Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112112 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
θεωρητικα ειναι το ιδιο (προσωπικα δεν μιλαω για μικροδιαφορες)
πρακτικα και μεχρι να επιτευχθει θερμικη εξισοροπηση στον χωρο με τα κλιματιστικα εχεις καλυτερη κατανομη
καλυτερη ποιοτητα αερα εφοσον τα φροντιζεις απο την αλλη με την σομπουλα εχεις την θαλπωρη της φωτιας μπορεις να ζεσταθεις αμεσα να ζεστανεις τα χερακια σου και να στεγνωσεις τα μαλλια :P
στον χωρο παντως που ειναι τοποθετημενη σαφως υπερτερει σε αισθηση


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112118 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet

dimlyk έγραψε: βαρσαμη με την δεη κρατα μικρο καλαθι
ηδη οι επομενοι (καποιοι τους εχουν παρει ηδη) λογαριασμοι θα ειναι αυξημενοι
φυσικα ισχυουν οσα ειπες αλλα το νυχτερινο σε σπιτι με κακες μονωσεις δεν εχει σημαντικη εξοικονομηση κι αν καποιος δεν προσεξει μπορει να εχει και αυξηση λογω υπερκαταναλωσης

Φιλε μου dimlyk το καλαθι μια χαρα ειναι της ΔΕΗ,με των πελλεταδων το καλαθι δεν ξερω τι παιζει!
Προχθες μου ηρθε η ΔΕΗ και σημερα πληρωθηκε,και γιαυτο και γραφω οτι γραφω,εγω με 1850kw κταναλωση απο τις οποιες οι 1250 ηταν κανονικες και οι 600 νυχτερινο τιμολογιο (μονο πληντηριο στεγνωτηριο και θερμοσιφωνας αναβουν με νυχτερινο)με ολες τις λοιπες χρεωσεις και το ΦΠΑ η τιμη τις kw μου βγαινει 14λεπτα του ευρω, με τιμη kw στα 0,09460(μεχρι τις 2000kw το τετραμηνο),η kw για πανω απο 2000kw τετραμηνιαια καταναλωση παει στο 0,10252 δηλ. ουτε ενα σεντς παραπανω οι λοιπες χρεωσεις ειναι που ανεβαινουν αρκετα ,περιπου 3 σεντς παραπανω,δηλ. το δικο μου 14 σεντς η kw γινετε +1+3=18 αλλα μιας και η παραπανω kw ειναι απο καταναλωση για θερμανση και την νυχτα ειναι που κανει το πολυ το κρυο και εκει εχουμε την χρηση του νυχτερινου αλλα ακομη και την ημερα οπου με θερμοκρασιες 5-10 βαθμων κελσιου ενα 3,5 οποδοση (δηλ. μια kw καιω 3,5 αποδιδω!)χαλαρα το κοβω να αποδιδουν τα καλα συγχρονα κλιματιστικα οπως αυτο που εδωσα παραπανω με 4,66 COP (το 9ρη),πιστευω οτι το 16 λεπτα η kw που ειπα ειναι κοντα στο μεσο ορο που θα πληρωσει καποιος!
Λεω εγω οτι απο τις 50kw που ειπαμε οτι χρειαζετε ο γειτονας μου την ημερα ,τις 8 ωρες της ημερας τις πιο ζεστες θα χρειαστει να καψει με αναλογια 1 προς 3,5 αποδοσης 4kwX3,5=14kw,τις υπολοιπες πιο κρυες πριν και μετα το νυχτερινο 6kwX3(αποδοση)=18kw,και το βραδυ με το νυχτερινο αλλες 7Χ2,6(αποδοση)=18,2kw
συνολο =50,2kw,δηλ. 17kw με 16 λεπτα η μικτη kw=2,72ευρω,αντε να την βαλω 18 λεπτα την μικτη kw μας κανει 3,06 ευρω την ημερα φιλε,αντε βγαλε μου με πελλετ 50kw με 3 ευρω!
Σορρυ αν γινομαι κουραστικος αλλα εχω φαει κολλημα με το πελλετ ακουγοντας και μαθαινοντας απο φιλους του φορουμ οτι και αυτοι απο το ξυλο το γυρισαν στο πελλετ! αλλα πρεπει να το ξαναπω αλλη μια φορα,πρεπει λοιπον να εχεις και γ@μω τα πελλετ με 4,8 τουλαχιστον θερμ.δυν. να εχεις και γ@μω τις σομπες με 90%+ αποδοση να μενεις σε μερος που εχει συνεχεια μειον θερμοκρασιες(εκει δηλ. οπου τα κλιματιστικα δεν φτουρανε γιατι με συνεχομενες σρνητικες θερμοκρασιες καττω απο -5 εκει χανουν την αποδοση και οικονομια τους)για να προτιμησεις τν θερμανση με αεροθερμο πελλετ απο το κλιματιστικο!
Π.χ διαβαζω καμποσους εδω μεσα που μενουν στην Αθηνα και βαζουν σομπα πελλετ αεροθερμη!!!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112122 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Βαρσαμη ξερεις καλα οτι υποστηριζω τις αντλιες και τα συναφη
ομως υπαρχουν πολλα κριτηρια για τον καθενα
ακομα και η επαυξηση ισχυος που μπορει να χρειαζεται οι μετροπες του νυχτερινου οσο αστειες μπορει να ακουγονται σε καποιον τοσο απωθητικες μπορει ναναι για καποιον αλλον
υπαρχουν κι αλλες λεπτομερειες οσο αφορα ωτα κλιματιστικα στα παλιοτερα σπιτι τα καλωδδια ειναι 1,5 και κοινα πολλες φορες με τα φωτα πρακτικα ανικανα για κλιματιστικα πανω απο 9000 .
φυσικα και δεν θα διαφωνησω για το καλαθι των πελλετ :)
η αναφορα μου στην δεη εγινε με αφορμη την αυξηση των αεριων ρυπων απο 9,95 σε 14 σχεδον κι αυτο νομιζω εχει επιπτωση και στο νυχτερινο αλλα και χοντρικα βλεποντας καποιους λογαριασμου η αυξηση της δεη απο περσυ (σε καποιες περιπτωσεις) εχει φτασει στο 50%
και ο βασικοτερος λογος που τα εχω με την δεη ειναι ο εμμεσος και φουστικος τροπος που περνανε τις αυξησεις


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112124 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Ρε παιδια και΄γω δεν ημουν φαν των κλιματιστικων και εδω που το σκεφτομαι ουτε ειμαι ακομη(ακομη το αντεχω το χαμαλικη των ξυλων,αφου εξικονομουμε και παραδες!),αλλα σε σχεση με το πελλετ με κατι 300ρια που ακουω και κατι 360ρια ο τοννος λεω κλιμα και παλι κλιμα!
Ισος επειδη και εγω ειχα μαθει με τα παλια κλιματιστικα (που με το που εβλεπαν μειον θερμοκρασιες εβγαζαν κρυο αερα,τωρα τα καινουργια τα καλα δουλευουν μεχρι και στους μειον 25)αλλα τωρα με τα καινουργια ειναι αλλιος, οπως του γειτονα με την μεζονετα,αυτος εχει βαλει παντου κλιματιστικα,8 στο συνολο συγχρονα(daikin)με αντιαλεργικα φιλτρα,υγραντηρες,ματια που σε παρακολουθουνε,τα αναβεις και τα κλεινεις με ενα τηλεφωνημα κ.τ.λ,και δεν τα σβηνει ποτε μα ποτε ετσι ειναι υπερβολικα οικονομικα εντελος αθορυβα και υπαρχει ζεστη ομοιομορφη παντου και παντα,την εχω πεσει ουκ ολιγες φορες στο σπιτι του και μια χαρα μου φανηκε η ζεστα του!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112129 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Θερμανση χωρου καταναλωνοντας ρευμα = εξαρτηση απο τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ... την ΔΕΗ...= ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ.
Την εμπιστευεστε;;;

Θερμανση χωρου καταναλωνοντας πελλετ = ελευθερια επιλογης καυσιμου που ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΚΑΨΩ... = ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ...ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΩ...(το καλοκαιρι).

Οποιος θελει χρυσα πελλετ περαστικα του...ας μην γκρινιαζει για αυξησεις...εγω τα φτηνα μου απιστοποιητα πελλετ τα αγοραζω ΣΤΑΘΕΡΑ φτηνα.

2010 = 220 ευρω ο τονος αγορα.

2011 = 250 ευρω ο τονος αγορα.

2012 = 237 ευρω ο τονος αγορα.

2013 = 197 ευρω ο τονος αγορα...απευθειας απο εργοστασιο (ομαδικα).

Η τιμη του ρευματος αυτα τα χρονια ανηφοριζει η κανω λαθος;;;



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #112133 από vag1234
Απαντήθηκε από vag1234 στο θέμα Οι τρέχουσες τιμές pellet
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι η Τροικα έχει ζητήσει ήδη και άλλες αυξήσεις σε ρεύμα και καύσιμα. Έπεται και μία συμφωνημένη ήδη αύξηση από 1/1/2014..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.101 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ