Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4173 από Dr.Raven

mastoras έγραψε: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες :lol:

Φιλε mastora, ειμαι ΚΑΘΕΤΑ αντιθετος με τις αποψεις σου. Και για να γινω συγκεκριμενος, αυτο το οποιο εγραψες δεν παει ετσι, αλλα ετσι:
Κλαινε οι χηρες, κλαιν και οι ζωντοχηρες :lol:

Για να κανει ριμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4175 από Asteris

Dr.Raven έγραψε:

dpas έγραψε: Φίλε δόκτωρ Raven

Επιπρόσθετα δε, όπως γράφεις υπερ-ασχολήσε με το θέμα της θέρμανσης.. (ανοίγεις πρωί λέβητα… σε μισή ώρα τον κλείνεις… ανάβεις κλιματισμό :woohoo: … κλείνεις μπόιλερ :woohoo: … ανάβεις πάλι κλιματισμό :woohoo: … κλείνεις… :woohoo: . ανάβεις.. :woohoo: ξανακλείνεις… :woohoo: ξανανάβεις :woohoo:
Μήπως λοιπόν, τελικά, έχεις περιορίσει τις ανάγκες σου σε θέρμανση;
Έχεις υπολογίσει βέβαια ότι το κόστος του λέβητα και των κλιματιστικών σου έχει υπερβεί τα 7.000 ευρώ!!!!!!!!

Εγω καλε μου φιλε, οπως εχω τονισει ηδη, δεν ειμαι κανενας γραφικος ουτε αργοσχολος ουτε μου περισσευαν ποτε χρηματα για σπαταλες. Καθε κινηση που εχω κανει, και βασιζομενος παντα στις τεχνικες γνωσεις που διαθετω, ηταν επι 2 χρονια προσεκτικα μελετημενη ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ. Βασει τουτου, τα 7.000 ευρω που δαπανησα σε συσκευες για την οσο το δυνατο οικονομικωτερη θερμανση του σπιτιου μου, τα εχω ξοδεψει σε βαθος 15ετιας.
Ρωτα οποιονδηποτε επαγγελματια θερμουδραυλικο, ψυκτικο, ηλεκτρολογο, δινοντας του τα στοιχεια που παραθετω, και νομιζω οτι θα σου επιβεβαιωσει αυτα που "ισχυριζομαι":
1) Κατοικια 65τ.μ. μονοροφη, ανευ μονωσεων και κεραμοσκεπης, περιοχη Ανατολικη Μακεδονια.
2) Στατικο υψος εγκαταστασης = 1,8 μετρα απο το χαμηλοτερο σημειο του λεβητα μεχρι το υψηλοτερο σημειο των σωματων.
2) Θερμικο φορτιο οικιας (απωλειες) = 25.000 Kcal/h (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΔΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ = 21.000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ + 20% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ = 25.000 Kcal/h)
3) Λεβητας = Buderus Logano G115 - 34KW (30.000 Kcal/h)
4) Καυστηρας = Thyssen TB3b - 59KW max
5) Σωματα = Buderus - 35.000 Kcal/h total
Για να καταλαβεις τις δυνατοτητες του ζευγους Buderus-Thyssen, με ολο το θερμικο φορτιο σε συνδεση (ητοι τα σωματα των 35.000 Kcal/h) μπορει να ανεβασει τη θερμοκρασια του νερου του κυκλωματος (θα σου γραψω αργοτερα τα λιτρα) απο 15 βαθμους στους 75 βαθμους (ητοι +60β) μεσα σε 28 το πολυ λεπτα, ακομη και με εξωτερικη θερμοκρασια κατω απο 0β Κελσιου.
6) Κλιματιστικα = Hitachi DC Inverter, 2 Χ RAS/RAC D14 EX + 1 X RAS/RAC S18 H2
Τις αναγκες μου για θερμανση, δεν τις εχω περιορισει. Αντιθετα μετα τη προσθηκη των A/C εχω περισσεια, πριν ειχα μολις 22β ενω τωρα 23β θερμοκρασια χωρου.
Οσο για το αναβε - σβησε, εγω δεν κανω τιποτα. Ηλεκτρονικος ειμαι, αλλιμονο! Το συγκροτημα λεβητα-καυστηρα-μποιλερ λειτουργει αυτοματοποιημενα μεσω προγραμματος. Προς τουτο φροντιζει η συσκευη (δικης μου εμπνευσης-κατασκευης, κομμενη και ραμενη στα μετρα μου) το ενα μερος της οποιας βλεπεις στη φωτογραφια. Μετρα εξωτερικη - εσωτερικη θερμοκρασια, κανει αντισταθμιση στο λεβητα, αναβει κατα το δοκουν τον καυστηρα με διαφορικη μεθοδο, μετρα την καταναλωση πετρελαιου, οταν ενεργοποιει το μποιλερ απενεργοποιει τα κλιματιστικα για να μην τιναξει την 25αρα ασφαλεια του πινακα, και διατηρει μονιμα τη θερμοκρασια εντος οικιας στους 23β. Τα κλιματιστικα επι πλεον, ενσωματωνουν ολους τους απαιτουμενους αυτοματισμους. Απλα ειναι προγραμματισμενα για θερμοκρασια 28β απο τις 7.00 εως τις 22.30, και απο τις 22.30 εως τις 7.00 στους 24β.
Στην περιγραφη που εκανα για τη συνδυασμενη - πιο σωστα - χρηση κλιματιστικων/λεβητα, απλα "ξεδιπλωσα" τον αυτοματισμο που χρησιμοποιω στα "εξ ων συνετεθη" (ητοι χειροκινητη λειτουργια). Για να βοηθησω στην κατανοηση του.
Και για να σου δωσω μια εικονα τι :silly: τυπος ειμαι: 1)Aπο το 2005 παρατησα το αυτοκινητο. 2)Δεν εχω κινητο τηλεφωνο.



Κάνε κάτι για τις μονώσεις σου. Δεν είναι απώλειες αυτές, 25000 θερμίδες για 65τμ. Τόσες δεν έχει το σπίτι μου που είναι 200 μέτρα...

Με καλές μονώσεις, θα σου έφτανε μιά ξυλόσομπα 8-9kW, αφού είσαι και οικολόγος...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4184 από Dr.Raven

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: χαίρομαι που διαβάζω ανθρώπους που δείχνουν πραγματικά ενημερωμένοι. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια (σχετικά) τεκμηριωμένη άποψη για την θέρμανση με ιονισμό, που φήμες τη θέλουν να είναι η ανακάλυψη του αιώνα, όσον αφορά την απόδοση και την οικονομία.

Κυριε Γιαννη Ευθυμιου, μολις χθες διαβαζα σε ενημερωτικη ηλεκτρονικη "εφημεριδα" που λαμβανω τακτικα απο τη National Instruments μεσω e-mail, οτι κινδυνευει με καταρρευση η θεωρια της σχετικοτητας του Αινσταιν, καθως στο πειραμα OPERA που εκτελουν επιστημονες στο CERN ανακαλυψαν "νετρινα" τα οποια κινουνται με 2ιπλασια η και 3πλασια ταχυτητα απο τα φωτονια (δηλ. απο το φως)! Βασει δε του σχολιου που ακολουθουσε, ταχυτητες διαστημοπλοιων που βλεπαμε μεχρι τωρα σε ταινιες επιστημονικης φαντασιας (οπως το αστροπλοιο ENTERPISE στη σειρα STAR TREK) μπορουν να γινουν πραγματικοτητα.
Με καθε σοβαροτητα και ειλικρινεια, σας δηλωνω οτι βαρεθηκα να διαβαζω για ανακαλυψεις του αιωνα. Ειναι τοσες πολλες. Πρεπει να αποδειχτουν στη πραξη!
Οσο για τον ιονισμο που αναφερεστε, κατι λιγα εχω διαβασει, οσα μου ηταν αρκετα και με βασει την πειρα μου, για να συμπερανω σε 10 λεπτα οτι και αυτο απαιτει ποσα ηλεκτρικης ενεργειας που μπορουμε ανετα να τα χαρακτηρισουμε "μεγαλα". Τωρα, το εαν μπορει να καταφερει π.χ. να θερμανει ενα χωρο 50 κυβικων μετρων με 10 η και 20% λιγωτερη ενεργεια απο οτι ενα κλιματιστικο η ηλεκτρικη θερμαστρα, ειναι θεμα οικονομοτεχνικο και απαιτει αλλου ειδους υπολογισμους για να αποδειχτει εαν συμφερει, δηλαδη σε ποσα χρονια κανει αποσβεση της χρηματικης δαπανης που απαιτει, και τα τοιαυτα. Σε γενικες γραμμες, μην εμπιστευεστε ευκολα ΕΓΧΩΡΙΑΣ προελευσης φημες.
Παρεμπιπτωντως, πριν δυο μηνες διαβασα οτι ο διασημος Bill Gates ιδρυτης της Microsoft και ο πλουσιωτερος ανθρωπος του κοσμου, σηκωσε ολα τα χρηματα του (δηλ. πουλησε τις μετοχες της Microsoft που κατειχε) και τα επενδυσε σε μια ερευνητικη Κινεζικη!!! εταιρια η οποια ασχολειται (σε συνεργασια με Αμερικανους επιστημονες) στην αναπτυξη πυρηνικων αντιδραστηρων 5ης γεννιας. Οπως δε ισχυριζονται, θα ειναι οι πιο ασφαλεις και μικροτεροι σε μεγεθος που εχουν κατασκευαστει μεχρι τωρα.
Σε προηγουμενο ποστ, αναφερα την αναπτυξη συσσωρευτων "Γραφινης" (οχι ΓραφιΤη) οι οποιοι ειναι οι πιο πολλα υποσχομενοι για να αντικαταστησουν τους συσσωρευτες μολυβδου σε ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ εγκαταστασεις φωτοβολταικων αλλα και σε ηλεκτροκινητα αυτοκινητα. Αυτοι αναπτυσονται σε Αμερικανικο πανεπιστημιακο κεντρο, αλλα συμφωνα με προσφατη ενημερωση που λαμβανω απο το περιοδικο ELEKTOR χρηματοδοτουν πλεον την ερευνα και Ολλανδοι και Γερμανοι. Αυτο κατι λεει. Οι συσωρευτες Γραφινης, αποτελουνται απο "μονοατομικα" φυλλα Γραφινης (παρομοια με αυτη που χρησιμοποιειται στα μολυβια γραφης) εμβαπτισμενα σε γιελη (GEL) νερου. Συεπως ειναι απολυτα φιλικοι προς το περιβαλλον (για τους οικολογους μας αυτο), σχεδον αφθαρτοι (αντεχουν - απο οτι λενε - ακομη και 100 χρονια σε εκφορτιση - επαναφορτιση, για τους τσιγκουνηδες :lol: μας αυτο) σε σχεση με τους συσσωρευτες μολυβδου, και αλλα πολλα. Τα οποια μενει ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.
Μεχρι τοτε, τι να σας πω... Δεν βαζω το χερι μου στη φωτια για κανενα.
Ελπιζω να σας βοηθησα καπως.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4186 από Dr.Raven

Asteris έγραψε: Κάνε κάτι για τις μονώσεις σου. Δεν είναι απώλειες αυτές, 25000 θερμίδες για 65τμ. Τόσες δεν έχει το σπίτι μου που είναι 200 μέτρα...

Με καλές μονώσεις, θα σου έφτανε μιά ξυλόσομπα 8-9kW, αφού είσαι και οικολόγος...


Να σαι καλα βρε Αστερη. Περιττο να πω, οτι εχεις 100000% δικηο. Αλλα... (οπως το λεν και στα ΓΑΛΛΙΚΑ :lol: ) παραμ γιοκ :lol:
Και για να ξερεις, το οτι παρατησα αυτοκινητα - τηλεφωνα (εδω το - απαραιτητο - σταθερο οταν χτυπαει, βριζω αυθορμητα τον Γκραχαμ Μπελ) δεν εχει να κανει με οικολογια. Ειμαι απλα τυπος που δεν αντεχει πολες σκοτουρες στο κεφαλι του. Δεν μου αρεσουν πραγματα που συμβαλουν στο αγχος και προσπαθω να τα αποφευγω οπως ο διαβολος το λιβανι. Οποιος παρει τηλεφωνο την ωρα που μελετω η προσπαθω να φτιαξω κατι, την "ακουει" κανονικα να φανταστεις!
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4205 από dpas

Dr.Raven έγραψε: Και για να σου δωσω μια εικονα τι :silly: τυπος ειμαι: 1)Aπο το 2005 παρατησα το αυτοκινητο. 2)Δεν εχω κινητο τηλεφωνο.


:cheer: :cheer: :cheer:

Ναιιι, είσαι ωραίος τύπος Δόκτωρα.....
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Dr.Raven

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4221 από kostas1
dr reaven τι πίνακας είναι αυτός ; που τον βρήκες;Αν θέλεις δώσε πληροφορίες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.100 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ