Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86021 από velanas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86028 από hunters1977
Ευχαριστω πολυ velanas θα το κοιταξω. ;)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86597 από antisakis

velanas έγραψε: το μέλλον είναι εδώ αφήστε το biodiesel.na καθαρίσουμε και μερικά σκουπίδια και είναι και πανεύκολο



velanas εδω θα αναπτυξουμε το θεμα αυτο

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...2&id=57200&Itemid=53

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #86602 από velanas
Απαντήθηκε από velanas στο θέμα Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια
ok φιλε θα ανταλλάξουμε εμπειρίες.είναι πολύ εδιαφέρον σαν θέμα

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88675 από antisakis
ΜΙΝΙ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΣΤΟ… ΣΠΙΤΙ

Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε προσόψεις, στέγες σπιτιών, ταράτσες κτιρίων, ακόμη και σε άρτια και μη οικοδομήσιμα οικόπεδα από ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις...

Έτσι νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορούν να παράγουν ρεύμα για τις ανάγκες τους, αλλά και να το πωλούν στην ΔΕΗ.

Αν είναι θαυμάσιο –και είναι– να παράγουμε οι ίδιοι το ρεύμα που χρειαζόμαστε, και μάλιστα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, όπως η χρήση φωτοβολταϊκών, σκεφθείτε πόσο θαυμάσιο θα ήταν να μπορούσαμε να παράγουμε οι ίδιοι στην αυλή του σπιτιού μας και τα καύσιμα με τα οποία κινείται το Ι.Χ. μας. Ε, λοιπόν, αυτήν τη δυνατότητα, να παράγουν οι ίδιοι τα καύσιμα του αυτοκίνητου τους, θα την έχουν σύντομα οι Αμερικανοί πολίτες.

Και αυτό θα είναι εφικτό χάρη στο πρώτο σύστημα διύλισης αιθανόλης για οικιακή χρήση που ανέπτυξε μια καινοτομική εταιρεία, η E-Fuel Corporation. Το σύστημά της λέγεται MicroFueler και είναι ένα «μίνι διυλιστήριο» αιθανόλης, χωρητικότητας 35 γαλονιών (132,5 λίτρων), με το οποίο ο κάτοχός του μπορεί να παράγει καθαρή αιθανόλη (Ε100) από ζάχαρη και από μαγιά μπίρας. Το MicroFueler ζυγίζει γύρω στα 90 κιλά και όπως ένα πλυντήριο συνδέεται με το ηλεκτρικό του σπιτιού (στα 110 ή 220 βολτ) και με τη βρύση για την παροχή ηλεκτρισμού και νερού που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της συσκευής.

Και «όπως σ’ ένα πλυντήριο, ανοίγεις το καπάκι, ρίχνεις ζάχαρη, κλείνεις την πόρτα και πατάς ένα κουμπί. Σε λίγες ώρες αρχίζεις και παίρνεις αιθανόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τομ Κουίν, όταν παρουσίασε το σύστημα για πρώτη φορά σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη. Αυτό φυσικά είναι το πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο κομμάτι της διαδικασίας. Το πιο δύσκολο είναι η διύλιση της αιθανόλης στο βαθμό που απαιτείται ώστε να αναμειχθεί επιτυχώς με βενζίνη και να μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στο αυτοκίνητο. Για να γίνει αυτό η αιθανόλη θα πρέπει να μην περιέχει καθόλου νερό. Τελικά ύστερα από μία εβδομάδα ζύμωσης, και αφού διαχωριστεί το νερό με ένα ειδικό φίλτρο, ο χρήστης θα πάρει καθαρή αιθανόλη Ε100, η οποία μπορεί να αναμειχθεί με βενζίνη ή ακόμη και με νερό με αναλογία 70/30 για χρήση στο αυτοκίνητό του.

18 λεπτά το κόστος παραγωγής

Οι ιδρυτές της E-Fuel Corporation, o πρόεδρος Τομ Κουίν (που προηγουμένως δραστηριοποιούνταν στη βιομηχανία των υπολογιστών) και ο αντιπρόεδρος Φλόιντ Μπάτερφιλντ, ειδικός στην αιθανόλη, υποστηρίζουν ότι το κόστος παραγωγής καθαρής αιθανόλης, κατάλληλης να χρησιμοποιηθεί στο ντεπόζιτο των Ι.Χ. μπορεί να είναι μόνο 1 δολάριο το γαλόνι και αυτό «μεταφρασμένο» στα δικά μας δεδομένα σημαίνει περίπου 18 λεπτά του ευρώ το λίτρο.

Πόσο όμως κοστίζει να αγοράσει κανείς ένα τέτοιο μίνι διυλιστήριο; Η τιμή του είναι 9.995 δολάρια (γύρω στα 7.150 ευρώ), ενώ απαιτείται και ειδική άδεια χρήσης, που όμως μπορεί να βγει σχετικά γρήγορα, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Όλα αυτά βέβαια στις ΗΠΑ, όπου η διάθεση του συστήματος αναμένεται –καλώς εχόντων των πραγμάτων– ν’ αρχίσει τους επόμενους μήνες. Πηγή: www.apogevmatini.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #88678 από Gdevil
Απαντήθηκε από Gdevil στο θέμα Παραγωγή βιοντίζελ απο τηγανέλαια

Gdevil έγραψε: Οσο σκέφτεσται την προηγούμενή μου πρόταση για παρουσίαση με φώτος ή βίντεος... :whistle: :cheer: :silly: να ρωτήσω κάτι άλλο?
Από 100% ζωικά λίπη μπορούμε να βγάλουμε κάτι που να είναι αξιοποιήσιμο έστω και για λέβητα?

Κάποια απάντηση εδώ? :unsure: :huh:


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ