Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173074 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!!!!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173075 από Miyagki
Απαντήθηκε από Miyagki στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Υπάρχει κάποιος λόγος που βαζεις το μηχανημα να πηγαίνει μέχρι 5η σκάλα; Προσωπικά η 4η και η 5η μόνο προβλήματα δημιουργούν... Επίσης.. Έρχονται παγωνιες.. Πρέπει να ανεβάζουμε την ρίψη πέλλετ προκειμένου να πιανουμε πιο εύκολα θερμοκρασίες για να μην λιώνουν τα μέταλλα. Τα μέταλλα χαλάνε στις παγωνιες διότι ο καυστήρας δουλεύει ασταμάτητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173076 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΤΈΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΎΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕ....Ο Α01!!!!ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΑ ΚΟΥΜΠΏΜΑΤΑ ΣΕ ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΞΥΛΟΚΑΖΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΛΕΤΗΜΈΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΜΊΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΕΝΕΤΑΙ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΑΝ ΜΕΤΡΉΣΕΤΕ ΕΞΟΔΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΗ ΜΕ ΒΕΝΤΙΛΑΤΕΡ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΦΡΆΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΊΖΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΒΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΏΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ!!!ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΆΓΚΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΌ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!!!!!ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΤΉΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΊΑ ΔΕΝ ΤΗ ΛΈΤΕ ΟΜΩΣ !!! ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΌΤΑΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑ!!!!!ΤΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΤΟ ΠΆΤΕ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΤΑΧΎΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΆΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ????ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΆΤΕ ΣΤΗ 5η ΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΆΞ KW ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΣΑΤΕ ΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ !!!!!!!!ΑΠΛΑ ΠΟΛΛΈΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!!ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173079 από tempes
Απαντήθηκε από tempes στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Μια λαθος επιλογη που εκανα , ειναι να βαλω τον Ρ7 στον sfl5 , ενω επρεπε να παρω μικροτερο λεβητα για το σπιτι μου. Επειδη ομως καιω και ξυλα , δεν με πειραξε τοσο αυτο .
Μιας και ολη την εγκατασταση την εκανα μονος και καθε προβλημα το λυνω - αντιμετωπιζω μονος(χωρις τεχνικο εννοω , γιατι απο εας πηρα μεγαλη βοηθεια) ριχνω την ευθυνη του καθαρισματος σε εμενα , με τον ελαχιστο χρονο που εχω δεν προλαβα να ασχοληθω.
Στα καλα κρυα δεν ειχα προβλημα . ΠΟΤΕ . Παντα δουλευε ο λεβητας οσο χρειαζοταν για να εχω στο σπιτ 21.5 με 22 βαθμους και σταματουσε . Τωρα που εχει ζεστανει , ξαφνικα εγινε αυτο που εγραψα πριν . Χρειαζεται λιγοτερο πελλετ , αλλιως μπουκωνει και να το Α01 και δυο φορες το Α02 .

Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!Υπάρχει κάποιος λόγος που βαζεις το μηχανημα να πηγαίνει μέχρι 5η σκάλα; Προσωπικά η 4η και η 5η μόνο προβλήματα δημιουργούν... Επίσης.. Έρχονται παγωνιες.. Πρέπει να ανεβάζουμε την ρίψη πέλλετ προκειμένου να πιανουμε πιο εύκολα θερμοκρασίες για να μην λιώνουν τα μέταλλα. Τα μέταλλα χαλάνε στις παγωνιες διότι ο καυστήρας δουλεύει ασταμάτητα. 


Μα τι νοημα θα εχει σε ενα μεγαλο λεβητα , να ρυθμισω την 3η σκαλα να δουλευει σαν την τεταρτη ή την πεμτπη .
Αν ειχα τον Ρ12 , πιθανο να το εφτανα μεχρι την 4η , πιστευω οτι θα με καλυπτε
Last edit: 2 Χρόνια 11 Μήνες πριν by tempes.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 11 Μήνες πριν #173080 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Μέτρηστε θερμοκρασία καμινάδας να δείτε τι ΧΑΝΕΤΕ και ζυγίστε πέλλετ για τα KW ΤΙΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ Μ Α Σ Τ Ο Ρ Ι Α ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ !!!!!!!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ !!!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑ ΚΑΙ ΛΥΣΗ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
2 Χρόνια 3 Μήνες πριν #174719 από achilthes
Απαντήθηκε από achilthes στο θέμα Ferroli Sun P7: κατανάλωση & εντυπώσεις!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!! Θέλω να σας ευχαριστήσω που μοιράζεστε γνώση και εμπειρία με την κοινότητα εδώ. Είμαι κάτοχος ενός ferroli P7 τον οποίο έχω κουμπωμένο με αποστάτη σε καυστήρα πετρελαίου 40kw, τα τελευταία χρόνια έξω από την Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι ο αποστάτης λύνει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του σωλήνα τροφοδοσίας και του κωδικού Α04, τον οποίω δεν αντιμετώπισα ποτέ. Τον έχω συνδέσει σε ένα smart διακόπτη της Sunoff (φθηνό και αξιόπιστο κατ' εμένα) και με εφαρμογή στο κινητό τον προγραμματίζω ποια χρονικά διαστήματα θα λειτουργεί, παρακάμπτοντας τελείως το πρόγραμμα του ferroli ή των δύο θερμοστατών που έχει το σπίτι και οι οποίοι απλώς ανοίγουν τις ηλεκτροβάνες. Τον τελευταίο καιρό, παρ' ότι είμαι τακτικός στο καθάρισμα άρχισε να εμφανίζεται το Α01 στην έναυση, αλλά και στη πορεία. Φαίνεται ότι το φωτοκύτταρο δεν βλέπει φλόγα, παρ' ότι έβαλα καινούργιο. Σημειωτέο έχω προβεί σε ζύγισμα αρχικου πέλλετ, ρύθμιση γωνίας κοχλία, κλπ. Με τα πρώτα μπλοκαρίσματα, αμέσως αγόρασα ένα MASTER 2500, το οποίο το είχα δει σε φίλους και αλήθεια το ζήλευα, με σκοπό να το ρυθμίσω με αισθητήρα καυσαερίων. Επειδή τις προσεχείς μέρες που θα λείπει η οικογένεια από το σπίτι, θα κάνω την σύνδεση κι έχοντας ήδη ψάξει τις παραμέτρους, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούσατε να μοιραστείτε τις ρυθμίσεις όσοι έχετε προβεί σε αντίστοιχη αλλαγή. Θα μου πείτε γιατί δεν φωνάζεις ένα τεχνικό να το κάνει. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας να χρησιμοποποιώ το πέλλετ πριν δέκα χρόνια περίπου στο σπίτι έφαγα μεγάλη απογοήτευση όχι από τα μηχανήματα, αλλά από τους τεχνικούς. Διάβασα πολύ, ρώτησα πολύ και έψαξα πολύ για να το χρησιμοποιώ πλέον ως κύρια θέρμανση,

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.220 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ