβάλλοντος». Οι επιστήμονες της εταιρείας δίνουν λύσεις όχι μόνο σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, αλλά έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, μετρώντας και το ανθρακικό αποτύπωμα σελίδων στο Ιντερνετ - μια υπηρεσία που στο σύνολό της αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. «Από τη λειτουργία μιας ιστοσελίδας εκπέμπονται αέρια του θερμοκηπίου λόγω της κατανάλωσης ενέργειας τόσο από τους εξυπηρετητές (servers) όσο και από τους χρήστες», εξηγεί ο κ. Παππάς.

Αναβάθμιση γειτονιάς

Κέρδισε το βραβείο «Οικόπολις 2011 για διπλωματική εργασία στον τομέα του οικισμού» σχετικά με την πρόταση ανάπλασης της περιοχής Προφήτης Δανιήλ στον Κεραμεικό. Ο λόγος για την αρχιτέκτονα, κ. Ελλη Καλοκαιρινού, που επέλεξε μια «δύσκολη» γειτονιά της Αθήνας, για να προτείνει λύσεις που θα βελτιώσουν το μικροκλίμα της περιοχής και των κατοικιών με απώτερο σκοπό η περιοχή να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά, αλλά και να «ξαναζωντανέψει». Φιλοδοξία της ήταν να εντοπίσει τη μεθοδολογία σε κλίμακα γειτονιάς, η οποία όμως θα μπορούσε να έχει εφαρμογή σε όλες τις γειτονιές. Παρά την εξειδίκευσή της στον «πράσινο» πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η ίδια μας εξηγεί ότι στην υλοποίηση της θεωρίας παραμένουν πολλά εμπόδια. «Οταν προτείνουμε στους πελάτες τεχνικές σύμφωνα με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, είναι πάντα επιφυλακτικοί λόγω κόστους, παρά που μακροπρόθεσμα τα οφέλη είναι πολλά».

«Η τεχνολογία μάς δίνει απεριόριστες δυνατότητες»

«Η φύση της αρχιτεκτονικής είναι να είναι βιοκλιματική και ενεργειακά αποδοτική», λέει με πεποίθηση στην «Κ» ο 35χρονος αρχιτέκτονας, κ. Δημήτρης Σοφός, ο οποίος μολονότι δεν είχε εξειδικευθεί ως φοιτητής στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική «τη βρήκα μπροστά μου στη δουλειά και πίστεψα σε αυτήν». Στον βιοκλιματικό σχεδιασμό κτιρίων υπάρχει το παθητικό κομμάτι (ο προσανατολισμός, η γεωμετρία και η μορφή) και το ενεργητικό, που περιλαμβάνει επιπλέον εγκαταστάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Η τεχνολογία μάς δίνει απεριόριστες δυνατότητες», σημειώνει, «μπορούμε να εγκαταστήσουμε συστήματα νυχτερινού δροσισμού σε κτίρια με γραφεία, που υπερθερμαίνονται λόγω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των πολλών εργαζομένων, να τοποθετήσουμε κεντρικούς εγκεφάλους που ρυθμίζουν τον φωτισμό και εξοικονομούν ενέργεια και αισθητήρες κίνησης, προκειμένου να μη μένει ούτε μια λάμπα ανοιχτή όταν ο χώρος αδειάζει». Οι προτάσεις του σχετίζονται και με την ορθή διαχείριση του νερού «που επιτυγχάνεται με την επαναχρησιμοποίηση των ομβρίων υδάτων ή των λεγόμενων γκρι νερών στην άρδευση ή στα καζανάκια». Παρά τις αναστολές πολλών, ο ίδιος ελπίζει ότι ο νέος κανονισμός για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων αποτελεί το πρώτο βήμα στη σωστή κατεύθυνση.

Γόνος οικογένειας γαλακτοκόμων από τον Ασπρόπυργο, ο 43χρονος Δημήτρης Τσίγκος, αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να δραστηριοποιηθεί εκ νέου με την επεξεργασία γάλακτος, παντρεύοντας την οικογενειακή παράδοση με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. «Ο παππούς μου με δύο φίλους του είχαν δημιουργήσει το 1947 μια από τις πρώτες μονάδες στην Ελλάδα», διηγείται στην «Κ». «Είχαν και δικά τους ζώα, αλλά συνέλεγαν γάλα και από άλλους παραγωγούς». Ο 43χρονος αποφάσισε το 2008 να στήσει εκ νέου μια μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και από το 2009 παράγει καθημερινά 1.200 λίτρα γάλακτος, το οποίο διανέμεται στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου. Θέλοντας, όμως, να διατηρήσει την ποιότητα «όπως τότε», ακολουθεί κάποιους απαρέγκλιτους κανόνες. «Προμηθεύομαι γάλα από δύο παραγωγούς, στη Βοιωτία και την Αργολίδα, όπου έχω ελέγξει τόσο τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων όσο και τις τροφές τους», υπογραμμίζει. Οπως εξηγεί ο κ. Τσίγκος, για να αποδώσει η αγελάδα πρέπει να εκτρέφεται με καλαμπόκι, σιτηράλευρα, χονδροειδείς τροφές, αλλά όχι με βιομηχανοποιημένα «πρόσθετα». «Επόμενη προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε το «δικό μας» γάλα με τη μικρότερη δυνατή χρονική απόσταση μεταξύ άρμεξης και παστερίωσης, για να διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά», επισημαίνει. «Τώρα κυμαίνεται στις 12 με 14 ώρες».

Kathimerini.gr.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2081 από KERBEROS
Ο Ευρωπαϊκός Οδικός Χάρτης για την ενέργεια δείχνει το δρόμο για ένα μέλλον 100% ΑΠΕ λέει η Greenpeace

(15/12/2011 13:17)

Η πιο συμφέρουσα επιλογή για το ευρωπαϊκό ενεργειακό σύστημα και τους Ευρωπαίους καταναλωτές είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Ευρωπαϊκός Οδικός Χάρτης για την Ενέργεια ως το 2050, αναλύει διαφορετικά σενάρια για το ενεργειακό σύστημα της Ευρώπης, και δείχνει ότι ένα μέλλον που στηρίζεται στις ΑΠΕ δεν έχει μεγαλύτερο κόστος από τη συνέχιση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα ή την πυρηνική ενέργεια. Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Greenpeace.

Στην ίδια επιστολή η Greenpeace τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση, που πρέπει να κινηθεί αστραπιαία προς την απεξάρτηση της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα και την αξιοποίηση του πραγματικού μας πλούτου (ήλιος, αέρας, γεωθερμία) ως όχημα εξόδου από την κρίση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερεύνησε πέντε διαφορετικές ‘οδούς’: μία που στηρίζεται σε ένα μείγμα διαφορετικών τεχνολογιών και τέσσερις που στηρίζονταν στην εξοικονόμηση, τις ΑΠΕ, την πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα με τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης άνθρακα (CCS). Τα συνολικά επενδυτικά κόστη είναι σχεδόν ίδια για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του σεναρίου αναφοράς. Παρά την ύπαρξη στρεβλών παραδοχών εις βάρος των ΑΠΕ και υπέρ της βρώμικης ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τον σχετικό οδικό χάρτη της Greenpeace, την Ενεργειακή Επανάσταση, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις να εξετάσουν την προοπτική υιοθέτησης νομικά δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ έως το 2030.

Ο Οδικός Χάρτης, προβλέπει ανάλογα με τα σενάρια ένα εύρος της συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική χρήση ενέργειας έως το 2050, από 55% έως 75% (97% ΑΠΕ επί της ηλεκτροπαραγωγής). Στο σενάριο ΑΠΕ, η πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα συρρικνώνονται υπό το 1,5% και το 1% αντίστοιχα επί της συνολικής χρήσης ενέργειας.
"Σήμερα καταρρίπτονται και οι τελευταίες δικαιολογίες όσων πολεμούν τις ΑΠΕ. Ο Οδικός Χάρτης αποδεικνύει ότι ένα μέλλον στηριγμένο στις ΑΠΕ δεν κοστίζει περισσότερο από ένα επικίνδυνο σενάριο που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα ή την πυρηνική ενέργεια. Αντίθετα προσφέρει θέσεις εργασίας, προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία και προωθεί την παγκόσμια ασφάλεια. Η Ελλάδα οφείλει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα και να προωθήσει αποφασιστικά ένα βιώσιμο μέλλον που θα στηρίζεται στις ΑΠΕ", τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Συντονιστής Εκστρατειών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

Τέλος η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση:
Να επιταχύνει την ολοκλήρωση του Ελληνικού Οδικού Χάρτη για την Ενέργεια (Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός έως το 2050)
Να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο που παρατείνει την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.
Να επιλύσει άμεσα τα χρηματοδοτικής φύσης προβλήματα (έλλειμμα ΔΕΣΜΗΕ) που απειλούν τη βιωσιμότητα των ΑΠΕ στη χώρα, να λάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στήριξης των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης έως το 2020 και να υποστηρίξει την υιοθέτηση νομικά δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ έως το 2030.

agrotypos.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #2093 από KERBEROS
Ελεύθερη η εγκατάσταση ΑΠΕ σε γη υψηλής παραγωγικότητας

Διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία αίρονται τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ και ειδικότερα φωτοβολταϊκών σε γή υψηλής παραγωγικότητας, υπέγραψε στις 14.12.2011 ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας.

Η εγκύκλιος, η οποία έχει εκδοθεί από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργικών Εφαρμογών και ΄Ερευνας – Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του ΥΠΑΑΤ, απεστάλη σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας, Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Πολεοδομικές Υπηρεσίες), προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που έχουν οι επενδυτές για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης.

Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ σε γεωργική γη συνεχίζει να γίνεται απρόσκοπτα βάσει της περίπτωσης α. της παραγράφου 6. του άρθρου 56 του Ν. 2637/98. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία «απαγόρευση» για την εγκατάσταση ΑΠΕ σε γη υψηλής παραγωγικότητας, πέραν εκείνης που προβλέπει ο νόμος Μπιρμπίλη, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάθε νομό έκταση παραπάνω από 1% της γεωργικής γης.

energypress.gr

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.107 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ