Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112374 από stergiosbik
Εσυ pakostrap τι μερος του λογου να εισαι. :dry:
3 Post εγραψες,κ στα 3 μας πασαρεις το συγκεκριμένο σάιτ.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by Stavrax. Αιτία: σβήσιμο αναφοράς στην διαφημιζόμενη ιστοσελίδα
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": γιαννης-δραμα, GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #120370 από johann
Σημερα μου γεννηθηκε μια απορια διαβαζοντας διαφορα σιτε και βλεποντας το παρακατω βιντεο.

www.weather.com/video/what-happens-to-bo...g-water-at--22-19419

Εκει στον Καναδα πως ζεσταινονται? Τι ειδους θερμανση εχουν?
Αν εχουν αεριο σε ποια θερμοκρασια παγωνει?

www.google.gr/search?q=WEATHER+CARSON+CI...zilla:en-US:official

John Lambrakis
email: lambrakisjohn at hotmail.com

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Ημέρα πριν #134680 από sdancer75

Dr.Raven έγραψε: ο Χρηστος8 που ειναι επαγγελματιας, οτι δινω δηλαδη ανεπαρκη στοιχεια.
Οσο γι αυτο που γραφτηκε οτι το ρευμα θα αυξανεται 10% το χρονο... χμμμμ... :unsure: Νομιζω οτι στο συνταγμα του Ελληνικου κρατους, ρητα αναφερεται οτι η ΡΑΕ - και οχι η ΔΕΗ, δεν ειναι δικαιωμα της αυτο - μπορει να εισηγειται αυξησεις στις τιμες ελεκτρικης ενεργειας καθε 3 χρονια, και οχι καθε χρονο. Νομιζω μαλλιστα οτι εκτος απο το ΕΕΤΗΔΕ - η το κοινως γνωστο χαρατσι - ειναι αντισυνταγματικη και η αυξηση στις τιμες που ανακοινωσε προσφατα η ΔΕΗ. Εχει κανει αναπροσαρμογη στα τιμολογια της πριν 1,5 χρονο νομιζω. Βρε καλο συνταγματολογο και καλο ανωτατο δικαστηριο χρειαζομαστε για να μας σωσει απο τις αφθαιρεσιες που κανει το κρατος, κι οχι να κανουμε ανω-κατω τις κεντρικες θερμανσεις και τα σπιτια μας, νοικοκυραιοι ανθρωποι!


Αν και το post το εγραψες το 2012 ειδες οτι απο το 2010 το ρευμα εχει αυξηθει κατα 60% μεχρι σημερα και δεν ισχυει καθε 3 χρονια που εγραψες. Εκτιμησεις του τυπου αντε θα πληρωσεις κανα 500αρικο παραπανω ειναι τουλαχιστον κατα την ταπεινη μου γνωμη παπατζηλικια.

Εγω με υδραυλικη ravelli στη Λαρισα εκαψα πελλετ αξιας 380 ευρω (220 ευρω / τονος) για ολο το χειμωνα με θερμοκρασια απο 21 βαθμους το βραδυ που ηταν σβηστη, μεχρι 24 την ημερα που ηταν αναμενη σε εκτεθειμενο διαμερισμα 80τμ στον 5ο οροφο 10ετιας. Εσυ τωρα κανε επιδαπεδια, και αγοραζε κλιματιστικα να θα δεις τα αποτελεσματα οταν η ΔΕΗ παει στους ιδιωτες ή μαλλον τα εχεις ηδη δει μεχρι σημερα. Το πετρελαιο για την ελλαδα τελειωσε, εκτος αν καποιοι λενε οτι καινε πετρελαιο και στο σπιτι πινουν κονιακ και κυκλοφορουνε με κουβερτες. Σε οσους πηγα και εκαιγαν πετρελαιο ειχαν θερμοκρασια 18 αντε βαρια 19 βαθμους. Αν αυτο λεγεται επαρκη θερμανση τοτε παω πασο.

Sent from my AT300SE using Tapatalk

sdancer75

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136508 από jnet

jnet έγραψε: Ενώ ξεκινάει μια νέα περίοδος αναζήτησης τρόπων θέρμανσης των κατοικιών θα ήθελα να κάνω μια τοποθέτηση πως αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα μέχρι στιγμής και για τα 2 προηγούμενα χρόνια που υπάρχει το energ, αλλά και τι υπάρχει αυτή την στιγμή μέσα στο energ σαν δυνατότητες.

Οι λύσεις που προσφέρονται είναι πολλές και οι επιλογές του καθενός εκτός από το πορτοφόλι του, θα πρεπει να στηρίζονται και στο κατά πόσο ταιριάζει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος θέρμανσης ή όχι στην δική του ιδιοσυγκρασία. Για παράδειγμα, στα στερεά καύσιμα υπάρχει σε ενα 90% των περιπτώσεων, αν οχι καθημερινη, σίγουρα εβδομαδιαία απασχόληση με θέματα τροφοδοσίας και καθαρισμού. Από την αλλη υπάρχουν και οι "καθαρές" λύσεις όπως αυτές των αντλιών θερμότητας, αυτοκαθαριζόμενων λεβητών pellet, καθώς και η γεωθερμία, ηλιοθερμία κλπ, λύσεις εξεζητημένες και σίγουρα πιο ακριβές.

Σε καθε περίπτωση αυτό που θα πρεπει να κοιτάξει κάποιος είναι πως θα διαλέξει την καλύτερη λύση για το δικό του σπίτι και την δική του οικογένεια. Σίγουρα καποιοι προσφεύγουν σε μία φτηνη λύση οχι απαραίτητα γιατί δεν εχουν τα χρήματα αλλά γιατί δυσκολεύονται να απαντήσουν σε ολα τα ερωτήματα που προκύπτουν και τελικά δεν είναι σίγουροι για την τελική τους επιλογή. Αλλοι επιλέγουν να περιορίσουν τον χώρο που κυρίως κάθονται τον χειμώνα και ετσι μειώνονται πολύ οι ανάγκες τους στην θέρμανση.

Εχουμε από την μιά τη αδυναμία του κράτους να παταξει το λαθρεμπόριο και από την αλλη οι επιταγές που εχουμε υπογράψει προς την ΕΕ κάνουν το θέμα της μειωσης του ΕΦΚ πολύ ακραία περίπτωση και μαλλον κατι τετοιο δεν διαφαινετε στα επόμενα χρόνια.

Αυτο που πρεπει επιπλέον να καταλάβει ο Ελληνας σε τετοιες περιόδους κρίσης είναι οτι πρεπει να κοιτάει οταν διαθέτει καποια επιπλεον χρήματα οτι παει να κάνει μια επένδυση και οτι τα χρήματα θα γυρίσουν σιγά σιγά από την διαφορά του κόστους στο κάθε καύσιμο.
Είναι δηλαδη ενδεχομένως καλύτερα να μην αλλάξει στην παρούσα φάση το αυτοκίνητο του αλλά το συστημα θέρμανσης του.

Εχω φίλους οι οποίοι πήραν μια μασίνα εστω να ζεστάνουν μια γωνιά του σπιτιού(300τμ) τους ενώ θα μπορούσαν να πάνε στην λύση ενός λέβητα μια και είχαν τα χρήματα ακριβώς γιατί δεν ήταν σίγουροι πιο από ολα θα ήταν το καλύτερο. Δεν θεωρώ οτι εκανε ασχημα μια και ετσι ενοιωθε. Σε καθε περίπτωση διάλεξε μια μη μονιμη λύση.

Στον ορίζοντα διαφαίνεται και μια ενδεχόμενη αυξηση των τιμών στα στερεα καύσιμα. Ποσο μεγάλη θα είναι θα εξαρτηθεί από πολλους παράγοντες. Ενας από αυτούς είναι και το πόσο δυνατός θα είναι ο Χειμώνας ή όχι. Οι επιλογές είναι αρκετές και για οσους δεν το γνωρίζουν η προαγορά καυσίμων σου δίνει μια καλύτερη τιμή μέχρι και 20% πιο χαμηλή που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι αμελητέα. Σε κάθε περίπτωση η παρακολούθηση του energ βοηθάει στην πληροφόρηση αυτή.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την λύση που θα μπορούσε να βρεί καποιος με το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οικον ιδιαίτερα αν τα εισοδηματα του είναι χαμηλά και μπορέσει να πάρει 70% επιδοτηση.

Τα μέλη του energ φροντίζουν να βοηθήσουν ο καθένας με την εμπειρία του στις ερωτήσεις που θα υπάρξουν σε αυτήν την αναζήτηση αλλά και λιγο μετά στην χρήση των επιλογών τους με προβλήματα και απορίες που θα προκύψουν.

Πρόσφατα πρίν 2 μήνες αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες του energ και εκτός από το forum υπάρχει ειδικό τμήμα ενημέρωσης τιμών και επιχειρηματικού καταλόγου του οποίου η χρήση είναι δωρεάν και για τις επιχειρήσης που θέλουν να καταχωρήθούν ή να καταχωρήσουν τιμές. Επιπλεον υπάρχει και η Κοινότητα που είναι ενα κομμάτι που ερχετε να ολοκληρώσει το κομμάτι των δραστηριωτήτων των μελών αλλά και των ομάδων που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν είτε κλειστών είτε ανοικτών για συζητήσεις.


Να ευχηθώ λοιπον σε όσους βρίσκονται σε αναζήτηση, καλές επιλογές στον τροπο θέρμανσης των κατοικιών τους.


Αλλη μια περίοδος αναζήτησης ξεκινάει για πολλούς η οποία δεν φαίνεται να είναι και τοσο μεγάλη σε αριθμό νοικοκυριών που θα αναζητήσουν λυσεις μιας και ο προηγούμενος χειμώνας ήταν αρκετά μαλακός. Αρκετοί είναι αυτοί που υλοποιούν το εξοικονομώ κατ οικον οπότε σιγουρα είναι σε καποιες αναζήτησεις.

Να επισημάνω οτι σαν μέλος υπάρχουν αρκετά θεματα στα οποία εχει καποιος επιπλεον πρόσβαση απο τον απλό επισκέπτη.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136654 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τιμές pellet
Ενα παραμυθι θερμανσης

Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο Δημητρης.Μαζι με την γυναικα του χτισαν το σπιτακι τους.Τοποθετησαν ενα τζακι για να ζεσταινει την φωλια τους τις δυσκολες μερες του χειμωνα.Το τζακι ηταν απο τα πρωτα ενεργειακα πληρωθηκε αδρα στην τιμη των 2500 ευρω χωρις αποδειξη.Το πετρελαιο εκεινη την εποχη αφθονο με 0,56 το λιτρο εβαζες και εβαζες και εκαιγες και παλι περισευε.
Μα ηρθαν μερες δυσκολες στην χωρα του παραμυθιου.Ανθρωποι κακοι απο την χωρα της Τροικας ηρθαν και πηραν τα λεφτα.Ανεβασαν σε ολα τις τιμες μαζι και στο πετρελαιο.Ετσι ο Δημητρη ηρθε η ωρα να ζεσταθει με το ενεργειακο του τζακι.Αγορασε ξυλα ομορφα ξερα και εβαλε φωτια.Μα τοτε καταλαβε οτι επρεπε να αγορασει και καπες σαν τα παλια χρονια γιατι το τζακι ζεσταινε τα αστερια.
Ενας αγωνας ξεκινησε για να βρει πως θα φτιαξει το τζακι για να ζεσταθει.Εβριζε τσακωθηκε εσπασε τζαμια καπνισε το σπιτι πηγε στο Λερου πολλες φορες εως οτου τα καταφερε.Μια μερα το τζακι ζεσταναι και πεταξε τις καπες και ηταν ολοι χαρουμενοι.Οι τζακαδες του κακιου τζακιου εκλεισαν γιατι μια καταρα επεσε πανω τους η καταρα της πληροφορησης.
Μεσα στην καρδια του ομως μια φλογα μια επιθυμια υπηρχε ακομα.Να ζεσταθει με πελλετ.Ηρθε λοιπον η νεραιδα του ΕΣΠΑ και ετσι με το εξοικονομω εβαλε τον πελλετολεβητα.Ηταν πολυ χαρουμενος τοσο πολυ που επινε καφε και εβλεπε τον λεβητα πελλετ.Μα η χαρα του ηταν ακομα ποιο μεγαλη οταν βρηκε φθηνο καλο πελλετ και ειδε την φλογα να πεταγετε απο το λεβητα.
Εδω το παραμυθι μας εφθασε στο τελος και ζησαν αυτοι καλα ζεστα και οικονομικα.

Δημητρης Εριμιτις
Last edit: 9 Χρόνια 7 Μήνες πριν by erimitis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45, Fokion

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 7 Μήνες πριν #136663 από KERBEROS
Απαντήθηκε από KERBEROS στο θέμα Τιμές pellet

erimitis έγραψε:

Ενα παραμυθι θερμανσης

Μια φορα και εναν καιρο ηταν ο Δημητρης.Μαζι με την γυναικα του χτισαν το σπιτακι τους.Τοποθετησαν ενα τζακι για να ζεσταινει την φωλια τους τις δυσκολες μερες του χειμωνα.Το τζακι ηταν απο τα πρωτα ενεργειακα πληρωθηκε αδρα στην τιμη των 2500 ευρω χωρις αποδειξη.Το πετρελαιο εκεινη την εποχη αφθονο με 0,56 το λιτρο εβαζες και εβαζες και εκαιγες και παλι περισευε.
Μα ηρθαν μερες δυσκολες στην χωρα του παραμυθιου.Ανθρωποι κακοι απο την χωρα της Τροικας ηρθαν και πηραν τα λεφτα.Ανεβασαν σε ολα τις τιμες μαζι και στο πετρελαιο.Ετσι ο Δημητρη ηρθε η ωρα να ζεσταθει με το ενεργειακο του τζακι.Αγορασε ξυλα ομορφα ξερα και εβαλε φωτια.Μα τοτε καταλαβε οτι επρεπε να αγορασει και καπες σαν τα παλια χρονια γιατι το τζακι ζεσταινε τα αστερια.
Ενας αγωνας ξεκινησε για να βρει πως θα φτιαξει το τζακι για να ζεσταθει.Εβριζε τσακωθηκε εσπασε τζαμια καπνισε το σπιτι πηγε στο Λερου πολλες φορες εως οτου τα καταφερε.Μια μερα το τζακι ζεσταναι και πεταξε τις καπες και ηταν ολοι χαρουμενοι.Οι τζακαδες του κακιου τζακιου εκλεισαν γιατι μια καταρα επεσε πανω τους η καταρα της πληροφορησης.
Μεσα στην καρδια του ομως μια φλογα μια επιθυμια υπηρχε ακομα.Να ζεσταθει με πελλετ.Ηρθε λοιπον η νεραιδα του ΕΣΠΑ και ετσι με το εξοικονομω εβαλε τον πελλετολεβητα.Ηταν πολυ χαρουμενος τοσο πολυ που επινε καφε και εβλεπε τον λεβητα πελλετ.Μα η χαρα του ηταν ακομα ποιο μεγαλη οταν βρηκε φθηνο καλο πελλετ και ειδε την φλογα να πεταγετε απο το λεβητα.
Εδω το παραμυθι μας εφθασε στο τελος και ζησαν αυτοι καλα ζεστα και οικονομικα.

Δημητρης Εριμιτις


Άργησε ο Δημήτρης, αλλά βρήκε τον δρόμο του!
Καλές ζέστες!

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.095 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ