Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3972 από Dr.Raven

joe125 έγραψε: Φίλε Dr. Raven οι σουηδοί και γενικά οι σκανδιναβοί είναι πρωτοπόροι σε συστήματα βιομάζας στην Ευρώπη από το 1980, δεύτερον όλοι επί το πλείστον οι σουηδοί θερμαίνουν το σπίτι τους είτε με pellet 35% της αγοράς τους, είτε με δημοτικά συστήματα θέρμανσης είτε με φυσικό αέριο άλλο ένα 30% (που μετά την κρίση του αερίου το χειμώνα του 2008 έχει χάσει πολλοί από το ποσοστό του) αλλά από όσο γνωρίζω και γνωρίζω καλά η θέρμανση τους δεν γίνεται με ηλεκτρικό (αντλίες θερμότητας) και ειδικά στο βορρά που έχουν θερμοκρασίες -30 και -40 βαθμών Κελσίου και σε μερικές περιοχές του βορά δεν βλέπουν ηλιακτίδα για 3 μήνες τον χρόνο, διότι από ότι μου έχουν πει συγγενής μου που μένουν εκεί το ρεύμα ανά 100 kWH έχει και άλλο τιμολόγιο και άλλο φόρο δηλαδή σε σχέση τιμής kWh με μηνιαίες αποδοχές είναι πολύ ψηλά ο συντελεστής.

Κοιτα να δεις Joe, αν και δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με το πως χρησιμοποιουν τη βιομαζα οι Σουηδοι, δεν εχω κανενα λογο να μη σε πιστεψω - οπως και κανεις αλλος - γι αυτα που λες. Γιατι οι Σουηδοι ειναι οι μεθοδικοτεροι ανθρωποι του πλανητη κατα πασα πιθανοτητα. Πιο μεθοδικοι και απο Γερμανους, Δανους κλπ. Οι ανθρωποι δεν παιζονται περι τα τεχνολογικα και τη μεταλουργια.
Αυτο ομως που εγραψα για το Lycksele, ειναι 100% αληθεια. Δεν εχω παει βεβαια ποτε εκει, απλα μου το εχει πει φιλος μου Σουηδος (ηλεκτρονικος οπως εγω) τον οποιο γνωριζω εδω και 5 χρονια απο αλλο φορουμ, ξενο, ο οποιος μενει μονιμα εκει. Εκτος κι αν μου ειπε ψεματα, αλλα για ποιο λογο? Ο ανθρωπος τα εχει 400. Μου ειπε οτι θερμαινονται με ηλεκτρικη ενεργεια την οποια παραγει ενας θερμοηλεκτρικος σταθμος που καιει τα μπαζα της ΙΚΕΑ αλλα και αλλων μεγαλων βιομηχανιων ξυλειας που δραστηριοποιουνται εκει, δεν τον ρωτησα με τι μεσο οποτε δεν γνωριζω αν χρησιμοποιουν αντλιες θερμοτητας η θερμοσυσωρευτες κλπ. Το Lycksele, ειναι μια μικρη πολη 12.500 κατοικων, διαθετει αεροδρομιο! και ειναι αρκετα βορεια. Εχει πολυ ωραια ιστοσελιδα, μπορεις να δεις αναλυτικα τι γινεται εκει, εγω την εχω επισκεφτει πολλες φορες και μαλλιστα τραβηξα και τη προσοχη του δημου τους, πολυ ευγενικοι και πολιτισμενοι ανθρωποι, μου στελνουν και καρτα on-line καθε Χριστουγεννα! Αν πας μαλλιστα να μεινεις εκει, επιδοτεισαι και απο το Σουηδικο κρατος, γι αυτο ο φιλος μου μενει εκει, η καταγωγη του ειναι απο το Χελσινμποργκ αλλα στο Lycksele απο οτι μου λεει "την βγαζει τζαμπα". Να μη τα επαναλαμβανουμε, εχει μαλλιασει η γλωσσα μας να λεμε τα ιδια και τα ιδια χρονια τωρα: "Ειδατε τι κανει το Σουηδικο κρατος για να κρατα ζωντανα τις πολεις και τα χωρια στις βορειες αφιλοξενες περιοχες?" "Ενω το Ελληνικο κρατος αντιθετα, μπλα, μπλα, μπλα..."
Ετσι ειναι φιλε μου, διαλεγεις και παιρνεις. Ηλιος, θαλασσα, ουζακι, φραπες και μαπα κρατος. Η σκοταδι, κρυο, παγος και χιονια και αριστο κρατος. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Αν εχεις παραπονα απο την Ελλαδα, μπορεις να πας να μεινεις στο Lycksele κουβαλωντας μονο μια βαλιτσα με μερικα ρουχα. Ο τοπικος δημος θα σε βοηθησει και για κατοικια, και δουλεια θα σου βρουν με εξαιρετικη αμοιβη (αυτα αφθονουν εκει, ανθρωπινο δυναμικο τους λειπει) και θα εχεις αυτοματα ιατρικη περιθαλψη. Το ιδιο θα μου πεις ισχυει και αν πας στην Αλασκα. Εμπρος λοιπον, τι καθεσαι εδω σ' αυτη τη καταραμενη χωρα οπου τιποτα δεν λειτουργει? Και για να μη στοχοποιουμε συνεχεια την Ελλαδιτσα μας, και οι Ισπανοι πχ σαν και μας ειναι πανω-κατω, και αν δεν ειχαν ολες αυτες τις αποικιες και τη Λατινικη Αμερικη που την καταληστεψαν θα σουλεγα εγω, ουτε βρακι να βαλουν το κωλο τους δε θα ειχανε οι Κονκισταδορες.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3976 από χρηστος8

mastoras έγραψε: Αγαπητέ Χρήστο δίνεις το στίγμα του επαγγελματία οπότε για όλους σχεδόν ο λόγος σου έχει κάποια σχετική βαρύτητα.

Δεν μπορεί να βγαίνεις δημόσια και να "ενημερώνεις" ότι τοποθετώντας κάποιος ένα ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης θα την βγάζει με 500ευρώ τον χρόνο σε πετρέλαιο.....και μάλιστα εδώ στην Βόρεια Ελλάδα.


......και όσο για το velox δεν πιάνει μια μπροστά στο REHAU. :cheer: Πλάκα κάνω !!!





φιλε μου μαστορα καλημερα. μαλλον δεν με καταλαβες.
σε καμια περιπτωση καποιος που κανει επιδαπεδια δε θα καιει 500 λιτρα με απλη μονωση.
ειπα για την συγκεκριμενη κατασκευη με ΜΟΝΩΣΕΙΣ τυπου VELOX που τοποθετουνται στη βορεια ευρωπη και η μαρκα της επιδαπεδιας λιγη σημασια εχει.
τα στοιχεια της εταιριας μπορω να τα δωσω για οποιον ενδιαφερεται να τσεκαρει τα γραφομενα μου.
λογω αυτων των μονωσεων ολοι οι λεβητες που πωλουνται στη βορεια ευρωπη βγαινουν το πολυ 25KW για οικιες 200 μετρων και βαλε. :)



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #3983 από Τάκης
Από ότι βλέπω υπάρχει μια γενική σύγχιση γύρω από τα συστήματα θέρμανσης των Βόρειων χωρών γιατί κάτι ακούσαμε αποσπασματικά και δεν τόχουμε ψάξει σε βάθος. Έτσι ακούμε για αντλίες θερμότητας στη Σουηδία και το μυαλό μας πάει σε αντλίες αέρα νερού που χρησιμοποιούμε εκτεταμένα εμείς. Το σωστό είναι ότι οι αντλίες θερμότητας που χρσιμοποιούνται εκεί είναι κατά συντριπτικό ποσοστό γεωθερμικές, πάιρνουν θερμότητα απο τη γη που δεν καταλαβαίνει από χειμώνα ή καλοκαίρι. Καιβέβαια με ενδοδαπέδια θέρμανση. Για τις ακραίες καιρικές συνθήκες χρησιμοποιούν σαν υποβοήθηση τον λέβητα πέλλετ ή ξύλου. Στους κεντρικούς τομείς των πόλεων βέβαια θερμαίνονται με τηλεθερμία απο κάποιο τοπικό εργοστάσιο ανακύκλωσης. Κατά κανόνονα χρησιμοποιούν συνδιασμένα συστήματα θέρμανσης, που επιδοτούνται, για αυτό και οι μικρής ισχύος λέβητες που χρησιμοποιούν, πέραν βέβαια των πολύ καλών μονώσεων.

Για τον κόσμο του κεφαλαίου είμαστε όλοι ξένοι.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4013 από joe125
Οι βόρειοι έχουν καλές μονώσεις γιατί αν δεν έχουν η ενεργειακή κάρτα του οικήματος κατεβαίνει βαθμίδες κι έτσι η φορολογία του ακινήτου ανεβαίνει ενώ αν θέλει ο ιδιοκτήτης να το νοικιάσει τότε δεν βγάζει ούτε τον φόρο του, όλα τα σπίτι έχουν ανάλογα με τις θερμίδες που θέλουν και δοχείο αδράνειας και πάντα δύο τρόπους θέρμανσης με συνδυασμό ενδοδαπέδια
Το καλό είναι ότι η ενεργειακή κάρτα του ακινήτου ανανεώνετε κάθε 2 χρόνια και αν υπάρχει πρόβλημα κάπου στο σπίτι επισκευάζεται άμεσα γιατί αλλιώς η βαθμίδα έπεσε

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4017 από Dr.Raven

joe125 έγραψε: Αν πάμε σε πτώχευσή η πιστωτικό γεγονός δεν θα έχουμε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα γιατί η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ εξαρτάτε από τις τράπεζες και το κράτος ούτε όλα τα ζαρζαβατικά γιατί παράγουμε λίγα και τα ποιο πολλά οι νεοέλληνες τα εισάγουμε
Τέλος κανένας δεν θα δεχθεί μας χαρίσει λεφτά η να του τα δώσουμε μετά από 40 χρόνια
Και τώρα που το σκέφτομαι αν δεν μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο τα νησιά μας και η Κρήτη θα μείνει χωρίς ρεύμα διότι διασύνδεση δεν έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρική ενέργεια στα νησιά παράγεται η από πετρέλαιο η φυσικό αέριο που και τα δύο τα εισάγουμε με τραπεζικές η κρατικές εγγυήσεις

Καλο ειναι βεβαια να μην ξεχναμε, οτι και οι "ιδιωτικες" τραπεζες εχουν σωθει πολλες φορες τα τελευταια δυο χρονια απο το Ελληνικο κρατος, δηλαδη με τα λεφτα των φορολογουμενων Ελληνων πολιτων. Μπηκαμε ΕΓΩ και ΕΣΥ ο Χρηστος8 και ο mastoras και... και... και, ουσιαστικα εγγυητες στην ΕΚΤ, με τα ομολογα (γραμματια) που εκδοσαμε για να παρουν οι τοκογλυφοι ντοπιοι τραπεζιτες δανεια υψους 130 δις ευρω. Να μην συνεχισω με τι αθλιο τροπο τα χρησιμοποιησαν αυτα τα χρηματα, παντως αν βαρεσουν κανονι ΕΜΕΙΣ (γιατι εμεις ειμαστε το Ελληνικο κρατος) θα πληρωσουμε το τζερεμε τους! Γιατι δηλαδη δεν μπορουν οι ιδιοι απο μονοι τους να δανειστουν απο την ΕΚΤ? Γιατι ειναι "μπατακια" με αερα κοπανιστο σε περιουσιακα στοιχεια, και δεν τους εμπιστευεται ουτε σεντσι η ΕΚΤ. ΕΜΕΙΣ βαλαμε σαν βλακες υποθηκη το τοπο μας για να σωθουν οι μπαταχτσηδες τραπεζιτες, τα λαμογια που βοηθησαν το καθε ντοπιο λαμογιο να βγαλει τα μαυρα του λεφτα σε τραπεζες εξω! Εαν δε, συμβει το πιστωτικο γεγονος, τοτε αυτοματα ολες θα κρατικοποιηθουν ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ γιατι ανεπισημα ηδη ειναι κρατικες με τα τοσα που ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ! Συνεπως, κατα την ταπεινη μας αποψη παντα, η ΔΕΗ και η ΔΕΣΜΗΕ και η ΡΑΕ παραμενουν ουσιαστικα υπο κρατικο ελεγχο (σιγα μην αφηνε η ΓΕΝΟΠ να γινει κι αλλιως, τους διακοπτες θα κατεβαζε αμεσως).
Κατι αλλο που δεν πρεπει να ξεχναμε, ειναι οτι οποιοδηποτε μνημονιο 1, 2, 3, Plus, Super και τα ρεστα, αν δεν περασει απο τη βουλη με 180 ψηφους τουλαχιστο, η επομενη κυβερνηση που θα εκλεγει μπορει να το απορριψει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ! Δε βλεπεις τι πιεσεις ασκουνται στην αντιπολιτευση, αξιωματικη και μη, να υπογραψει τις νεες δανειακες συμβασεις? Που ειναι το ματι της τροικας και δη του ΔΝΤ? Γιατι παντα οι πονηροι εχουν σε προτεραιοτητα μειωσεις μισθων στον ιδιωτικο τομεα και εκποιηση υπηρεσιων κοινης ωφελειας "φιλετων" οπως ΔΕΗ, Υδρευση κλπ? Και οι σπαταλες του Ελληνικου κρατους δεν τους νοιαζουν και τοσο πολυ παρ' ολο που με τοση λιτοτητα αυξηθηκαν αντι να μειωθουν? Δεν ακους τις ειδησεις στα βρωμοκαναλα? Παντα αναφερουν ΠΡΩΤΑ την "απαιτουμενη" λιτοτητα στον ιδιωτικο τομεα και τις αποκρατικοποιησεις των ΔΕΚΟ κλπ, και ΠΑΝΤΑ σε τεταρτο η πεμπτο πλανο την μειωση της σπαταλης του κρατους και το αποτελεσματικοτερο κυνηγι των φοροφυγαδων και λοιπων μεγαλο-οφειλετων του Ελληνικου δημοσιου. Τυχαιο? Δεν νομιζω! Τους σιχαθηκα πια!
Και εγω σου λεω οτι οι δανειστες - τοκογλυφοι του Ελληνικου κρατους, θα δεχοντουσαν ευχαριστως αντι για κουρεμα και υπο την απειλη να τα χασουν ολα, ενα νεο διακανονισμο 40 ετων σε ισοποσες και προκαθορισμενες δοσεις περιλαμβανομενου επιτοκιου 1% (με οσο δηλαδη δανειζονται οι τραπεζες απο την ΕΚΤ), αρκει να υπηρχε Ελλην πολιτικος ΜΕ ΠΥΓΜΗ να τους το επιβαλει, και οχι να αφηνει τη Μερκελ και το Σαρκοζι να διαχειριζονται για λογαριασμο μας το "κουρεμα" του δημοσιου χρεους. Τι εικονα δινεις ως κρατος στους πιστωτες σου ετσι? Της Γερμανο-Γαλλικης αποικιας? Πως να σε εμπιστευτουν, για να συνεχισουν να επενδυουν οι νυν και οι μελλοντικοι συνεταιροι σου ΕΚΤΟΣ ΕΕ, οπως Κινα που της νοικιασαμε λιμανια, Ρωσια που χρηματοδοτησε τον αγωγο φυσικου αεριου, Ισραηλ που θελει να στειλει το φυσικο του αεριο πρωτα σε εσενα (μπορει να κανει κι αλλιως? απο εδω περνανε ολοι) και απο εκει στη Βορεια Ευρωπη?
Αντε βρε που πιστευετε οτι θα μεινουμε χωρις πετρελαιο. Τι ειναι η Ελλαδα, Πορτογαλια στην ακρη της Ιβηρικης που την δερνουν τα κυματα του Ατλαντικου? Ιρλανδια γεματη κατσαβραχα στην ακρη του ντουνια?
Ποσα τανκερ πετρελαιο θα μας στειλουν βοηθεια τα αλλα "φιλαρακια μας" οι Αμερικανοι, για να διασφαλισουν οτι η ταξη θα παραμεινει σταθερη και δεν θα υπαρξουν λαικες εξεγερσεις σε μια χωρα οπου εχουν επενδυσει τοσα χρονια ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ? Τι ειναι η Ελλαδα, Αργεντινη? Χιλη? Βολιβια? Ουγγαρια? Να μπαινει το ΔΝΤ και να αλλωνιζει ελευθερα?
Ζητω συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #4029 από joe125

Dr.Raven έγραψε:

joe125 έγραψε: Αν πάμε σε πτώχευσή η πιστωτικό γεγονός δεν θα έχουμε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα γιατί η ΔΕΗ και ο ΔΕΣΜΗΕ εξαρτάτε από τις τράπεζες και το κράτος ούτε όλα τα ζαρζαβατικά γιατί παράγουμε λίγα και τα ποιο πολλά οι νεοέλληνες τα εισάγουμε
Τέλος κανένας δεν θα δεχθεί μας χαρίσει λεφτά η να του τα δώσουμε μετά από 40 χρόνια
Και τώρα που το σκέφτομαι αν δεν μπορούμε να εισάγουμε πετρέλαιο τα νησιά μας και η Κρήτη θα μείνει χωρίς ρεύμα διότι διασύνδεση δεν έχει ολοκληρωθεί και η ηλεκτρική ενέργεια στα νησιά παράγεται η από πετρέλαιο η φυσικό αέριο που και τα δύο τα εισάγουμε με τραπεζικές η κρατικές εγγυήσεις

Καλο ειναι βεβαια να μην ξεχναμε, οτι και οι "ιδιωτικες" τραπεζες εχουν σωθει πολλες φορες τα τελευταια δυο χρονια απο το Ελληνικο κρατος, δηλαδη με τα λεφτα των φορολογουμενων Ελληνων πολιτων. Μπηκαμε ΕΓΩ και ΕΣΥ και ο Χρηστος8, και ο mastoras και... και... και ουσιαστικα εγγυητες, στην ΕΚΤ, με τα ομολογα (γραμματια) που εκδοσαμε για να παρουν οι τοκογλυφοι ντοπιοι τραπεζιτες δανεια 130 δις ευρω. Να μην συνεχισω με τι αθλιο τροπο τα χρησιμοποιησαν αυτα τα χρηματα, παντως αν βαρεσουν κανονι ΕΜΕΙΣ (γιατι εμεις ειμαστε το Ελληνικο κρατος) θα πληρωσουμε το τζερεμε τους! Γιατι δηλαδη δεν μπορουν οι ιδιοι, μονοι τους, να δανειστουν απο την ΕΚΤ? Γιατι ειναι "μπατακια" με αερα κοπανιστο σε περιουσιακα στοιχεια, και δεν τους εμπιστευεται ουτε σεντσι η ΕΚΤ. ΕΜΕΙΣ βαλαμε σαν βλακες υποθηκη το τοπο μας για να σωθουν οι μπαταχτσηδες τραπεζιτες, τα λαμογια που βοηθησαν το καθε ντοπιο λαμογιο να βγαλει τα μαυρα του λεφτα σε τραπεζες εξω! Εαν δε, συμβει το πιστωτικο γεγονος, τοτε αυτοματα ολες θα κρατικοποιηθουν ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ γιατι ανεπισημα ηδη ειναι κρατικες με τα τοσα που ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΑΙΜΟΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ. Συνεπως, κατα την ταπεινη μας αποψη παντα, η ΔΕΗ και η ΔΕΣΜΗΕ και η ΡΑΕ παραμενουν ουσιαστικα υπο κρατικο ελεγχο (σιγα μην αφηνε η ΓΕΝΟΠ να γινει κι αλλιως, τους διακοπτες θα κατεβαζε αμεσως).
Κατι αλλο που δεν πρεπει να ξεχναμε, ειναι οτι οποιοδηποτε μνημονιο 1, 2, 3, Plus, Super και τα ρεστα, αν δεν περασει απο τη βουλη με 180 ψηφους τουλαχιστο, η επομενη κυβερνηση που θα εκλεγει μπορει να το απορριψει ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ! Δε βλεπεις τι πιεσεις ασκουνται στην αντιπολιτευση, αξιωματικη και μη, να υπογραψει τις νεες δανειακες συμβασεις? Που ειναι το ματι της τροικας και δη του ΔΝΤ? Γιατι οι πονηροι εχουν παντα σε προτεραιοτητα μειωσεις μισθων στον ιδιωτικο τομεα και εκποιηση υπηρεσιων κοινης ωφελειας "φιλετων" οπως ΔΕΗ, Υδρευση κλπ? Και οι σπαταλες του Ελληνικου κρατους δεν τους νοιαζουν και τοσο πολυ παρ' ολο που με τοση λιτοτητα αυξηθηκαν αντι να μειωθουν?
Και εγω σου λεω οτι οι δανειστες - τοκογλυφοι του Ελληνικου κρατους, θα δεχοντουσαν (προκειμενου να τα χασουν ολα) ενα νεο διακανονισμο 40 ετων σε ισοποσες και προκαθορισμενες δοσεις περιλαμβανομενου επιτοκιου 1% (με οσο δηλαδη δανειζονται οι τραπεζες απο την ΕΚΤ), αρκει να υπηρχε Ελλην πολιτικος ΜΕ ΠΥΓΜΗ να τους το επιβαλει, και οχι να αφηνει τη Μερκελ και το Σαρκοζι να διαχειριζονται για λογαριασμο μας το "κουρεμα" του δημοσιου χρεους? Τι εικονα δινεις ως κρατος στους πιστωτες σου ετσι? Της Γερμανο-Γαλλικης αποικιας? Πως να σε εμπιστευτουν, για να συνεχισουν να επενδυουν οι νυν και οι μελλοντικοι συνεταιροι σου ΕΚΤΟΣ ΕΕ, οπως Κινα που της νοικιασαμε λιμανια, Ρωσια που χρηματοδοτησε τον αγωγο φυσικου αεριου, Ισραηλ που θελει να στειλει το φυσικο του αεριο πρωτα σε εσενα (μπορει να κανει κι αλλιως? απο εδω περνανε ολοι) και απο εκει στη Βορεια Ευρωπη?
Αντε βρε που πιστευετε οτι θα μεινουμε χωρις πετρελαιο. Τι ειναι η Ελλαδα, Πορτογαλια στην ακρη της Ιβηρικης που την δερνουν τα κυματα του Ατλαντικου? Ιρλανδια γεματη κατσαβραχα στην ακρη του ντουνια?
Ποσα τανκερ πετρελαιο θα μας στειλουν βοηθεια τα αλλα "φιλαρακια μας" οι Αμερικανοι, για να διασφαλισουν οτι η ταξη θα παραμεινει σταθερη και δεν θα υπαρξουν λαικες εξεγερσεις σε μια χωρα οπου εχουν επενδυσει τοσα χρονια ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ? Τι ειναι η Ελλαδα, Αργεντινη? Χιλη? Βολιβια? Ουγγαρια? Να μπαινει το ΔΝΤ και να αλλωνιζει ελευθερα?
Ζητω συγνωμη που βγηκα εκτος θεματος.


Για τους τραπεζίτες συμφωνώ
Για την ΔΕΗ είναι κρατική γιατί το κράτος είναι μεγαλομέτοχος
Για την ΡΑΕ ξεκίνησε ανεξάρτητη αρχή και οι πολιτικοί την κάνανε ποιο κρατική και από την βουλή
Ο διαχειριστής συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) πρέπει να είναι κρατικός όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου και να σταματήσουν οι κύριοι με τις γραβάτες να τον βάζουν μέσα με τις ΑΠΕ 200 εκατομμύρια μόνο το 2011 και να τον βάζουν να υπογράφει συμβόλαια 25 ετών με στάνταρ τιμή (χωρίς να λαμβάνει την χρηματιστηριακή τιμή της MWh)
Όσο για την ΓΕΝΟΠ να σταματήσει να βάζει εμπόδια με απεργίες και κατεβάσματα του γενικού στα επιχειρησιακά – επιχειρηματικά σχέδια της ΔΕΗ και να πάψει να την τρέφει η ΔΕΗ μέσα από την συλλογική σύμβαση που έχει υπογράψει ΔΕΗ με ΓΕΝΟΠ
Όσο για την Τρόικα πολλά είναι μέτρα του ποδαριού αλλά σε μερικά έχει δίκιο, όπως με την ΔΕΗ που λέει πώληση μεριδίου και να φύγουν οι αγκυλώσεις που έχει το σύστημα και να μπουν και άλλοι παραγωγή ενέργειας στο σύστημα (ανταγωνισμός) και η ΔΕΣΜΗΕ πλέον να γίνει ανεξάρτητη (όπως σε όλη την Ευρώπη)
Όσο για το ενδεχόμενο να σε βοηθήσουν οι φίλοι σου αμερικάνοι κινέζοι και ρώσοι δεν το συζητώ απλά κοίτα τι επενδύσεις κάνουν αυτοί οι τρεις στην Τουρκία και τι στην ‘’γεωστρατιγική’’ Ελλάδα
Όσο για το εάν μπορούμε να μείνουμε χωρίς πετρέλαιο μπορούμε και άνετα γιατί την επόμενη μέρα από το πιστωτικό γεγονός καμία κεντρική τράπεζα δεν θα δίνει ούτε ευρώ σε πτωχευμένο κράτος και χωρίς τραπεζικές και κρατικές εγγυήσεις κανένας παραγωγός πετρελαίου δεν θα δίνει το πολύτιμο αγαθό του σε πτωχευμένη χώρα, κοίτα τι έγινε
Εσύ θα δάνειζες σε ένα φίλο σου πχ 1000 ευρώ με την προοπτική να πάρεις σε 5 χρόνια πίσω 1800 ευρώ και να ερχόταν ο φίλος μετά και να σου έλεγε σου πως δεν μπορώ να πληρώσω αλλά θα βάλω εγώ τους όρους της αποπληρωμής και το επιτόκιο, θα το δεχόσουν? Νομίζω πως όχι έτσι και οι δανειστές αυτό δεν θα το δεχτούν


Συγνώμη που βγήκα και εγώ εκτός θέματος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ