Re:Οι τρέχουσες τιμές pellet

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5252 από Dr.Raven
Αναμεσα στα χιλιαδες σοφα ρητα των αρχαιων Ελληνων, υπηρχε και τουτο:
ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ
Σημερα ηρθε το βυτιο και μου φουλαρισε τη δεξαμενη με πετρελαιο (0,98 Ευρω το λιτρο). Ο φιλος μου ο Σταθης, ιδιοκτητης του βυτιοφορου, ηταν "σαλταρισμενος". "Αυτα ειναι απιστευτα πραγματα" μου λεει, "Ακους εκει σχεδον 1 ευρω το λιτρο", "Που θα βρει ο αλλος χρηματα? Πρεπει να πεινασει για να ζεσταθει?".
Παιδια εμεινα "καγκελο"! Πρωτη φορα ακουσα το Σταθη να μιλα ετσι. Ακομη και περυσι που το πετρελαιο ειχε πιασει τα 0,80 Ευρω το λιτρο, με προετρεπε να φουλαρω τη δεξαμενη (εγω ειχα ζητησει μολις 300 λιτρα για να ξεχειμωνιασω) γιατι "Φιλε, βαλε οσο παιρνει, δεν ξερεις τι μπορει να συμβει μεχρι του χρονου". Απιστευτη μεταστροφη ο "σπεκουλαδορος" Σταθης! Τον ρωταω "Τι εγινε ρε? Επεσε τοσο πολυ η δουλεια?" Μου απαντα "Μεχρι και 70%!". Του λεω "Δηλαδη του χρονου που θα εξισωθει η τιμη με το κινησης τι θα κανεις?". Απαντα "Εγω δεν πιστευω οτι προκειται να γινει αυτο τελικα, μαλλιστα κυκλοφορουν φημες οτι καποιοι μεγαλοιδιοκτητες διυλιστηριων πιεζουν ηδη το υπουργειο οικονομικων να κατεβασει το φορο ωστε η τιμη του να πεσει στα 0,70 ευρω και πιο κατω". Απαντω "Σωπα ρε μεγαλε! Πρωτη φορα το ακουω αυτο". Μου λεει ο Σταθης "Κοιτα, εγω και με 1 Ευρω το λιτρο, δεν με συμφερει πλεον να κανω αυτη τη δουλεια, θα παρατησω τις διανομες. Τι δηλαδη? Θα δουλευω εγω για το κρατος? Δημοσιος υπαλληλος ανευ αμοιβης? Δεν χρειαζεται να εξισωθει ο φορος, του χρονου θα ψαχνετε για διανομεα πετρελαιου η θα πηγαινετε με το μπετονακι στο πρατηριο. Τελος!"
Να προσθεσουμε εδω, οτι ηδη αυτος ο Ραιχενμπαχ αλλα και η πτερυγα της ΕΕ και της ΕΚΤ στη τροικα, εκαναν προσφατα δηλωσεις οτι "Δεν παει αλλο με τους φορους! Η Ελληνικη κυβερνηση οχι μονο πρεπει να σταματησει τη τακτικη της συνεχους αυξησης, αλλα και να τους μειωσει. Να επικεντρωθει δε στη μειωση της σπαταλης του Κρατους επιτελους! Δυο χρονια τιποτα δεν εκανε!"
Σημ: Αντι να μειωθουν οι Δ.Υ. ο αριθμος τους αυξηθηκε κατα 45.000! Αντι να κλεινουν αχρηστοι οργανισμοι, αυξηθηκαν κατα 72! (Πολλοι απο εσας πιθανον να γνωριζετε π.χ. τις Μ.Κ.Ο., τη νεα πατεντα δηλαδη για να διοριζουνε αργομισθους οικειους "απο το παραθυρο".)
Αυτα και βλεπουμε.
Last edit: 12 Χρόνια 2 Μήνες πριν by Dr.Raven.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #5258 από Dr.Raven
Φρεσκο.
Οι απληρωτοι λογαριασμοι της ΔΕΗ αγγιζουν ηδη τις 250.000
Υποψη οτι η δευτερη δοση του ΕΕΤΗΔΕ (η "χαρατσι") αρχισε ηδη να προστιθεται στους λογαριασμους Ιανουαριου, και θα ολοκληρωθει το Φεβρουαριο. Ξερετε τι βλεπω εγω? Καθως περασαν οι γιορτες και μιθοι-συνταξεις-δωρα εχουν εξανεμισθει, τελη Μαρτιου θα "σκασει το μπαλονι": 1.000.000 (λεω) απληρωτοι λογαριασμοι ΔΕΗ! Αντε να δουμε τι θα κανουν τοτε τα σαινια του ΥΠ.ΟΙΚ. Εκτος εαν ειχαν σκοπο απο την αρχη, να χαντακωσουν τη ΔΕΗ με τη μεθοδο του ΕΕΤΗΔΕ! Απο αυτους ολα να τα περιμενεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6235 από PARANOIA
Δεν ήξερα που αλλού να το γράψω …

Ξέρει κανείς να μου πει: αν τα νερά που βγαίνουν από τον λέβητα για να πάνε στα σώματα τα περνούσα μέσα από την καμινάδα και τα νερά της επιστροφής τα περνούσα κι αυτά από την καμινάδα …
Εφ΄ όσον η θερμοκρασία της καμινάδας είναι σχεδόν πάντα πάνω από 200 βαθμούς κελσίου (όταν λειτουργεί ο λέβητας) … δεν θα είχα οικονομία ;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6271 από mastoras
Αγαπητέ μου ακούγεται παρανοϊκή η ιδέα σου, αλλά για πειραματισμό μπορεί να γίνεται...να περάσεις τις σωληνώσεις μέσα από την καμινάδα. :dry:

Σίγουρα θα κερδίσεις κάτι, αλλά η διαδικασία της εφαρμογής θα είναι περίπλοκη και μπορεί και επικίνδυνη, αναθυμιάσεις στον χώρο, διάβρωση μετάλλου, κτλ.

Έχεις κάνει κάποια μελέτη η απλώς είναι μια σκέψη ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6301 από kosmidis80
Μπορεις να φτιαξεις εναν εναλλακτη καυσαεριων και να δωσεις και αλλα λιτρα νερου που θα ζεσταινονται απο τα καυσαερια. Η κατασκευή είναι απλή, αλλά το αποτελεσμα ειναι παρα πολύ καλό (απόδοση - οικονομια).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η απορόφηση θερμοκρασιας απο τα καυσαερια παντα κρύβει τον κίνδυνο της υγροποίησης με ότι αυτό συνεπαγεται. Η διαστασιολογηση της όποιας εφαρμογής λοιπον θελει λίγο προσοχή.


Αν θελεις την όποια πληροφορία για το πως να το φτιαξεις, στην διαθεση σου.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PARANOIA

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Μήνες πριν #6316 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
διάβασα απ την αρχή την συζήτηση εδώ. Πολύ όμορφος διάλογος, απόψεις που βγαίνουν με σκέψη και δύσκολο ν αντισταθείς στο πειρασμό.
Η ωριμότητα είναι πολύ όμορφη κι ενδιαφέρουσα περίοδος ζωής, αρκεί να ξέρει και να μπορεί να τη βιώνει σωστά ο άνθρωπος.
Όμορφες σκέψεις, σωστά δοσμένες, μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να προχωρήσουν σε μια άλλη διάσταση ζωής που οι περισσότεροι είτε αγνοούν, είτε απεχθάνονται καθώς τους έχει δοθεί στρεβλά το νόημα της.
Είναι όλα αυτά τα κτήνη, που πρώτα έδωσαν σαν αξία τη στρεβλότητα και τώρα έχοντας εγκλωβίσει τον απλό άνθρωπο σε μια διαδικασία, δυναστεύουν τη ζωή του.
Όταν κόσμος ατή τη στιγμή εξαιτίας της κατάστασης δε μπορεί να έχει βασικά πράγματα, όταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, δεν έχουν δυνατότητα να θερμανθούν.. κάποιοι ελεεινοί τολμούν να λένε πως αγωνίζονται για τη σωτηρία της πατρίδας (παρτίδας.. απλή ανορθογραφία είναι..)
Χαίρομαι για απόψεις που βλέπουν την υπερβολή, που χρειάζονται ένα μικρό, λογικό σπίτι, ζεστό από ουσία κι όχι από θέρμανση (είναι και πιο εύκολο και οικονομικό..)
Να προσθέσω και την μετακίνηση σε χωριά.. μικρά χωριά, που όσο κι αν τρομάζει ανθρώπους σα και μένα, μεγαλωμένο και προσαρμοσμένο τα τελευταία 35 (από τα 52) χρόνια στη πόλη, είναι μεγαλύτερη ουσία ζωής.
Εκεί είμαστε επώνυμοι, ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Μαρία, η Ελένη.. κι όσο κι αν βλέπουμε τα δυσάρεστα της μικρής κοινωνίας.. αν κάποιος ζητήσει βοήθεια, θα δει ξαφνικά πολλά πρόσωπα δίπλα του να τον προστρέχουν.
Δύστυχος γιατί δεν έχω χωριό.. δεν έχω ένα σπιτάκι κάπου κι ούτε τη δυνατότητα μα χτίσω 'ένα.. θα θυσίαζα μια καθημερινή μετακίνηση, για χάρη της ζωής.
Για όσους κατ αρχήν είναι εύκολο, συνιστώ με τη φτωχή φαντασία μου να το τολμήσουν..
Κι αν εκεί η επίδειξη τιμωρείται και καλό είναι ν αποφεύγεται.. και οι περίοδοι ευμάρειας δεν ακουμπανε και τόσο... άλλο τόσο δεν ακουμπούν εύκολα κι οι περίοδοι της κρίσης κι αν το σκεφτούμε λογικά, μάλλον περισσότερες είναι στη ζωή μας..
Άλλο είναι να συζητάμε καθημερινά για το πόσο δύσκολη έχει γίνει η ζωή... κι άλλο για το που πίνουμε σήμερα.... κι εκεί στη πόλη κάτι γίνεται.. αλλά δεν έχω πολυκαταλάβει..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.112 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ