Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4379 από Dr.Raven

mastoras έγραψε: αξιοσημειωτο κοστος......δεν αντέχω άλλα κόστη :S

Το μοτέρ που θέλω και είναι τριφασικό, στα χαρακτηριστικά γράφει " ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΓΩΝΟ " ..αυτό τι σημαίνει ?

Κοιτα mastora, επειδη ενας κινητηρας ειναι "συνθετο" φορτιο λογω της επαγωγης των τυλιγματων του "στατη" (μιλαμε τωρα για κινητηρα μικρομεσαιας ισχυος) και οχι "γραμμικο" οπως π.χ. η αντισταση ενος μποιλερ, κατα την εκκινηση του και μεχρι να πιασει τις ονομαστικες του στροφες, "τραβαει" για λιγα δευτερολεπτα πολλα αμπερ που μπορουν να σου ριξουν τις ασφαλειες. Ο λογος ειναι, οτι το ρευμα που δαρρεει τα τυλιγματα και η ταση που εφαρμοζεται στα ακρα τους, ειναι "εκτος φασης". Μπορεις να τα φανταστεις, σαν τους δεικτες ενος ρολογιου που δειχνει π.χ. 12:10 στον οποιο η ταση αντιπροσωπευεται απο τον λεπτοδεικτη και το ρευμα απο τον ωροδεικτη. Η γωνια που σχηματιζουν, ειναι το περιφημο "συν φ". Ο τυπος που δινει την ισχυ ειναι: P = V X I X συνφ. Σε ενα γραμμικο φορτιο οπως η αντισταση, παντα ρευμα και ταση ειναι ταυτοσημα (σε φαση) συνεπως: γωνια φ = 0 μοιρες, και συν 0 = 1. Αρα στον προηγουμενο τυπο, ο παραγοντας συνφ απαλειφεται και η ισχυς υπολογιζεται σε "καθαρα" Watt. Ομως στα επαγωγικα (συνθετα) φορτια, η γωνια φ μεταβαλλεται συνεχως π.χ. αν ειναι 45 μοιρες συν 45 = 0,707 οποτε η ισχυς πεφτει. Η για να μεινει σταθερη, το ρευμα "τραβαει την ανηφορα". Ετσι, στους ηλεκτροκινητηρες η ηλεκτρικη ισχυς εκφραζεται οχι σε Watt αλλα σε V.A (βολταμπερ). Για λογους συμβατοτητας (επειδη οι ηλεκτροκινητηρες αντικατεστησαν σε πολλες εφαρμογες τους θερμικους κινητηρες) η ηλεκτρικη ισχυς τους, εκφραζεται και στο μηχανικο της αναλογο ητοι σε HP.
Για το λογο τουτο, και με τη βοηθεια ενος εσωτερικου φυγοκεντρικου διακοπτη ο οποιος περιστρεφεται απο τον αξονα του, κατα την εκκινηση τα τυλιγματα του κινητηρα συνδεονται σε "αστερα" για να τραβηξει μικρο ρευμα. Μολις πλησιασει ενα οριο στροφων - λιγο πανω απο τις μισες - τοτε ο φυγοκεντρικος διακοπτης αλλαζει αυτοματα τη συνδεση σε "τριγωνο", καθως το ρευμα εχει πλεον εξομαλυνθει, και τοτε ο κινητηρας πιανει την πληρη ταχυτητα περιστροφης του. Σε μεγαλους κινητηρες, ο αυτοματισμος ειναι εξωτερικος στον πινακα, οπου ενας αυτοματος διακοπτης-μεταγωγος, με την εντολη ενος προρυθμισμενου χρονιστη αλλαζει τη συνδεση των τυλιγματων οπως ακριβως περιγραφηκε πριν.
Ο πυκνωτης που αναφερθηκε, συνδεεται μεταξυ ουδετερου και ενος απο τους ακροδεκτες των τυλιγματων. Σε μονοφασικους κινητηρες, ο πυκνωτης συνδεεται μεταξυ φασης - ουδετερου και κανει διορθωση - αντισταθμιση της βραδυποριας του ρευματος εναντι της τασης (η διορθωση συνφ) ωστε να εκμηδενιζεται οσο το δυνατο η "αεργος" ισχυς. Αντιθετα σε τριφασικους που συνδεονται και σε μονοφασικη παροχη, δημιουργει μια "ψευδο" τριφασικη παροχη στον κινητηρα. Ποτε ομως δεν μπορει να δημιουργησει με ακριβεια την απαιτουμενη γωνια των 120 μοιρων μεταξυ φασεων, οπως στο πραγματικο τριφασικο. Ειναι πολυ "χοντρικο" εξαρτημα. Για το λογο αυτο ειναι καλυτερος ο inverter οπως αναφερθηκε, ο οποιος με τη χρηση ηλεκτρονικων κυκλωματων (τα οποια εχουν μεγαλη ακριβεια) καταφερνει και δινει στην εξοδο του τρεις φασεις, με γωνια 120 μοιρων ακριβως.
Εικοσι ευρω παρακαλω, για το φροντιστηριο :lol:
Στη πραξη βεβαια, ποιος νοιαζεται αν θα "κολωνει" που και που ο κινητηρας με πυκνωτη. Το θεμα ειναι οτι θα λειτουργει κατα 80% σωστα. Αν θελεις και το υπολοιπο 20%, πας και τα σκας στο inverter. Εγω να ημουν, δεν τα δινω!
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4394 από Dr.Raven

mastoras έγραψε: αξιοσημειωτο κοστος......δεν αντέχω άλλα κόστη :S

Εγω μπρε mastora, σκεφτομαι το αλλο. Κατω απο το αβαταρ γραφεις "φετο ξυλα, του χρονου πελλετ". Εσυ τωρα προσπαθεις να βρεις τροπο να φτιαχνεις δικο σου πελλετ, απο μπαζα που προφανως θα πρεπει να εχεις αφθονα στη διαθεση σου, οπως πχ απο ελαιοδεντρα που εχετε αφθονα στο μερος σου (οπως και "μπακακουδια" εξαλλου :lol:).
Αλλιως, τα εξοδα που θα κανεις (δεν βαζω ποτε μεσα το κοπο, γιατι ειμαι φανατικος DIYer) πιθανο να σε καλυπταν να αλλαξεις το ξυλολεβητα σου με ενα της προκοπης. Την υποδομη την εχεις ηδη ετοιμη, μονο τα μπουρια θα χρειαστουν προσαρμογη. Τα λεφτα δηλαδη που θα δωσεις για λεβητα πελλετ - εκτος και αν αυτος που εχεις ειναι ετοιμος για μετατροπη αρα τα λεφτα της μετατροπης, πιθανο να ειναι αρκετα ωστε να σε συμφερει να αλλαξεις λεβητα. Ασε που μπορεις να πουλησεις τον παληο κοψοχρονια, και να εξοικονομησεις κανενα 300ρακι. Γιατι τα λεω αυτα? Εχω δει και λεβητα πελλετ απο κοντα πως δουλευει, τα ιδια σκ--α ειναι περιπου με το ξυλο. Στη πολη μας, κανουν θραυση οι ξυλολεβητες, αναλογια 70 - 30 προς πελλετ. Θα μου πεις εδω το καυσοξυλο ειναι αφθονο και πιο φτηνο απο αλλου. Θεσσαλονικη μερια, το πουλανε 130 Ευρω το τονο, εδω απο 95 - 100.
Τον φιλο nasikas π.χ. τον δικαιολογω, εχει κτηνοτροφικη μοναδα, απαιτησεις μεγαλων ποσοτητων καυσιμης υλης, αρα σωστα επενδυσε σε πελλετ και πελλετομηχανες. Εσυ ποσο καυσοξυλο να χρειαστεις? Εμενα με ειπες αμετροεπη :P καθως αναφερα οτι καιμε 100 κιλα ξυλα τη μερα, αρα 16 τονους τη σαιζον. Φιλαρακι μου στο Ωραιοκαστρο, τη βγαζει με 10 τονους βαρια-βαρια σε σπιτι 130 τμ. Εσυ στο μερος σου, και με σπιτι 65-70 τμ (αν θυμαμαι καλα) ποσα ξυλα θα χρειαστεις?
Ξερω γω? Σκεφτηκες καλα που πας να μπλεξεις? :unsure:
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4404 από mastoras
Δόκτορα εάν ξεφύγω πάνω από τους 7 τόνους ξύλα θα "πηδηχτώ από το παράθυρο" :pinch:

Το σπίτι μπορεί να είναι 65-70τμ αλλά είναι σωστό καρνάγιο και σε υψόμετρο του Ωραιοκάστρου. Οι μέρες των αυτοματισμών και των 22 βαθμών θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι είναι πλέον ουτοπία για εμε.

Ο στόχος είναι να μηδενίσω τελείως το κόστος της θέρμανσης.....και ο λόγος είναι καθαρά θέμα επιβίωσης για τα επόμενα έτη. ;)

Και όταν λέω ότι του "χρόνου πέλλετ" εννοώ ότι στον υπάρχοντα λέβητα θα μπεί χειροποίητο διάτρητο μεταλλικό καλαθάκι για την καύση του πέλλετ.

Ο θεός να βάλει το χέρι του, γιατί προβλέπω ότι του χρόνου τον χειμώνα, ο κοσμάκης θα καίει από το καλαθάκι του wc, τα χαρτιά της τουαλέτας σε μαγκάλι. :(

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4422 από dimitris-evia
καλημερα μαστορα Δεν ξέρω ποσο θα σου κοστίσει αυτό αλλα σκέφτομαι να παρω και εγω μηχανήματα με ένα φίλο και βασικα θέλουμε ένα καταστροφεα κλαδιων για τρακτερ έναν σφυρομιλο και μια πελετιερα σωστα???? Θα εχω αποτελεσματα ???

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4424 από mastoras
Σίγουρα θα έχεις αποτελέσματα, και πολύ καλά μάλιστα.

Χρειάζεται όμως μεράκι για αυτό που θα κάνετε, για να πετύχει η δουλειά.....όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή.

Εγώ έχω να διαθέσω μόνο 2.500ευρώ και με αυτά θα κάνω την δουλειά μου.

Δες τι θα αγοράσω στο επίμαχο θέμα εδώ.

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...tstart=375&Itemid=53

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4426 από Dr.Raven
Καλημερα :) Πως κοιμηθηκατε αποψε αγγελουδια μου? Καλα? Εγω χωθηκα κατω απο το παπλωμα απο τις 23.00 γιατι ξυλιασαν τα ποδια μου. Αυτο δεν εχει να κανει βεβαια με τη θερμοκρασια χωρου, απλα εχω "κακο" κυκλοφοριακο στα κατω ακρα, και αν δεν κινουμαι (π.χ. οταν καθομαι με τις ωρες μπροστα στο PC) τα ποδια μου παγωνουν. Ειχε και κατι χιλιοπαιγμενες ταινιες στη TV, οποτε με πηρε ο υπνος σε 10 λεπτα.
Να και μια διαφορετικη προσεγγιση του προβληματος μας: Οι αρκουδες, ειναι πολυ εξυπνα ζωα. Ολο το χειμωνα πεφτουν σε χειμερια ναρκη, οποτε δεν χρειαζονται ουτε ξυλα ουτε σομπες. Γιατι δεν κανουμε κι εμεις το ιδιο? Θα πεφτουμε ταβλα στο κρεβατι, θα σκεπαζομαστε με ενα καλο παπλωμα, θα βαζουμε εναν ορο για να μας τρεφει, παπιες - παμπερς κλπ για την αναγκη μας, και θα κοιμομαστε μεχρι τον Απριλιο. Ετσι, οχι μονο οικονομια στη θερμανση θα κανουμε, αλλα και σε τροφιμα. Ασε που αμα κοιμασαι κοβεις πολλες κακες συνηθειες που βλαπτουν την υγεια, οπως καπνισμα, ποτα, χρηση κινητου, αυτοκινητου κλπ.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Λοιπον, τα καλα νεα:
1) Η ΔΕΗ εφαγε πορτα απο τη ΡΑΕ για τις αυξησεις που ζητησε "οσαναφορα" το δικτυο μεταφορας - διανομης ηλεκτρικου. Βεβαια, αν και το δημοσιευμα δεν διευκρινιζει (αχ αυτοι οι πλακωματζηδες δημοσιογραφοι:angry:) αν αυτο συνδεεται με τις αυξησεις 9 - 15%, που ειχε βγει ο διοικητης της ΔΕΗ και ανακοινωσε στα βρωμοκαναλα πριν 10 μερες, σαφεστατα τονιζει οτι η αυξηση αυτη αν περνουσε θα ειχε αμεση επιπτωση στη τιμη της κιλοβατωρας. Στη συνεχεια το δημοσιευμα υπενθυμιζει, οτι ενω μεχρι προτινος αρκουσε η υπογραφη του αρμοδιου υπουργου - Αναπτυξης? Ξερω γω? Χασαμε τη μπαλα με τις μετονομασιες και τις ανακατανομες αρμοδιοτητων - για να προχωρησει στις αυξησεις η ΔΕΗ, συμφωνα με προσφατη κοινοτικη οδηγια, η αρμοδιοτητα αυτη αφαιρεθηκε απο τα υπουργεια και ανατεθηκε αποκλειστικα στη ΡΑΕ. Ετσι λοιπον η ΡΑΕ, αφου χαρακτηρισε ελλειπη και εκπροθεσμο το φακελο της ΔΕΗ, της ειπε "αντε παιδακι μου στην ιδια ταξη για να τα μαθεις καλυτερα, και ξαναελα του χρονου"
2) Ιταλια και Ισπανια ανανεωσαν τις συμβασεις τους με το Ιραν για προμηθεια πετρελαιου, σπαζοντας το κοινο μετωπο για το εμπαργκο που προσπαθουσε να επιβαλει ο Γαλλο-Γερμανικος αξονας και οι ΗΠΑ. Φυσικα ακολουθησε και η Ελλαδα, και προβλεπεται και αλλες χωρες. Αποτελεσμα ειναι, να σταματησει προσωρινα η σπεκουλα, και να πεσει το βαρελι κατω απο τα 100 δολλαρια (επεται και συνεχεια). Αντε, τυχερακηδες ΙΧηδες, παλι τη γλυτωσατε.
Αυτο το πραγμα, αν μη τι αλλο, ειναι ελπιδοφορο. Δειχνει οτι τα ανεξαρτητα κρατη αρχισαν να κοιτουν επιτελους το συμφερον τους κατω απο το βαρος της οικονομικης πιεσης, και δεν ενδιδουν πλεον ευκολα "στις διαταγες" των μεγαλων. Αυτο θα σημανει "αλλαγη εποχης" στο διεθνες σκηνικο, και αν μη τι αλλο δειχνει αμυδρα οτι - ισως - οι φωνες των πολιτων αρχισαν να λαμβανονται υπ'οψη???
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.129 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ