Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #94418 από antisakis

OANNHSEA έγραψε: Τι θα έλεγες να την παράγεις μόνος σου την αιθανόλη;;; :cheer:


ΥΛΙΚΑ
Ένα πλαστικό βαρέλι με καπάκι 20 γαλόνια (76 λιτρα περιπου)
10 ουγγιά(31 γραμμαρια) μαγιά μπύρας ή οι μύκητες που ρίχνουν στο κρασί
Ένα κουπί ανάδευσης
Σαράντα (40) κιλά ζάχαρη

1)40 κιλα ζαχαρη διαλυση στο μισο βαρελι νερο στους 37,7 βαθμους κελσιου.οχι ολη την ζαχαρι μαζι 5-5 κιλα.
Μολις λιωση η ζαχαρι γεμιζουμε το βαρελι με νερο

2)ριχνουμε τον ζυμομύκητα (μαγια μπυρας)

3)αφηνουμε το καπακι ελαφρα ωστε να φευγει το διοξείδιο του άνθρακα

4)αφηνουμε το μιγμα σε σταθερή θερμοκρασία 21 βαθμους κελσιου
για μια εβδομαδα Μόλις το μείγμα σας σταματά αναβλύζει με διοξείδιο του άνθρακα, η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

5)φιλτραρουμε να φυγει η νεκρη ζυμη και τα αλλα αποβλητα

θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πλαστικό ή αλουμίνιο οπουδήποτε κατά μήκος του συστήματος η Αιθανόλη είναι έντονα διαβρωτικη σε αυτά τα υλικά

6)αποσταξη
Καλό είναι το μείγμα να φτάσει κοντά στο 10% και άνω σε αλκοόλ πριν την απόσταξη
η αποσταξη γινετε στους 80 βαθμούς περιπου για να μην εξατμιζετε και το νερο
για καθαροτερη αιθανολη αποσταζουμε δευτερη φορα
για ακομη ποιο καθαρη ΞΑΝΑ απόσταξη τριτη φορα αφου ανακατεψουμε με ΑΣΒΗΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΗ ( CaO ) Ετσι παίρνεις αιθανόλη 99,5% καθαρή.

7)φιλτραρουμε να φυγουν υπολοιματα νερου Αυτά τα φίλτρα κατασκευάζονται από ειδικά σχεδιασμένα υφάσματα που επιτρέπουν μόρια αιθανόλης να περάσουν ενώ παγίδευουν το νερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #94445 από OANNHSEA
Δεν είναι αναγκαία η ζάχαρη... :P
Για σκέψου, τι άλλο περιέχει ζάχαρη;

Bellum omneum contra omne...
Θάνατος στους πετρελαιάδες!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Εβδομάδα πριν #94473 από antisakis

OANNHSEA έγραψε: Δεν είναι αναγκαία η ζάχαρη... :P
Για σκέψου, τι άλλο περιέχει ζάχαρη;


Ζαχαροτευτλα,ολα σχεδον τα φρουτα,η γλυκοπατατα,το καλαμποκι και αλλα .....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #95057 από antisakis
Αυριο θα εχω αυτο το δοχειο μεθανολης και λεω να κανω ενα δοκιμαστικο
πεστε μου αναλογια μεθανολης και καυστικης σοδας σε 3 λιτρα λαδι,
ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #95114 από ayrtonsenna

antisakis έγραψε: Αυριο θα εχω αυτο το δοχειο μεθανολης και λεω να κανω ενα δοκιμαστικο
πεστε μου αναλογια μεθανολης και καυστικης σοδας σε 3 λιτρα λαδι,
ευχαριστω.



Μεθανολη πρεπει να βαλεις 20%, δηλαδη για 3 λιτρα λαδι αντιστοιχει 600 ml.
Για την καυστικη σοδα παιζει αναλογα την ποιοτητα του λαδιου που εχεις. Μπορεις να την βρει με την τιτλοδοτηση (μια διαδικασια μαλλον πολυπλοκη θα ελεγα αν δεν την εχεις ξανακανει).
Εγω θα σου ελεγα να βαλεις 6-7 γραμαρια στο λιτρο αν ειναι λιγο χρησιμοποιημενο το λαδι σου, και 9-10 γραμμαρια αν ειναι "κατραμι". Παντα μιλαμε για το καθε λιτρο, δηλαδη Χ3. ΟΚ?

Και πες μας τι βγηκε με αυτη τη μεθανολη, γιατι την κοιτουσα και εγω μπας και βγει καμοια ακρη!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antisakis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Ημέρες πριν #95117 από velanas
Απαντήθηκε από velanas στο θέμα Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια
3,5gr καυστική σοδα ανά λίτρο.200ml μεθανόλη ανά λίτρο.θερμοκρασία 55 κελσίου
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": antisakis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.094 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ